Mērķi, virzība, virziens - pilnība


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Pēdējā laikā man bieži ir bijis jārunā un jādomā par to kāpēc dažkārt ir sajūta, ka dzīvē nekas nenotiek un vispār – viss iet pa riņķi. Burtiski šorīt saņēmu vēstuli no meitenes, kas raksta, ka dzīve ir kārtībā, bet sajūtu un notikumu ziņā ir kā pilnīga rutīna – darbs, mājas, dārziņš, darbs, mājas dārziņš un tā katru dienu. Un pat ar visu to, ka cilvēks iet caur savu laimes terapiju, ir gaišs un mīlestības piepildīts, ik dienas priecājas par to, kas notiek – par pavasari, par bērnu, par skaistu dienu utt. ir sajūta, ka kaut kas ir ieklemmējies.

Šādā brīdī ir vērts apsēsties un padomā – bet ko tad Tu gribētu?

Un tieši par šo runājām praktisko nodarbību ciklā „Kā sievišķīgi sasniegt mērķus jomu pa jomai”, ka īstenībā bieži vien mēs nemaz nezinām, ko gribam. Mēs šķendējamies par to, kas nesanāk. Mēs sūrojamies par to, kas nepatīk. Pēc tam mēs iemācāmies to visu pieņemt un dzīvot tai visā laimīgu un mīlestības piepildītu dzīvi. Ir ok, bet....tālāk tad arī nekas nemainās, jo nav skaidras virzības, ko gribam savādāk un kā gribam to visu uzlabot vai pamainīt.

Atceries –mūsu dzīvi nosaka brīva griba. Tātad, lai kaut kas mainītos, ir jāgrib šīs izmaiņas. Bet ja Tu tiešām nezini ko gribi, tad grēks sūdzēties par to, ka nekas nenotiek. Atceries Augstākie spēki Tev var palīdzēt darīt tikai to, ko Tu tiešām dari. Ja Tu guli, tad Tev palīdzēs gulēt. Ja ej pa riņķi – tad palīdzēs iet pa riņķi. Bet ja saskati to, ko gribi mainīt un sāc to darīt, tad.....palīdzēs mainīt: )

Man pašai tā īsti rutīna jeb tā, ka dzīve ietu uz riņķi, neiestājas gandrīz nekad, jo pēc psiholoģiskā tipāža esmu ideju ģenerators. Man visu laiku rodas un rodas domas un idejas par to, ko vēl varētu darīt savādāk un kā vēl varētu interesantāk dzīvot, ko vēl var izmēģināt un kā dzīvi padarīt krāsaināku. Piedevām tas notiek tik dabiski, ka dzīvot citādāk nemaz neprotu. Man vienmēr ir kaut kas jauns, ar ko esmu aizrāvusies. Man vienmēr ir kaut kas tāds, par ko brīnos. Man vienmēr ir kaut kas pilnīgi jauns dzīvē. Un ja Tu man tagad paprasītu ko es gribu savā dzīvē jomu pa jomai, es Tev neminstinoties varētu uzburt ainiņas katrā savas dzīve jomā.

Bet ja nu Tev tomēr tā nav un ja nu Tev patiešām ir sajūta, ka dzīvē vai attiecībās ir piezagusies rutīna jeb citiem vārdiem vienkārši ir pa daudz pelēkās krāsas, tad tas, ko vienmēr var darīt ir atvēlēt sev kādu brīdi laika, apsēsties, iekārtoties ērti un ....pasapņot. Starp citu, tieši sapņošana, vizualizēšana un iztēlošanās ir ļoti svarīga, lai sievišķīgi un maigi palīdzētu sev saprast, ko savā dzīvē gribu pamainīt. Piedevām, lai to varētu izdarīt, kā jau mēs laimes terapijā esam pieraduši, ar mīļumu un prieku.

Tieši to mēs praktizējam mērķu sasniegšanas kursā – kā sievišķīgi sasniegt mērķus.

Protams, ka mēs skolās un augstskolās esam mācījušies kā sasniegt mērķus. Parasti tas ir caur vīrišķības enerģētiku – izvirza un noformulē mērķi, saraksta uzdevumus, uztaisa plānu un termiņus, sataisa grafiku mērķu sasniegšanai un tad ķeras pie darba, lai soli pa solim to īstenotu. Bet šai mūsu sievišķīgajā praksē viss notiek plūstoši un baudot procesu – caur vizualizēšanu, caur sapņošanu, caur būšanu mērķī iekšā, caur ļaušanos, caur pasaules radīšanu, caur ticību, caur darīšanu, bet ne iespringšanu. Tas ir pilnīgi jauns paņēmiens mums visiem tiem, kas līdz šim ir „atrotījuši piedurknes”, lai kaut ko savā dzīvē izmainītu un lai kaut ko sakārtotu. Un dažreiz ir tādi atklājumi – ka izrādās, lai es sasniegtu konkrēto mērķi, man pa priekšu ir jāīsteno viens cits mērķis pašai savā attīstībā –piemēram, jāvairo ticība sev, vai jānostiprina pašpaļāvība vai jālīdzsvaro pašapziņa. Un izrādās, kamēr šitas nav izdarīts, tikmēr tos citus mērķus sasniegt kaut kā neizdodas.

Nu tātad – tas pirmais solis, lai tiktu ārā no rutīnas, ir sākt apzināties to, kā ir un izsapņot to, kā gribētos. Bez šīs izsapņošanas, vizualizēšanas vai nākotnes saskatīšanas īsti nav iespējams „iedarbināt” brīvās gribas procesu, kas iekustinās Tavu virzīšanos uz jaunu pakāpienu. Kamēr Tu gara acīm neredzi, ko gribi, tikmēr neviens Tev nevar palīdzēt to sasniegt. Un šeit mēs varam runāt par pilnīgi jebkuru no mērķiem – vienalga vai tas ir „satikt savu cilvēku” vai „izveidot brīnišķīgas attiecības”, vai sakārtot esošās attiecības utt.

Šajā tikšanās reizē (13.aprīlī) mēs runāsim tieši par attiecībām. Bet jau nākošā reizē šo pašu iesim caur naudas un karjeras tēmai. Vēl pēc tam paņemsim veselību un pašsajūtu, vai arī to, kas tobrīd būs izkristalizējies kā aktualitāte. (ja esi nokavējusi pirmo nodarbību un gribi sākt ar sevis sakārtošanu un sava es apzināšanos, tad tik un tā droši vari nākt, jo īstenībā tas darbs notiek ārkārtīgi individuāli un tā shēma darbojas pilnīgi vienādi visām dzīves jomām. Mums tās nodarbības ir tik dažādas tikai tādēļ, lai trenētos un skaidrāk to visu no visām pusēm apskatītu un izmēģinātu.) Mana doma ir tāda, ka sajūtam sevi kā saulīti, kur saulītes stari ir kā katras dzīves joma, savukārt katra saulītes stara galā vīzija kā gribu šai jomā dzīvot, ko darīt, kā pamainīt. Pilnības jau nav. Vai arī viss ir pilnība. Jautājums – kā šo pilnību savā dzīvē sasniegt? Lūk, tieši to šai kursā tad iziesim : )

Īstenībā tas process ir tik meditatīvs un dziļš, tik ļoti radošs un ar dievišķu enerģiju pildīts, ka tā jau pati pa sevi ir laimes terapija. Šis ir kā nākotnes radīšanas rituāls jeb kā es saku – kļūsti laimīgs no tā vien, ka esi iedomājies par jaunu vīziju un jaunu mērķi. Kļūsti laimīgs no tā vien, ka radošā enerģija plūst caur Tevi un piepilda Tavu šodienu. Jo tieši šodien sākas Tavs ceļš pretim Tavam mērķim. Un tici man – no šī brīža rutīna un pelēkā krāsa būs prom. No šī brīža viss kļūst mirdzošs un gaišs.
Kas to izgaismo?

Tu un Tava radošā enerģija : )
 
Ar gaišiem sveicieniem, Inese
Komentāri (2)  |  2013-03-28 22:16  |  Skatīts: 2721x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
illva - 2013-04-02 02:16
Ak!!!!...kā man tieši šodien šis rakstiņš noderēja...cēlos no rīta...un burtiski plānotājā iezīmēju savas vīzijas...savus mēŗķus ....savas sajūtas saķēru))))....un esmu laimīga par to vien...kā Tu Inesīt saki, ka ir jauna vīzija...,ka ir jauns mērķis))))
Mīlestībā.Ilva.

inese - 2013-04-02 03:03
Ilviņ, Tev šodien tas piederas jo īpaši. Tieši dzimšanas dienā (gluži tāpat kā Jaunā gadā) ir vērts saplānot uz priekšu, jo enerģētika ir tāda, ka vieglāk viss sariktējas.

Vēlreiz - daudz laimes!!!!


Atpakaļ