Mana ideālā brīvdiena


sadaļa: SARUNAS

autors: INESE PRISJOLKOVA

 Ja Tu zinātu cik šodien esmu laimīga.

Kāpēc?

Nezinu. Tāpēc, ka esmu atpūtusies un izgulējusies. Tāpēc, ka skan skaista mūzika – jo ir uzslēgts mans pēdējā pusgada lielākais atklājums Radio Rīgai. Tāpēc, ka šodien nekas nav jādara. Tādēļ, ka varu pavadīt dienu precīzi tā, kā man vislabāk patīk.

Man tikko kā vīrs jautā – par ko tu domā? Tu burtiski staro.

Un es saku, ka vienkārši rakstu kārtējo (jau trešo) rakstu šodien un runājos ar Tevi. Viņš brīnās – bet par ko tur starot, ka es taču to daru katru dienu. Un es viņam pačukstu – „ir atvēries Kanāls”.

Atceries, pirms kāda gada Tev rakstīju še pat mājas lapā - ka mana vislielākā laime ir rakstīt un, kamēr rakstu, just kā dievišķā enerģija plūst caur mani. Šī sajūta nav salīdzināma pilnīgi ne ar ko. Tas ir dievišķais Kanāls, kas ir atvēries un kurā varu būt. Un es pati tik vienkārši to nemaz nevaru atvērt. Lai gan. Laikam, ka varu gan. Zinu, ka tad, kad sāku rakstīt un darīt kaut ko ar milzīgu mīlestību, tad tas pats no sevis atveras. Kā balva. Kā dāvana. Kā īpašs notikums, kurš sagādā milzīgu prieku.

Šī ir mana ideālā brīvdiena. Kad esmu mājās kopā ar vīru, darām katrs sev ļoti patīkamas un aizraujošas lietas un pa tiešo neesam saistīti, un tai pat laikā visu laiku blakus. Vīrs lasa Levī. Un, protams, ir aizrāvis tā, ka nevar atrauties. Un es rakstu Tev – un tas ir tieši tikpat saistoši. Arī es nevaru atrauties.

Domāju, cik dažādi gan ir cilvēki un cik dažādos laikos dažādi esam mēs paši. Zinu, ka kādam ideālā brīvdiena būtu visu dienu pavadīt ar draugiem, tusēt, ciemoties, piknikot, smieties, būt pilnīgā jautrībā un bezrūpībā. Jā – man ar tā ir bijis. Man arī tas kādā periodā bija ideālās brīvdienu pavadīšanas modelis.

Un tad bija laiki, kad man patika ar draudzenēm staigāt pa veikaliem , iet uz kino vai kafejnīcām. Un ir bijuši laiki, kad patīk braukt uz mežu vai gulēt pie jūras. Jā – tas viss ir ļoti paticis.

Bet tagad mana idille ir mājās. Divatā ar vīru, kad darām katrs kaut ko aizraujošu un tai pat laikā esam kopā.

Šis ir mans grāmatas rakstīšanas modelis. Kad strādājām kafejnīcā, tad Toms sagaidīja viesus un ar viņiem runājās, un es it kā turpat, bet tai pat laikā pilnīgi savā pasaulē – rakstīju grāmatu.

Un arī šobrīd man ir grāmatas rakstīšanas sajūta. Un droši vien tiklīdz beigšu sarunu ar Tevi, tā sākšu rakstīt. Šo devīto vilni garām nedrīkst laist. Tas ir kā sērfotājam, kurš ilgi staigājis gar pludmali, skatījies uz mierīgo jūru un gaidījis, kad sāksies viļņi. Un tad tie nāk. Un tad ir jāiet jūrā un jāgaida īstais. Šodien ir mans īstais 9. vilnis. Vai es to gaidīju? Nē. Drīzāk tas notika kā ar dīfenbahijas ziedu – ka pēkšņi redzu, tas ir klāt. Tas ir kā šodienas citā rakstā runāju par vēlēšanos. Kad gaidi un dikti saceries, tad var arī nebūt, bet kad vienkārši ar mīlestību baudi to, ko dari un dzīvo pilnīgā dievišķā mīlestībā, tieši tad viss notiek.

Ir mana ideālā brīvdiena, kurā radoši darbojos visu dienu. Scenārijs kāzām ir gandrīz gatavs, pirkumu un darbu saraksts uzrakstīts, vairāki raksti uzrakstīti, uz vēstulēm atbildēts. Ir laime. Viss notiek pats no sevis.

Kāpēc tā?

Tāpēc, ka jau no paša rīta pie sevis pateicu, ka ir mana brīvā diena un ka darīšu tikai to, ko ļoti, ļoti gribēšu. Un tieši to visu es ļoti, ļoti gribēju.

Mana ideālā brīvdiena ir būt mājās. Jā – šai dzīves periodā tas ir tik reti, kad varu visu dienu pavadīt mājās un pat ja gribētu, tad kaut vai visu dienu varētu palikt istabā.

Es gan biju laukā ar suni. Un atkal jāsaka – cik ārkārtīgi skaista šodien ir jūra. Tumša. Tumšāka par debesīm un smiltīm. Un spīdēja saule un lija lietus un kaut kur noteikti, ka bija varavīksne. Pat suns iebrida līdz pleciem ūdenī un vienkārši stāvēja baudot silto ūdeni, jūras svaigo smaržu un lietutiņu.

Nu pilnīgi mistiska sajūta.

Laimīga sajūta. Ļoti laimīga. Īpašas laimes sajūta bez jebkāda taustāma iemesla.

Es Tev novēlu to sajust un radīt savā dzīvē ko līdzīgu. Sajūtu radītājas esam mēs pašas. Noskaņojuma radītājas esam mēs pašas. Atceries to un radi precīzi to, ko vēlies.

Sūtu Tev mīlestības bumbu! No sirds.

Ar mīļumu,

Inese

Komentāri (6)  |  2012-06-03 00:56  |  Skatīts: 2980x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Dace Kalēja - 2012-06-03 06:03
Paldies, Inese, par šo jauko un mīlestības pilno rakstu. Man prieks par Tevi, ka vari izbaudīt savu brīvdienu!

Beidzot saprotu, ka savus lēmumus varu pieņemt es pati un arī tikai pati esmu atbildīga par tiem. Priekš manis šis rakstiņš tikai apliecina, ka es esmu pareizos lēmumus pieņēmusi :)
Arī man tas mirklis tuvojas, kad varēšu sākt baudīt gan ikdienu, gan brīvdienu...


inese - 2012-06-03 15:07
Dacīt, jā, tā ir laime un bauda -būt pašam atbildīgam par savu dzīvi. Un jo vairāk un dziļāk to apzināmies, jo brīnišķīgāku dzīvi paši radām:)

illva - 2012-06-03 20:00
Arī man šodien ir brīvdiena...un nu jau gan jūtos tik laimīga....neskatoties uz to...cik neapmierināta es jutos, kad piecēlos no paša agra rīta....jutu tik ļoti iekšēju neapmierinātību....kad nerunājot ne ar vienu....un pārējie vēl gulēja...devos rīta skrējienā.
Pārnākot mājās.....es smaidiju...biju vērojusi skaistos mākoņus....sarunājusies pati ar sevi.....izklausās ""ku-kū""....bet nonākusi līdz skaidrībai...ka pašai vien jāuzņemas atbildība par savu labizjūtu....Bet tā gribējās...lai kāds to izdara manā vietā......un tieši kāds konkrēti....bet tā nav...un tas mani bija saskumdinājis.
Un...nu jau atnākot mājās...brokastojām kopā...un tā sajūta...ir tik kaifīga...,ka brīvdienā rītu nesteidzīgi var pavadīt kopā...,ka pat mana kaķenīte Pūka brokastoja reizē ar mums....ka laimes pārņemta ienākot ""Pavasara studijas"" mājas lapā...es saņemu pretī samīļojienu....tik ļoti mīļi un man šorīt vajadzīgi...PALDIES INESĪT.
Un tad izlasot, ka paralēli man...Inesīte vadīs šodien grupiņu...sajūtot.....kad Inesīte rosās....es saņēmos vēlreiz.
Šodien manai mammai ir vārda diena....un tā kā Tu Inesīt raksti....es jau redzu...kā pucējos...kā eju pēc puķes...un kā brauksim pie manas mammas ciemos.
Un mana vēlmīte...kas radīja manī neapmierinātību ir jāatstāj mierā....lai būtu vieta tai piepildīties.
Mīlestībā Ilva.

maara - 2012-06-03 23:57
Paldies, Inesīt par rakstiņu! Patiesībā it kā vienkāršas lietas Tu tur raksti. Taču realitāte ir tā, ka tieši uz vienkāršajām lietām mēs parasti iekrītam. Kad nāk kas liels, tad mobilizējamies un kaut kā tiekam galā, bet sīkumos reizēm tik ļoti "cepamies" un visu iegriežam ne tajā virzienā kur vajadzētu. Un tad ir brīnišķīgi, ja ir šāda, Tava ikdienišķā jaukā pieredze, kurā smelties spēkus , lai saprastu to bezgala vienkāršo, taču tik bieži aizmirsto patiesību - ES PATI ATBILDU PAR SAVU LAIMES SAJŪTU.
Pirms dažām dienām ar mani notika tā - saņēmu atvaļinājuma naudu un kaut arī zinu, ka cilvēkam jābūt pateicīgam saņemot arī šķietmi mazu naudu, tomēr manī gruzdēja dusmas, aizvainojums un vēl sazin kas. Un lielais jautājums - kā ar šādu naudu lai cilvēks iztiek? Tā nu šo jautājumu viļāju un zelēju un tas auga arvien lielāks. Jau asaras acīs un viss kļūs arvien drūmāks un pelēkāks... Jau valdība vainīga un dzīve netaisnīga utt... Un tas viss veļas kā sniega bumba no kalna, kļūstot arvien lielāka...
Pret vakaru vienkārši biju pati nogurusi no savām negācijām un tad pajautāju sev - ko tad es taisos darīt? Varbūt visu atvaļinājumu sēdēšu dīvāna stūrī ar asarām acīs un vaimanāšu par mazo naudu? Vai tad tiešām manā dzīvē vispār nekā laba nav par ko es varētu priecāties?
Sapratu, ka tajā vakarā , ka vairs nespēšu neko pārāk jēdzīgu izdomāt, ka prātīgākais ir doties gulēt. Taču gulēt ejot jau iesēju pozitīvu sēklu rītdienai. Saliku mājās visur zīmītes ar tekstu - ŠODIEN ES ESMU PATEICĪGA UN LAIMĪGA. Tas tā, ja nu rīt atkal "uznāk melnie". Un vēl pirms aizmigšanas palūdzu Dievam piedošanu par savu nepateicību.
Nākamajā rītā modos pavisam citā noskaņojumā. Sajutu sevī pateicību par to visu, kas MAN IR - pat zīmītes nevajadzēja lasīt. Un visu dienu paturēju prātā, ka man ir tik daudz lietu par kurām būt laimīgai un pateicīgai. Un protams, diena izdevās brīnišķīga - lai arī tā bija pavisam parasta diena.
Lai mums visām izdodas piepildīt ar Mīlestību un Pateicību katru savas dzīves mirkli! :)

guga - 2012-06-04 02:09
Paldies par jauko rakstinu.Pec neguletas nakts(celoties pie berniem),lietaina un auksta riita...atveru majaslapu un lasu....miilums,siltums un gaismas energija staro no Jums.Prats klust prieciigaks...visi devamies maza izbrauciena un es priecajos,ka tada ir musu brivdiena,ka visi varam but kopa.

inese - 2012-06-04 05:21
Ai, meitenes!! Šodien visu dienu biju lektoru seminārā un var jau būt, ka man būtu jābūt piekusušai vai varbūt vismaz nogurušai - bet tā nav:) Esmu laimīga, ka varam runāt par gaišām un fantastiskām lietām, ka varam vairot mīlestības enerģiju, ka šeit ienāku un izlasu tik fantastiskus komentārus. Un mana diena ir piepildīta. Es jūtos tik bagāta un atkal tik laimīga.
Jā - varbūt pilnīgi savādāk kā vakar, bet tikpat dziļi un tikpat fantastiski:)

Samīļoju jūs visas (hug)


Atpakaļ