Mājas lapa


sadaļa: SARUNAS

autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien gribu ar Tevi parunāt par mūsu kopējo tikšanās vietu – proti, šo lapu. Vai Tev ir viegli te orientēties? Vai Tu te jūties komfortabli un labi? Šoreiz jautājums vairāk par formu, ne par saturu.

Es Pavasara studijas mājas lapu saturiski radīju 2 gadus atpakaļ ar tām niecīgajām zināšanām par tehniskām lietiņām, cik man ir. Uzreiz varu pateikt milzīgu paldies www.1w.lv administrācijai par šo iespēju kā tādu – bez maksas uzturēt salīdzinoši lielu vietni, kurā varam likt savu informāciju cik tik tīk, un piedevām par to nav jāmaksā.

(Esmu jau Tev stāstījusi un ieteikusi   ja vien Tu gribi izveidot savu mājas lapu par vienalga kādu jomu, bet Tev īsti nav paredzēts tajā ieguldīt līdzekļus, tad man šķiet, ka šis ir ļoti labs risinājums – uztaisi savu mājas lapu šeit – 1w.lv. Zinu daudzus, kas to jau pēc manis ir izdarījuši un tiešām mēs visi te esam apmierināti).

Bet nu jau ir pagājuši 2 gadi un mēs nepārtraukti augam. Es nezinu vai sākotnējā Pavasara studijas mājas lapas izdomātā sistēma un struktūra vairs spēj nodrošināt to informācijas apjomu, kurš šobrīd ir izaudzis.

Piemēram, vai Tu vari atrast rakstus, kurus reiz esi lasījusi pie „Jaunākie raksti” vai „Pēdējie komentētie raksti”? Vai nav tā, ka jūk pie kuras sadaļas kā varam to meklēt.

Un nu jau mēs tie rakstītāji ar esam vairāk. Vai atšķir, ka pagaidām visur citur ir tikai mani raksti, bet „Lektori raksta” un „Lasītāji runā” ir citu autoru teiktais?

Vai tad, kad atver rakstu – vai uzreiz vari atšķirt, kurš raksta – vai neprasās, lai jau augšā liekam autoru, sadaļu, varbūt pat datumu?

Gribu ar Tevi par šo visu pārrunāt. Jo Tu jau zini –ka es ar Tevi pārrunāju gandrīz visu J

Un vēl – kā domā – varbūt mēs esam gatavi pēc Jaunā gada sākt veidot citu lapu?

Zinu, ka šī ir mīļa un te ir tik daudz komentāru. Bet es esmu saskārusies arī ar izbrīnītu jautājumu, kādēļ neuztaisām „nopietnu lapu” un nepaņemam savu domēnu.

Ko Tu par šo visu domā? Vajag pārmaiņas? Nevajag? Ja vajag – tad ko un kādas?

Lai Tev brīnišķīgas brīvdienas!

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (29)  |  2011-10-29 17:05  |  Skatīts: 6887x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Elīza* - 2011-10-29 18:38
Inesīt, tieši tas, par ko Tu jautā - ir grūti atrast rakstus, īpaši vecākus. Man ir gadījies tā, ka zinu, ka te lasīju tādu un tādu rakstu, izmeklējos pa visām sadaļām, bet nav :( Tāpēc ikdienā virinu tikai Jaunākos rakstus un Pēdējos komentētos rakstus. Mans piedāvājums joprojām ir spēkā. Ja vajag, dod ziņu.

Inese* - 2011-10-29 19:08
Paldies, Elīzīt. Atceros, ka biji gatava iesaistīties mājas lapas pārnešanā uz citu vietni.
Man tikai visu laiku jādomā par to vērtību, kas ir komentāru sadaļā. To taču nevarēs pārnest.

Brigita* - 2011-10-29 20:25
Man šī lapa ir tik mīļa un ierasta:) Atsevišķu rakstu komentāos smeļos idejas par jauniem iespaidiem un literatūru, ko varētu palasīt. Bet taisnība, šeit ir grūti atrast vajadzīgo, piem., iepriekšējo rakstu, kas nav jaunākajos rakstos, pēdējie komentētie. Te ir jautājums - vai sēdēt "vecajās" mīļajās čībās vai tomēr vilkt jaunas un labākas? Man liekas - Pavasara studija aug, jāaug arī tās sejai - web lapai

Inese* - 2011-10-29 21:46
Nu tad pēc Jaunā gada domāsim par jaunas mājas lapas izstrādi.
(līdz tam vēl jāizdod kalendārs un pasaku grāmatiņa)

Būs atkal jauns projekts:)
Skaisti!

Liene* - 2011-10-29 22:22
Vispirms jau paldies par so jauko majas lapu,kuru es gandriz pirms 2 gadiem pavisam nejausi uzgaju un ik pa laicinam seit ienaku!
Man loti seit patik ari tas,ka te ienakot var drosi gan jautat,gan sanemt atbildes uz sev interesejosiem jautajumiem.

Citriez gribas atbildet uz kadu konkretu komentaru,piem.,zem kura ir vel daudzi citi komentari. Butu feini,ja varetu so komentaru "pavilkt" lidzi (piemeram,klikskinot uz to,automata tas iekopetos).

Varbut varetu ari veicinatsi portala apmekletajus kaut kada veida vairak runat sava starpa.Jo butiba jau par garigajam temam nav nemaz tik daudz cilveki,ar kuriem ta no sirds varetu parunat,tie laikam ir sie parejie 97 %.Nu,vismaz man apkart nav daudz cilveku,kuriem interesaetu garigas lietas :(

Un vel.Varbut varetu but ari atseviska nodala ar literaturas sarakstu-kuras ir tas gramatas,kuras butiu verts izlasit.Piemeram,kuras Tu esi izlasijusi un ieteiktu izlasit ari citiem. Jo citadi to var izdarit,tikai lasot komentarus.

Zel,ka seit nevar ielikt smaidinus (varbut varetu seit but paris smaidini,lai sarunnas butu dzivigakas? Piem.,man aiz pirma teikuma gribejas ielikt smaidinu (SUPER),bet rakstot iepriekseja rindkopa pedejo teikumu,gribejas ielikt bedigu sejinu,tacu ari parkopet nevar ;(

Tas ir tikai mans viedoklis.Un neskatoties uz augstak mineto,tapat si majas lapa ir loti jauka!!!

Novelu tai tikai augt un zelt!!!



Inese* - 2011-10-29 23:00
Mīļš paldies.

Šo visu pamēģināsim ieviest vēl šajā lapā.
Un tad jaunajā jau noteikti visu šo ņemsim vērā.

Starp citu - man arī šad tad žēl, ka nevaru atbildēt uz konkrētu. Šī lieta tiešām ir ļoti svarīga.

paldies:)

Baiba* - 2011-10-30 01:41
Būtu forši, ja šīs lapiņas info nepazustu, bet pārceltos uz jauno lapu. Man šie rakstiņi ir ļoti mīļi. Taisnība, lai atrastu vecākus rakstus, ir jāpameklē. Forši būtu, ja būtu iespēja labot savu komentāru.

iedvesma - 2011-10-30 01:59
Man patiktu, ka mājaslapā varētu izveidot savus profilus un caur tiem runāties, veidot jauans tēmas, katru dienu. Pat nedziļi, pārdomu bagāti teksti, bet arī ikdienišķas sarunas. Respeltīvi, ka jādam, kkas tajā brīdī ir aktuāls, tad viņš veido diskuisju un mēs pārējie - dalāmies viedokļos, pieredzē, ar mēģnājumu un cerību atrisināt radušos situāciju, Vai arī vinekārši dot savu atbalstu!

Inese* - 2011-10-30 03:42
Jā, tas man arī ir būtiski, lai visi šeit ievietotie raksti būtu arī nākošā mājas lapā.

un komentāru sadarļa tad nu riktīgi jāizdomā.

Bet par tiem profiliem - vai Tu domā līdzīgi kā tas notiek dažādos diskusiju forumos?

Baiba* - 2011-10-30 16:27
Zini, vēl es nesaprotu, kāda atšķirība starp sadaļu "Raksti" un "Sarunas."

Inese* - 2011-10-30 18:12
"Raksti" sākotnēji bija tie, kas jau kaut kur bija publicēti. Nu, piemēram, es uzrakstu rakstu priekš Sievietes Pasaules un pēc tam iekļauju arī savā mājas lapā. Uzrakstu rakstu priekš kāda cita portāla, un ielieku arī te. Tur sākotnēji tika ielikti arī visi mani raksti no Delfiem.

"Sarunas' ir tā kā blogs - kurā rakstu nekur nepublicējamas lietas, pārdomas un tēmas. Toreiz, kad izveidoju "sarunas", tad pārgāju uz "Tu" formu un sāku rakstīt ļoti personīgi. Tas bija pamats pirmās grāmatas rakstīšanas formātam.

Vārdu sakot - "raksti" ir kaut kas nopietnāks par "sarunām" :))

Bet varbūt, ka tagad jau tas ir ļoti pietuvinājies :) un arī citiem portāliem vairs nerakstu.
Par šo jāpadomā kā uz priekšu darīt.
Šajā lapā jau vairs neko neizmainīsim, bet nākošā tad jāizdomā vai vispār atdalīt.
Varbūt labāk jau kaut kā grupēt pa saturiskām tēmām.

Kristīne* - 2011-10-31 03:32
Man arī šī mājas lapa mīļa, raksti, komentāri, kur tik bagātīgi var smelties priekš sevis. Piekrītu, ka jāpaplašinās. Piekrītu, ka nevar uzreiz atrast senākus rakstus. Par ieteikumiem: kā būtu, ja izveidotu sadaļu, kur varētu diskutēt online - tie cilvēki, kas ir online savā starpā var sarakstīties, diskutēt par kādu jautājumu, svētību :))) Varbūt ka var pat noteikt konkrētu datumu, laiku, kad online tādas diskusijas notiks. Tas ir tikai ieteikums, jo godīgi, man nav priekštata vai ko tādu var izveidot.

joliite - 2011-10-31 03:50
Es arī bieži šajā lapā ielūkojos. Raksti mani ļoti iedvesmo. Man arī ir bijis grūti atrast kādu senāku rakstu. Būtu labi, ja tos grupētu pa tēmām un "uzklikšķinot" uz tēmas virsraksta "atvērtos" visu rakstu virsraksti.

Ilva* - 2011-10-31 08:12
Man patīk tieši šāda šī mājas lapa....ar to, ka tā nav tik ļoti sakārtota un perfekta...:)
Ar samīļojieniem Ilva.

Inese* - 2011-10-31 18:34
Jā - Ilvu, es saprotu par ko Tu runā. Man arī ir ļoti būtiski, lai uzlabojot formu, mēs nepazaudētu saturu un sajūtas.

Man tiešām ļoti būtiska ir tā mājas sajūta, kas šeit valda šobrīd. Un lai mēs te būtu nevis perfektas, bet laimīgas :)
Bet tā pat kā mājās mēs šad tad taisam kārtošanu un remontēšanu, tad arī šeit kaut ko neapšaubāmi varam uzlabot. Tādēļ es te tā uzmanīgi gribu par to parunāt, lai mēs pierodam pie jaunām domām, idejām un pašu ierosinājumiem.
Kaut kas no tā īstenosies, kaut kas nē. Bet pats svarīgākais, lai mēs te visi kopā jūtamies ļoti labi un lai tas vairo laimes sajūtas un pozitīvo enerģiju mūsu reālā dzīvē.
Lai šī lapa ir kā motivācijas vieta, kā impulss labām pārmaiņām, lai, to lasot, rodas spēks un iedvesma dzīvot labāk un laimīgāk.

dainarozenberga - 2011-11-01 17:27
Šodien varam vēl vairāk iedzīvināt forumu:
http://pavasarastudija.1w.lv/?f=1
Izveidojām jaunu sadaļu - ieteicamā literatūra, mūzika un filmas!
Arī Tu vari dalīties ar informāciju, kas noderēs ikvienam! :)

Jauku 1.novembri! :)


Iluta* - 2011-11-06 17:02
Butu labi,ja pa gramatam varetu norekinaties seit pat majas lapa-ar karti.

Liene* - 2011-11-06 19:58
Piekritu Ilutai par norekinasanos ar kreditkarti.Jo citadi bankaa man tikai par parskaitijumu jamaksa 21 eiro.

Kristīne* - 2011-11-07 20:00
Labdien!Par komentāriem un jaunu mājas lapu. Parasti atverot rakstu, es vispirms izlasu komentārus. Man svarīgi ir komentāri, kur cilvēki izsaka savu viedokli, savas domas....Daudzreiz iedvesmojos jau no komentāriem vien...

Maija* - 2011-11-07 20:40
Gribu piekrist iepriekšrakstītajam, ka komentāri šajā lapā ir ļoti, ļoti vērtīgi un tos pārejot uz citu jaunāku mājaslapu negribētos pazaudēt.
Bet tas, ko man ļoti gribētos ir tāda neliela regularitāte tajā visā. Protams, es saprotu, ka iedvesma uz šādiem rakstiem nevar būt kā režīms - tikos un tikos jābūt ierakstam, tam vajadzīga noskaņošanās, tomēr, kad katru dienu ienāku šajā lapā, lai pasmeltos dienai iedvesmu un stiprinātu sevi, dažkārt ar skumjām secinu, ka nav neviena jauna raksta un arī jaunu komentāru nav. Tādās reizēs meklēju, to, kas mani bija uzrunājis visvairāk, bet ar veco rakstu atrašanu arī ir tā, kā iepriekš jau ticis uzrakstīts. Man tas tiešām ir ļoti svarīgi un domāju,ka arī citiem cilvēkiem varētu gribēties lasīt jaunus ierakstus šeit biežāk. Kaut tie būtu lektoru raksti, nevis Ineses pašas.
Taču tik un tā LIELS, LIELS PALDIES Inesei par viņas veikumu, pozitīvismu un izstaroto mīlestību!

Solvita* - 2011-11-07 23:56
Maija, Tu jau arī vari uzrakstīt kādu rakstu :) Droši vien, tad Tavs rakstītais būs rubrikā ''Lasītāji runā''. Kāpēc ne?
Savādāk sanāk tāda mazliet patērētāja attieksme - gribēt lasīt to , ko kāds cits uzraksta. Vai tad Tev nav par ko dalīties ? Noteikti , ka ir., tad droši raksti ....:) Papildināsi un varbūt regulāri :)
Jautājums ir par to, vai rakstu rakstīšanu uzskatām par pienākumu vai tas ir tāds brīvprātīgs pasākums . Ja pienākums, tad regularitāte tiek prasīta , ja ne- tad prasīt regularitāti pagrūti, jo tas ir radošs process.

Inese* - 2011-11-08 00:43
Es tiešām ar jums runātu labprāt katru dienu un arī rakstus varu uzrakstīt jebkurā laikā un man nav tā, ka ir jāgaida mūza, lai tas notiktu. Bet šobrīd ir tā, ka man tiešām ir dikti maz laika pie datora, jo esmu vai nu ceļā, vai seminārā, vai ir nakts un es guļu :))
Arī tagad pēc nepilnām divām stundām sākas seminārs un es pat gribēdama, nevaru paspēt neko uzrakstīt. Nu jau drīz ir jābrauc prom.

Un vēl es piekrītu Solvitai, ka tiešām jūs katrs varat kļūt par raksta autoriem. Droši sūtat man savus rakstus uz epastu (klāt pievienojot bildīti) un mēs to noteikti publicēsim un pēc tam kopā komentāru sadaļā par ierosināto tēmu parunāsim :)

Maija* - 2011-11-08 17:57
Šorīt dušā pārdomāju savu vakardienas komentāru un nonācu pie secinājuma, vai es būtu priecīga lasīt regulārus rakstus bez tajā ieliktās autora tīrās enerģijas un mīlestības?! Un sapratu, ka svarīgāk man tomēr ir pārdomāts un ar mīlestību izlolots, gatavots raksts, nevis tikai atskaitei ielikts, virspusēji uzskricelēts, lai tikai būtu. Tātad saturs man ir svarīgāks par regularitāti. Kaut kāds dzīves piemērs mani uz to uzvedīnaja (neatceros vairs,kas tā bija par domu), bet momentāli atcerējos savu vakardienas komentāru šeit un sapratu, ka cilvēkam, lai uzrakstītu ar mīlestību piepildītu un uz pārdomām vedinošu rakstu, vajag gatavoties, vajag sevī izdzīvot to, ko mēs vēlāk esam gatavi pasniegt citiem, vajag rasties kaut kādiem secinājumiem vai vismaz jautājumiem, lai ar tiem uzrunātu citus cilvēkus. Un tas nevar notikt katru dienu, tam ir vajadzīgas kaut kādas nebūt dzīves situācjas, grāmatās izlasītais utt., kam p''ec tam jāļauj nogulsnēties sevī un tikai tad par to var uzrakstīt. Arī bērnu taču nēsā 9 mēnešus.
Un jā, jums taisnība, arī es varu rakstīt, taču šobrīd manī ir vairāk jautājumu nekā atbilžu, tāpēc atrodos šeit, lai mēģinātu sakārtot savu dzīvi. Es cenšos atrast to salmiņu, pie kura ķerties, lai atkal redzētu jēgu savai dzīvei, lai rastu tajā prieku un šie raksti man ļoti palīdz saņemties. Varbūt tāpēc es tos tik ļoti gaidu, jo tie ir mani glābšanas riņķi šajā dzīves periodā.

Tāpēc, es atvainojos par savu pārsteidzību un ņemu savu komentāru par regularitāti atpakaļ.

Esmu ārkārtīgi pateicīga, ka savā dzīves ceļā esmu sastapusi Pavasarastudiju un Ineses grāmatu "Ieelpo laimi un mīlestību", kas savā sirsnībā un vienkāršajā, saprotamajā valodā runā par laimi, mīlestību un Visuma likumiem tik iedvesmojoši, kas arī citiem ļauj noticēt, ka savā dzīvē varam sasniegt itin visu ar pareizām, pozitīvām domām un iekšējo mīlestību, satikt savu īsto un vienīgo. Paldies par to!

dainarozenberga* - 2011-11-12 01:26
Inesīt, mums jaunaja mājas lapā vajadzēs ieviest iespēju pie komentāra atzīmēt - PATĪK, ĪPAŠI PATĪK. Visi Tavi komentāri ir kā pērles! :) Un es tik kā lasu, tā būtu gatava spiest ĪPAŠI PATĪK! :)

Baiba* - 2011-11-13 03:49
Zin, ko noteikti es gribētu, lai var sejiņas ielikt, smaidīgās un visādas emocijas! :)



Lapa | 1 [2] |

Atpakaļ