„Ļaujies un izbaudi to!”


 Zinu, ka esi pamanījusi, ka pēdējās nedēļās mājas lapa palikusi klusāka un mierīgāka. Un nu varu izstāstīt kā un kāpēc tas notiek. Redz, pagaidām ir tā, ka rakstus vēl arvien rakstu tikai es pati. Mēs esam domājuši par to, ka tiklīdz savu kursu beigs pirmā Laimes terapijas nodarbību vadītāju grupa, tā izveidosim jaunu sadaļu, kurā varēsiet iepazīties un turpmāk lasīt arī viņu sagatavotos rakstus. Bet nu...līdz kursa noslēgumam vēl nedēļa jāgaida un līdz ar to nav ko steidzināt laiku.

Un ja es rakstu tikai viena, tad Tu izjūti katru mana dzīves perioda paisumu un bēgumu. Tieši tāpat kā to izjūtu es. :)

Lūk, pa visiem šiem Pavasara studijas diviem pastāvēšanas gadiem, man pirmo reizi bija (ir) uznācis divu nedēļu periods, kad neko īpaši nelasu un nerakstu. Priekš manis tas galīgi nav tipiski. Tie, kas mani redz ikdienā, zina, ka es visu laiku kaut ko daru – es meklēju jaunas tēmas un jaunas metodikas, es to pielietoju dzīvē un pētu kas man der, kas ne, es meklēju arvien jaunus autorus un lasu tās grāmatas, kas laika trūkuma dēļ stāv saliktas kaudzē ar domu „šitam man noteikti jāatrod laiks”. Es parasti katru dienu kaut ko rakstu – ja ne mājas lapai, tad dienasgrāmatai, ja ne dienasgrāmatai, tad grāmatai utt. Un man tas nekad neapnīk un nekad nepāriet. Bet te pēkšņi es nemanot iegāju periodā, kad tik ļoti gribas gulēt. Gulēt, gulēt un gulēt, ka nav burtiski spēka ne ko uzrakstīt, ne izlasīt. Un interesanti, ka pa šo laiku esmu noskatījusi atkārtojumos visas tās TV  videofilmas, seriālus un dokumentālās filmas, kuras augstu vērtēju, bet man nebija laika tām pievērsties – latviešu „Likteņa līdumnieki”, igauņu „Vēju zeme”, Podnieka „Mēs” u.c. Neticēsi – bet man šāds periods dzīvē nav bijis.

Izstāstu savai māsai kā pāris nedēļas jau dzīvoju un viņa man pasaka to ģeniālo frāzi, kuru vienmēr mēs pašas šeit atkārtojam- „ļaujies un izbaudi to!”.

Un protams, ka es mājas izdaru tos darbus bez kuriem nevar iztikt – pusdienas ir jāuztaisa, māja jāsakopj, vecāki jāizvadā, pie mammas jāaizbrauc. Es visu to daru. Bet tiklīdz ir iespēja būt mājā – tā jāguļ.

Un interesantākais, ka vairākās konsultācijās un vēstulēs man tiek jautāti tieši šādi problēmjautājumi – ko darīt, ja nav spēka un gribas tikai gulēt , gulēt un gulēt?

Zini – es agrāk būtu teikusi „ieej kontrastdušā”, nopeldies, norīvējies pēc Ziņģītes metodes,  izskrien kādu līkumu, mēģini iekustēties ar sīkiem mājas darbiem. Bet šoreiz, pirmo reizi es nolēmu pieņemt un necīnīties pret šo situāciju. Pieņemt un izbaudīt. Un paskatīties kas notiks? Vai darbi iekavēsies? Vai uznāks vaina sajūta? Vai kaut kas iebuksēs vai kaut kas nesanāks? Un izrādās ne – ja vien tu neieej Tamaz zemajā enerģijā (atceries Tamaz velk uz depresiju, slinkumu, nīgrumu, īgnumu), tad tāda spēku uzkrāšana izguļoties nemaz nav tik slikta un neko traku dzīvei neizdara.

Vārdu sakot – es nolēmu ļauties un izbaudīt šo periodu un man nupat ir kļuvis vieglāk un jūtu spēka un ideju pieplūdumu (vai atgriešanos). Es domāju, ka vienkārši biju pārstrādājusies un zemapziņa man pateica priekšā- klau, mīli sevi un atpūties, ja!

Es nezinu vai šis mans stāsts Tev noderēs. Tev jāskatās pašai cik vari ļauties bēgumam un kad jāveicina paisums. :)

Es arī mūžīgi šādi neļautos. Bet šīs pāris nedēļas (ar visu to, ka ir noticis daudz fantastisku lietu) bija mans pagulēšanas laiks. :)

Runājot par fantastiskām lietām – 2.septembrī  „Latvijas avīzes” pielikumā ”Mājas viesis” būs mana garāka intervija, krievu žurnālā „Marta” nākošā numurā būs garāka intervija, „MK Latvija” būs vēl viena. Ja ir interese vari palasīt. Ir palaista pārdošanā krievu grāmata un jaunais afirmāciju CD. Tā kā – lietas notiek un nekas neapstājas. 

Es novēlu Tev sevi mīlēt un bez sirdsapziņas pārmetumiem šad tad ļauties spēku uzkrājošai atpūtai – ja tas nepieciešams.

Ieklausies sevī! Mīli sevi! Ļaujies un izbaudi to, kas ar Tevi šajā periodā notiek!

Komentāri (18)  |  2011-08-13 18:11  |  Skatīts: 7910x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Margrietina* - 2011-08-13 18:43
Sveiki!
Pilnīgi piekrītu Jūsu māsai, ka jāļaujas. Acīmredzot fiziskais ķermenis ir noguris, ir jāuzņem enerģija. Domāju, ja neļaujas atpūtai enerģijas izsīkums izraisa slimības, lai tomēr ar "varu" noturētu cilvēku miera stāvoklī! :) Daba, daba, daba :)) Un vēl es domāju, ka ļoti vēlams šajos atpūtas periodos sevi nemocīt ar pārmetumiem, jo tas noņem to pašu enerģiju ko ķermenis vēlas atgūt (fizisko un garīgo enerģiju).

Andra* - 2011-08-13 19:14
Paldies Inese, es patiešām ļaujos šim periodam savā dzīvē. Sevī ir jāieklausās, pat ja tas nesaskan ar kaut kādiem likumiem. Jo jāatskaitās jau ir tikai un vienīgi sev- savai sirdsapziņai.

Ruta* - 2011-08-14 04:25
Lidz izdegšanas sindromama nav tālu.Pataupi sevi,neskrien,nevienam nekas nav japierada,vainigai ne par ko nav jajutas.

Kristīne* - 2011-08-15 16:53
Man tiešām ir ļoti pazīstamas šīs sajūtas, par kurām Tu raksti šeit, Inese. Man arī ik pa laikam uznāk miera periodi, kad gribas gulēt, lasīt vai skatīt senas, labas filmas. Un es ievēroju, ka ja es šim periodam pretojos, tad gandrīz vienmēr pēc tam saslimstu. Tātad šāds miera periods ir vajadzīgs. Parasti man šajā laikā ir arī intensīvs izvērtēšanas periods, kas ir izdarīts labi, kur ir nogājis greizi, ko es vēlētos mainīt. No ārpuses, es it kā pasīvi atpūšos, bet iekšēji uzdodu sev jautājumus un saņemu atbildes. Un uzkrāju enerģiju. Jauki, ka organisms vienmēr pasaka priekšā, kas viņasm vajadzīgs, lai justos labi.

Evita* - 2011-08-15 17:16
Uzskatu, ja organisms signalizē to, ka viņam ir vajadzīga atpūta (gribas gulēt un gulēt), tad tiešām ir jāatpūšas. Un tad, kad miesa un gars būs atpūties un domas sakārtotas, spēki paši atgriezīsies, un pēc tam atkal būs vēlme darīt un darīt, pat ar dubultu enerģiju!
Saku to pēc savas pieredzes!

Kristīne* - 2011-08-15 19:16
Piekrītu Evitai, tā tiešām ir arī man.:)))

Karinčiks* - 2011-08-15 22:31
Vienozīmīgi stāsts pareizā laikā un vietā..Droši,ka katram tā ir bijis..man noteikti..
Ļauties kaut kam tādam..kas arī ir tik skaisti..pagulēt..pasapņot..un tikkai kāds no augšas redz,kā plūst Tevī enerģija,kā smaidi,kad guli..
Un tad..ar jauniem spēkiem..ar tādu mīlestību..
Baudi eņģelīt....

Vita* - 2011-08-16 17:11
Liels paldies par šo rakstu,saņēmu informāciju kas man paplašināja skatījumu no enerģijas darbības puses.jau kuro reizi dzīvē pārliecinos,ka nekas nenotiek tā pat vien.

Eva* - 2011-08-16 20:09
Paldies par rakstiņu. Tuvojoties rudenim, man arī tāds enerģijas apsīkuma un panīkuma laiks. Tveru brīžus, lai atpūstos. Runājot par grāmatu lasīšanu, Inesīt, gribēju tevi lūgt, varbūt vari ievietot te "obligātās literatūras sarakstu", ko mums vajadzētu izlasīt, kas tev ir palīdzējis izprast lietu būtību un vairot pozitīvo energiju sevī. Iespējams, ka kaut kas te ir minēts, bet varbūt iesaki savas GRĀMATU GRĀMATAS. Iepriekš pateicos :)

zuze* - 2011-08-16 21:32
jā, es ar labprāt gribētu tādu grāmatu un filmu sarakstiņu

Inese* - 2011-08-16 22:17
Manas grāmatu grāmatas ir:

Bībele
Sergejs Lazarevs "Karmas diagnostika"
Valērijs Siņeļņikovs "Izproti savu slimību" un "Ceļš uz bagātību"
Sara Bon Bronika "Vienkāršā pārpilnība"
Luīze Heija...pilnīgi visas grāmatas
Natālija Pravdina....daudzas
Robins Šarma "Mūks, kas pārdeva savu Ferrari" u.c
Aleksandrs Svijašs "Labojam kļūdas"

Filmas youtubā Luise Hay "You can heal your life"

Un tad filma THE SHIFT - ielieku linku -http://www.youtube.com/watch?v=sRYjPVEFOgg&feature=related

Tas, ar kādu pateicību viņš mostas mani iedvesmo jebkurā laikā, kad to atceros vai iedomājos.

Eva* - 2011-08-16 23:12
Paldies Inesīt. Varbūt vēl kādas meitenes (zēni) var padalīties ar savām TOP lasāmvielām garīgai izaugsmei. Varbūt vienīgi labak to atsevišķā tēmā salikt?

Inese* - 2011-08-17 00:30
Man škiet, ka reiz jau bija tāds raksts. Bet nu varam padomāt par jaunu tēmu, kurā padalīties ar to, ko jaunu uzzinām un izlasām.
Vai kādas filmas redzam.
mani šobrīd ir ietekmējusi filma, ko pāris dienas atpakaļ rādīja pa TV 7 kanālu. (Ja ir Lattelekom tv tad vēl var noskatīties arhīvā). "Baltā masajiete". Par balto sievieti,kas sekoja savai sirdsbalsij un palika Āfrikā...un..kas no tā visa sanāca.
Visa filma balstīta uz patiesiem notikumiem un tur fantastiski skaidri redzama Visuma likumu kārtība.

Inese* - 2011-08-17 06:33

Paskat, ko Robins Šarma savā twiter vietnē raksta:
After months of touring, tweeting, writing and speaking...feeling I have nothing left to give...

Pat lieliem vīriem notiek tāpat. Arī viņam ir jāizguļas un jāatgūst spēki. Novēlu viņam to.



Elīza* - 2011-08-18 18:20
Pašlaik lasu Bībeli un man bieži saceļas mati stāvus no lietām, kas tur rakstītas. Lai piedod man Dievs šos vārdus, bet visas tās nogalināšanas un upurēšanas man nešķiet normāli, un manās sajūtās tas ir kas pilnīgi pretējs mīlestībai - kad to lasu, manī tas izraisa šausmas un konkrētu ārprātu emocijās. Nespēju un nevēlos pat mušu nosist, arī tā ir dzīva Dieva radībiņa.

Inese* - 2011-08-18 21:42
Elīzīt, varbūt, ka sākumam ...lai pierastu pie Bībeles....sāc ar Jauno Derību.
Un pēc tam pārej uz Veco Derību.

Es arī sākumā nevarēju Bībeli no sākuma lasīt. Bet evanģēliji bija īstā laikā:)
Pēc tam lasīju Salamana pamācības (jau no Vecās derības)

un tikai pēc tam lasīju visu pēc kārtas:)




azīlE* - 2011-09-14 07:03
Ko noziimee "Tamaz zemaa energija"? Kur es vareetu par to izlasiit?

Inese* - 2011-09-14 19:32
Esmu par to uzrakstījusi rakstu:
http://pavasarastudija.1w.lv/2771-par-tamaz-radzass-satva/


Atpakaļ