Par izvēli, lietu kārtību un pakļaušanos


 Šobrīd ik dienas izjūtu, kā man Visums māca būt sievietei. Vakar biju uz radio raidījumu par sievišķību un tur tieši runājām, ka sievietei jāmāk ļauties, sievietei jāmāk arī pakļauties. Lūk, arī tā ir mana šā brīža mācība.

Ko darīt tad, ja esi visu izplānojusi, bet dzīve ievieš korekcija un nekas nenotiek pēc šī plāna?

Tad vienkārši ļaujies.

Es zinu cik bieži esmu Tev teikusi, ka sievietēm jāiemācās ļauties un pieņemt situācijas. Ka mums jābūt elastīgām un jāpielieto mīlestības aikido. Ka mēs tieši tad, kad ļaujamies, vislabāk un efektīgāk sasniedzam rezultātu. Sievietēm nav jācīnās. Mums ir jāļaujas. Cīņā mēs zaudējam, ļaujoties vinnējam. Un tas tā ir pat tad, ja sākumā tā neliekas.

Acīm redzot esmu to teikusi tik ļoti daudz un bieži, ka dzīve nolēma mani pārbaudīt –cik viegli to spēšu izdarīt.

Un atkal varu izstāstīt Tev savu šā brīža pieredzi.

Tu jau zini, ka pēc mana plāna man tagad būtu jāraksta grāmata (pat divas)un īstenībā es jau esmu to iesākusi un pirmo lielo daļu uzrakstījusi. Es pati, mana personība un mans Ego, protams, ir pārņemts ar to, ko dara, un vienu brīdi es uzskatīju, ka tas ir pats svarīgākais priekš manis, priekš manas ģimenes un priekš visiem, kas ar mani ir saistīti (vai skan pietiekami egoistiski? ). Bet īstenībā ir tā, ka paralēli notiek tūkstošs citu lietu. Rit dzīve. Ir apkārt tuvi cilvēki un viņu mērķi un darbi. Ir jāpalaiž Toms uz viņa darbu un man tai laikā ir jābūt teltī (pludmales kaffe), ir vecāki, kam jāpalīdz nokļūt slimnīcā uz dienas stacionāru un atpakaļ, ir bērns, kam vajadzīgs savs laiks, ir semināri, ir konsultācijas, ir mājas lapa, ir ikdienas sarakste un esmu vēl es pati. Un sākumā es pieķēru sevi pie domas, ka tas viss taču mani atrauj no grāmatas un ka es nevaru to visu savienot. Un man pat bija dusmas par to, ka viss cits ir svarīgāks kā mana grāmata un Visuma sūtītā informācija, ko tajā jāieliek.  Un te pēkšņi es sapratu un atcerējos – ka, re, kur ir tas, ko saku par sievišķīgu sievieti un sievietes īsteno būtību. Ka sievietes būtība nav karjera, darbs un pat misija ne. Ka sievietes primārā būtība ir būt sievietei un pavarda turētājai.

Un es jau varētu pieprasīt (vai palūgt) lai Toms atsakās no saviem celtniecības objektiem un kā pagājšgad pats strādā pludmales bārā un es turpat varētu rakstīt. Bet....tas liecinātu tikai to, ka savu darbu vērtēju augstāk kā viņa. Un kur tad būtu tā sievietes loma - stiprināt un iedvesmot savu vīru? Un es jau varētu pieprasīt (vai palūgt) lai bērns dažus mēnešus paciešas, jo tagad mani nevar traucēt – es rakstu grāmatu. Bet viņai ir tikai 10 gadi. Ir viņas vasaras brīvlaiks un vēl ir tas laiks, kad viņa pie manis ļoti raujas. Pēc trīs gadiem vai pieciem tas var tā arī vairs nebūt. Un es jau varētu sarunāt, lai vecākiem slimnīcā nokļūt palīdz kāds cits. Bet....vai tad tieši tā nav mūsu mīlestība un savstarpējais ģimenes atbalsts vienam par otru (kad stāv un krīt un zini, kas ir tava aizmugure), ka tieši mēs paši viens otram palīdzam.

Un tā es izbaudu to, ka varu ļauties. Ka pieņemu situāciju tādu kā tā ir. Ka grāmatas rakstīšana ir jāatliek, jo to nevar izdarīt tādā skrējienā. Ka ir jābauda tas, ka man ir mani mīļie, kurus es tik ļoti Dievam izlūdzos tikai dažus gadus atpakaļ.

Es esmu ļoti pateicīga, par to, kas man tiek dots. Esmu laimīga, ka man ir ģimene, kurai esmu tik ļoti vajadzīga. Un esmu laimīga, ka man esat jūs visi – kam ar esmu ļoti vajadzīga. Tā ir mana laime, kuru esmu savā laimes terapijā ieguvusi. Nu tikai vēl jāiemācās šo lielo laimi paņemt pretim. :)

Īstenībā – tas atkal ir vesels stāsts – ko darīt tad, ja tiešām visas vēlēšanās piepildās un visi saulītes stariņi mirdz. Kā mācēt šai visā nepazaudēt sevi, paspēt to visu baudīt un ļauties.

Lūk – mans suns pienāca un uzlika galvu uz datora. Viņš jau ilgi ir gaidījis. Mums jāiet laukā. Un man atliek vien tam ļauties! :)

Komentāri (16)  |  2011-07-06 19:05  |  Skatīts: 5832x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Gunita* - 2011-07-06 19:32
Inese.... atkal notiek brīnumu lietas.... savā ziņā ir tik līdzīga situācija manējai... vēl šorīt uzdevu dievam jautājumu- vai var atsūtīt man kādu zīmi vai atbildi un palīdz man izlemt kas man šobrīd ir svarīgāk... mēginu tagad saprast vai tavā rakstā ir atbilde uz manu jautājumu... Lieta tāda ka pēkšņi sāk piepildīties mani sapņi, viens pēc otra un visi reizē, ka nespēju izvēlēties, kurš man ir svarīgāks... visur ir nepieciešamas finanses, lai kaut ko sāktu darīt... un tad vēl nāk uzaicinājums uz reiki nometni nedēļas nogalē, kuru arī vēlētos apmeklēt, bet tad nāktos atteikt draugam atpūtu pie jūras nedēļas nogalē... un tad es aptveru, ka visam nesanāk, ka visu nevaru dabūt uzreiz... bet kas ir tas svarīgākais šobrīd priekš manis... sapņi, nedēļas nogale priekš sevis, sevis pilnveidošanai vai pavadīts laiks ar draugu.... izvēle starp trīs lietām.... un netieku skaidrībā... un jūtu ka nāk virsū panika, jo nespēju izvēleties.... atliek vien vēlreiz pārlasīt tavu rakstu un saprast ko esi gribējusi pateikt! :) paldies Tev! :)

Agnese...* - 2011-07-06 22:50
Paldies, Inesīt!
Nu precīzi tas, kas man šodien bija nepieciešams. Griežos kā vāvere ritenī un gribu padarīt visu - pastrādāt, satīrīt māju, pusdienas uztaisīt, bet pietrūkst laika pabūt ar bērnu... un tad uznāk dusmas - kāpēc tā? Lūk arī atbilde :)

solveiga* - 2011-07-07 22:14
Cik tas ir brīnišķīgi,Inese! šodien pieņēmu lēmumu būt sievietei,un sajutu it kā akmens noveļas no pleciem,tik viegla kļuva enerģija manī.Un Tavs raksts kā apstiprinājums!

Margrietina* - 2011-07-12 23:50
Šis raksts ir ļoti aktuāls, kāds man bija šis gads un tāds būs arī nākošais. Man ir prioritāte augstskola un sev liku saprast,ka turpmākos gadus tas ir vissvarīgākais un tam veltīšu vislielāko uzmanību, bet dzīvē notika tā, ka man to neļāva darīt, bērna biežā slimošana. Es zināju, ka tagad es varētu mācīties, bet nevarēšu to darīt vismaz 2 nedēļas, un tas atkārtojās arī nakošajā mēnesī un tā visu gadu... es mācijos kad vien iespējams, bet tas nebija tas par ko biju sasapņojusies! Jo vairāk es vēlējos sevi veltīt mācībām ,jo vairāk man to "kāds" neļāva. Teikt, ka mani pārņēma dusmas ir maigi teikts :))) Un tad es vienkārši sevī nolēmu, ka ja jau mani dzīve iešūpoja pa straumei skolā (nebija nekādu apstākļu,kas bremzētu) , un tagad tāpati straume man liek sprunguļus,tad man atliek tikai padoties un nestresot par katru dienu ,kuru jāveltī berna klepam, iesnām nevis mācību vielas lasīšanai...! Galu galā tiku ar mācībām galā! Bet nonācu pie jauna secinājuma, ka neko nedrīkst dzīvē idealizēt!!! Biju idealizējusi mācības, kā pašu svarīgāko kam sevi veltīšu... Līdzko kautkas mani atturēja no tā, tas radija stresu ko, protams, izgāzu uz apkārtējiem/vīru pie sīkākās problēmas kam ar manu īsteno garstāvokli nebija sakara. Bet to es šogad iemācijos, tas ir pakļauties! :)

Liepzieda* - 2011-07-13 03:42
man jāpiekrīt Margrietiņai-nevajag idealizēt.Un tomēr-kā sekmīgi tikt galā ar augstskolas uzdevumiem, ja nav nekādu vecmāmiņu un krustmāmiņu,kas fanotu par mums,kas pieskatītu mazos bērnus,pasakas viņiem palasītu?Ne jau tikai slimam beŗnam vajag mammu,vecākus,arī veselam.Ne jau pie TV bērnam jāsēž,jāattīstās-grāmatas jālasa,jārunā,jāuzzina arvien kas jauns. Bet augstskola ilgst gadiem kā hronska slimība!!! Tam nav gala! Tas iedzen milzu stresā!Jo man kā sievietei ir vajadzības, man kā darbiniecei ir vajadzības-darbs prasa savu,man kā banku klientam ir vajadzības -bankas gaida savu, kā sievai -vīrs gaida dalību mūsu kopdzīvē, kā mammai, kā sievietei-... eh - bet skolai ir striktas savas prasības.Un kā tajā visā iekļauties?.... Skrien kā žurku skrējienā priekšā nesaskatot neko īpaši gaišu, tikai stresu. Paldies dievam,ka vesela un ka bērni veseli!

Inese* - 2011-07-13 06:44
Ak kā es jūs saprotu. ka skrienat, ka cenšaties paspēt, ka uznāk dusma un stress, kad visu paspēt nav iespējams.

Bet ir jāmācās apstāties. ir jāmācās pārgrupēt prioritātes.

Man ar ir tā, ka es pa vairākām reizēm kāpju uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem. Un ar paralēli visiem darbiem tomēr raujos rakstīt savu grāmatu (jo tas ir tik kaifīgi un man ir tik daudz ko teikt), un mani Visums jau trešo reizi apturēja caur aizrādījumiem, caur policiju, caur sodiem -un ja es vēl nesapratīšu, tad ķersies klāt pie nopietnākām mācībām.
Vai es to gribu?
Galīgi nē. Man jāsāk darīt viens darbs katrā konkrētā laikā un nevar visu gribēt un darīt uzreiz un vienlaicīgi.

Mums tas vienkārši ir jāiemācās.
Tā ir šodienas mācība - džīvot mierīgu un harmonisku dzīvi, lai bērni neslimotu, lai vīri būtu apmierināti, lai darbos viss labi un vēl pašas tai visā mēs justos labi.

Jāatceras, ka stress grauj mūsu un visu kopējo enerģiju un grauj situācijas un grauj veselību (sev un bērniem).
Jāiegūst mieru un jāsaliek prioritātes.


Margrietina* - 2011-07-13 06:57
to Liepzieda
Es macijos tad kad berns bija vesels un gāja uz bērnudārzu. Ar to biju sākumā kad stājos skolā arī rēķinājusies, ka bērns uzsāk bernudarza gaitas un es mācīšos, bet es neparedzēju, ka bērnudārzā ir cik bērnu tik vīrusu... Atstāt man tiešām nav kam, ja būtu protams viss izvērstos savādāk. Bet neko nenožēloju :)


Dzintra* - 2011-07-13 15:14
Es arī nevarēju daudz ko paspēt un izvēlējos agrāk celties.No rīta puses izdaru vienu lielo darbu,pēc tam sīkākus,jo dzīvoju laukos.Pa dienu kad ir lielais karstums varu atpūsties un laiku veltīt sev.Darbiņi padarās raitāk un nav sastrēgums,nav arī stress,ka visu nevaru paspēt,toties ir gandarījums.

Inese* - 2011-07-13 16:49
Jā, pareizam dienas režīmam ir milzu spēks. Ja ir iespēja vakaros laicīgi aiziet gulēt un no rīta agrāk celties, tad ar dienas ritms sakārtojas un svārstiņš iegriežas pozitīvā virzienā :)

Starp citu - mans enerģijas izsīkums sākas tieši dēļ tā, ka šai periodā vakaros neaizeju 22.00 gulēt. Un arī 23.00 ne.

Un es taču skaidri zinu, ka ir likumi, kurus pārkāpjot ir jāsaņem sods. Šie ir Dabas likumi, kurus es neīevēroju un maksāju ar savu piekušanu, stresu un pārpūli. Kas rezultātā manā ikdienas dzīvē uzrādās ar pārkāpumiem citās jomās.
Tā tas ķēdītē notiek.
It kā nevainīgi neievēro kaut ko vienu, kas pēc tam aizvelk līdzi visu pārējo un svārstiņš iet pretējā virzienā.

Un tad nu ir jāsaprot kā iegriezt visu pareizi:)

Lai mums veicas!

Margrietina* - 2011-07-13 22:34
Esmu lasijusi,ka tieši pareģojošie sapņi esot no 22:00 līdz ... 14:00 Bet varu teikt,ka es nekādi nevaru 22:00 būt jau miegā. Ģimeni nevaru izolēt vai piespiest iet visiem bez 10 min 22:00 gulēt! :) Lūk problēma, ko lai dara!?!

Margrietiņa* - 2011-07-13 22:35
...vaīī nevis līdz 14:00 bet 02:00 :)))
žēl ,ka te saitā nav savu komentāru dzēšanas iespēja, varbū tāda ir ,ja reģistrējas!?!

Inese* - 2011-07-14 17:56
Nē, man škiet, ka nav. Dzēst var tikai tur, kur notiek lapas administrēšana. Pa taisno šeit lapā to izdarīt nevar.

Bet par to gulēšanu - piekrītu, ka tas ir diezgan sarežģīti - pieradināt ģimeni iet gulēt 22. Mums ar tas te notiek kā pa celmiem.
Bet ja izdodas, tad nākošās dienas pašsajūta ir balva :)))

Margrietina* - 2011-07-14 20:25
Starpcitu, vakar tieši izdevās nereālais plāns iet 22:00 gulēt visiem! :))))
Sapnis bija spilgts, varbūt ne tas skaistākais, bet spilgāks. Pašsajūta ideāla, bet kautkāds stresiņš neliels ir, tam varbūt meklējami iemesli citur... (laikam bērna veselībā)

Liena* - 2011-07-17 03:43
Pilnīgi piekrītu tam, ka ir jāsakārto prioritātes. Man vēl palīdz arī planotājs, kura ierakstu, kad man kas jāpaveic vai kam jāvelta laiks. Pat ja ne vienmēr izdodas tā, ja ir sakārtotas prioritates, lēmumus izšķirīgos brīžos ir pieņemt daudz vieglāk. Un faktiski galva arī daudz vieglāka... Nevajag visu turēt galvā.

Inese* - 2011-07-18 17:36
Es arī visu pierakstu.
Galvā man ir daudz svarīgākas lietas (visas tēmas, ko runāju semināros, grāmatas, ko šobrīd rakstu un domāju uz priekšu utt.) un ja vēl būtu jāatceras cikos kur kas notiek -būtu pārslodze.

Aija* - 2011-07-20 01:12
Nesen dzirdēju no gudras sievietes, ka mātes pašsajūta atspoguļojas bērna veselībā un uzvedībā. Ja ar mums viss ir kārtībā, arī ar bērniem viss ir labi. Novēlu katrai no mums atrast apslēptās zemdegas un transformēt tās pozitīvā enerģijā, gaišā mīlestībā!


Atpakaļ