Zīmes, brīdinājumi, steiga un miers


 Šodien gribu ar Tevi parunāt par zīmēm, ko saņemam ik dienas. Un par to, vai tās redzam, vai ievērojam un cik tiešām tām jābūt, lai saprastu.

Zinu, ka šī ir tēma, par kuru jau esam runājušas un kuru esmu solījusi reiz uztaisīt kā semināru, bet tā kā vēl tas nav noticis, tad turpinām šo sarunu te.

Vai Tev izdodas ik dienas izprast ko Visums Tev grib teikt? Vai ej rokrokā ar kopējo Dabas plūdumu, vai gribi to apsteigt?

Īstenībā – vai esi padomājusi, ka Daba nekad neko nesasteidz. Nakts nedzen dienu – un nebūs tā, ka saule šodien norietēs ātrāk. Diena nedzen nakti – saullēkts nebūs agrāk. Bet  mēs?

Manas šā brīža zīmes man neglaimo. Es tiešām dzenu laiku un sevi un tas galīgi neatbilst manai laimei, laimes terapijai un Dabas kopējam plūdumam. Šī ir mana šā brīža mācība – saprast no kā atteikties, lai atkal spētu ievilkt elpu un atgūties.

Un es esmu saņēmusi brīdinājumus arī pa tiešo. Sestdien braucot no mammas pa Jelgavas štrāsi mani notur policists un prasa „kur jūs tā steidzaties?” – un es atbildu „man galīgi nav laika. Es neko nevaru paspēt”. Un tajā brīdī saprotu, ka vēl godīgāk pateikt nemaz nespēju. Viņš paņem manas tiesības un aiziet, bet man sariešas acīs asaras un man ir jāparaud par to, ka netieku galā ar savu dzīvi. Ka mamma gribēja, lai vēl pasēžu un ar viņu parunājos, bet man jāatsaka un jābrauc prom. Ka Toms zvana, ka viņam sastrēgums kafejnīcā, cilvēki stāv rindā un man sen jau bija jābūt tur, bet es vēl pāris stundas vismaz nebūšu. Ka man mašīna piekrāmēta ar zemenēm, gurķiem un zaļumiem,  un man noteikti jāaizbrauc mājās un tas viss jāizkrāmē un būtu arī jānotīra. Ka ir tik šausmīgi karsts (+31) un satiksme tik lēna. Ka man gribētos rakstīt grāmatu, bet tam man vispār nav laika. Ka.....   Un tai brīdī pienāk policists un saka : „mēs jums izrakstījām brīdinājumu. Jums nebūs jāmaksā sods, bet, lūdzu, brauciet lēnāk”. Un es tik ļoti saprotu, ka šis brīdinājums man ir ne jau no policista. Ka šis brīdinājums man ir daudz nopietnāks un attiecas ne tikai par braukšanu. Visums man skaidri un gaiši saka, ka šobrīd es skrienu pa ātru un daru par daudz.

Šorīt izgāju paskatīties uz savām puķēm – divos podos puķes uz iznīkšanas robežas. Tās ir pārlaistītas. Un tajā brīdī saprotu, ka šī ir vēl nopietnāka zīme, kā policista brīdinājums. Puķes un dzīvie augi mājās simbolizē dzīvību un veselību. Divi podi gandrīz beigti. Un man ir jādomā cik un kā mēs ar Tomu šobrīd pārtērējam savu enerģiju un vai tikai šis simbols nav par mums.

Lūk , bet ne jau es te atnācu Tev izsūdzēt bēdas. Galīgi ne. Es vienkārši gribu padalīties ar šo savu piemēru, kas varbūt arī Tev noder, lai saprastu, ka Visums vienmēr mums saka priekšā kas ar mums notiek. Ka māja vienmēr Tev (un man) ziņos, ja ar mums kaut kas nav kārtībā. Ka, ja vien nepratīsim apstāties pašas, tad mūs noteikti apstādinās – policija, veselības traucējumi vai kāda cita situācija.

Tādēļ mums ir jābūt tik jūtīgām un gudrām, lai saprastu ko un kā mainīt. Un tik stiprām, lai to tiešām izmainītu.

Es šodien mēģinu.

Tu jau zini, ka vislabāk atpūšos un atjaunojos tad, kad sarakstos un sarunājos ar Tevi. Ir rīts. Ir tūkstošs darbu, ko man tagad vajadzētu darīt, bet.....lai tie pagaida. Man jāatjauno spēki. Es sēžu pie datora un smaidu. Es rakstu Tev. Un tūlīt es celšos. Un tūlīt sāksies diena. Un es būšu gan kafejnīcā, gan vakarā seminārā, pa vidam aizvedīšu grāmatu pasūtīju Rozes grāmatnīcai, bet tagad ir – šeit un tagad- tagad ir tikai šis mirklis un es smaidu un runāju ar Tevi. Par zīmēm. Par Visumu. Par to, kas mums ir tik svarīgs.

Lai Tev laba un mierīga diena! Lai izdodas baudīt vasaru, sauli un sevi tai visā! :)

Komentāri (43)  |  2011-07-06 18:21  |  Skatīts: 8990x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Essa* - 2011-07-06 19:54
Paldies,Inesīt, par brīnišķīgo rakstu! Domāju,ka arī šis raksts arī ir kā zīme,nu vismaz man :) 7dienas vakarā redzēju varavīksni, tik skaisti...arī tā bija zīme.Ļoti saista šī tēma,tāpēc ceru,ka Tu vēl pie šīs tēmas atgriezīsies, jo "dzīvē viss ir zīmes" kā teica Alķīmiķis "noslēpumainā ķēde,kas savieno notikumus citu ar citu".

Inese* - 2011-07-06 22:20
Paldies Inesit, ka atgadini par zināmam lietām, kuras ikdienā piemirstas. Brīžiem nāk zīmes, kuras pati nesaprotu, bet atklāsme nāk, tad kad kaut kas jau ir noticis.

Elīza* - 2011-07-06 22:34
Hm, man pēdējā laikā arī ir līdzīgas pārdomas. Saprotu, ka arī es vēlos dzīt laiku uz priekšu. Un tagad (ne jau pirmo reizi dzīvē) nonāku pie atziņas, kas viss notiek tad, kad tam jānotiek un mācos ļauties. Un paskatīties apkārt - varbūt man ir kaut kas darāms šeit un tagad! Jo saprotu, ka, ar to cenšanos dzīt laiku uz priekšu, es patiesībā bremzēju visu, jo kļūstu stresaina, saspringta un tad taču svārstiņš griežas negatīvi. Eh, mūžu dzīvo, mūžu audzini sevi :))

Līguce* - 2011-07-07 05:53
Inesīt, tas ir Brīnišķīgi ka Tu esi un dalies ar mums. Ka māci mūs... Tev tas izdodas Debešķīgi.
Mana zīme ir tā, kas atspoguļojas uz veselību. Kā esmu mājās, tā visu vakaru krekšķinu un ir pat tāda sajūta, ka smoku...Zinu, tās ir neizrunātas, neskaidras (varbūt pat nenobeigtas) attiecības...un es zinu un saprotu, ka tā ir skaidra Visuma zīme. Zinu, ka jārunā... bet nevaru saņemties...


Elīza* - 2011-07-07 07:13
Līguce, saņemies un izrunā, pēc tam būs labāk :)

Līguce* - 2011-07-08 05:54
Paldies par iedrošinājumu:-) zinu, ka vajag saņemties un izrunāt...

Ligucis80* - 2011-07-09 18:29
Paldies par rakstu. Pilnigi piekritu Ligucei, Tev mus macit izdodas tiesam debeskigi.
Un esmu laimiga, ka Tava maciba ir nonakusi lidz pasai Danijai :) Tas vien, ka "uzgaju" sai majas lapai un uzzinaju par Pavasara studiju, ir zime :)
Seit sis jautajums gan neiederas, bet tomer atlausos pajautat - esmu dzirdejusi, ka ir iespeja Tevi satikt skype? Es butu vienkarsi parlaimiga :)

Inese* - 2011-07-10 04:28
Mans skype vārds ir ineseinese278, tikai mums jāsarunā laiks, kad esam abas pie datora:)
Es tagad vasarā ļoti daudz laika prom no neta pludmalē vai semināros.
Bet vienmēr kaut ko var izdomāt un ieplānot :)

Anna* - 2011-07-22 20:46
Inesīt, man jautājums Tev, vai, Tavuprāt, mūsu sapņi, ko nosapņojam naktīs, arī ir zīmes? Ja jā, kā tos tulkot?

Inese* - 2011-07-23 04:46
Jā:) Arī sapņi ir zīmes. Bet es īsti neesmu speciāliste, lai tos skaidrotu.
Man pašai ir tā, ka vienmēr pārdomāju - kādas izjūtas man konkrētais sapnis, tēls vai situācija ir izraisījusi. ja pamostos laimīga, tad viss kārtībā. Ja esmu uztraukusies vai bēdīga, tad mēģinu meditācijā šo sapni izstrādāt un "iegriezt notikumus pozitīvā cirzienā". Vārdsakot -mēģinu to noskatīties vēlreiz un ar pozitīvām beigām:)

Iluta* - 2011-07-23 05:22
Sapņi ir mūsu zemapziņas pasaule.Iesaku izlasit Z.Freida Sapnu interpretaciju.Ari K.Jungam ir daudz gramatu par sapnu nozimi.

Anna* - 2011-07-25 18:41
Paldies, Inese un Iluta!

Ilze* - 2011-07-27 21:44
...kādu dienu pavisam nejauši ieraudzīju, ka manam naudas kokam jaunās lapiņas sākušas augt sirsniņu formā...savā ziņā tas noteikti simbolizē to kā šobrīd jūtos....

Inese* - 2011-07-27 21:49
:)))) nu tur tad ir divi vienā - nauda un vēl mīlestība!!!
tā ir īstena bagātība un pārpilnība :))))

Ilze* - 2011-07-27 22:32
...darba vietā kolēģe uzdāvināja puķīti podiņā, loti patika - kopu laistīju, priecājos kā aug, ar sajūsmu...beidzās stāsts ar to, ka augam nopuva sakne, tad sapratu, ka arī mīlēt var par daudz, pēc laika izjuka arī attiecības ar mīļoto...

daiga * - 2011-08-05 01:38
bet vai drīkstu jautāt- ko gan varētu nozīmēt, ja man vispār kādu laiku jau nav savu māju? un ka man kādu laiku jau ir jāstaigā no vienas mājas uz otru? bet , paldies Dievam, jumst virs galvas ir bijis vienmē'; ..
un ir vēl kādas lietas, kuru nav, ..

daiga * - 2011-08-05 01:50
uzrakstīju savu jautājumu un atcerējos vienu savu sapni, ko redzēju jau pirms kāda laika; proti, es stāvu savā virtuvē un skatos ārā pa logu, kur es redzu tādas milzīgi lielas un skaistas, un bagātīgas ābeles, kas ir pilnas ar lieliem, skaistiem āboliem; nu, tiešām, vesela bagātība;
un es kaut kā saprotu, ka tas, ko es redzu, ir dzīves pārpilnība; bet man ir tāda sajūta, ka man tas nepienākas; ka es nedrīkstu ņemt no tās; un manī ir ļoti izteikts šis vārds: "nedrīkst"; ..
jau pirms kāda laika es nonācu pie secinājuma, ka īstenībā mūsu sapņi ir laikam nevis mūsu nākotnes prognozes, bet matrices, kas izveido mūsu nākotni;
ka šie sapņos rezdētie tēli iegulst mūsu apziņā vai zemapziņā, un mēs kaut kādā veidā producējam to, ko esam redzējuši; ..
tad nu laikam mans sapnis arī kaut ko saka - par šo manu "nedrīkst"; ..
nezinu tikai, kā tikt no tā valā; ..



Inese* - 2011-08-05 02:13
Īstenībā man jau šķiet, ka Tu esi atbildējusi pati uz savu jautājumu.
Un tas ir ļoti labi - sievietēm ir jāparunā par problēmu, lai tā atrisinātos pati no sevis:)

Es savus sapņus vienmēr dienā pārsapņoju vēlreiz, apziņas līmenī vizualizējot un ar vēlamo rezultātu. lai zemapziņā nosēžas la'bā programma :)

Liene* - 2011-08-07 18:04
Mani ari pirms kada laika apstadinaja policists un izteica bridinajumu, bet tad to neuztveru ka bridinajumu no augsas. Tikai tagad, izlasot Jusu rakstu, sapratu, ka jau tad tas bija bridinajums, ka ikdienas ritma ir kaut kas ne ta.
Liels paldies par vertigo rakstu! Turpmak jau savlaicigi macisos saskatit zimes, bridinajumus no Visuma un nemsu tos vera!

Inese* - 2011-08-08 17:32
Jā, mēs vakar vienā konsultācijā tieši šo pārrunājām, ka īstenībā tās zīmes mums tiek dotas visu laiku - cits jautājums vai spējam tās saprast un izskaidrot.
Es arvien tuvāk esmu brīdim, lai izveidotu semināra tēmu par zīmēm:)
Varbūt pat uzrakstīšu vēl kādu rakstu:)

zumZum* - 2011-09-04 08:09
Man bija taa - mekleeju mekleeju to filmu "sarunas ar Dievu" mekleeju no riita un vakaraa, kur vareetu nolaadeet, ja sanaaca nolaadeet, tad bija tikai kaut kaada viena dalja un viss raustiijaas. Gaaju uz veikaliem un nekur nevareeju atrast, bet tik ljoti gribeejaas man vinju noskatiities - tagad un tuliit! un tad sapratu - aciimredzot nav veel pienaacis mans laiks vinju skatiities.... un tad peec triis dienaam "gaaju cauri" mapiitei downloads savaa datoraa un atradu to filmu! perfektaa kvalitaatee, no saakuma liidz beigaam. Nezinu kaa, kur un kad, bet pashai nemanot biju vinju nolaadeejusi, bet atradu tad, kad bija jaaatrod :)

zumZum* - 2011-09-04 08:09
Man bija taa - mekleeju mekleeju to filmu "sarunas ar Dievu" mekleeju no riita un vakaraa, kur vareetu nolaadeet, ja sanaaca nolaadeet, tad bija tikai kaut kaada viena dalja un viss raustiijaas. Gaaju uz veikaliem un nekur nevareeju atrast, bet tik ljoti gribeejaas man vinju noskatiities - tagad un tuliit! un tad sapratu - aciimredzot nav veel pienaacis mans laiks vinju skatiities.... un tad peec triis dienaam "gaaju cauri" mapiitei downloads savaa datoraa un atradu to filmu! perfektaa kvalitaatee, no saakuma liidz beigaam. Nezinu kaa, kur un kad, bet pashai nemanot biju vinju nolaadeejusi, bet atradu tad, kad bija jaaatrod :)

Inese* - 2011-09-04 16:17
Man ar šī ir īpaša filma:)

Bet runājot par vārdu "nolādēt" - to nevajag lietot. Tam latviešu valodā ir slikta nozīme.
Varbūt var teikt ielādēt filmu :)

zumZum* - 2011-09-04 18:56
Njaaa, es arii pat to aizdomaajos rakstot, bet man kaut kaa tas sasaucaas uzreiz ar anglju vaardu un likaas, ka buus labi :)
Latviesu valoda nedaudz piemirstas,tieshi pareizrakstiba un vardu pareizs pielietojums, jo reizeem ir taa, ka vnk automaatiski vaards no latvieshu vai anglju valodas partulkojas iisti pat nepiedomaajot.... censhos, lai taa nebuutu, bet nu.... buus labi :) jaaklausa tai balstinjai, kas teica, ka varbuut nevajaga rakstiit to vaardu :)

Inese* - 2011-09-05 04:52
Būs labi. Es to ierakstīju ne tikai Tev.
Jaunieši gandrīz visi tā runā un tāpēc gribēju vērst uzmanību, ka varbūt varam teikt savādāk :)



Lapa | 1 [2] |

Atpakaļ