Attiecības - Viņš un Viņa


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Kāpēc abus rakstu ar lielo burtu? Tādēļ, ka abi ir svarīgi. Vienlīdz svarīgi. Un tomēr ne vienlīdzīgi.

Pēdējā laikā par daudzām lietām ir iestājies tāds sajukums, ka liekas, saprast vairs nevar neko. Kāds stāsta vienu, kāds cits cīnās par kaut ko citu. Ir kaut kāds haoss, kas draud sašūpot mūsu vērtības un tas tiešām reāli traucē. Un tad ir ārkārtīgi svarīgi, ka mūsos pašos ir mūsu pašu domas, neatkarīgi no tūkstošs citām mācībām kā būtu jābūt, kā tagad ir jāiemācās dzīvot un kā tagad jāmainās.

Katrā reizē, kad mēs satiekamies semināros vai praktiskās nodarbībās, es vēlreiz un vēlreiz saku – no tā visa, ko runājam, ir vērts paņemt tikai to, kas tieši Tev der. Un tam, kas neder, tam vienkārši jāpalaiž garām. Pret to nav jēga ne cīnīties, ne apšaubīt, jo patiesību ir tik daudz, ka pret visām neizcīnīsies.

Katrs pāris ir unikāls. Katrs cilvēks ir unikāls. Mums neder kaut kādi šabloni vai trafareti. Un mums jau arī nevajag, lai “visi dara tā”.

Mums šovakar ir attiecību nodarbība un ceturtdien Sievišķības skola – un katrā no tām runāsim par pieredzēm, par atziņām, par lietām, kas strādā manā dzīvē. Uz ko balstos es? Agrāk uz izlasītām vai dzirdētām gudrībām. Tagad uz savu pašas pieredzi, kura sakārto visu kaut kādā pilnīgi vēl citā rakursā.

Vissvarīgākā mana atziņa pārim – ir visu darīt caur mīlestību, cieņu un pacietību (tātad pagaidīt, kamēr viss izveidojas vai sakārtojas dabiski). Ja agrāk es biju tā, kas uzrotīja piedurknes, lai sakārtotu dzīvi, tad tagad viss ir otrādi – es redzu, ko gribētu savādāk un sāku piedomāt, cik mierīgi tas varētu izmainīties, ja es pati pamainītu mazu krikumiņu savā attieksmē vai izturēšanās veidā.

Manam temperamentam un Ego tas sākumā nepatika. Es drusku valdījos un kādu laiku burtiski mācījos kā pārāk lielas darīšanas vietā pāriet uz nedarīšanu (jo pārveidot otru cilvēku man agrāk bija svēta lieta ;) ). Un tad notika brīnums. Tieši tad, kad ļāvos, lai viss kārtojas pats, viss arī kārtojas pats.

Vai nedarīju neko? Īstenībā darīju, bet vairāk savas attieksmes un izturēšanās ziņā, nevis ārējās rīcības ziņā.

Manuprāt caur šo manī parādījās sievietes viedums. Vai vismaz kāda daļa no tā.

Svētdien mēs runājām ar vienu puisi, kurš stāstīja par savām attiecībām, kuras reāli brūk un rūk. Un es viņam stāstu par sievietes vajadzībām un to ko visticamāk lielākais vairums sagaida no sava vīrieša un viņš man atbild – bet man tas viss neinteresē un es negribu iespringt to dot. Es jautāju – bet tad varbūt ir pazudusi mīlestība? Viņš piekrīt un vēl papildina, ka varbūt tās nekad nav bijis.

Lūk pirmais, kas ir vissvarīgākais (manā skatījumā) - ir mīlestība. Jo ja ir mīlestība, tad ir pilnīgi vienalga vai esam “pareizi” vai “nepareizi” vai darām no vienas vai no otras puses. Mūsmājās bieži par to domāju, ka pēc kaut kādiem standartiem mēs dzīvojam galīgi “nepareizi”. Bet kāda gan tam nozīme, ja ir liela mīlestība, sapratne un abiem (visai ģimenei) labi.

Un līdz ar to tā tēma “Viņš un Viņa” iegūst pilnīgi citu vērtību. Nevis iemācītu, bet gan dzīvu. Dzīve ir tā, kas mūs māca. Mēs pēc tam par to visu varam tikai pārrunāt un dalīties pieredzē.

Es esmu periodiski mēģinājusi izpildīt ko māca Torsunovs, Siņeļņikovs, Svijašs vai Šarma. Un vienmēr nonākusi pie secinājuma – kas der viņiem (varbūt) tas nemaz neder man. Un pēc tam, kad esmu izfiltrējusi šīs mācības un pielāgojusi savai dzīvei, piepildījusi tās ar mīļumu un tikai tad ir iestājies tāds miers un iekšējs apmierinājums.

Un tieši tagad ir labi.

Šovakar mēs runāsim par to, kam gūstu apstiprinājumu dzīvē un Debesīs.

Piektdien pārjautāsim to visu vēl čenelinga laikām, un jau tagad zinu lielāko daļu atbildes.

Nu katrā ziņā – ja vēlies, tad pievienojies mūsu šodienas grupai, jo sāksim attiecību tēmu “Viņš un Viņa”. Runāsim par partnerattiecībām, par vīrišķi sievišķo, par dzīvi un par ļoti maziem kriksīšiem, ko varam savā dzīvē pamainīt, lai attiecības sakrātotos.

 

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2015-10-27 17:48  |  Skatīts: 662x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ