2. čakras līdzsvarošana un dziedināšana


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Mums piektdien ir vebinārs par 2. čakras līdzsvarošanu un dziedināšanu. Un šodien domāju, cik apbrīnojami ietilpīga ir tieši šīs čakras enerģētika un cik ļoti daudz ārēju apstākļu var šo enerģiju ietekmēt.

Nu, piemēram, sievietei bērniņa gaidīšana, dzemdības, pēcdzemdību periods, lai cik harmonisks process tas mūsu dzīvēs ir, tik un tā pēc tam ļoti ilgu laiku notiek enerģijas un veselības harmonizēšanās.

Tieši tāpat, ja notiek kaut kas liels un aizkustinošs (gan pozitīvā, gan ne tik) pāra attiecību jomā. Kā arī tieši seksuālās attiecībās.

Gan viss, kas saistīts ar finanšu jomu – it īpaši traumatiskas pieredzes saistībā ar naudas zaudēšanu, vai uztraukumu par kredītiem, īpašumiem, iespējamiem riskiem.

Un, protams, jebkura traumatiska pieredze kādā no šīm tēmām pilnībā mūs izsist no sliedēm un pēc tam jautājumu ir vairāk kā atbilžu – ko darīt, kā atkopties, kā dziedināties, ko tagad darīt.

Uz piektdienas vebināru es labprāt aicinu visus tos, kam tiešām ir kāda šāda grūta pieredze tieši šajās jomās, jo dēļ savas dzīves neseniem notikumiem, es pati tieši šobrīd soli pa solim kopju un līdzsvaroju, dziedinu un ārstēju savu šo otrās čakras enerģiju un kopējo enerģētiku. Un tieši šobrīd man ir tik ļoti aktuāls šis absolūti dabiskais krīzes iziešanas cikls, kad no sākuma pieņem, ka kārtības nav – un tad kripatiņu pa kripatiņai, centimetru pa centimetram skaties kā viss smuki liekas pa vietiņām.

Un nav tik svarīgi, kad tieši notika Tava krīze, dēļ kā šīs čakras enerģētika Tev sašķobījās. Vai brūce ir svaiga, vai rētām apaugusi – tam nav tik izšķiroša nozīme. Svarīgi, ir ar mīļumu to piepildīt un sakārtot, līdzsvarot un izdziedināt.

Savukārt tos, kam viss šai jomā ir kārtībā, es labprāt aicinu apgūt šos čakru līdzsvarošanas paņēmienus, lai brīdī, kad vajadzēs – “amats būtu rokā” un varēsi sev palīdzēt.

Kādēļ “piesaucu”, ka viss var izmainīties?

Jo zinu, ka mūsu enerģētikas harmonija galīgi nav konstants lielums. Mēs esam ļoti viegli iespaidojami un galu galā dzīve jau neļaus mums dzīvot kā kūrortā. Mums ik pa laikam tiek doti dažādi satricinājumi, kas pastaipa mūsu komforta zonu, kas palīdz pašķīdināt mūsu Ego, kas palīdz mums vairot beznosacījuma mīlestību, pieņemšanu un pateicību. Un tad, kad notiek kāds satricinājums, tad ļoti reti, kad tas mūsu enerģētiku neietekmē. Īstenībā, tas nemaz nebūtu riktīgi, ja neietekmētu. Tas nebūtu pa īstam. Jo augam mēs tikai un vienīgi tad, kad komforts ir sašķīdis un esam spiesti iekāpt diskomfortā.

Ko nozīmē diskomforts no enerģētikas viedokļa? To, ka vienā vai vairākās čakrās enerģētikas pietrūkst un mums jāiemācās to izaudzēt.

Caur šo mēs augam.

Caur to, ka attopamies, ka mūsos ir pa maz enerģētikas jeb par maz mīlestības, lai komfortabli paņemtu konkrēto notikumu savā dzīvē pretim.

Tāda jau ir tā augšanas un mūsu pilnveidošanās būtība. Un varbūt, ka tikai apskaidrotie cilvēki jebkuru mācību spēj iziet jau sākotnēji ar absolūtu pieņemšanu un mīļumu.

Un tieši tādēļ tā čakru enerģētikas līdzsvarošanas tēma ir tik ļoti svarīga un tik ārkārtīgi (pilnīgi sadzīviski) nepieciešama.

Ja nepratīsim izdziedināt savu enerģētiku, tad pēc katra enerģētikas satricinājuma būsim spiesti apmeklēt dziedniekus, terapeitus, varbūt gadiem lietot medikamentus vai izmantot rehabilitācijas iespējas. Un es jau neesmu pret to, bet tomēr ir dikti labi, ja varam pēc grūtuma perioda paši sev palīdzēt.

Un vēl ir labi, ja protam sakārtot savu enerģētiku dēļ konkrētu jomu harmonizēšanas. Nu, protams, ka otrā čakra ir ļoti ietilpīga, bet tās pašas galvenākās jomas ir:

- Sava dzimuma apzināšanās un dzīve saskaņā ar savu būtību – tātad sievietēm sievišķā enerģijā, vīriešiem vīrišķā. Kāpēc? Tādēļ, ka mūsu veselība un laba pašsajūta lielā mērā ir atkarīga tieši no tā, kuru no abām enerģijām izvēlamies.

- Mūsu auglība, radošums, reproduktīvā veselība, seksualitāte, dzimtas turpinājums un attiecības, kas saistītas ar šīm tēmām.

- Pāra attiecības – spēja iepazīties un veidot harmoniskas attiecības ar pretējo dzimumu.

- Finansiālais nodrošinājums un attieksme pret naudu un materiālajām vērtībām.

- Fiziskā veselība, kas saistīta ar orgāniem otrās čakras rajonā. Tai skaitā muguras sāpes krustos, nieres, sievišķie vai vīrišķie orgāni utt.

Tādēļ, ja vien vēlies piedalīties praktiskā vebināra nodarbībā, tad sagatavo konkrētās nepieciešamās lietiņas un esi laipni aicināta/s.

Tad nu iekopēju no iepriekšējā raksta to, kas jāsagatavo:

1. Apmēram vienu litru vai vienu kg graudus. Der kviešu graudi, miežu vai auzas. Graudi simbolizē auglību un pārticību un es iemācīšu dažādus rituālus un praktiskas tehnikas, ko varam pielietot šīs čakras enerģijas līdzsvarošanai, iekustināšanai un harmonizēšanai.

2. Vairākas oranžas lapas, uz kurām rakstīsim praktiskos darbus.

3. Trīs oranžas sveces.

4. Rotu kastīti ar rotām (pērļu virtenēm, krellēm, bižutēriju, gredzeniem utt.) - viss, kas simbolizē bagātību un pārpilnību tieši mantiskā ziņā.

5. Rožu eļļu vai kādu citrusaugu eļļu, ko var piepilināt pie bāzes eļļiņas, ko izmantot masāžai.

6. Rožu lapiņas – var būt svaigas vai kaltētas (labāk svaigas, jo dzīvāka enerģija). (puišiem var sagatavot ozolu mizas)

7. Oranžu vai rozā caurspīdīgu lakatiņu vai šalli, ko izmantosim gaismas spēlēm un noskaņas radīšanai, Vislabāk, ja šim lakatam vai šallei būtu kādi zeltīti vai sudrabaini mirdzumiņi, akmentiņi, “briljantiņi” vai kādi fliterīši. Jo mēs varēsim radīt rotaļīgāku un mirdzošāku gaismu, jo labāku efektu tas dos mūsu nodomam – vairot pārpilnības enerģiju.

8. Apģērbties tā, lai nodarbības laikā vari brīvi tikt pie savas muguras un vēdera otrās čakras rajonā.

Visu darīsim mierīgi, īsti un dziļi. Būs meditācijas, būs dziļas atziņas, būs mierīga saruna un būs katram darbs ar sevi.

Pārliecinies, lai esi paņēmusi visu pie datora (piemēram, sērkokus, ar ko iedegt sveces, pildspalvu, ar ko rakstīt utt.), lai tās pusotras stundas vari nodoties tikai sev.

Pieteikšanās kā jau vienmēr uz ineses.vebinari@gmail.com vai pa telefonu 29431408 (Aija).

Uz tikšanos jau šo piektdien!

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2015-03-18 04:26  |  Skatīts: 1121x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ