Sievišķības skola


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Ir marts. Un marts man vienmēr ir saistījies ar absolūtu sievišķību. Pati nezinu kāpēc. Varbūt, ka tas ir tāpēc, ka ir Sieviešu diena, puķes, sveicieni, pacilāts garastāvoklis un skaidra apziņa, ka pavasaris ir klāt. Un lai arī šogad ziema patiešām nesteidzas ar aiziešanu, pavasara sajūta ir. Un galu galā – pavasaris ir Pavasara studijas gadalaiks : )) Daba mostas. Radošas domas mostas. Mēs paši mostamies, ceļamies jaunai radīšanai.

Tieši tādēļ mūsmājās ir daudz jaunumu un jau kādu laiku atpakaļ solīju Tev izstāstīt par Sievišķības skolu.

Doma, ka sievišķības un vīrišķības jautājumi ir ļoti aktuāli un ka mums šobrīd sabiedrībā tas viss ir saputrojies, manī un Pavasara studijā ir jau kādu krietno laiku. Doma, ka jāraksta par to grāmatu – arī gaisā virmo kopš Gaismas svētkiem. Doma, ka mūsu dzīvē pārvērstos, ja vien mēs iemācītos dzīvot caur sievišķo enerģiju – ir absolūti izkristalizējusies un aktuāla visu laiku. Un tieši tad, kad es saprotu, ka vēl lielāku slodzi paņemt pretim nevaru, ka vēl vairāk vai aktīvāk darboties arī nevaru, te pēkšņi tas viss sakārtojas. Vienā labdarības pasākumā, kurā uzstājos ar sievišķības semināru, pie manis pienāca viena brīnišķīga, skaista un sievišķīga meitene un saka „es jau kādu laiku gaidīju to mirkli, kad satikšu cilvēku, ar kuru kopā varētu šai jomā kopā ko labu un lielu izdarīt”. Un tā es satiku Andritu.

Andrita ir gājusi līdzīgu ceļu manējam – viņa ir pedagoģe, beigusi maģistratūru, studējusi doktorantūrā un jau vairākus gadus interesējas, un vāc materiālus par dziļajām, viedajām sievišķības zināšanām. Ja es runāju par pilnīgi visu (pozitīvu domāšanu, enerģētiku, sievišķību, naudu, veselību, attiecībām utt.), tad viņa „specializējas” un interesējas tieši šai sievišķības un sievišķo atziņu jomā. Lieki teikt, ka viņa apmeklējusi dažādus kursus un seminārus par šo tēmu un izlasījusi kaudzi grāmatu. Bet tas jau viss pilnīgi neko nedotu, ja to visu neielaiž savā dzīvē pa īstam. Lūk – Andrita ar to visu dzīvo. Tā dzīvo.

Kāpēc? Tādēļ, ka pirms gadiem tas viss bija „sagājis dēlī”. Pirms gadiem nāca tā ļoti skaidrā atziņa, ka, ja nemainīšos, tad zaudēšu ko ļoti būtisku tā arī līdz galam neieguvusi. Un pirms gadiem tad notika tas pagrieziena punkts. Pagrieziens pretim sievišķībai, laimei un mīlestības piepildītai dzīvei.

Andrita mūsu Sievišķības skolā vadīs nodarbību ciklu, kurā soli pa solim iziesim cauri tādām tēmām kā:

1.Sievietes sūtība un būtība. Šeit runāsim par sevis kā sievietes apzināšanos. Par savu ķermeni. Par hormoniem. Par auglību. Par radīšanu. Par to – ar ko mēs esam unikālas un īpašas. Kas ir tas sievietes augstākais un lielākais noslēpums, kuru šad tad pat pašas neapzināmies.

2. Sievišķais un vīrišķais. Kā būt sievišķīgai un kā ļaut savam vīrietim būt vīrišķīgam. Un kādēļ tik bieži redzam situāciju „stiprā sieviete un vājais vīrietis”. Ko darīt? Kā to mainīt?

3. Kā atpazīt savu vīrieti? Šeit būs saruna par to kam pievērst uzmanību pirms izdarām izvēli. Un ko savā vīrietī īpaši novērtēt, kad izvēle jau izdarīta.

4. ”Trīs vaļi”, uz kuriem balstās sievišķība un vīrišķība. Kuras ir tās jomas, bez kurām sievišķība nav iespējama. Kuras ir tās jomas, ko sievišķīga sieviete spodrina visu mūžu.

5. Sievietes lomas attiecībā pret vīrieti. Kad esam mātes, kad mīļākās, kad sievas, kad kalpones, kad......? Un kā neaizsēdēties kādā no lomām. Kā neaizmirst kādu no lomām.

6. Sievietes uzvedības rokasgrāmata. Šeit dažādi knifi un situācijas, kurās varam sevi notvert, kad rīkojamies caur vīrišķo un kad caur sievišķo. Runāsim par to kā izvēlēties sievišķos paņēmienus konkrētā situācijā.

Un tad vēl 7.nodarbība, kura apkopos visu iepriekš dzirdēto, kurā būs jautājumi un atbildes vai varbūt skaidra apziņa, ka šis kurss ir jāturpina un ir nepieciešamība pēc vēl kādas ļoti aktuālas tēmas. Piemēram, „seksualitāte”, vai tēma „vīramātes un vedeklas”, vai .....

Nodarbības viena ar otru ir cieši saistītas, tādēļ tās varēs apmeklēt kā ciklu (tātad atsevišķi nākt uz vienu tēmu vai sākt no vidus nebūs iespējas). Šīs nodarbības vadīs Andrita Krūmiņa un par Andritu vari izlasīt mūsu mājas lapā sadaļā „lektori” un pirmā iepazīšanās ar Andritu varētu notikt mūsu Sievišķības skolas VIESISTABĀ jau pavisam drīz 11.aprīlī plkst 18.00 Pavasara studijas biroja telpās Kuģu ielā 11-302.

Un tagad man atliek vien Tevi iepazīstināt ar Sievišķības skolas VIESISTABU. Viesistaba ir kaut kas pilnīgi jauns un nebijis Pavasara studijā, kur formāts ir vairs ne tikai mācīties, analizēt, saprast un mainīties, bet gan - būt. Būt kopā ar citām brīnišķīgām sievietēm, dzert tēju, tērzēt, mijiedarboties, baudīt. Un tai pat laikā katrā no šīm tikšanās reizēm, būs uzaicināts kāds viesis (jo tā taču ir mūsu viesistaba). Esam domājuši, ka gribētos dzirdēt Andžeju Reiteru, Inesi Ziņģīti, Akvelīnu Līvmani, Pēteri Kļavu un daudzus citus. Īstenībā tie priekšlikumi par īpašajiem viesiem izveidosies laika gaitā un būs atkarīgi no mūsu pašu vēlmēm, ko un kuru gribam satikt un par ko runāt.

Viesistabai būs sava saimniece jeb namamāte – Aija Zvanītāja. Ar Aiju arī Tu varbūt esi tikusies gan Gaismas svētkos, gan Mīlestības svētkos. Es Aiju zinu patiešām jau diezgan sen, bet tā pa īstam viņas sievišķību un šo īpašo šarmu iepazinu un saskatīju šogad, kad Aija svinēja savu vārda dienu. Mēs bijām tikai daži ciemiņi, bet tas kā bija saposta māja, cik skaista izskatījās pati mājas saimniece, cik fantastiski noformēts galds un uzkodas – tai brīdī es sapratu: „lūk tā ir tā sievišķība, par kuru runāju semināros, bet nevaru ne nodemonstrēt, ne parādīt”. Tieši tai brīdī parādījās pirmā doma, ka Pavasara studijā ir vajadzīga šāda sievišķības skola, savukārt sievišķības skolai būs šāda viesistaba, kurā patiešām tad baudīt svētku sajūtu un brīnišķīgu sievišķīgu gaisotni.

Un tā – Sievišķības skola Pavasara studijā vērs savas durvis 11.aprīlī plkst. 18.00 (orientējoši līdz 21.00) un šai pirmajā reizē mēs runāsim par sievišķību un kāpēc tas vispār ir kļuvis tik aktuāli un kā soli pa solim kļūt sievišķīgākām. Sarunu vadīšu es, Inese. Piedalīsies Andrita un Tu no viņas varēsi vairāk uzzināt par augstāk aprakstīto nodarbību kursu. Namamāte jeb saimniece būs Aija un tieši Aijai var zvanīt vai rakstīt, lai uzzinātu ko vairāk, kā arī lai pieteiktos šai pirmajai tikšanās reizei. Aijai par viesistabu un tikšanās reizēm vari rakstīt uz e-pastu: sieviskibaskola@gmail.com, kā arī Pavasara studijas mājas lapas augšpusē ir jauna vietnīte Sievišķības skola – un tur tad būs redzami nodarbību un tikšanās reižu datumi, laiks un viesistabas īpašie viesi.Savukārt uz Andritas nodarbību ciklu vari pieteikties uz mums jau zināmo un pierasto Pavasara studijas e-pastu (pavasarastudija@gmail.com).

Un Tu jau zini – ja vien Tev ir kādi jautājumi, komentāri, ieteikumi un labas domas – raksti šeit komentāru sadaļā vai mums uz e-pastiem.

Un var jau būt, ka vēl par šo uzrakstīšu kādu citu rakstiņu, lai tad viss top skaidrāks kas un kā notiks. Šī ir pirmā ziņa, lai var zināt ko gaidīt un  kas top un kas mainās, kas jauns tiek radīts un kas aug : ))

Ar mīļumu, Inese
Komentāri (0)  |  2013-03-28 19:25  |  Skatīts: 2709x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ