Vīrietis un vīrišķība


Komentārs:

daina - 2013-02-20 17:57
Nekad neesmu domājusi, ka materiāli nodrošināts vīrietis ir super vīrišķīgs, jo dzīve ir pierādījusi pretējo- pārsvarā šādi bagātnieki augstos amatos ir diezgan bezjūtīgi, negodīgi un pārāk pašpārliecināti.
Bet vai tomēr nav tā, ka tieši Tu esi tā, kas savā vīrietī atmodināja šo emocionālo spēku ar savu "pareizo" mīlestību?:)



sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

Jau ilgāku laiku sevī risinu dilemmu, kas man kaut kā nesakrīt ne ar vienu no garīgajiem skolotājiem un visu laiku man pašai ir sajūta, ka kaut kas nav riktīgi. Parasti jebkuru no vēdiskām mācībām pārstāvošiem krievu autoriem klausos vai lasu, mājot līdzi ar galvu, un burtiskā nozīmē pārņemot un piekrītot, ka tiešām -jūtu, tā tas ir. Bet pēdējā laikā, pievēršoties tēmai par vīrišķo un sievišķo enerģiju un analizējot kāds tad ir vīrišķīgs vīrietis un sievišķīga sieviete, kaut kas manī klemmējas.

Klausos Gadecki, Torsunovu, Lazarevu un Siņeļņikovu un visi plus mīnus par vienu un to pašu – ka vīrišķīgam vīrietim ir jāpelna daudz vairāk kā sievietei, ka vīrietim ir jābūt tam, kas nodrošina ģimeni un tieši tā būs tā vīrišķības pazīme un tieši šo sieviete vērtē visaugstāk.

Un te nu manī pret šo nostāju ir kaut kāda iekšēja nesaskaņa un visu laiku es nevaru pateikt kāpēc. Es skaidri zinu, ka tā nav un man kā sievietei patiešām nav pats būtiskākais cik vīrietis pelna, bet....nav man pamatojuma pateikt, ka mana iekšējā jušana ir pareiza (lai gan – kas gan vēl pareizāks varētu būt).


Šī tēma mums Pavasara studijā kļūst arvien biežāka un biežāka un lektoru seminārā (kur diskusijas tiešām ir ļoti dziļas) aizrunājamies līdz tam, ka mēs, sievietes, satiekam tiešām tādu vīrieti, kādu būsim gribējušas. Un es ļoti skaidri atceros, kāda man bija nostāja pieci gadi atpakaļ un ko es gribēju satikt un ar kādu vīrieti iepazīties. Pēc tā, ka bija izgāzies mans vēlmju jeb „ideālā vīrieša parametru saraksts” Dievam, es toreiz skaidri un gaiši teicu, ka man vispār neinteresē cik manam cilvēkam ir vai būs nauda. Man pats svarīgākais ir, lai viņš mani un es viņu mīlētu, lai viņš man ļautu būt man pašai, lai viņš mani atbalstītu un es viņu, lai viņš man dotu emocionālu drošību. Jā šis ir vissvarīgākais – lai viņš man dotu emocionālo drošību.

Un tagad, kad kopā esam jau 4,5 gadus un Dievs mani patiešām ir apbalvojis ar šādām mīlestības piepildītām attiecībām, es visu laiku zinu, ka mana vīra vislielākā vērtība manās acīs ir tieši šī spēja mani mīlēt tādu, kāda es esmu, un izcelt manī vislabākās prasmes, spējas un īpašības – brīžiem pat tādas, kādas es pati par sevi neesmu zinājusi. Viņa visaugstākā mēroga vīrišķība ir spēja dot man šo emocionālo drošību. Ir tā - lai ko es dzīvē gribētu uzsākt, viņš mani atbalsta un es jūtos ļoti stipra „viņa rokās”. Es vienmēr zinu, ka es varēšu atkāpties un pie viņa patverties. Ja vajag izraudāties, ja vajag priecāties, ja sanāk izgāzties – tas mani neuztrauc, jo viņš ir ar mani un mani sapratīs. Un, goda vārds, mani pilnīgi neuztrauc, ka viņš šai dzīves periodā nepelna miljonus.

Un tā kā cilvēks, klausoties lielus Skolotājus, tomēr kaut ko domā līdzi un salīdzina ar savu dzīvi, tad es visu laiku domāju – nu kas ar mani (vai viņiem) nav riktīgi. Kā var tā būt, ka jūtos ļoti sievišķīgi, ka redzu, ka Dievs un Visums mani atbalsta un tātad, es tiešām dzīvoju savā īstenajā būtībā un sievišķā enerģijā. Un ja es esmu sievišķajā, tad mans vīrs ir vīrišķajā. Nu kā var būt, ka teorija un prakse nesakrīt.

Un šodien, pēkšņi, klausoties Torsunovu, es izdzirdu atbildi uz visiem saviem šiem jautājumiem. Un nu viss pilnīgi sakrīt ar manu jušanu. Viņš saka precīzi to, ko es jūtu. (Patulkošu, tādēļ varbūt nebūs plūstoši) ... "..varu jums atklāt noslēpumu – sievietēm vajadzība pēc naudas nav pirmajā vietā. Ir cita vajadzība, par kuru daudzi vīrieši nemaz nenojauš – sievietes vissvarīgākā nepieciešamība ir, lai vīrietis viņai dod psihisko un emocionālo drošību. Lai vīrietis pieņem viņas emocijas un mierīgi pret to izturas. Lai to izdarītu, vīrietim ir jābūt ļoti spēcīgai personībai. (sievietes emocijas vīrietim ir neizturamas).

Ir tā – ka vīrietim ir ļoti attīstīts gribas (loģikas, saprāta) centrs galvā, savukārt sievietei tas ir mazs, jūtīgs un ne visai attīstīts. Tādēļ sievietei ir ļoti grūti, ja viņš rupji, asi un nesaudzīgi argumentēti pret viņu izturas. Savukārt sievietei ir ļoti attīstīts sirds centrs un vīrietim tieši pretēji – tas ir vājš. Viņš nespēj izturēt viņas emocijas. Tās griežas viņa enerģētikā.

Ja vīrietis spēj līdzsvarot un valdīt pār šo savu gribas (loģikas) enerģijas centru un tai pat laikā mierīgi uzņemt sievietes emocijas – šī ir vīrišķīga vīrieša spēka izpausme." Tā Torsunovs.

Un tagad es varu no sevis pateikt – ja vīrietis cīnās ar sievieti un grib viņu gremdēt, tas tikai liecina, ka viņš netiek galā ar šo savu līdzsvaru un jūtas par sievieti vājāks un varbūt pat apdraudēts. Kā Torsunovs saka – šādam vīrietim caur askēzi ar sevi ir vēl ļoti daudz jāstrādā. Nu un, protams, sievietei ir jābūt ļoti pacietīgai, maigai un mīļai, kamēr viņš izmainās. Savukārt, ja sieviete ir kopā ar vīrieti, kurš viņai dod šo emocionālo drošību – rodas saskaņa un harmonija, sievišķā enerģija sievietē aug un līdz ar to laime un mīlestības arī.

Interesanti, ka šim visam ir ļoti mazs sakars ar naudu un sasniegumiem sabiedrībā. Galīgi nav tā, ka sabiedrībā realizējies vīrietis noteikti būs šis vīrišķīgais vīrietis, kas nodrošinās sievietei emocionālo drošību. Var pilnīgi tā nebūt. Un arī otrādi – nekur nav teikts, ka tas, kurš to var un spēj, tam jau sava pašrealizācija būs sakārtota. Es ļoti bieži konsultēju pārus vai sievietes, kas saka tieši otrādi – vīrs ir ļoti stiprs, ļoti situēts, ļoti vīrišķīgs, bet...nav iejūtīgs un dara pāri. Lūk, kamēr vīrietis izrāda savu spēku pār sievieti, argumentējot un nenovērtē viņas jūtas un emocijas, tikmēr ir vērts audzēt vīrišķību un līdzsvarot savu enerģētiku. Savukārt sievietei jāaudzē sievišķība un pacietība, lai caur mīlestību šīm attiecībām palīdzētu mainīties.

Ar mīļumu,
Inese
Komentāri (6)  |  2013-02-20 07:28  |  Skatīts: 4382x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
ronda - 2013-02-20 08:02
Vai, cik labs rakstiņš, paldies Inesīt! :) Izlasīju, un manī tāds mīļums ieplūda pret manu vīrieti, jo sapratu, ka tajās reizēs, kad viņs mēdza "brukt" virsū man vai "gremdēt" mani, viņam vienkārši bija problēmas ar vīrišķības enerģijām un līdzsvaru, nevis viņš bija "nelietis", kas gribēja nodarīt man pāri :)) Super, paldies - daļa aizvainojuma manī nupat transformējās! :)

baibam - 2013-02-20 17:32
Pilnīgi piekritīšu par to, ka vīrietis, kas spēj izturēt sievietes emocijas, nevis norobežoties no tām vai bēgt vai nosodīt vai pat apsmiet, IR stiprs, vīrišķīgs vīrietis. Sievietei (vismaz man) dažkārt ir grūti izturēt vai saprast pašai savas emocijas un šāds emocionālās drosības "spilvens" kā drauga vai vīra atbalsts ir nenovērtējams. Tā ir īpaša vīrieša prasme un spēks. Paldies, ka izcēli! (starp citu, pie sava vīra izgāju šīs īpašības dēļ, par ko runā Tu- viņš izcēla (un joprojām to dara) manas labās īpašības, par kurām pati nenojautu, redzēja manī to spēku, par ko pati nezināju, apbrīnoja tās lietas manī, kas nešķita pamanīšanas vērtas), kā arī dēļ viņa maiguma, mierīguma un pacietības. Arī tas, ka uz viņu vienmēr varēja paļauties. Viņš ļoti labi līdzsvaro mani.
Tagad, atskatoties pagātnē, secinu, tas bija svarīgāk, nekā finansiālais nodrošinājums vai sociālais statuss.

daina - 2013-02-20 17:57
Nekad neesmu domājusi, ka materiāli nodrošināts vīrietis ir super vīrišķīgs, jo dzīve ir pierādījusi pretējo- pārsvarā šādi bagātnieki augstos amatos ir diezgan bezjūtīgi, negodīgi un pārāk pašpārliecināti.
Bet vai tomēr nav tā, ka tieši Tu esi tā, kas savā vīrietī atmodināja šo emocionālo spēku ar savu "pareizo" mīlestību?:)

jannat - 2013-02-20 21:20
Pilniigi piekriitu par emocionaalo drosiibu, ko viirietis sniedz; man nenoveerteejamu sajuutu sniedz, seezot blakus savam viirietim un sajust to speeku un viiriskiibu, kas no vinja pluust, kaa arii reizeem tas miers, kas paliidz liidzsvarot muus kaa paari, kad, piemeeram, esmu emocionaali uzvilkusies par kaadaam ikdienas ruupeem..paldies muusu viiriesiem, ka mums vinji ir!!

Evita Rāta - 2013-02-21 00:17
manuprāt, līdzīgi kā Maslova piramīda - arī sievietes emocionālā drošība sākas ar primitīvām lietām - lai bērni būtu paēduši, māja ērta, rēķini apmaksāti un paļāvību, ka tā būs arī rīt.. Materiālo labklājību nevajag pārspīlēt, bet arī nenovērtēt nedrīkst.. Man pēdējā laikā biežāk sanāk satikt vīriešus, kam patīk gari un emocionāli runāt, uzklausīt un analizēt, bet līdz darīšanai netiek, un tas man neasociējas ar vīrišķību nemaz. Kā Inese rakstīja iepriekš - visā svarīgs līdzsvars!

inese - 2013-02-21 00:32
Paldies, meitenes, par komentāriem. Es tagad esmu uz šīs tēmas nots. Kamēr uztaps nākošā grāmata -partnerattiecības būs mūsu "ēdienkartē".
Lai riktīgi to visu saprastu, skatos un pētu no visām pusēm un tikai tad, kad līdz jušanas līmenim saprotu un sajūtu konkrēto tematu, varu šo tēmu palaist.

Redz arī mums ir tā, ka lielai daļai ir ļoti laba pieredze ar šo emocionālās drošības saņemšanu, bet es pilnīgi sprotu to, ko saka Evita, ka ...ja tikai runā un ja tikai vairo emocijas un tam visam trūkst sazemējuma, tad būs švaki ko tādu sev līdzās izturēt.

Esmu laimīga, ka esmu sieviete, jo sievietei rakstīt un domāt par attiecībām ir būt savā vietā.
Nu..ļoti interesants temats un ļoti interesanta dzīve.


Atpakaļ