Tici un notiks...


Komentārs:

dainarozenberga - 2013-01-16 21:35
Paldies, Daina! :)
Pozitīvais un atkritieni ir mums katram. Svarīgi no katra atkritiena to labāko paņemt līdzi, bet lieko atstāt pagātnei. :) Un tad jau ar katru reizi kļūst tikai vieglāk, kamēr iztīrās... no vecajām lietām. Bet arī skaidrs, ka jaunas pieražojam klāt, ko atkal tīrīt! :) Ar to jau dzīve ir interesanta! :)



sadaļa: LEKTORI RAKSTA
autors: DAINA ROZENBERGA

 Sveika, šajā baltajā laikā...

Es ziemu izjūtu ar visām savām maņām. Ik mirkli saku tai paldies... Par ko? Par aukstumu, kas sasaldē, par sniegu, kas ļauj atpūsties, par skaistumu, kas veldzē manu sirdi, par mieru, ko tā ienes dabā...

Zini, par ko es domāju, par mūsu ticību tam, ka pēc ziemas nāks pavasaris, pēc pavasara vasara, tad rudens un tad jau atkal ziema... Mēs ticam, nešaubāmies, ka tiešām tā arī būs. Kāds būs gadalaika raksturs, to mēs nevaram zināt un ļoti tam ļaujamies, pieņemam, negrasāmies kontrolēt... :)

Un lūk, šis ievads ļoti rezonē manī ar tēmu, par ko šodien vēlos ar Tevi parunāt. Pēdējās dienās vairāki cilvēki man jautā – „kāpēc man pozitīvā domāšana, laimes terapija nestrādā?”. Zini, kāda ir mana atbilde – pozitīvā domāšana strādā VISIEM bez izņēmuma – 100%. Nav neviena cilvēka, kurš būtu nācis šai pasaulē apdalīts. Šis brīnums ir iedots mums katram. Bet zini, kāda ir galvenā atšķirība starp cilvēkiem, kam laimes terapija darbojas un tiem, kam ne – TICĪBA. Cilvēks, kurš saka, ka šīs visas lietas viņam nestrādā, tikai un vienīgi pats sev var pajautāt – „kam es neticu?”, „kas manī rada šaubas?”,” no kā es baidos?”.

Cilvēks nesasniedz rezultātu, jo ir padevies, zaudējis ticību, varbūt vien metru pirms mērķa sasniegšanas. Svētdienas seminārā Inesīte vienā teikumā apvienoja tās sajūtas, kas manī virmoja jau kādu laiku pirms – „Ticība ir vissvarīgākais rādītājs, kas nodrošinās rezultātu”. Proti, ticēsi negatīvam rezultātam – to sasniegsi (un tālāk nemaz necentīsies), ticēsi labajam rezultātam – iesi uz priekšu tik ilgi, līdz pozitīvais rezultāts būs sasniegts! Vēl viens brīnišķīgs atgādinājums (šī gada „Latvijas lepnums” ceremonijā) – 100 reizes zaudēsi 101.vinnēsi, mācāmies no zaudējumiem!

Es noticēju Laimes terapijai pirmajā seminārā, kurā piedalījos nu jau pirms 2 gadiem – 2.februārī! Zini, kas ir tā brīnišķīgā „zelta atslēdziņa”, es dziļi sirdī NE MIRKLI nešaubījos, ka ka manā gadījumā tas varētu nenostrādāt. Katrā atkritienā zināju, ka atrunas meklē mans prāts, bet sirds skaidri zina – ir tikai atkal un atkal jāceļas un jāturpina ticēt, darīt un rezultāts neizbēgami būs!

Man ir bijusi tā laime, šo gadu laikā piedzīvot apbrīnojamu iekšēju transformāciju, brīnišķīgu ticības un paļāvības nostiprināšanos dienu no dienas. Es skaidri zinu, ka tā visa nebūtu, ja es tajos mirkļos, kad nesasniedzu kādu iedomātu mērķi, uz kāda sadusmojos, iekrītu slinkumā, piedzīvoju sāpīgu pieredzi, sašķobās mana veselība – padotos, pārstātu DARĪT un pielietot savā ikdienā visu to, ko esmu ieguvusi caur Pavasara studiju.

Mūsu ikdiena ir pārsātināta ar dažnedažādiem kārdinājumiem, kuri mūs velk atpakaļ vecajās, siltajās čībās... Dažreiz šķiet esam pārguruši mēģināt, dažreiz apkārtējo nesapratne un spiediens ļoti sašķoba mūsu ticību- jauno čību ērtumam! :) Sākuma posmā tiešām ir daudz grūtāk noturēt savu ticību nepakļāvīgu ārējiem impulsiem... Bet, atkal jau jāsaka TICI, ka ar laiku to izdarīt būs daudz vieglāk. Ilgi mani tuvākie cilvēki neticēja tam, kādu ceļu esmu izvēlējusies, katrā reizē, kad tikāmies saņēmu argumentu un iebildumu gūzmu... Es pati vēl nebiju norūdījusi savu pārliecību un pa retai reizei, kāda šauba manī ienāca... Ko darīju es – turpināju TICĒT!

Tu noteikti atceries teikumu – Visums tikai atspoguļo Tavas iekšējās sajūtas – tātad, visi ārējie impulsi, kas ved uz tām vecajām čībām – ir tikai un vienīgi kaut kur apslēpto šaubu vai baiļu apstiprinājums. Viss ir dabiski! Tīrīšanās process savādāk nemaz nevar notikt!

Ar šodienas acīm saku Tev – tici un dari – rezultāts ir neizbēgams! Tieši tāpat kā gadalaiku maiņa!
Ar mīlestību sirdī,
Daina
Komentāri (2)  |  2013-01-16 16:51  |  Skatīts: 2408x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
daina - 2013-01-16 19:55
Cik viegli vai grūti ir turpināt ticēt atkarīgs no tā, ko esam iepriekš sastrādājuši, kas nāks atpakaļ vēl kādu laiku, arī tajā laikā, kad īstenojam savu laimes terapiju, bet plus tam nāks arī ļoti daudz pozitīvā, kā man šobrīd- atkritiens un +pozitīvais:)

dainarozenberga - 2013-01-16 21:35
Paldies, Daina! :)
Pozitīvais un atkritieni ir mums katram. Svarīgi no katra atkritiena to labāko paņemt līdzi, bet lieko atstāt pagātnei. :) Un tad jau ar katru reizi kļūst tikai vieglāk, kamēr iztīrās... no vecajām lietām. Bet arī skaidrs, ka jaunas pieražojam klāt, ko atkal tīrīt! :) Ar to jau dzīve ir interesanta! :)


Atpakaļ