Pārdomas par IŅ un JAŅ


Komentārs:

guga - 2013-06-12 20:12
Mekleju kur lai atbilstosi ierakstu par vakardienas vebinaru "Vins un vina= ?"
Mils paldies Inesiit,tas bija kaut kas vienreizejs.....informacija vel pluuda visu nakti un Tevis saciitie vardi vel miegaa skaneeja.Liels paldies,ka Tu esi un ka ir iespeja Tevi satikt.../zel ka tas viss nebij iespejas tiina gados/ bet nu katram savs laiks....samiiloju.



sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DAINA ROZENBERGA

Mīļās meitenes, nu gan man jādalās! Vakar notika absolūts brīnums ar mani... Laižoties miegā ļoti sāka darboties manas smadzenes un sajūta pārņēma tāda, ka nu jau viss jālec augšā un jāraksta... Kaut kā to pārvarēju (vēl nezinu vai vajadzēja), no gultas augšā necēlos, bet turpat blakus no naktsskapīša paņēmu blociņu un pildspalvu un sāku zīmēt un domāt līdzi par atklāsmi, kas mani pārņēma...

Pēdējā laikā es ļoti daudz domāju par vīriešiem, par vīriešu dabu, par spēku, kas viņos ir, kā arī par to dziļo un tik ļoti neizzināmo un apslēpto būtību. Un vakar es saņēmu atbildi, mēģināšu Tev to uzrkastīt, ceru, ka sapratīsi mani...

Paņem papīra lapu un uzzīmē divus aplīšus. Tad katrā no aplīšiem iezīmē divus maziņus aplīšus. Pēc tam vienā aplītī mazāko aizkrāso ciet, otrā mazāko atstāj baltu un aizkrāso ciet lielo apli. Izveidojas IŅ un JAŅ zīmīte, tikai izdalīta atsevišķi... Vai ne? Rakstam pievienotajā bildē ļoti labi redzi šo skaisto plūstošo zīmi.

Ļoti bieži esi dzirdējusi, ka IŅ ir harmoniskā un plūstošā enerģija, JAŅ ir ugunīgā un spēcīgā enerģija. Tālāk jau pielīdzinām IŅ sievišķajai enerģijau un JAŅ vīrišķajai, proti IŅ – mēness, ūdens, JAŅ – saule, uguns.

Domājot par vīriešiem un sievietēm es vienmēr domās līdzi Ineses stāstu par sievieti kā persiku un vīrieti kā riekstu  - šeit arī Ineses raksts, kurā nedaudz tas ir minēts, kā arī pirmajā grāmatā „Ieelpo laimi un mīlestību” ļoti skaisti tas ir aprakstīts.

Lūk, šo visu saliekot kopā un skatoties uz pašas uzzīmētajiem apļiem manī ļoti dziļi iemājo skaidra sapratne. Aplūkojot  IŅ – ūdens apkārt un saule vidū - es sajūtu to maigo, harmonisko un plūstošo enerģiju, kuru izpaužam ikdienā, kura nogludina situācijas, izšķīdina negatīvās emocijas, maigi rūpējas par visu sev apkārt. Šī maigā un plūstošā enerģija ir arī viegli ievainojama, sievietes daba ir emocijām bagāta, emocijas ir sievietes ikdiena. Tas ir ārējais apvalks, bet pašā tā vidū ir karsta un spēcīga saule – viss mūsu izdzīvošanas spēks ir sakoncentrēts mazā aplītī, tajā ir visa mūsu senču gudrība, tajā ir sakoncentrēts viss zemes spēks.

Ko tas nozīmē– smagos dzīves pārbaudījumu brīžos sievietē atveras šis izdzīvošanas spēks. Ja Tev šķiet, ka Tevī tā  nav, tad es Tevi varu nomierināt – IR, katrā no mums, katrā sievietē ir šī ieslēptā saules enerģijas bumba, kauls, uguns spēks. KATRĀ! Kas Tev ir jāizdara? Jānotic tam!

Ar šo vēl mana saruna nebeidzas... Es ĻOTI vēlos ar Tevi padalīties savās pārdomās par JAŅ, par vīrišķo enerģiju, par sauli, par spēku! Tu redzi uzzīmētu aplīti, kuram apkārt ir uguns un vidū punktiņš, kurā sakoncentrēts ūdens... Ko es tajā saskatu? Vīrieša būtība ir, mums, sievietēm, neaptverams spēks – sasniegt, cīnīties, aizstāvēt, pastāvēt, vest aiz sevis ģimeni, tautu, cilvēci! Šis ir KATRĀ vīrietī ielikts no Dabas, no Dieva. Ja Tev šķiet, ka kādā vīrietī tā nav, tad es saku IR, tikai vēlies to saksatīt un noticēt tam! Par šo spēku daudz ir dzirdēts un lasīts un man tiešām par šo nav šaubu, es ĻOTI ticu ikviena vīrieša spējai virzīt sevi un cilvēkus aiz sevis uz attīstību.

Bet tad atgriežamies pie uguns apļa, kuram vidū ir mazs ūdens punktiņš. Ko es ieraudzīju – to dziļi apslēpto harmonisko, maigo un ļoti emocionālo aplīti. Katrā vīrietī ir ieslēpta ļoti emocionāla būtība. To sargā uguns enerģija, spēks, jo iedomājies cik ļoti tajā emociju punktiņā ir sakoncentrētas jūtas, jušana, emocijas... Ja atgriežamies pie tā, ka sievietes dziļākājā būtībā ir ļoti sakoncentrēts spēks un vajadzības gadījumā tas kā ĻOTI spēcīga enerģija izpaudīsies dzīvē, tad es ļoti vēlos lai Tu sajūti, cik ļoti vīrietī šī emocionālā daba ir spēcīga...

Es vienmēr esmu domājusi, ka sieviete ir daudz emocionālāka par vīrieti, un ir jau arī, tieši ikdienas saskarsmē, ārējā pasaulē, bet pēc šīs atklāsmes es saprotu cik ļoti vīrieša emocionālā daba ir bagāta, spēcīgi izteikta un ļoti dziļa. Ir tikai tam jānotic. Nav nekādas nepieciešamības – mums, sievietēm –pierādīt vīriešiem savu spēku, kā arī prasīt no viņiem, lai viņi pilnība atklāj savu dziļāko emocionālo dabu. Viņi to nedarīs, viņi ļoti šo ūdens punktu sargā – aiz savas ugunīgās saules enerģijas, tur tas ir drošībā.

Es no šī brīža pilnīgi savādāk skatīšos uz Jums vīrieši, cienot un apbrīnojot šo bagāto pasauli. Šodien vēl skaidrāk ieraugu, cik ļoti Visumā viss ir līdzsvarā – jo ugunīgāks, vīrišķīgāks un spēcīgāks vīrietis, jo bagātāka viņa emociju pasaule un apslēpta dziļāk... Jo maigāka, sievišķīgāka un plūstošāka sieviete, jo viņā apslēptais ugunīgais spēks ir lielāks... Ir skaisti kā šīs divas apbrīnojamajās pasaules sadarbojas un bagātinās viena no otras!

Es to sajutu, vai Tu sajuti? ;)

Es esmu no sirds pateicīga par to ka Enģeļi runā ar mani! Esmu dziļi iespaidota par to, ka ļaujoties, arvien vairāk šī komunikācija atverās... Es smaidu ar asarām acīs, jo manī ieplūst Mīlestība un Pateicība.

Esmu laimīga, ka varu ar Tevi šajās sajūtās dalīties! Esmu dziļi pateicīga, ka uzņem sevī Mīlestību, kas nāk caur mani! Šis ir brīnisķīgs laiks, kurā dzīvojam!

Sirsnībā, Daina

font-family:
Komentāri (13)  |  2012-11-15 19:34  |  Skatīts: 6686x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Dace Jermiļina - 2012-11-15 20:58
Paldies, Daina par rakstiņu, man ir laime būt blakus tādam vīrietim kā Tu apraksti, šeit ir pieminēts viss ko es viņā redzu un jūtu, vēl tikai pašai ar sevi jāpastrādā lai vairotos sievišķība un iekšējais miers.

dainarozenberga - 2012-11-15 21:09
Paldies, Dace!
Skaistākais jau ir tas, ka to ir iespējams saskatīt katrā no mums - kā vīriešos emociju pasauli, tā sievietēs spēku un otrādi...
Es skaidri zinu, ka Tu jau esi sievišķīga un iekšēji mierīga - tam tikai pilnībā jānotic un jāizceļ saulītē!

kristine - 2012-11-15 23:08
Paldies, Daina, ļoti aizkustinošs raksts. Lasot pat tirpas pārskrēja pār muguru un kaut kas sirds rajonā saviļņojās. Katrā ziņā Tev ir izdevies ļoti precīzi gan ar rakstu, gan ar attēlu attainot šos divus brīnišķos Visuma spēkus. Un arī izpratne par sievietes, vīrieša atšķirībām kļūst dziļāka. Paldies!!! :)))

dainarozenberga - 2012-11-16 00:09
Kristīnīt, tik skaisti Tu raksti! Es patī arī izvibrēju šo visu caur sevi izlaižot un sajūtot!

illva - 2012-11-16 03:31
Paldies Dainīt...par šo skaisto atklāsmi:)
Jā!!!...es arī visu laiku turu prātā Inesītes tik foršo salīdzinājumu par persiku un riekstu....man tas patīk:)
Bet!!!!...Tu man vēlreiz devi apstiprinājumu tam!!!!...,ka man nav jābīstas no sava iekšējā spēka, kurš manī ir, ja ārējās izpausmēs es paužu maigumu...un to daru sajūtās ar sirdi.
Es...biju neizpratnē..tādās... kā divejādās izjūtās...kā vienlaicīgi es spēju būt gan stipra...gan arī tik maiga...un tas viss tik dabiski...no sirds nāk.....man reizēm iezagās sajūta, ka esot tik stiprai, kā man blakus var pastāvēt pastāvīgi otrs cilvēks. Tu man palīdzēji izprast vēlreiz, ka var....jo ir brīži, kad es smeļos savā kodolā...un ir brīži,kad izmantoju savu ārējo persika pūciņu....skaisti.
Mīļš paldies Dainīt...arī man radās apstiprinājums manām bažām.
Sirsnībā Ilva.

baibam - 2012-11-16 17:05
Dainīt, par šito ļoti līdzīgi stāsta Agnese savā jaunajā diskā "Partnerattiecības un bērni". Un pat zīmē uz tāfeles šitos iņ un jan apļus. Tas atkal pierāda, ka ir kopējais informācijas lauks, no kura mēs visi smeļamies. :)
Un katram mums savi sargenģeļi visu patiesību čukst austiņā. Labi, ka sadzirdam!

dainarozenberga - 2012-11-16 17:16
Baibiņ, paldies! :)
Brīdī, kad nonācu pie šīs atziņas vispār nedomāju par pēdējo Agneses semināru, bet vienā mirklī sapratu, ka tieši šajā seminārā tas jautājums manī radās - tieši par mūsu katra - kā sievietes tā arī vīrieša dabu. Es domāju, ka tas viss ir tik ļoti likumsakarīgi - tajā vakarā, pirms miega, pilnīgi manī pašā bija sajūta, ka puzlīte saliekas kopā un viennozīmīgi kāds puzles gabaliņš bija tieši no Agneses semināra! :)

guga - 2013-06-12 20:12
Mekleju kur lai atbilstosi ierakstu par vakardienas vebinaru "Vins un vina= ?"
Mils paldies Inesiit,tas bija kaut kas vienreizejs.....informacija vel pluuda visu nakti un Tevis saciitie vardi vel miegaa skaneeja.Liels paldies,ka Tu esi un ka ir iespeja Tevi satikt.../zel ka tas viss nebij iespejas tiina gados/ bet nu katram savs laiks....samiiloju.

inese - 2013-06-12 21:12
Paldies, mīļā! Šitas temats ir tāds, par ko taisīt vebināru sēriju un runāt vēl un vēl;) Tieši tāpat kā par sievišķību:))
Mūsu vebināros ar iekļausim sarunas par šo visu.

Samīļoju Tevi cieši, cieši :))

inese - 2013-06-12 21:18
Vēl viena vēstulīte par vakardienu:

" Paldies par vakardienas jauko vebināru. Priecē un iedvesmo Jūsu miers un harmonija ko sniedzat arī mums. Šodien ar interesi sekoju sev, kurās "kurpēs" konkrētajā situācija iekāpju. Ir ko padomāt un pārdomāt. Vēlreiz paldies. "

Meitenes, tiešām priecājos, ka vebināri noder un mūsu internetsarunas palīdz sakārtot dzīvi :))
ar mīļumu, Inese

estere - 2013-06-14 20:24
Šo pašu tēmu turpinot. Lasu Bībeli jau kopš bērnības, bet nekad nebiju īsti ievērojusi tur aprakstīto sieviešu lomu. Un baznīcā par to tā arī nerunā. Sāku domāt par spēcīgākajām Bībeles varonēm- sievietēm un viņu rīcību. Uzdūros uz Ķēniņienes Esteres, kura izglāba visu savu tautu. Un kā viņa to izdarīja? Ne jau ar zobenu, ne ar spēku, ne ar varu. Bet gan lika sevī iemīlēties Ķēniņam, kurš pieņēma lēmumu tādu, kā viņa gribēja :))) Tur viss tik fantastiski aprakstīts, iesaku izlasīt Esteres grāmatu (nav gara). Tur no pašiem sākumiem, kā Estere gatavojās, kā pucējās, kā garīgi gatavojās. Un tad bija viņas iznāciens. Fantastiski. Un pilnīgi bez vīrišķās enerģijas.

inese - 2013-06-14 20:44
O, cik šis ir brīnišķīgs piemērs.
Bet vispār Bībelē ir ļoti daudz vietu par sievieti un sievišķību, par sievietes spēku un iespējām.
Visspilgtākais, ko esmu lasījusi ir Salamana pamācības 31.nodaļa.

Un eju pārlasīt Esteres grāmatu.
(mmm.... jums vienādi vārdi : ))))

estere - 2013-06-14 20:59
:))))

Un te ir filma: http://www.youtube.com/watch?v=j4nd9yPzc1s
es gan neesmu redzējusi, bet dzirdēju atsauksmes, ka esot lieliska. šovakar plānoju noskatīties.



Atpakaļ