Gaismas svētki tumsas laikā


Komentāri:

degsme - 2012-11-13 09:50
Lasu, un mani pārņem tik milzīgs aizkustinājums, ka acis pielīst ar asarām. Laikam jau aiz laimes, ka mūsu vidū ir Gaismas nesēji, mīlestības un labestības caurstrāvoti. Paldies Tev, Inese, un paldies tiem, kas kopīgā priekā paceļ debesīs neaprakstāmās vibrācijas :) Pievienojos Līgai un jannat: ja vien es būtu Latvijā... Un tomēr es zinu, ka gluži tāpat kā jannat , arī es no sava zemes stūrīša pievienošos šiem Gaismas Svētkiem, un par godu nopirkšu skaistu svecīti, lai Gaišām domām lielāks spēks :)

degsme - 2012-11-16 21:44
Mīļās meitenes! Lūk! Te arī ir atbilde - ko klausīties : http://www.youtube.com/watch?v=a4IcuClbZVs&feature=player_embedded
Noteikti, atbraucot mājās, iegādāšos šo CD un grāmatu. Mēs taču tik ļoti gaidījām mūšu pašu sentēvu bagātību Gaismā nešanu.



sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Laukā ir tumšie vakari un dažbrīd arī rīti, bet sirdī gaišs un līksmi.

Nu jau trešo gadu, kad tuvojas decembris, mēs Pavasara studijā gatavojam un svinam svētkus. Tie ir grāmatas atvēršanas svētki. Atceros, ka pašā pirmajā reizē pulcējāmies vien paši tuvākie un bija tik ļoti jocīga sajūta –man toreiz visi jautāja, nu kā tas ir uzrakstīt grāmatu, un toreiz skaidri un gaiši atbildēju, ka īstenībā jau es nezinu. Kāds mani vadīja un es rakstīju. Kāds atveda man palīgus –un mēs to izdevām. Tā patiešām toreiz bija.

Un pagājušogad "Mana laimes dienasgrāmata" atvēršanas svētkos jau viss bija savādāk. Mūsu bija kļuvis vairāk, svētki bija lielāki un es pati jutos jau drošāka un stabilāka.

Un nu ir klāt trešā reize. 2012.gada 15.decembrī iznāks grāmatas „Ieelpo laimi un mīlestību” otrais turpinājums –„Ieelpo laimi un mīlestību 2”. Tās būs mūsu sarunas par pašapziņu, par veiksmi, par dzīves jēgu un misiju, par apziņas paplašināšanu un sava spēka un enerģijas vadīšanu,

No sākuma domājām, ka grāmatas atvēršanas svētkus taisīsim tāpat kā līdz šim – paaicināsim pašus tuvākos un būs mums mazs mājīgs pasākums. Tomēr tad, kad pabiju vienā no Agneses semināriem, kaut kā ļoti man iesēdās prātā teiciens, ka šī gada decembrī vajag svinēt svētkus, kas rada gaismu un mīlestību. Svinēt jēgpilni, priecīgi, no sirds un nākt kopā daudz cilvēkiem, lai kopā radītu un izstarotu spēcīgu gaismas enerģiju.

Un tad es to dzirdēju vēl vienā seminārā un tad vēl vienā. Un sapratu, ka patiešām šis 2012.gada decembris būs īpašs un varbūt tieši ar to, ka varam šo spēcīgo enerģiju iegriezt vēl stiprāk un patiešām kopā radīt milzīgu prieka, spēka, gaismas un mīlestības enerģiju. Darīt to ar Dabas, sava un kopējā spēka un enerģijas apzināšanos. Un tad sāku domāt – kā gan tas viss būtu ietilpināms mūsu Gaismas radīšanas svētkos.

Pēdējā laikā dzīve man arvien biežāk piedāvā novērtēt ķermeņa kustību un apziņas vienotības spēku. Regulāri to praktizēju un izjūtu jogas nodarbībās, reiz to izbaudīju Agneses seminārā caur Baltu rakstiem un kustībām un tagad mans pilnīgs atklājums ir autentiskās kustības. Un saprotu, ka tas nevar būt nejauši. Un tajā ir spēks.

Un tā man kļuva skaidrs, ka Gaismas apzināšanas un radīšanas svētkos mēs to varam darīt un radīt paši caur Baltu kustību rituālu. Ja mēs apzināmies sevi kā Baltus, tad visticamāk, ka tieši Baltu raksti un ritmi mums visatbilstošākie. Un lai mums (kā pie pirmās reizes) labāk veiktos – esmu lūgusi palīgā divas brīnišķīgas baldonietes Ingūnu un Sarmīti. Ar Ingūnu iepazinos viņas mājā Agneses seminārā, bet par Baldones grupu esmu dzirdējusi vairakkārt tieši rituālu, rakstu un ritmu kontekstā. Rituāla ilgums būs 1,5 stundu un domāju, ka pa to laiku mēs tiešām būsim krietni daudz gaismas radījuši.

Un tad mēs „atvērsim jauno grāmatu”. Es sagatavošu nelielu autora ieskatu par grāmatā iekļautajām tēmām. Mēs parunāsim kur ņemt motivāciju, kur spēku, kā sajust veiksmi, kā atrast savu sapņu nodarbošanos, kā izprast dzīves jēgu, kā nepazust milzum daudzajās patiesībās un dzīvot ar centru sevī.

Un pēc tam...pēc tam būs vakara romantiskākā daļa, jo būs Antas Eņģeles dziedājumi un varbūt, ka kādā brīdī mēs sajutīsimies tā, ka arī visi kopā varēsim ko nodziedāt.

Es Antu esmu gaidījusi jau vairāk kā gadu. Es baudu viņas mūziku diskos, šad tad klausos internetā (https://www.draugiem.lv/music/10034639/) un varu piekrist Tijas vārdiem, kad viņa raksta: Anta dzied un dziedina. Raudina un smīdina. Anta ir īpaša un viņai tiešām reklāma nav vajadzīga. Esmu laimīga, ka viņa piekrita būt un muzicēt ar mums.

Un protams, ēdīsim kūkas un dzersim tēju, tērzēsim un baudīsim kopā pasakainus mirkļus, būs iespēja iegādāties jauno grāmatu (un ja gribēs - arī iepriekšējās), varēsim sarakstīt novēlējumus un autogrāfus. Būs svētki un mēs to svinēsim.

Lūk, tādus svētkus gribam ievibrēt Rīgas centrā. Šodien rezervējām vairākas zāles, jo nav jau ne jausmas cik mūsu varētu būt. Solīju nedēļas laikā dot ziņu, tādēļ – ja vien Tevi ir uzrunājis mans apraksts un Tu patiešām gribētu šo 15.decembra pēcpusdienu no 16.00-20.00 pavadīt šādā Gaismas radīšanas pasākumā, tad, lūdzu, sūti ziņu Dainai uz pavasarastudija@gmail.com vai zvani 29100714.

Pasākuma piedalīšanās maksa ir 10 Ls (ko šoreiz tad lūgsim samaksāt iepriekš) un uz pasākumu līdzi jāņem tik vien kā vēlme patiešām piepildīt sevi un pasauli ar Gaismu.

Lai Tev daudz gaismas un mīlestība šai laikā!

Gaidīšu ziņas par Tavu piedalīšanos pasākumā.

Ar mīļiem sveicieniem,

Inese

Komentāri (18)  |  2012-11-13 06:29  |  Skatīts: 4516x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Līga Ikauniece - 2012-11-13 06:51
Ja vien es buutu Latvijaa... :)

jannat - 2012-11-13 07:55
Arii es taapat kaa Liga nodomaaju - ja vien buutu Latvijaa, bet izlasot so rakstu es zinu kaa no savas pasaules stuuriisa pievienosos sim Gaismas radiisanas pasaakumam, jo Ineses aizsaaktais darbs un graamatas man ir paliidzeejis savu dziivi sakaartot - mani uzrunaaja taas sveciites bildiitee un es 15. decembrii arii iegaadaasos smuku sveci, iededzinaasu un domaas pievienosos Gaismas sveetkiem, izdariisu, ko labu, jauku un kad buus iespeeja taa so naakosos graamatu sveiksu savaa biblioteekaa :)

degsme - 2012-11-13 09:50
Lasu, un mani pārņem tik milzīgs aizkustinājums, ka acis pielīst ar asarām. Laikam jau aiz laimes, ka mūsu vidū ir Gaismas nesēji, mīlestības un labestības caurstrāvoti. Paldies Tev, Inese, un paldies tiem, kas kopīgā priekā paceļ debesīs neaprakstāmās vibrācijas :) Pievienojos Līgai un jannat: ja vien es būtu Latvijā... Un tomēr es zinu, ka gluži tāpat kā jannat , arī es no sava zemes stūrīša pievienošos šiem Gaismas Svētkiem, un par godu nopirkšu skaistu svecīti, lai Gaišām domām lielāks spēks :)

inese - 2012-11-13 17:09
Ak, meitenes Tas būs fantastiski, ja jūs mums pievienosieties no savām mājām tālajās zemēs. Tā mēs vara ar mīlestību apvīt visu pasauli : ) Mēs taču zinām, ka domām ir spēks!!!!
Un Gaismas taps vairāk!!!

ronda - 2012-11-13 17:13
Es ļoti labprāt, bet, skatoties uz pasākuma dienu un laiku, jādomā, ka tas ir paredzēts tikai priekš mājsaimniecēm un pašnodarbinātajiem... :(

ronda - 2012-11-13 17:14
Oi, sorry, pārskatījos kalendārā :) Viss ok :)

ilze - 2012-11-13 17:54
Skaisti!!!

illva - 2012-11-13 18:09
Brīnumaini...es pilnīgi noteikti vēlēšos iegādāties grāmatiņu...manī jau lēkā prieka ķenguriņi...aiz laimes vien...,ka būs atkal jauna grāmatiņa ko turēt rokā...ko apmīļot..ko izlasīt....un ko jaunu ieviest savā dzīvē.....tik bieži es mīļoju pirmo grāmatiņu...tik bieži to nēsāju vienkārši līdz...esmu laimīga dzirdot šādu jaunumu:))
Samīļoju...:))

ronda - 2012-11-13 18:53
Līdz kuram datumam jāsamaksā avansā?

baibam - 2012-11-13 20:24
Brīnišķīgi, Inese! Prieks par jauno grāmatu (kura būs lieliska Ziemassvētku dāvana), no sirds pievienojos laba vēlējumiem, pievienošos arī ar sveci un gaišām jo gaišām domām sirdī un apkārt!

inese - 2012-11-13 21:44
Paldies,meitenes:)

Rondai-kad var, tad samaksā.
Nu kaut kā tā,lai pāris dienas pirms pasākuma ar naudām esam tikuši galā un lai svētki nav jāsaista ar maksāšanām;)

dainarozenberga - 2012-11-13 23:45
Mīļās meitenes!
Nu ir izlemts!
Pasākuma norises vieta būs:
Latvijas universitātes Humanitāro zinātņu fakultāte
Visvalža iela 4a, Rīga (starp A.Upīša ielu un Satekles ielu, pats centrs, 5 min. ar kājām no Stacijas laukuma)

guga - 2012-11-14 05:26
Pievienojos tam,kas saka...ja vien es butu Latvija...tacu arii es aizdegsu sveciiti un busu kopa no sava Pasaules stuuriisa Jusu Gaismas svetkos!Kads prieks,ka mes esam tik daudz visas malas.

illva - 2012-11-16 03:36
Es tikai mēneša beigās zināšu...vai es tieku..vai vēl drīkst tik ilgi vilcināties, lai pieteiktos?

dzintara - 2012-11-16 04:46
Tā kā manu dziļāko būtību izteikti spēcīgi saviļņo skaista, dvēseliska, mīlestības caurstrāvota mūzika, varbūt jūs varētu ieteikt , kādas pērles mūzikā esat atradušas jūs. Es, piemēram, reizēm ļoti izbaudu klausoties tādu disku "Emīls Dārziņš. Populārāko darbu izlase." Liela daļa tajā esošo dziesmu man šķiet ļoti dziļi tīras, skaistas un kā mīļš gaismas un skaistuma stariņš. Vēl man patīk tādas mīļas dziesmiņas kā no Bellacord ierakstiem "Vijolītes". Man liekas, ka būtu brinišķīgi, ja šajā mājas lapā mēs dalītos dažādos dvēseliskā baudījuma avotos. Līdz šim esmu šeit vairāk izlasīgusi par interesantām grāmatām, praksēm un semināriem, bet dziļais dvēseliskais skaistums noteikti ir atrodams vēl daudzos citos avotos, piemēram, mākslā. Es pati mācos par mākslinieci, bet jāatzīstas, ka es tik maz pārzinu mākslu, ka, lai gan esmu apguvusi mākslas vēsturi, jāatzīstas, ka man ir grūti nosaut kādus konkrētus mākslinieku darbus, kas man liktos dziļi skaisti, tādi kas vibrē kā E.Dārziņa mūzika. Vienīgais, kas nāk prātā, ir V.Purvīša ainavas. Ko teiksiet?

degsme - 2012-11-16 21:44
Mīļās meitenes! Lūk! Te arī ir atbilde - ko klausīties : http://www.youtube.com/watch?v=a4IcuClbZVs&feature=player_embedded
Noteikti, atbraucot mājās, iegādāšos šo CD un grāmatu. Mēs taču tik ļoti gaidījām mūšu pašu sentēvu bagātību Gaismā nešanu.

inese - 2012-11-17 00:15
Ilvu, protams, ka varēs pieteikties arī mēneša beigās.
Esam izvēlējušies lielāko no iepriekš rezervētajām zālēm, tātad -vietas būs:))

illva - 2012-11-18 02:52
Ai!!!....tas gan!!!....ir forši!!!!:)))...,ka vēl varēs pieteikties:)))


Atpakaļ