Ja pilnīgi nav spēka


Komentāri:

inese - 2012-11-05 21:03
Manā gadījumā man motivācijas un entuziasma ir pārpārēm. Es no dabas esmu motivators:)))
Bet iekritiens bija reāli uz bezspēku. Man nebija spēka, es nedēļu vai divas nevarēju naktī gulēt un beigu beigās pat sāku apcerēt domu vai man nav sākusies tā veģetatīvā distonija.

Kā es tik tālu nonācu? Man šķiet, ka es pārklausījos lekcijas un reāli sāku pa daudz prasīt no sava operatīvā prāta un saprāta. Tie vienkārši to paplašināto informāciju nespēja tādā kvantumā paņemt pretim. (atceros, ka līdzīgi man bija doktorantūrā, mācoties pēdējam eksāmenam).
Otra versija - es , redz, jau divus gadus kā neēdu gaļu un zivis. Gan jau, ka kaut kādas vielas manā organismā pietrūkst, jo pie pārāk lielas slodzes, tas nespēj pats saražot visu vietā.

Bet nu jau ir labi. Nu jau esmu atkal spēka pilna un varu sākt darīt jaunas lietas (kur dažas jau man ir padomā) :))


inese - 2012-11-05 23:55
Litalita, paldies - vakar bija brīnišķīgs seminārs, brīnišķīga grupa un ārkārtīgi spēcīga enerģētika. un paldies par recepti.

Ilona,
es pirmā esmu tā, kas saka -mēs neesam atkarīgi no uztura, ar labām domām un labu enerģētiku, visu var sakārtot.
Bet šoreiz kaut kā nonācu līdz tam, ka tik ļoti nav spēka, ka jāmeklē ārējs dopins (caur pārtiku), lai šo spēku atgūtu.
Jo kaut kā ir tā, ka lai atrastu cēloni nespēkam, arī tur ir vajadzīgs spēks un enerģija.
Tad, kad jau guli gultā un vairs neko negribi, tad nav pat spēka meklēt tos iemeslus.
Un tad saēdas šitos visus labumus, atgūst spēku un tad sāk meklēt un domāt kā dzīvot savādāk :))

Paldies par komentāru. Šitās pārdomas vienmēr ir ļoti vērtīgas:)


inese - 2012-11-07 23:21
Ak, Iveta, cik ļoti atpazīstu sevi pirms vairākiem gadiem, kad domāju, ka par ēdienu runāt tiešām ir sekli.
Apziņa paplašinās un pēkšņi vairs tā nemaz neliekas :)))


inese - 2012-11-10 17:28
Vakar seminārā Cēsīs viena dalībniece teica, ka ļoti vērtīgi ir visiem šiem salātiem vai koteiļiem pievienot pustējkaroti kanēli. (spēkam, enerģijai, hormoniem).
Es pamēģināšu. Vēl jo vairāk, ka man kanēlis ļoti garšo.



sadaļa: JAUNĪBAS NOSLĒPUMS
autors: INESE PSRISJOLKOVA

 Jau vairākos semināros pirmā riņķa jautājumu laikā cilvēki ļoti šobrīd runā par to, ka šai periodā galīgi nav spēka, pilnīgi neko negribas un nevar nekā sevi iekustināt. Un tā kā es pati pilnīgi neizceļos ar spēka pilnu enerģiju un īstenībā ir pilnīgi otrādi - fiziskā spēka man visu laiku it kā ir par maz, tad ļoti labi zinu par ko ir runa.

Es patiešām jau esmu izmēģinājusi gandrīz visu – es vēl arvien jūrā peldos, un es taisu prakšalanu, un eju uz jogu un kilometriem staigāju gar jūru, un grābju lapas un strādāju dārzā......nu daru, daru un vēlreiz daru, lai tikai enerģija būtu kārtībā un spēka būtu pārpārēm....bet...visu laiku kā nav tā nav.

Un tad, kad man bija sajūta, ka nu jau vairs tikai velkos gar zemi un drīz man pazudīs pat tā entuziasma kripatiņa uz kā viss turas, es pēkšņi atcerējos par tēvu-tēvu gudrību, ko zina katrs latvietis kopš dzimšanas – lai rastos spēks un enerģija, jāēd dzērvenes ar medu.

Un ko domā? Vīrs man uztaisīja supergaršīgus veselības salātus liekot kopā sauju dzērveņu, pāris šķēles citronu, riekstus, žāvētas plūmes un rozīnes. Visu to sajauc ar divām tējkarotēm medus. Klau – nu tas ir kā dopinga šprice : )) Es jau ēdot jutu, ka seja karst un tūlīt, tūlīt izsitīsies sviedru lāsītes. Jau ēdot es zināju, ka šis man dos enerģiju un spēku. Es ēdu un ar katru mirkli kļuvu stiprāka. Nākošā dienā atkal. Un nu jau trīs reizes dienā. Un nākošā dienā atkal.

Un ko domā, šobrīd ir tā, ka nav sevi jāpierunā celties. Nav sevi jāpierunā kaut ko darīt. Visu laiku ir spēks un enerģija.

Kaut arī zinu, ka ir veļu laiks un saskaņā ar gada ritmu mums spēki beidzas un mēs lēnu garu riktējamies „uz ziemas miegu”. Kaut arī zinu, ka ķermenis pats mums priekšā pasaka, kas tam ir vajadzīgs. Bet atceries – ka tas, ka mūžam nāks miegs un nav spēka var nozīmēt gan to, ka patiešām ir jāizguļas, gan to, ka organismam vajadzīga palīdzība un enerģijas papildinājums. Un jā - tad vajag izgulēties tik pietiekoši, lai jūti, ka noguruma pamatā patiešām nav piekusums. Bet ja ir tā, ka atpūtusies esi, bet spēka un enerģijas vēl arvien nav, tad zini, ka organisms Tev lūdz palīdzību.

Kaut arī mākslīgi ne spēks, ne enerģija nav jākurbulē, tomēr, ja nespēks jau ir kļuvis graujošs pašai pret sevi, tad lieto šīs „brīnumzāles”, lai šo laiku izdzīvotu ar prieku, spēku un enerģiju.

Jo būsim ar švakāku enerģiju, jo mums vājāka imunitāte. Jo vājāka imunitāte, jo mums viss tumšais var labāk pieķerties – vienalga vai ir runa par vīrusiem, kašķīgu garastāvokli vai negatīvo enerģiju. Ja nebūs spēka, tad būs grūti noturēt svārstiņu pozitīvā virzienā. Tad vairāk viss kaitinās, tad vairāk viss kritīs uz nerviem. Arī lai ražotu gaismu un izgaismotu tumsu mums vajadzīgs spēks un enerģija.

Runājām ar Dainīti – viņa drīz uzrakstīs rakstiņu par veselības kokteiļiem. Un varbūt vēl kāds var padalīties ar kādām savām spēka receptēm. Un tā mēs visi kopā tiksim šim nespēkam cauri.

Lai mums viss izdodas! Lai spēka un enerģijas ir pārpārēm.

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (19)  |  2012-11-04 17:33  |  Skatīts: 10494x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
kaba - 2012-11-04 19:02
Sveiki! Mans imūnsistēmas stiprinātājkokteilis un enerģijas devējs ir šāds- sablenderē dzērvenes(tik,lai satilpst viena litra bruciņā),pievieno vienu Latvijā audzētu ķiploka galviņu(sasmalcinātu),pievieno sulu no 1 citrona un to visu samaisa ar medu(pēc izjūtas).Burciņu turu ledusskapī un katru rītu ēdu pa vienai ēdamkarotei pirms brokastīm.

ivetapikmeistere - 2012-11-04 22:16
Sveicieni Svētdienā! Man ledusskapī stāv rožu ūdens - nopērkams gatavs un dabisks bez spirtotiem vai citiem piejaukumiem - un kad piekusums tad uzsmidzinu sev uz sejas uz kakla - cik atspirdzinoši!

selena - 2012-11-05 03:05
Zinu ari loti labu vitaminiem bagatu speka dzerienu-vienadas dalas svaigi spiesta sula no greifruta, apelsina un citrona. Dzer katru dienu vismaz nedelu-bus daudz speka un ari virusi nekersies klat! Man vienmer palidz!

baibam - 2012-11-05 04:47
Pievienojos par dzērvenēm ar medu un ķiploku. Man tas vienmēr palīdz pret saaukstēšanos. Enerģijai salāti- rīvēti svaigi burkāni + apelsīnu sula + medus + rieksti pēc izvēles (es lieku lazdu vai valriekstus) + var likt saulespuķu sēkliņas, diedzētu graudu sauju.
Man ļoti garšo arī svaigi spiestās sulas un greipfrūts ar medu. Gan veselībai, gan imunitātei.

rudite - 2012-11-05 06:03
Vai nav ta, ka dazreiz "nav speka" jaucam ar "pietrukst motivacijas"? Un ka tad atrast celu?

baibam - 2012-11-05 16:38
Vēl pie tiem burkānu sakāltiem rozīnes lieku, aizmirsu pateikt.

Un ziedputekšņi- vismaz mēnesi no rīta pa pusēdamkarotei zem mēles izsūkāt (pirms brokastīm vismaz pusstundu)- arī gan enerģijai, gan imunitātei.

baibam - 2012-11-05 16:42
Ja ir hronisks nogurums, vēl es ieteiktu parunāties ar ģimenes ārstu un nodot analīzes. Ja veselība pārbaudīta un tur viss kārtībā, tad lieliski- ar dabas palīdzību atjaunojam enerģiju.

rudītei- dažreiz tā, protams, var būt. Tad (kas man palīdz) sāku domāt globālāk- kas es esmu, ko vēlas mana dvēsele, zīmēju vizualizācijas kartes (nu tās, kur izgriežam no žurnāliem attēlus, ko vēlētos savā dzīvē).

baibam - 2012-11-05 16:54
Vēl rudītei- ja pietrūkst motivācijas, tas ir labs brīdis, lai pārskatītu, kas Tavā dzīvē ir lieks, vai ko gribas savādāk. Tad jāsāk pārslēgties no ārpasaules uz iekšējo. Bet ikdienas neatliekamajos darbos vairot sajūtu, ka darbiņi paši darās caur manām rokām (sajūtot Dieva klātbūtni).

daceh - 2012-11-05 20:39
Lasu un šķiet šis stāsts ir arī par mani. Pagājušo nedēļ izjutu tik lielu bespēku un motivācijas trūkumu vienlaicīgi, kāds laikam nav piedzīvots agrāk...Nezinu, vai tas bija pilnmēness ietekmē, bet saņemties lika pamatīgi. Par fizisko pusi runājot - es sevi stiprinu ar svaigajām sulām (gan dārzeņu, gan augļu), dzērvenēm ar medu, ingvera tēju, bišu maizi un fiziskām aktivitātēm - kaut vai lēnai pastaigai. Kas attiecas uz dvēseles kūtrumu, atļāvu sev vairāk pagulēt, palasīt grāmatas, nedarīt neko...Jo citreiz ir tā, ka tā skrienam, tā tiecamies uz priekšu, ka organisms pats pasaka - laiks atpūsties. Inese, man šķiet, ka Tu rakstīji kādu rakstu - ja ir iestājies tāds brīdis, tad izbaudām to, pieņemam un ejam atkal tālāk :) Galvenais, neiekrist vainas apziņā, sevis žēlošanā vai depresijā. Iekriti šķietamā bedrē, ok - tas pieder pie lietas - tagad domā, kā izrāpties ārā :) Visiem veselīgu dienu :)

inese - 2012-11-05 21:03
Manā gadījumā man motivācijas un entuziasma ir pārpārēm. Es no dabas esmu motivators:)))
Bet iekritiens bija reāli uz bezspēku. Man nebija spēka, es nedēļu vai divas nevarēju naktī gulēt un beigu beigās pat sāku apcerēt domu vai man nav sākusies tā veģetatīvā distonija.

Kā es tik tālu nonācu? Man šķiet, ka es pārklausījos lekcijas un reāli sāku pa daudz prasīt no sava operatīvā prāta un saprāta. Tie vienkārši to paplašināto informāciju nespēja tādā kvantumā paņemt pretim. (atceros, ka līdzīgi man bija doktorantūrā, mācoties pēdējam eksāmenam).
Otra versija - es , redz, jau divus gadus kā neēdu gaļu un zivis. Gan jau, ka kaut kādas vielas manā organismā pietrūkst, jo pie pārāk lielas slodzes, tas nespēj pats saražot visu vietā.

Bet nu jau ir labi. Nu jau esmu atkal spēka pilna un varu sākt darīt jaunas lietas (kur dažas jau man ir padomā) :))

ilonas - 2012-11-05 21:09
Pilnīgi viennozīmīgi - veselīgs uzturs ir svarīgs. Bet kopš esmu pievērsusies savai garīgai izaugsmei, es pret spēka un enerģijas trūkumu attiecos mazliet savādāk. Vismaz man tas ir indikators, ka manī ir iekšēja pretestība kaut kam, pat neapzināta. Un spēka un enerģijas trūkums liecina, ka ir atkal pienācis laiks pašai ar sevi nopienti paanalizēt. Es esmu pārliecinājusies, ka enerģija pietrūkst, spēks pazūd, kad jādara kaut kas, kas nepatīk, vai iekšēji ir dusmas, neapmierinātība, ka kaut kas nav paveikts. Šī iekšējā pretestība, negatīvās emocijas, domas dzīvo no mūsu enerģijas, tās vajag atrast, no tām vajag atbrīvoties. Kā atrodu iemeslu, tā arī nespēks pazūd.
Vēl spēka nav, ja mēs gribam, ietiepīgi gribam kaut ko darīt, bet dzīve dod mājienu, ka nevajag vai nav īstais mirklis. Tad mums arī nav spēka.
Tātad īsumā - ja ir nespēks, tad manās domās ir parādījies kāds enerģijas zaglis vai arī ejam nepareizā virzienā vai nepareizā laikā.

Tas, ka kaut ko labu ēdot un domājot, ka tagad būs spēks, spēks, protams, arī parādās. Būsim godīgi un novērtēsim placebo efektu.


Bet man šķiet, ka mēs pēc būtības esam spēka un enerģijas pilni, tikai jākontrolē, kur tas spēks, domas un emocijas klejo. Cilvēki ir dzīvojuši un dzīvo daudz grūtākos apstākļos un bez veselīga uztura, bet viņiem spēks ir pieticis darīt lielas lietas.

Labs uzturs ir cieņas izrādīšana pret mums piešķirto ķermeni, bet tas absolūti nav noteicošais, lai mēs sasniegtu augstākās, sev piemērotākās virsotnes.

litalita - 2012-11-05 23:25
Inesīt, liels, liels Tev paldies par vakardienas semināru! Bet veselības uzlabošanai un spēka atjaunošanai iesaku tādu recepti: ņem vienādās proporcijās dzērvenes, aprikozes, vakriekstus +1 citronu ar visu mizu. To visu samaļ gaļas mašīnā un sajauc ar medu, kamēr veidojas tāds stingra "biezputra". Garšo mazliet līdzīgi, kā konfektes Serenāde pildījums. Uzglabā ledusskapī un lieto pa tējkarotei 1-2 reiz dienā.

inese - 2012-11-05 23:55
Litalita, paldies - vakar bija brīnišķīgs seminārs, brīnišķīga grupa un ārkārtīgi spēcīga enerģētika. un paldies par recepti.

Ilona,
es pirmā esmu tā, kas saka -mēs neesam atkarīgi no uztura, ar labām domām un labu enerģētiku, visu var sakārtot.
Bet šoreiz kaut kā nonācu līdz tam, ka tik ļoti nav spēka, ka jāmeklē ārējs dopins (caur pārtiku), lai šo spēku atgūtu.
Jo kaut kā ir tā, ka lai atrastu cēloni nespēkam, arī tur ir vajadzīgs spēks un enerģija.
Tad, kad jau guli gultā un vairs neko negribi, tad nav pat spēka meklēt tos iemeslus.
Un tad saēdas šitos visus labumus, atgūst spēku un tad sāk meklēt un domāt kā dzīvot savādāk :))

Paldies par komentāru. Šitās pārdomas vienmēr ir ļoti vērtīgas:)

litalita - 2012-11-06 00:17
Par enerģētiku :) nu re - tagad es saprotu, kamdēļ man visas 3 stundas bija tik "pacilājoša" sajūta un pat mazliet svila vaigi :) jau Dainai teicu, ka, piedaloties studijas semināros, man ir tāda" vaļā pasprukušas strūklakas" sajūta :) dzirkstoša :)

ivetapikmeistere - 2012-11-06 18:19
Runāt tikai par ēdienu manuprāt ir tik sekli, jo mūsu katram savs augumiņš taču sastāv no tik daudz orgāniem un visus taču vajag "uzfrišināt" piemēram acīm ļoti patīk vērot kā atplaukst rozes zieds un tas dod tādu iekšēju prieku un atspirdzinājumu un tad ausīm - skaista mūzika - tad es piemeram esmu gatava dejot kaut vai ar savu spilvenu - ādai maigs vai ass pieskāriens - un smaržu daudzveidīgā pasaule degunam - visi orgāni ir svarīgi - arī šajā jomā es ierosinu paplašināt savu apziņu domas..........lai mums izdodas

inese - 2012-11-07 23:21
Ak, Iveta, cik ļoti atpazīstu sevi pirms vairākiem gadiem, kad domāju, ka par ēdienu runāt tiešām ir sekli.
Apziņa paplašinās un pēkšņi vairs tā nemaz neliekas :)))

silva7 - 2012-11-08 22:08
Ja jau dalāmies...es arī papildināšu jau minētās spēka receptes ar savējo - dzelzs kokteili, kas būtībā ir tāds pats, kā raksta Litalita, vien citrona vietā es pielieku žāvētas vīģes, jo C vitamīna avots jau ir dzērvenes.
Un tātad Dzelzs kokteilis - žāvētas aprikozes, žāvētas vīģes, valrieksti, dzērvenes, medus. Šādu recepti reiz izlasīju calis.lv mājas lapā un tā man palīdzēja uzdabūt augšā hemoglobīnu pāris nedēļās, kas savukārt ļāva īstenot sapni par mājas dzemdībām. Par to toreiz rakstīju arī calis.lv (2005). Tātad šī ir pārbaudīta praksē recepte dzelzs un hemoglobīna līmeņa paaugstināšanai asinīs un līdz ar to arī enerģijas vairošanai.
Bet dzīves realitāte ir tāda, ka tikai šobrīd, lasot Ineses rakstu un visus labos ieteikumus, es aizsteidzu uz virtuvi un sajaucu tos no minētajiem kārumiem, kas nu šobrīd mājās pieejami. Zināt ir viens, darīt, neaizmirst par sevi ikdienā ir nākamais, grūtākais solis...
Būsim veselas!

inese - 2012-11-10 17:28
Vakar seminārā Cēsīs viena dalībniece teica, ka ļoti vērtīgi ir visiem šiem salātiem vai koteiļiem pievienot pustējkaroti kanēli. (spēkam, enerģijai, hormoniem).
Es pamēģināšu. Vēl jo vairāk, ka man kanēlis ļoti garšo.

baibam - 2012-11-10 22:35
Man arī garšo kanēlis, būs jāizmēģina. Varu padalīties arī ar vienu tēju,kas man ļoti garšo:
Šķēle citrona, pāris sagrieztu ingvera šķēlīšu, naža gals maltais (sausais) ingvers, garšvielas- kardamons un fenhelis (nemalti, pa dažām sēkliņām), dažas piparmētru lapiņas. Saldina ar medu. Sildoši, garšīgi, veselīgi!


Atpakaļ