Pasaku grāmatiņa un CD „Laimes likumiņi”


sadaļa: MĪLESTĪBAS FORMULA
autors: INESE PRISJOLKOVA

Lai izstāstītu Tev kā tapa pasaku grāmata bērniem, man jāatgriežas  pirms 1,5 gada attālos notikumos.

Bija ziema un man pēkšņi piezvana kāda meitene un jaukā mīļā balsī saka „Inese, man ir sajūta, ka jūs pazīstu, bet nevaru atcerēties un saprast kā. Klausos jūsu balsi radio ierakstā un skaidri zinu, ka reiz esam tikušās”. Es toreiz saņēmu ļoti daudz zvanu dienā, bet šo sarunu atceros kā ļoti netipisku. Es toreiz jautāju –„vai varu uzzināt kā jūs sauc?” Un viņa man atbild „mani sauc Vivita”. Es domāju, domāju, bet tiešām nezinu nevienu Vivitu un tādēļ saku „es atvainojos, bet nepazīstu nevienu Vivitu. Pa visu dzīvi zinu tikai vienu meiteni ar šādu vārdu, bet viņu satiku 20 gadus atpakaļ un diez vai jūs mani tagad pēc balss atpazītu”. Ieminos par situāciju, kurā toreiz biju un uzreiz dzirdu sajūsmas saucienus „jā, Inesīt tā esmu es. Un jā – tagad zinu, tā esi tu”.

Un tā mēs satikāmies. 20 gadi bija pazuduši, mēs bijām tieši tik tuvas kā toreiz, vienīgi stāstāmā bija ļoti daudz.

Mazai atkāpei man ir jāizstāsta vēl viena epizode:

Kad iznāca mana grāmata „Ieelpo laimi un mīlestību” bija ļoti daudz cilvēku, kas teica, ka par šīm lietām būtu jāsāk runāt jau bērnībā vai vismaz skolā. Un toreiz atceros to savu sajūtu – ka es nezinu kā lai bērniem šo pasniedz. Ka tur vajag kādu citu cilvēku, kas runā „bērnu valodā” un „jūt kā bērns, dzīvo kā bērns, domā kā bērns”. Atceros, toreiz Dievam lūdzu – atved man šādu cilvēku.

Atgriežoties pie mūsu tikšanās ar Vivitu, kur stāstām viena otrai visu, kas ar mums noticis. Runājamies 4 stundas. Uzzinu, ka Vivita ir bērnu dārza skolotāja un ka raksta scenārijus un uzved lugas, ka pati ir mamma diviem bērniem, bet tas viss mani kaut kā vispār neuzvedina uz domām par sadarbību. Līdz pēkšņi, runājot par kādu no dzīves smagiem posmiem dzīvē, Vivita saka -  bet, Inese, ko lai es daru, es taču domāju kā bērns, es dzīvoju kā bērns es visu redzu kā bērns.

Šai brīdī man tirpiņas pārskrēja pār augumu un es vairs neko nedzirdu, ko Vivita tālāk saka. Es esmu saņēmusi zīmi no Visuma un es skaidri saprotu, ka Augstākie spēki man ir atveduši cilvēku, kur iepriekš lūdzu.

Un es vairs neatceros, ko toreiz runājām. Šķiet par ideju par laimes skoliņu (kas nu jau ieņēmusi vietu kādā no pasaciņām), par iespējamu sadarbību, par rakstīšanu, par kopdarbošanos. Lai kā –bija pilnīgi skaidrs, ka reiz tas viss notiks.

Toreiz šķīrāmies ar pilnīgu laimes sajūtu, ka esam viena otru atkal atradušas.

Un tad pēkšņi, pagājušā rudenī (mežā sēņojot) mēs ar vīru sākam runāt, ka būtu brīnišķīgi izdot kalendāru. Toreiz izdomājām Sajūtu kalendāru, kurš tiešām arī realizējās, un paralēli tam, izdomājām, ka būtu brīnišķīgi izdot pasaku kalendāru bērniem. Zvanu Vivitai, saku, ka ir doma izdot pasaku kalendāru. Un viņa momentā ir gatava atsaukties un domāt sižetus. Mēs sākam regulāri sarakstīties un sūtām viena otrai rakstus un melnrakstus, bet tuvojas rudens un saskaņā ar dabas ritmu, laiks, kad vairs nevajag sevi mudināt neko radīt. Ir vienkārši jāļaujas atpūsties, jo var pārtērēt spēkus. Mēs saprotam, ka divus kalendārus vienlaicīgi izdot nevarēsim.

Un lūk – šis bija mirklis, kad sapratām – būs pasaku grāmatiņa „Laimes likumiņi”. Un tādēļ tur ir iekļautas tieši 12 pasakas. Un tieši tādēļ sižetiskā līnija caurvijās caur visu gadu.

Kad bija zināms, ka rakstīsim grāmatu, atlika vien sākt meklēt kādu, kas zīmēs ilustrācijas.

Un šeit man savukārt jāpiemin Agnese, kura veido dizainu manām grāmatām un sajūtu kalendāram. Zvanu Agnesei un stāstu par ideju. Un man par lielu prieku, pārsteigumu un laimi, Agnese piekrīt uzņemties šo fantastiski apjomīgo darbu un izstrādāt ilustrācijas bilžu grāmatai.

Savukārt koriģēšanu un rediģēšanu (nu jau kā vienmēr) uzņēmās mana māsa Gundega. Esmu viņai ļoti pateicīga.

Kad grāmata jau bija gandrīz gatava, es reiz braucu uz studiju ierakstīt meditāciju disku. Un pēkšņi man radās doma par pasaciņu ierunāšanu. Atceros savu bērnību, kad pasaku plates tika grieztas uz riņķi un vismīļākā man bija Pasaka par Diegabiksi. Biju pārlaimīga to katru vakaru pirms miega klausīties un katru nākošo pasaku gaidīt līdz pat nākošam vakaram, lai dzirdētu turpinājumu. Un tā tapa mūsu klausām pasakas.

Šodien sēžu un smaidu. Man rokās ir fantastiski koša un skaista pasaku grāmata „Laimes likumiņi” un es to mīļoju un pildu svētītām domām ar vēlējumu – lai tai brīnišķīgs ceļš pie mazajiem lasītājiem.

Ar mīļiem sveicieniem,
Inese

Komentāri (24)  |  2012-08-28 03:06  |  Skatīts: 7243x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
illva - 2012-08-28 07:10
Kāda brīnumaina satikšanās...skaisti:))))
APSVEICU INESĪT...tik prieks dzirdēt, ka tagad ir arī mūsu bērniem ko lasīt un klausīties.
Jā....es atceros savu bērnību...ar platēm, kas tika grieztas uz riņķi...gandrīz katru vakaru....un mana pasaciņa bija par Pifu:))...tik siltas sajūtas mani pārņem iedomājoties:)))
Un...par to, ko lūdzam....tik brīnišķīgi dzirdēt...patiesi tirpiņas pārskrien no laimes...Es arī lūdzos pagāšvasarā...un šogad saņēmu savu velmi. Tikai tad,kad tas piepildijās....es sapratu, ka to biju lūgusi....Pilnīgi neticami!!!!...pilnīgi negaidīti!!!!...tik jauki:))...es laimē smaidu:)))

karinchiks - 2012-08-28 15:23
Vienreizēji skaisti,mīļi..un tikšanās ar Vivitu...pārliecinoši parāda,ka viss notiek tā...kā tam janotiek...
Paldies....

baibam - 2012-08-28 16:41
Esmu sajūsmā un domāju, ka grāmatiņa ar disku kļūs ļoti, ļoti populāri un bērni būs tik pat priecīgi, kā mammas! :)

baibam - 2012-08-28 17:04
Gribēju tik vēl pajautāt, vai grāmatnīcās arī būs pieejama?

ronda - 2012-08-28 19:00
Apsveicu ar grāmatiņas un CD izdošanu! Domāju, ka šī ir ļoti nozīmīga investīcija mūsu nākotnē - mūsu bērnos, jo cik gan daudzas reizes esmu domājusi - mazliet skumji, ka visas šīs lietas uzzinām tikai pieauguši esot... tik daudz sāpju un ciešanu būtu aiztaupīts, ja jau no bērna kājas mēs zinātu Visuma likumus :)

agy - 2012-08-28 20:03
Super jaunums! :)) Man jau ir padomā pāris mazi ķipari, kuriem šī būs ļoti laba dāvaniņa, tikai nedaudz jāpagaida, lai paaugas! :)))

litalita - 2012-08-28 22:24
Mīļi, mīļi sveicu, Inesīt, Tevi ar šo jaunumu! Tā kā strādāju bibliotēkā, tad mudināšu arī savas kolēģes šo bērnu grāmatiņu iegādāties! :)

maara - 2012-08-28 23:18
Apsveicu, Inesīt, ar atkal kāda liela skaista darbiņa paveikšanu!!! Tā sajūta taču vienmēr ir tik laba, vai ne! Un patiesi prieks, ka šīs lietas tagad būs lasāmas arī tā, lai būtu piemērotas bērniem- tas patiesi ir ļoti vērtīgi un būtiski! Paldies!
Un vēl - man bija tik interesanti lasīt, kā Tu stāsti par visu to notikumu virkni, kas Tevi aizveda pie šīs grāmatiņas un CD. Tik interesanti vērot likumsakarības, kuras agrāk es nosauktu par nejaušībām. Interesanti tāpēc, ka nesen manā dzīvē bija neliela, bet emocionāli spilgta epizode, kuru pēc tam analizējot, es pati ar tādu inetresi vēroju visas šīs likumsakarības, kuras Dievs mums sūta ik brīdi, vienkārši reizēm tas notiek tā parasti un ikdienišķi un mēs tik dzīvojam nost un pat nepamanām, bet reizēm viss sanāk tik spilgti, ka var lasīt savu dzīvi kā grāmatu un pats redzi atbildes - kāpēc tas notika tā un kāpēc es saņēmu šito. Interesanti...

inese - 2012-08-28 23:42
Paldies, mīļās, par labiem vārdiem. Es jau ar dikti priecājos, kā viss ir sakārtojies un ka grāmatiņa jau taustāmā veidā ceļo pie lasītājiem.

Baibiņ, no nākošās nedēļas došu tirgot arī grāmatnīcām.
Vienīgi, tad tur būs tikai komplekts gan grāmata, gan disks.
Šeit mājas lapas veikaliņā un mūsu birojā varēs nopirkt katru atsevišķi - ja grib tad tikai grāmatiņu, un ja grib, tad tikai cd.


guga - 2012-08-29 03:21
Burviigi!!!Priecajos kaa mazs berns....beidzot,beidzot...apsveicu.Loti gaidiisu kad atcelos pie mani.

inese - 2012-08-29 06:00
Draugos ieliku fragmentiņu ar pasaciņu ievadiņu, lai var paklausīties kā patīk:)


Anita Buzjuka - 2012-08-31 22:03
Tavs stāsts par to, kā tapa šī grāmatiņa ir kārtējais pierādījums tam, ka nekas šai dzīvē nav nejauši. Apsveicu Tevi, Inesīt, no visas sirds! Lai veiksmīgs ceļš pie mazā lasītāja, klausītāja!:)))

emilija - 2012-09-08 01:51
Visām mammām un tētiem - nopērciet saviem bērniem šo grāmatu un lasiet to! Tā ir brīnišķīga!

inese - 2012-09-08 03:30
Ak, Emīlija,
kāds prieks par atsaucēm.

Esmu ļoti laimīga, ka grāmata patīk gan bērniem, gan vecākiem.

ar mīļumu, Inese

baibam - 2012-09-12 00:03
Grāmatiņu un disku šodien nopirku, jau iemetu aci.. Lieki teikt, ka ļoti patika! Tur ir ne tikai lietas, kas varbūt ir citās tautas pasakās- par čaklumu vai nemelošanu, bet arī, piemēram, kā atrast draugus vai kā piepildīt savus sapņus. Ar prieku gaidu vakaru, kad varēšu sākt tās lasīt saviem bērniem! Liels paldies, Vivita un Inese! Samīļoju jūs!

inese - 2012-09-12 05:51
Paldies, Baibiņ! Kāda laime, ka Tev patīk :))
Sveiciens abiem Taviem mīlulīšiem. lai patīkama lasīšana un klausīšanās:)

baibam - 2012-10-23 05:18
Meitai dārziņā šonedēļ mīļāko grāmatu nedēļa, jāatnes sava mīļākā grāmata. Man par prieku un pārsteigumu izvēlējās Laimes likumiņus :) (kaut šobrīd jau labu laiku lasām citas grāmatiņas, bet likumiņi iekrituši sirdī un prātā bija gan! Bērniem patīk arī, ka rāda mazas izrādītes. Varbūt tā ir laba ideja- kādu pasaciņu iestudēt leļļu teātrī? (es gan nezinu, kā tas notiek, kā viņi izvēlas izrāžu motīvus)

inese - 2012-10-23 06:39
Tās sadarbības kaut kā "nokrīt no gaisa". un nekad iepriekš nevar zināt ar ko un kā.
Tagad sadarbosimies ar žurnālu Avene, bet varbūt pēc kāda laika ar leļļu teātri. Galvenais, lai sadarbība ir veiksmīga un pašiem ir interesanti un prieks par to, ko darām.

Lai jums jauka mīļāko grāmatu nedēļa!!!

dagnucis - 2015-06-04 21:24
Vai šī grāmatiņa ir pieejama? Ļoti interesētu!

inese - 2015-06-05 04:05
Šobrīd vairs palikusi tikai manis ierunāta klausāmgrāmatiņa CD formātā,

To vara nopirkt vai nu pie mums studijā, vai arī šai pat mājas lapā internetveikaliņā.


dagnucis - 2015-06-05 06:04
Būs vēl kādreiz arī grāmatiņas?

inese - 2015-06-05 19:25
Mīļā, nē, nebūs. Tas bija ekskluzīvs metiens, ko vairs neatkārtosim.

dagnucis - 2015-06-05 19:55
Jums vajadzētu par to padomāt!
Domāju, būtu liela piekrišana!
Jo, daudzas māmiņas tik tagad uzzina, ka bija tāda grāmatiņa, un Jūs arī nopelnītu :)
Vakar Ances rīkotajā pasākumā bija meitenes, kas tikai nupat uzzinājušas par laimes terapiju, un pirka arī, Inesīt, Tavas grāmatiņas!
..ai, kā es priecātos par šādu grāmatiņu savai meitiņai! :)

inese - 2015-06-05 22:36
ak, kāds man prieks, ka meitenes uzzina par laimes terapiju. Tas ir brīnišķīgi.
Un trešdien ar Ances pasākuma meitenēm tiksimies pie mums Pavasara studijā :)

Par gŗāmatiņu padomāsim.


Atpakaļ