Uzvārda maiņa


sadaļa: SARUNAS

autors: INESE PRISJOLKOVA

 Jau kādu laiku atpakaļ, kad runājām par cipariem un numeroloģiju, šķiet, komentāru sadaļā pieskārāmies jautājumam par mūsu vārda enerģētikas izskaitļošanu un kas notiek ar mūsu enerģētiku tai brīdī, kad mainām uzvārdu, apprecoties vai kāda cita iemesla dēļ. Biju šo tematu kaut kā jau piemirsusi, bet aizvakar Agneses seminārā viena sieviete šo uzjautāja un Agnese atbildēja precīzi to pašu, ko toreiz arī mēs pārrunājām – ka pārejot vīra uzvārdā, mēs uzņemamies vīra dzimtas karmas tupināšanu.

Protams, ka tas viss sakrīt ar mūsu pašu gatavību to darīt, bet skaidrs ir viens, ka mums ir kāda kopējā (vīra) ģimenes programma, kuru turpinām.

Man vīra uzvārds nāk no vīra tēva vecākiem, kuri pēckara periodā tika izsūtīti dēļ līdzdalības Rēriha biedrībā. Tātad jau vissenākos laikos šai dzimtā ir bijusi interese par Augstākām vērtībām, par Dieva un Visuma likumiem. Vīra tēvam ir tik milzīga bibliotēka un tik plašas zināšanas par šiem jautājumiem, ka varu tikai klausīties, klausīties un klausīties. Interesanti, ka precīzi pēc gada, kopš man nomainījās uzvārds, es vairs nevarēju neiet šo ceļu. Tikai tagad savelku šīs kopsakarības.

Tas, ka esmu par šiem jautājumiem interesējusies visu dzīvi – jā. Nav šaubu, ka tā ir bijis. Bet tādu īstu vērienu šī mana interese un darbošanās ieguva tieši esot kopā ar vīru un jau esot šai uzvārdā.

Es ļoti labi atceros, ka 10 gadus iepriekš jau biju domājusi, sapņojusi un redzējusi vīzijas, ka esmu lektors un uzstājos lielām auditorijām. Bet....tas patiešām nerealizējās. Un tagad domāju – ja tas būtu realizējies, tad visticamāk, ka es runātu par kādām akadēmiskām tēmam, pedagoģiskām metodēm vai zinātniskām atziņām izglītībā.

Un var jau teikt, ka nebiju gatava Pavasara studijai. Un var jau teikt, ka vajadzēja uzkrāt pieredzi. Jā. Tas tiešām viss tā arī ir. Bet interesanti, ka tas viss tomēr sakrīt ar to uzvārda maiņu. Ar iepriekšējo uzvārdu tiecos iegūt akadēmiskos grādus un ieņēmu labus amatus. Tagad atskatoties varu pateikt, ka tai dzimtā savukārt tas bija svarīgi.

Vai Tu esi domājusi kā Tevi ir iespaidojusi uzvārda maiņa? Un vai vispār ir?

Īstenībā šis tāds interesants temats, ko katram par sevi papētīt. Un it sevišķi tām meitenēm, kuras vēl tikai gatavojas precēties un mainīt uzvārdus;) Protams, ka ir precedenti, kad uzvārdu maina puiši. Tad tas viss attiecas arī uz viņiem.

Lai Tev brīnišķīga diena!

Lai lietus veldzē iepriekšējo dienu karstumu un stiprina vasaras krāsainības sajūtu.

 

Ar mīļiem sveicieniem,

Inese

Komentāri (14)  |  2012-07-31 03:27  |  Skatīts: 5747x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
ilzeanna - 2012-07-31 16:51
Sveiciens šai saulainā rītā! Inesīt, 3 jautājumi. Kas notiek, ja sieviete saglabā gan savu uzvārdu, gan aiz domu zīmes tam pievieno vīra uzvārdu? Kas sievietes dzīvē mainās, ja no vīra pārņemto uzvārdu maina uz iepriekšējo- tēva doto uzvārdu? Ja sieviete šķiras no vīra, bet uzvārdu nemaina, vai viņa turpina bijušā vīra dzimtas karmu? Veiksmīgu dienu!

inese - 2012-07-31 17:45
Pēc numeroloģijas būtu vienkārši - divi uzvārdi noteikti, ka maina personīgo skaitli.

Bet pēc manām sajūtām ir tā, ka divi uzvārdi iezīmē divus ceļus. Var gadīties, ka tie ir līdzīgi un tiek realizēti pa bišķim gan no viena, gan otra.
Ja maina atpakaļ vīra uzvārdu uz dzimto, tad atsakās no vīra dzimtas karmas un turpina tēva dzimtu. Bet, ja uzvārdu nemaina, tad turpina vīra dzimtas līniju.

Protams, ka nevajag to novienkāršot, bet paskatoties paziņu dzīves (un arī pašai savā) tā tas varētu būt.

pele - 2012-07-31 18:16
Bet kas notiek, ja arī vīram tas nav viņa dzimtas uzvārds, bet gan viņa mātes pirmā vīra uzvārds( kuru tagad nēsāju arī es) ? Es par to jau esmu domājusi sen, tikai nekādi neesmu atradusi atbildi. Arī mans jaunības uzvārds nav mana tēva dzimtas uzvārds, bet gan viņa (tēva) krustvecāku uzvārds. Tik sarežģīti viss ;(

inese - 2012-07-31 18:35
Kuru uzvārdu nes, tās dzimtas karmu turpina.
(attiecīgi - ja kurstvecāku, tad krustvecāku. Ja mammas pirmā vīra, tad attiecīgi šo) Tikai vajag papētīt kas tajā dzimtas karmā ir vērtīgs priekš Tevis un kuru daļu tieši tu turpināsi. Nav jau tā, ka pārņemam visu.
Paņem no šīs dzimtas spēku un ej tālāk, lai īstenotu nu jau savu likteni :))

Dace Kalēja - 2012-07-31 23:58
Man šķiet, ka lielākā daļa meiteņu uz jauno uzvārdu lūkojas ar domām - patīk vai nepatīk. Tā arī es jaunībā precoties no Akmentiņas vienā dienā pārtapu par Kalēju, uzvārdu nomainīju pat neiedomādama par citu variantu, tā vienkārši automātiski. Un nenožēloju :)
Man ir viena paziņa, kura savu uzvārdu pēc vīra nāves nomainīja atpakaļ uz dzimto uzvārdu un teica, ka vibrāciju līmenī izjūt sev daudz pozitīvāku saderību ar dzimto uzvārdu (tas gan nav ne īpaši latvisks vai skanīgs).
Es domāju, ka uzvārda maiņa ir jāizvērtē sajūtu līmenī, jo kā gan pirms kāzām Tu vari zināt, kāda ir vīra dzimtas karma.

ilze - 2012-08-01 00:10
Diezgan daudzas sievietes patur arī savējo uzvārdu, es ari esmu no tām, kas piedzima un nomirs kā Gulbe.

Man gāja pavisam interesanti - agrā, zaļā jaunībā, vēl studiju gados izskrēju ātrumā pie vīra (nu uz zaksu aizgājām) un mans pirmais vīrs paņēma manu uzvārdu un kļuva Gulbis.

Vēlāk dzīvē, kad satiku savu īsto un tagadējo vīru nu jau 19-o gadu, nolēmu saglabāt savu uzvārdu - Gulbe, kaut kā organiski prasījās un esmu tiešām laimīga par savu izvēli. Nu man tas uzvārds tāds spēcīgs un skaists.

Un skatoties pa tēva dzimtas līniju - tā arī iznāk - tie Gulbji tādi ļoti neatkarīgi, uzņēmīgi raksturi, lieli dzīves baudītāji ir gadījušies vairākās paaudzēs, es tā arī būtībā jūtos un dzīvoju, un brālis arī. Meitas ir vīra uzvārdā un attiecīgi no manis tur visa ir stipri mazāk. Jā interesanti tā papētīt šo sakarību:)

maara - 2012-08-01 01:09
Tiešām interesanta tēma. Nebiju par to iedomājusies tādā skatījumā. Te nu atceros lietas, par ko tieši domāju pirms dažām dienām, un gribas piekrist Dacei, ka uzvārda maiņa jāizvērtē sajūtu līmenī.
Mani audzināja mammas vecāki. Vecātēva dzimtai ir skaists latvisks uzvārds. Nesen tā, it kā pa jokam "pielaikoju" sev dažus uzvārdus. Un iedomājos, kā būtu, ja man būtu vecātēva uzvārds. Un sev par pārsteigumu atklāju, ka negribu šo uzvārdu, nu kaut kā nejūtu, ka tas man varētu "derēt".
Un nu izlasot Ineses rakstu par to, ka ar uzvārdu mēs paņemam tās dzimtas karmu, man jādomā par to, ka patiešām samērā smaga karma ir mana vecātēva dzimtai. Tātad acīmredzot, mana zemapziņa čukst - "liecies mierā, tev to nevajag! "

dzade - 2012-08-01 01:21
Pārgāju vīra uzvārdā tikai tāpēc, ka manējo neviens nevarēja izrunāt pareizi un vīra uzvārds bija daudz glītāks. Bet citādi - nekādā gadījumā nebūtu mainījusi uzvārdu. Nekāda līdzība ar vīra ģimeni neparādījās. Ap uzvārda maiņas laiku vīrs man kļuva daudz svešāks. Pēc kāda izšķīrāmies un es satiku cilvēku, ar kuru tiešām gribu pavadīt visu mūžu, bet kura uzvārdā es nepāriešu.

baibam - 2012-08-01 01:31
Bet tad sanāk, ka bērni, kas parasti ir tēva uzvārdā (arī manējie), atrstrādā tikai tēva karmu? Kurš tad mammas karmu turpina? :)

inese - 2012-08-01 01:53
gan jau, ka no mammas ar ir gana daudz iedzimtības un audzinšānas ievirzes. par to jau nav jāuztraucas.
Un katrs jau tik un tā veido savu karmu.
Vienkārši ir interesanti pavērot tās izmaiņas, kas notiek līdz ar uzvārda maiņu.

Ina Migliniece - 2012-08-01 02:36
Man liekas ka šeit tiek jauktas divas lietas . Karma un egregors. Pārejot otrā uzvārdā tu pārņem tās dzimtas egregoru nevis karmiskās lietas. Vismaz es tā uztvēru šo informāciju lekcijā.

guga - 2012-08-01 04:52
Precoties pargaju viira uzvarda,bet neiedomajos,ka uzvards tiks "latviskots" jo precejos ar arzemnieku,tagad skiet esmu divas personiibas,kaut kaa diivaini...

inese - 2012-08-01 07:22
Vienmēr brīnos kā var "latviskot" to, kas nav latviskojams.

Un ja ir sajūta, ka esi divas personības, tad tas tīri enerģētiski nav labi. Vai tad šo lietu nevar sakārtot.
Cilvēki, kas pēta vārdus, saka, ka pat iesaukām un mīļvārdiņiem esot liela nozīme (laikam, ka numeroloģijas un skaņu ziņā).

illva - 2012-08-01 08:12
Jā Inesīt...šis temats ir tik interesants....es noteikti domāšu par šo.
Ir tā, ka vairākus gadus es nesāju bijušā vīra uzvārdu...visur parakstos tieši šajā uzvārdā...izrunāju skaļi....bet dziļi iekšēji...manī mutuļo cits uzvārds...Ir situācijas,kad pēkšņi man paprasa uzvārdu....man ļoti stipri ir jāpiedomā,lai nosauktu savu juridisko uzvārdu. Bet!!!..tiklīdz es fantāzijās sāku dzīvot citā uzvārdā....mana dzīves sistēma pavirzijās uz priekšu...tur, kur man patīkās. Interesanti...es nezinu, vai jeb kad tikšu pie šā uzvārda, kurā enerģētiski dzīvoju...bet man tas tik ļoti palīdz. Izklausās pēc...ku-kū....bet tā ar mani ir.
Iespējams šis uzvārds...netiešais....ir mans ceļa vedējs...kādu laiku...iespējams tas atnāks vēlāk...negaidot....es domāšu par šo.


Atpakaļ