Brīnumainās skaņas


Komentārs:

inese - 2012-07-03 19:18
Nu ļoti gribas dzirdēt jūsu ansambli. Zvanu skaņās ir kaut kas tik meditatīvs, tik nomierinošs, tik harmonizējošs.


sadaļa: LASĪTĀJI RUNĀ

Esmu Linda Liepa. Mans ceļš Laimes terapijā sākās pirms vairākiem gadiem, kad mani sāka interesēt lietu kopsakarības, kā es pati ietekmēju savu dzīves ceļu un notikumus, kas notiek manā dzīvē. Un tad arī savā ceļā es sāku sastapt cilvēkus, no kuriem es varu mācīties un ņemt sev vajadzīgo informāciju (gan tiekoties klātienē, gan lasot grāmatas, gan klausoties lekcijas). Tā savā ceļā es sastapu arī Inesi Prisjolkovu. Inese man ir devusi impulsu, lai es saprastu, ka tas, ko daru ir patiesi unikāli un svētīgi! :)

Es Tev vēlētos pastāstīt par savu nodarbošanos brīvajā laikā. Tā ir unikāla lieta – zvanu spēle. Jau kopš 2003. Gada mana neatņemama dzīves sastāvdaļa ir zvanu spēlēšana ansamblī ACCELERANDO Jelgavā. Esmu šī ansambļa dalībniece jau kopš pašiem pirmssākumiem. Mēs darbojamies un dalāmies šajā skaistajā mūzikā ar apkārtējo pasauli jau gandrīz 10 gadus, bet tajā pašā laikā par mums zina vien maza daļa sabiedrības. Tāpēc vēlos Tev pastāstīt ko vairāk par savu nodarbošanos. :)

Man zvanu spēle un zvanu mūzika nozīmē vienu daļu no manis pašas. Mēs katrs meklējam ceļu pie sevis, lai varam ieklausīties savā dvēselē un es caur mūziku esmu atradusi vienu daļu sava ceļa posma (jāpiebilst, ka zvanu spēle nav vienīgā joma mūzikā, kurā esmu „iekšā” – es dziedu arī korī un spēlēju flautu). Kad sāku spēlēt zvanus, es fiziski sajutu zvana vibrācijas savā ķermenī (jo spēlējot tehnika ir tāda, ka zvans pēc nospēlēšanas ir jāpieliek sev pie pleca). Un tad jau es sāku aizdomāties par to, ka arī zvanu mūzika rada savas vibrācijas un dod spēlētājiem un klausītājiem saviļņojumu un emocionālu piepildījumu. Šo gadu laikā ir pierasts pie fiziskajām vibrācijām un tās vairs nav sajūtamas (droši vien ķermenis ir „uzskaņojies” uz vienas nots ar zvaniem :) ), bet sajūtu līmenī  tās ir tikpat spēcīgas. Zvanu skaņas un zvanu mūzika liek pieslēgties tagadnei un sajust sevi tieši šeit un tagad, nevis domāt par nākotni un tagadni, palīdz paskatīties uz pasauli no cita skatu punkta.

Jo sevišķi spilgti šo tagadnes sajūtu man dod koncerti brīvā dabā. Tāpēc arī manas spilgtākās emocijas ir no brīvdabas koncertiem. Laikam tajā brīdī notiek kas maģisks un saslēdzas kādas īpašas enerģijas. Mums kādā vasarā bija koncerts Ikšķilē, kur spēlējām pašā vakarā, Daugavas krastā, netālu no Meinarda salas. Bija jau liela krēsla, kad iesākām koncertu. Tā bija fantastiska sajūta un milzīga enerģijas apmaiņa, kad visi tumsā, vienīgi mēs prožektoru gaismas ieskautas, Daugavas krastā spēlējām zvanu mūziku. Dabas skaņas papildināja mūs koncertu – Daugavas ūdeņu šļaksti, vēja šalkoņa.. Un varu pavisam godīgi teikt, ka tādos brīžos mēs to visu daram Dievam (Visumam vai jeb kā citādi to var nosaukt) par godu. Tajā mirklī tas patiešām ir gandrīz fiziski sajūtams.

Esmu mazliet Tevi ievedusi savā mūzikas pasaulē, kas ir arī mana Laimes terapija. :)

Varu ar prieku pastāstīt, ka mums ir sava mājas lapa www.accelerando.1s.lv, kurā vari apciemot mūs un atrast informāciju par mums! :)

Ar sirsnīgiem sveicieniem,

Linda

MsoNormal
Komentāri (4)  |  2012-06-29 04:28  |  Skatīts: 3191x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
ilze - 2012-06-29 19:47
Sveika, Lindiņ! Apsveicu ar iepazīšanās rakstu. Nu Tu esi riktīgs malacis, cepuri nost. Izpētīju Tavu jauno mājas lapu, ļoti laba, ar daudz informācijas un jau tuvākajiem koncertiem, tā turpini:) Ar tādu sākumu Tu Accelerando ne tikai pa Eiropu izvadāsi! lai viss izdodas, Ilze

saulgrieze - 2012-06-30 17:29
Jau ilgojos dzirdēt jūsu daudzinātās zvanu skaņas...jo jau pat tikai runājot par savu nodarbošanos, Tu, Lindiņ, esi tik enerģijas pilna un...jā!...tik laimīga!!!

linda - 2012-07-02 19:12
:)
Tā jau laikam ir, kad daram kaut ko, kas patiesi aizrauj, enerģija pati vairojas! Un ir jāspēj tik ņemt pretī visas idejas, kas rodas un arī kuras dzīve piedāvā! :)

inese - 2012-07-03 19:18
Nu ļoti gribas dzirdēt jūsu ansambli. Zvanu skaņās ir kaut kas tik meditatīvs, tik nomierinošs, tik harmonizējošs.


Atpakaļ