Mīlestības paraugstunda


sadaļa: MĪLESTĪBAS FORMULA

autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien ir tā, ka gribu uzrakstīt vismaz pāris rakstu par attiecībām, jo tematiskā ziņā man kaut kā tie nesaiet vienā, bet abi temati gana svarīgi. Pirmais, par ko gribu parunāt ir saistīts ar vienu fantastisku mūžu, arī ar filmu, kuru tikko kā noskatījos. Varbūt arī Tu redzēji. Tā ir filma par Karalieni Viktoriju un Princi Albertu, par viņu iepazīšanos, par mīlestību, par mūžu, ko viņi pavadīja kopā absolūtā mīlestībā. Un kādēļ man šis viņu patiesais stāsts tik ļoti uzrunāja?

Tādēļ, ka tas ir gandrīz kā ilustratīvais materiāls semināram „Viņš+Viņa=?”, kurā runājam par sievišķo un vīrišķo enerģiju, par to, ka sieviete ir „aizvējā” un „azotē” un lēmumu pieņēmējs ir viņš. Ka viņš ir Saule, kas spīd, un viņa ir Mēness, kas veldzē. Atceries, par to rakstīju arī savā grāmatā.

Bet dzīvē mēdz būt dažādi. Un var gadīties, ka sieviete sen jau ieņēmusi līdera lomu un rūpējas par bērniem, uzņemas pilnu atbildību par maksājumiem, pārrauga mājas dzīvi, iet darbā un vēl „stutē” vīru, kurš uz šī fona izlaižas arvien vairāk un nu jau šķiet, ka elementāri pat ar savu dzīvi netiek galā, kur tad nu, ka varētu uzņemties atbildību par ģimeni. Un nav jau nozīmes tagad sākt analizēt kurā mirklī un kāpēc viss tā sagrozījās. Īsti pat nav jēgas rakņāties un meklēt vainīgos apstākļus, vai cēloņus un sekas. Fakts ir fakts un jāpieņem esošais ir tāds, kāds tas ir. Jāpieņem un ...ja ir vēlēšanās, tad jāmaina.

Un tad sākas visgrūtākais, vai arī kā citi saka – neiespējamākais. Viņš negrib mainīt, viņa nesaprot kā mainīt, un vispār -  kas tad darīs tos darbus, ja viņa tos vairs nedarīs utt.

Parasti es stāstu piemērus no savas dzīves, no savu vecāku dzīves, no zināmām un ne tik zināmām citu ģimeņu attiecībām. Un te pēkšņi manās rokās nonāca krievu žurnāls „Personības” (Ļičnostji), kur bija garš un detalizēts raksts par karalieni Viktoriju (kura valdīja 65 gadus un no tiem 21 gadu kopā ar savu vīru princi Albertu). Un tad vēl LNT pa svētkiem rādīja filmu kā šie jaunieši iepazinās un sāka savu kopdzīvi.

Lūk – šeit bija reāli šķēršļi. Šeit bija it kā nepārvarami apstākļi. Viņa bija Karaliene. Viņa bija lēmumu pieņēmēja. Viņai bija tāda audzināšana un no viņas visi to pieprasīja. Un kā lai viņa tagad ir sava vīra aizvējā? Kā lai viņa to vispār izdara? Viņš nav karalis. Nevar būt. Viņš ir tikai karalienes vīrs. Visi to zina. Arī viņa. Kā lai dzīvo saskaņā ar sievišķo enerģiju?

Un izrādās, ka var. Pat tik „dzelžaini” noteikumi kā Anglijas likumdošana atkāpjas Visuma likumu priekšā un Mīlestības priekšā.

Iesaku Tev šo filmu sameklēt arhīvā un vēl noskatīties.

Tur bija fantastiski parādīts kā dzīve sit, ja ejam pret savu īsteno (sievišķo) būtību un ierādām vīram vietu aiz sevis. Arī karaliene pret princi tā izdarīja. Arī viņa sakliedza un pateica kurš te ir lēmumpieņēmējs. Un dzīve uzreiz nostādīja visu pa vietām – bija uzbrukums, uz karalieni šāva, viņu glāba pašas vīrs....un viss sastājās pa vietām. Viņas acīs viņš kļuva par varoni. Viņa saprata, ka viņš viņai ir pats svarīgākais. Viņa baudīja viņa gādību un rūpēs. Un no tā brīža turpmāk vienmēr konsultējās ar savu vīru un valstiskos lēmums (un , protams, sadzīviskos) pieņēma kopā. Viņi valdīja kopā 21 gadu, līdz prinča nāve to pārtrauca. Viņiem bija 9 bērni un dzīve absolūtā mīlestībā.

Tā ir dzīve ar dievišķu svētību. Tā ir dzīve saskaņā ar savu īsteno būtību. Un fantastiskākais, ka tā patiešām ir reāla dzīve (nevis literārs darbs) un reāli notikumi.

Diez vai kāds no mums šobrīd dzīvo karalisko noteikumu režīmā.

Visticamāk, ka mums mūsu dzīvi (ja vien mēs gribam) ir vieglāk pārveidot.

Un tad nu ir tas jautājums – vai gribi būt aizvējā? Vai gribi, lai vīrs par Tevi rūpējas un gādā. Vai gribi, lai viņš ir Tavs padomdevējs?

Ja jā – tad ļauj viņam tādam būt.

Es novēlu Tev šo sakārtot.

Atceries, ja jau reiz esam piedzimušas kā sievietes, tad mums īsti vairs nav izvēles – dzīvot saskaņā ar vīrišķo vai sievišķo enerģiju. No Dabas mums ir dota sievišķā. Un, protams, ka mēs varam izvēlēties iet „pret”, bet tad mēs pašas arī atbildam par sekām un saņemam savā dzīvē to, ko pašas ...izvēlamies. Ko pašas radām. Iešana pret Dabu, pret Dieva un Visuma likumiem vienmēr noved pie zaudējuma.

Ja dzīvojam saskaņā ar savu būtību (ar savu sievišķo būtību), tad esam saskaņā ar Dabu. Ja dzīvojam vīrišķā enerģijā, tad ejam pret. Ļoti bieži sievietes slimo, ir nelaimīgas, nav veiksmīgas un ciešs tikai tādēļ, ka izvēlas dzīvot ne savā enerģijā. Izvēlas ne tos paņēmienus.

Un tiklīdz to izmaina – dzīve sakārtojas.

Semināros arvien biežāk un biežāk dzirdam fantastiskus stāstus no fantastiskām sievietēm par to kā viņu dzīve sakārtojusies kopš brīža, kad viņa izvēlējusies dzīvot sievišķīgi un darīt caur sievišķo enerģiju. Dzīvot nevis cīnoties, bet ļaujoties (par to daudz esam runājušas). Dzīvot caur maigo nevis spēka pozīciju. Dzīvot mīlestībā.

Tādos brīžos mani pārņem laimes sajūta un prieks, ka kādam atkal ir izdevies!

Lai Tev izdodas.

Ar mīlestību,

Inese

Komentāri (4)  |  2012-04-11 20:27  |  Skatīts: 3415x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
baibam - 2012-04-11 21:14
Paldies, Inesīt, ka vēlreiz to atgādni!

dainarozenberga - 2012-04-11 23:36
Šeit var noskatīties šo filmu:
http://my-hit.ru/film/5563

inese - 2012-04-12 01:17
O, paldies, Dainīt, ka atradi linku. Es jau, protams, pa vecai modei noskatījos to televīzijas kanālā un uz lielā ekrāna.
Vienīgā atšķirība, ka te krieviski, bet....būtība jau nemainās :))

liene - 2012-04-16 00:20
Noskatijos, paldies!


Atpakaļ