Redzes atjaunošana


Komentārs:

inga* - 2012-03-14 20:30
Paldies, Vija par jauko rakstu. Es zinu, ka ar pašiedvesmu un ticību var daudz laba sev darīt. Kad man bija grūti, es atradu jogu - tā ļoti palīdzēja man atgūt spēkus, atgūt ticību sev , paskatīties uz lietām tā , kā es iepriekš nemācēju ....No stresa un lielajiem pārdzīvojumiem man kļuva sliktāka redze, bet nu esmu uz strīpas, jūtos gaiši, pacilāti, mierīgi. Labprāt apmeklētu Tavas nodarbības, bet vispirms par šo lielisko iespēju pastāstīšu savai meitiņai, jo viņai ir problēmas ar actiņām un brilles ir bijušas. Viņa sūdzās par labsajūtu un vēlas uzlabot actiņu veselību. Es ticu, ka Tu vari palīdzēt.
Lai Tev jauka diena ! ....un svētīga pavasara gaidīšana !
ar mīļu sveicienu, Inga.



sadaļa: LASĪTĀJI RUNĀ

Mīļās meitenes! Jau ilgu laiku esmu pastāvīga Pavasara studijas mājas lapas apmeklētāja, bet diskusijās, nez kāpēc, iesaistos reti. Šobrīd liekas, ka ir pienācis īstais brīdis rakstīt – uz to pamudināja Dainas rakstā „Dažreiz vajag spēku” minētais par M.Norbekova grāmatu „Muļķa pieredze, jeb kā atgūt redzi un tikt vaļā no acenēm”. Arī es esmu vairākkārt izlasījusi šo iedvesmojošo grāmatu, esmu arī apmeklējusi Norbekova institūta 10 dienu semināru Rīgā, ik pa laikam nodarbojusies ar savas redzes atjaunošanu un guvusi dažas labas atziņas.

Nedaudz par sevi – mani sauc Vija, esmu mežkope un dabas sargātāja, bet šobrīd, pateicoties intuīcijai, daudzām zīmēm un savai jogas skolotājai Tijai, esmu nonākusi pie apjēgas, ka man jānodod tālāk sava pieredze dabiskās redzes atjaunošanā.

Lai varētu to veikt pilnvērtīgi un atbildīgi, esmu papildus sākusi mācīties. Šobrīd esmu Denveras (ASV, Kolorado štats) Labākas redzes centra skolniece, bet vasarā saņemšu šī centra sertifikātu kā dabiskās redzes skolotāja. Esmu iepazinusies ar centra dibinātāja G.Marša (viņš atguvis redzi no mīnus 14 dioptrijām vienai acij un mīnus 12 otrajai) redzes atjaunošanas programmu, sagatavojusi nodarbību ciklu redzes atjaunošanai un saglabāšanai un saņēmusi G.Marša piekrišanu, ka vadu šādas nodarbības.

Tiem, kas neko nav dzirdējuši par šo tēmu, var likties neticami, ka redzi patiešām iespējams atjaunot paša spēkiem. Aprakstītie gadījumi, kad cilvēki atgūst redzi (pat no glaukomas, kataraktas un pilnīga akluma!!!) ir patiešām fantastiski, un te nav nekādu vecuma ierobežojumu – vienīgie nosacījumi ir vēlme redzi atgūt, ticība, ka tas ir iespējams un, kā jau parasti – darbs ar sevi.

Mēs visi (97% bērnu) piedzimstam ar normālu, skaidru redzi, bet vēlāk dzīvē kaut kā iemācāmies neredzēt skaidri. Mēs nedarām to tīši vai apzināti, un mums to neviens nemāca, bet mēs patiešām attīstām nepareizu veidu, kā izmantot savas acis un smadzenes,- tas arī noved pie neskaidras redzes. To veicina ikdienā uzkrātais sekundārais fiziskais sasprindzinājums un dažādi emocionāli pārdzīvojumi. Un protams, arī tas, ka pie pirmajām neskaidras redzes pazīmēm uzreiz cenšamies iegādāties brilles (Norbekovs tās sauc par acu kruķiem...).

Ķermeni - savu dvēseles mājokli, mīlam un kopjam, un aprūpējam. Bet kā ar actiņām? No rīta izberžam, noskalojam, uzkrāsojam un aiziet! Vakarā noņemam špakteli, nomazgājam, iesmērējam ar kādu labu krēmu un viss! Dažreiz uzliekam kādu gurķa ripiņu vai tējas kompresi, bet tās jau neuzlabo redzi! Ja redze pasliktinās, ejam pie acu ārsta un tiekam pie brillēm. Tās ir izskatīgas, modernas, piemeklējam pat sev atbilstošus rāmīšus. Ar gadiem brilles kļūst arvien stiprākas, tad iegādājamies bifokālās, trifokālās, progresīvās, tad jau arī kontaktlēcas un visbeidzot – lai iet lāzeroperācija!

Domājiet, ka tās patiesi ir rūpes par acīm? Nē, tās ir rūpes par savu komfortu – lai mēs labi saredzētu, nevis lai acis justos labi! Gandrīz katram, kas nelieto brilles, ir gadījies intereses pēc uzlikt stipras brilles. Šausmas – tās lauž acis! Un tā jau tas arī ir, tikai tie, kam redze jau pasliktināta, to vairs nejūt, jo acu muskuļi ir sastinguši nekustīgā pozīcijā. Patiesas rūpes par acīm nozīmē – to atpūtināšana, muskuļu sasprindzinājuma noņemšana, barošana, pareiza skatīšanās, pastāvīgs kustīgums, relaksācija un meditācijas. Un darbs ar savu prātu, kas nemaz uzreiz tā nevēlas pieņemt jaunus skatīšanās ieradumus un apzināšanos, ka redzam skaidri.

Dabiskas redzes atjaunošanas un saglabāšanas programmas pamatā ir amerikāņu acu ārsta Viljama Beitsa 20.gs. sākumā izstrādāta metode, ar kuras palīdzību redzi atguvuši tūkstošiem cilvēku visā pasaulē. Metode nav medicīniska, tā drīzāk ir meditāciju un pareizu, redzei labvēlīgu ieradumu apgūšana, tāpēc nav arī brīnums, ka klasiskie acu ārsti neatbalsta šādu metodi.

Šī metode ietver dažādus vingrinājumus un meditācijas sasprindzinājuma noņemšanai, iemāca t.s. dinamisko relaksāciju. Ļoti būtiska metodes sastāvdaļa ir iekšējās pārliecības radīšana, jo nereti tikai mūsu prāts ir tas, kas traucē labai redzei.

Tie, kas ikdienā lieto brilles, padomājiet, cik reizes savā mūžā esat sev un citiem teikuši – es to nevaru saskatīt, es neredzu to vai šito. Mēs taču zinām, kas ir apgalvojumi (afirmācijas), un zinām kā tie darbojas. Lūk, piemērs no manas personiskās dzīves - kad biju pavisam maza, mana māsa – ļoti laba skolniece un čakla lasītāja - sāka lietot brilles. Es biju kustīgs bērns, man patika dauzīties un es nevarēju iedomāties, kā ar brillēm vispār iespējams sadzīvot – tās nospiež degunu; var nokrist, kokos rāpjoties; ziemā, ieejot telpā nosvīst, bet pāri visam – kā tas izskatās! Manā bērnībā briļļainīšus apsmēja, saukāja par „očkarikiem” (brilles jau arī nebija nekādas skaistās), un visādi citādi viņiem neklājās viegli. To es negribēju piedzīvot, tāpēc ļoti noteikti iegalvoju sev – man brilles nekad nebūs! Tolaik jau neko nezināju par apgalvojumiem kā tādiem, bet intuitīvi biju šo apgalvojumu sev ieprogrammējusi uz mūžu un brilles nelietoju joprojām, jo esmu spējusi ik pa laikam atjaunot redzi, kad tā „sašūpojusies”.

Šo ceļu ir vērts uzsākt tikai tad, ja ir patiesa vēlme atjaunot dabisku, skaidru redzi. Tas nav grūti, bet jāapzinās, ka tas ir neatlaidīgs darbs ar sevi - tāpat, kā kopjam, uzturam sevi formā un pilnveidojamies gan fiziski, gan garīgi regulārās nodarbībās vai semināros. 

Ja jums ir interese par redzes atjaunošanu dabiskā ceļā, varat pieteikties uz nodarbībām. Ciklā ietvertas 6 nodarbības, kurās uzzināsiet par acu uzbūvi un darbību, par redzes pasliktināšanās cēloņiem, apgūsim dažādus praktiskus vingrinājumus sasprindzinājuma noņemšanai, acu muskuļu trenēšanai, acu sauļošanai un aktivizēšanai. Apgūsim pareizus skatīšanās paradumus, relaksācijas un meditācijas acu atveseļošanai. Vēlams apmeklēt visas nodarbības, jo katra no tām būs savādāka. Domāju, ka jau pirmajā nodarbībā sapratīsiet, vai vēlaties šādā veidā atjaunot savu redzi, vai nē.

Lai jums gaišas acis!

Vija Buša

Komentāri (20)  |  2012-03-14 17:33  |  Skatīts: 9567x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
dainarozenberga* - 2012-03-14 18:25
Vija, liels paldies par šo rakstu! Tas mani iedvesmo vel vairāk! Un es noteikti piesakos uz nodarbībām! :) Lai skaista diena!

liga31 - 2012-03-14 19:28
Paldies par rakstinu, Vija.
Patreiz loti aktuala tema... Esmu literaturas meklejumos.
Butu parlaimiga par piedalisanos nodarbibas, diemzel dzivoju arzemes un LV piedavatas iespejas iet gar degunu.
Un tomer veletos pajautat - kur notiks odarbibas un cik biezi?


inga* - 2012-03-14 20:30
Paldies, Vija par jauko rakstu. Es zinu, ka ar pašiedvesmu un ticību var daudz laba sev darīt. Kad man bija grūti, es atradu jogu - tā ļoti palīdzēja man atgūt spēkus, atgūt ticību sev , paskatīties uz lietām tā , kā es iepriekš nemācēju ....No stresa un lielajiem pārdzīvojumiem man kļuva sliktāka redze, bet nu esmu uz strīpas, jūtos gaiši, pacilāti, mierīgi. Labprāt apmeklētu Tavas nodarbības, bet vispirms par šo lielisko iespēju pastāstīšu savai meitiņai, jo viņai ir problēmas ar actiņām un brilles ir bijušas. Viņa sūdzās par labsajūtu un vēlas uzlabot actiņu veselību. Es ticu, ka Tu vari palīdzēt.
Lai Tev jauka diena ! ....un svētīga pavasara gaidīšana !
ar mīļu sveicienu, Inga.

Baiba* - 2012-03-14 20:54
Paldies, Vija, par iedvesmojošo rakstu! Esmu arī strādājusi ar savām actiņām pēc Norbekova metodes un guvusi daudz labu atziņu no šī autora. Gaidīšu info par nodarbībām. Lai gaiša diena!

LL* - 2012-03-14 21:37
Raksts tieši laikā, būtu jauki zināt dienas un laikus, un vietu kur plānotu nodarbības!

Vaira* - 2012-03-14 21:40
Vija...paldies,ka dalies un rodi iespēju palīdzēt citiem...mēs tiešām varam paveikt daudz ar pārliecību un ticību sev...lai saules stars silda Tavu sirsniņu..

Sofija* - 2012-03-14 22:03
Varbūt kādai noder, šeit info par redzes atjaunošanu:
http://masterkosta.com/load/zhdanov_seminar_polnoe_vosstanovlenie_zrenija/1-1-0-22
Es arī mēģināju pēc šīs metodes, pabeidzu Norbekova kursu,biju iedvesmota, bet kaut kā pusgadu padarbojos un atslābu.............. Tas viss pats no sevis nenotiek, tur tiešām ir ar sevi dūšīgi jāstrādā. Lai jums visām izdodas, es gan nevienu nezinu, kurš būtu sev atjaunojis redzi, arī mana acu ārtse teica, ka teorētiski tas ir iespējams, bet praktiski gan viņai tāda piemēra neesot. Neskatototies ne uz ko, novēlu, lai izdodas!


Vija* - 2012-03-15 05:44
Paldies, meitenes, par jaukiem vārdiem un labiem novēlējumiem!
Par nodarbībām - pagaidām vēl "taustos" un skatos iespējamās telpas, ir kādi trīs varianti, tikko būs viss skaidrs, došu ziņu. Inese piedāvā arī Pavasara studiju - esot vēl kādi laiki brīvi.

Varbūt, ka Jums pašām ir kāda ideja, kur varat sanākt kopā kāds bariņš (vismaz 10) un es tad varu piebiedroties? Nodarbības varētu notikt gan vakaros, gan pa dienu, 1 reizi nedēļā. Lūdzu, dodiet ziņu, kad Jums pieņemamāks laiks.

Pagaidām neesmu gatava braukt tālu no Rīgas, jo man nav mašīnas, bet ar sabiedrisko transportu - tad aiziet visa diena.

Līga, kurās ārzemēs mitinies? Ir jau arī citās valstīs dabiskās redzes skolotāji. Atsūti savu e-pastu, nosūtīšu visādu info arī par literatūru! Droši vien Tu lasi angliski?

Sofija, šī programma drusku atšķiras no Norbekova metodes ar to, ka iemācāmies dažādus jaunus skatīšanās un atslābināšanās paņēmienus, kurus nav grūti ikdienā ievērot. Pie tiem tā pierod, ka nemaz nejūt, kā, piemēram, automātiski sāk grozīt galvu un mirkšķināt acis, kad nonāk saulē. Bet bez darba jau nekad neko nevar sasniegt...

Lai mums visām veicas šai fantastiskajā sevis pilnveidošanas ceļā!
Vija

DaigaZ* - 2012-03-15 09:15
Paldies, Vija par jauko rakstu. Arī es tāpat kā Līga, pagaidām esmu ārzemēs - es Londonā ar skatu uz atgriešanos Latvijā :) Vēlos lūgt, vai arī man, lūdzu, uz epastu vari atsūtīt info par pieejamo literatūru. Angliski lasu :) Es varētu pamēģināt jau iepriekš ko pati darīt! Mana problēma jau no bērnības - labā acs ar palieliem mīnusiem, bet otra - ar pavisam nelieliem. Kreisā tad nu arī nes visu lielo slodzi. Brilles gan neesmu kopš skolas gadiem vairs lietojusi, jo kopumā it kā redzu puslīdz normāli...un arī dakteri neiesaka brilles, ja starpība ir lielāka par 2-3 dioptrijām. Bet jebkura gadijumā jūtu diskomfortu, liecos pārak tuvu datora ekrānam, parak tuvu turu lasot grāmatas! Varbūt šī metode varetu palīdzēt !Un kad būsu LV, noteikti pieteikšos uz klatienes nodarbībam! Paldies jau iepriekš!
Daiga

DaigaZ* - 2012-03-15 09:16
Aizmirsu pievienot e-pasta adresi : dzveja@yahoo.com

Zane* - 2012-03-15 20:35
jau otro reizi neilgā laika posmā pie manis atnāk atkal šī informācija. ko tas nozīmē? :)
Vija paldies, ka dalījāties ar savu pieredzi un labprāt dzīvē vēlētos ar Jums tikties un būt viena no semināra dalībniecēm.

liga31 - 2012-03-15 22:17
Vija, mitinos Danija... un jaa, angliski lasu nevainojami...
Mana e-pasa adrese liga_privat@live.dk
Par dabiskas redzes skolotajiem seit gan neesmu nekadai informacijai "uzskrejusi"... To noteikti noskaidrosu.

Ar nepacietibu gaidisu kadu rindinu... :)
Ceru, ka kurss pasmazibas cela ir tikpat efektivs.

Jau ieprieks pateicos :)

Silti velejumi,
Liga

(*-*)sarmīteg* - 2012-03-16 23:47
Paldies Vija par informāciju un vēlmi palīdzēt arī citiem. Man brīnišķīgs impulss beidzot sākt savas actiņas mīlēt nevis iesprostot aiz stikliem lasot. Es arī vēlos piedalīties. Varu piedāvāt arī telpas- centrā, Tallinas ielā. Ja ir interese, mans e-pasts; sa7ga@inbox.lv Ja nevajag lielus plašumus, pie manis ir omulīgi, 10 cilvēki noteikti satilps.

Laura Matule - 2012-03-25 19:33
Ari es piesakos uz nodarbibam! :)

vivjena - 2012-03-28 17:40
Pierakstiet lūdzu mani arī uz nodarbībām, ļoti interesē, vakaros.
Mans e-pasts: vivita.j@inbox.lv

ingaf - 2012-04-02 16:54
Es arī piesakos uz nodarbībām!

bidels - 2012-09-25 21:09
Mīļās meitenes,

Ir pagājis jau pusotrs gads kopš mana raksta, un daudz kas pa to laiku ir noticis. Esmu pabeigusi mācības Denveras (ASV, Kolorado štats) Labākas redzes centrā un ieguvusi Dabiskas redzes skolotājas sertifikātu.

Ja kādai no Jums joprojām interesē dabiskas redzes atjaunošana un saglabāšana, vēlos painformēt, ka esmu sākusi darboties Veselības atjaunošanas un izglītības centrā ReCure (www.recure.lv) Baznīcas ielā 13, kur 10.oktobrī būs mana ievadlekcija, bet 16.oktobrī sāksies piecu praktisko nodarbību cikls dabiskās redzes atjaunošanā.

Bez tam – 5.oktobrī Pavasara studijā sanāks kopā tie, kas jau izgājuši praktiskās nodarbības un grib šad un tad turpināt kopā vingrināties un pozitīvi uzlādēties. Par visu to varat sīkāk uzzināt manā mājas lapā www.atjaunoredzipats.lv .

Ar Gaismu,
Vija


baibam - 2012-09-25 21:43
Vēlos padalīties ar jauku jogas vingrinājumu redzes uzlabošanai- iededz svecīti, noliek to izstieptas rokas attālumā. Un skatās uz to, neataujot skatienu. Uz ieelpu domās ieelpo uguns enerģiju, uz izelpu ar prieku atdod to apkārtējiem cilvēkiem. Un tā 10-15 reižu. Pēc tam acis aizver un svecīte paliek acu piekšā (punktā starp uzacīm). Un atkal ar ieielpu caur 3. acs (pierē, starp uzacīm) zonu ieelpo sveces enerģiju un uz izelpu atkal domās atdod apkārtējiem cilvēkiem. Pēc šī vingrinājuma izpildes acis iegūst spēku, pārliecību, cilvēks sāk just iekšēji savu acu spēku. Šo vingrinājumu vislabāk pildīt dienas pirmajā pusē, kad lec saule vai dienas otrajā pusē, kad tā riet.

Vigrinājuma variants- skatīties uz sveci, cik vien ilgi var, nemirkšķinot acis. Pēc tam tās var aizvērt un censties liesmiņu "iedabūt" punktā starp uzacīm.

baibam - 2012-09-25 21:49
Un, paldies, Vija, par Tavu darbu! Lasu Tavu mājas lapu! Ir labi, ka kāds par to runā un izskaidro.

bidels - 2012-09-25 21:53
Paldies, baibam, par labiem vārdiem!
Par svecīti - jauks vingrinājums! Pamēģināsim!
Vija


Atpakaļ