Ūdens=dzīvība


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DZINTRA ČEVERE

Šodien vēlos parunāt par kādu Dieva, dabas dāvanu. Un tas ir ūdens.  Cik daudz Tu par to zini? Vai Tu ikdienā lieto ūdeni? Tieši tīru, dzīvu ūdeni, nevis sulu, vai ūdeni ar ievārījumu, vai sīrupu, tēju, kafiju, limonādi, bet gan ūdeni?

Cilvēks sastāv aptuveni no 70 % ūdens. Mazajam cilvēkam vēl esot mātes  puncī, tas sastāv no 90-95% ūdens. Dzīves laikā ūdens pakāpeniski tiek zaudēts, vecs cilvēks sastāv tikai ap 55% no ūdens, tātad var secināt, ka novecošana ir tieši saistīta ar izžūšanu. Gluži kā vīnoga top par rozīni. Šodien daudzi cilvēki, meklē iespējas, kā ilgāk saglābāt jaunību, labu izskatu, lai izlīdzinātu grumbiņas u.c. , taču mēs bieži vien nenovērtējam to, kas mums jau ir– proti, ūdens, jo ja šūnās ir pietiekamā daudzumā tīrs, kvalitatīvs ūdens, cilvēks neizžūst un ilgāk saglabā jaunību.

Ūdens trūkums, atūdeņošanās ir ārkārtīgi daudzu slimību iemesls. Pasaulē ir 300.000 saslimšanu un vairāk par 500.000 medikamentu veidu, taču cilvēku dzīves ilgums un veselības stāvoklis neuzlabojas.

Iedomājieties situāciju, ka pamostoties no rīta pēkšņi nav ūdens. Bet tur kur nav ūdens nevar būt dzīvības. 

Cilvēkam dienas laikā jāizdzer 30 ml uz katru svara kilogramu, vidēji tas ir 1,5 līdz 2 litri dienā. Slimības laikā, pat 2 reizes vairāk. Taču ne vairāk kā puslitru vienā dzeršanas reizē. Un svarīgi, neatkarīgi no gadalaika, lai ūdens būtu silts 36-37 grādi, ar sviedriem no organisma izdalās skābes. Dzerot aukstu ūdeni organisms tērē enerģiju, lai to uzsildītu. Taču ūdens temperatūra nedrīkst būt vairāk par 400 C. Ja ūdens ir jau 600 C karsts tiek iznīcinātas barības vada un kuņģa šūnas, kuras ražo sālsskābi. Kas var izraisīt gastrītu un citas vēdera saslimšanas. Tas nenozīmē, ka Tev līdzi jānēsā termometrs, to var pārbaudīt, iegremdējot pirkstu šķidrumā, ja to var noturēt un nav strauji jārauj ārā, tad temperatūra ir laba.

Slāpes rodas tad, kad organisms ir jau zaudējis 1% svara. Varam sarēķināt, ja sverat 60 kg un jūtat slāpes, tad ir jau zaudēti 600 ml ūdens. Bet vai vienmēr mēs iedzeram tieši ūdeni, slāpju gadījumā, vai arī aizvietojam to ar tēju, kafiju, vai apēdam augli, domājot, ka tādējādi remdēsim slāpēs? Taču organismam vajag ūdeni, tīru ūdeni. Rezultātā ciešam no hroniska ūdens trūkuma. Organisms mums ziņo par ūdens trūkumu, piemēram, ja Tev sāp galva vai ir nogurums tās ir pirmās pazīmes, ka trūkst ūdens, tas ir kā SOS signāls, jo galvas smadzenes 82% sastāv no ūdens. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka esmu vairakkārt to sajutusi. Tikko dienas laikā sāk sāpēt galva – dzeru ūdeni, ja pēc vienas glāzes nepāriet (kas ir ļoti reti), dzeru otru, tikmēr kamēr pāriet un sāpēs tiešām atkāpjas. Sajūtu nogurumu, arī iedzeru ūdeni – jo organisms signalizē – trūkst enerģijas, skābekļa, tātad ūdens -  un atkal dzeru ūdeni. Jūti dedzināšanu kuņģī – dzer ūdeni, jo kuņģī nav par daudz skābes, bet gan par maz ūdens, iedzerot ūdeni, skābes koncentrācija samazinās un ugunsgrēks kuņģī ir apdzēsts. 

SVARĪGI! Dzeriet ūdeni no rīta pēc pamošanās, jo nakts laikā orgāni zaudēt šķidrumu, kā arī  tas palīdzēs iekustināt un izskalot zarnu traktu un atmodinās mūs jaunai skaistai dienai. Neizmirsiet par ūdeni dienas gaitā, kā arī 30 minūtes pirms ēšanas un 1-2 stundas pēc ēšanas. Iespējams kādam sākumā, būs grūti pieradināt sevi dzert ūdeni, taču vēlāk tas būs jau lielisks ieradums. Es nespēju iedomāties savu ikdienu bez ūdens. Ūdens ir mana ikdienas neatņemama sastāvdaļa.

Turiet ūdeni, skaistos traukos, īpašā vietā, centieties to neturēt pie elektroierīcēm, lai izvairītos no negatīvā starojuma, uzlādējiet, strukturējies ūdeni ar lūgšanām, skaistu mūziku un gaišām domām, savam un visas pasaules labumam. Mīliet un cieniet ūdeni un esiet veseli un moži!

span style=span style=quot;geneva/spanquot;geneva
Komentāri (37)  |  2012-02-02 18:20  |  Skatīts: 9194x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
LL* - 2012-02-02 20:13
Dzintra, paldies par rakstu, bet es veletos vel turpinajumu. Jo lidz manim ir atnakusi informaciju par udens nozimi daudz plasaka, ne tikai ko tu rakstiji, bet par udens sasaldesanu, lai no udens pazut iepriekseja informacija, un tam atkustot iedot savu informaciju, energisko ladinu un dziedniecisko speju.Skaitit afirmacijas. Vari par so kko pastastit?
Un es negribetu piekrist, ja tev sap ,piem., galva dzer udeni, es lietoju loti daudz udeni un ir dienas, kad galva neatkarigi no ta cik daudz udeni izdzeru-sap. Iemesls ir kas cits. Es udeni, tiesam daudz dzeru, sanak 2L diena. Veiksmi!

Dzintra Č.* - 2012-02-02 23:33
LL - par ūdeni tik tiešām ir ārkārtīgi daudz informācijas, par to var rakstīt un rakstīt, tā kā paldies par Tavu interesi - un tuprinājums sekos! Attiecībā par ūdens saldēšanu, jā šī metode ir laba, taču diezgan laikietilpīga, tas ir jādara arī pareizi, ja ūdeni tikai sasaldēs, tad atkausēs un dzers diemžēl nekas daudz nemainīsies, tikai struktūra, visi mikrobi, smagie metāli u.c. kaitīgās un nevajadzīgās vielas saglabāsies kā arī tāds ūdens jālieto drīz pēc atkausēšanas, jo tad tas ir vis dziednieciskākais. Afirmācijas, lugššanas - tas maina struktūru, enerģiju, turklāt ūdens ir informācijas nesējs. Attiecībā par galvassāpēm - tā kā galvā kā jau minēju ir visjūtīgākā pret ūdens zudumu, tā pirmā signalizē par ūdens trūkumu. Svarīgi, lai izdzertais ūdens, labi izvadās (atvaino pa tiešumu) - jo pretējā gadījumā, sāpju iemesls var būt intoksikācija, toksīni netiek izvadīti un viss netīrais šķidrums uzkrājas. Kā vēl viens no iemelsiem galvassāpēm var būt - galvas smadzeņu stapšūnu šķidrumā esošie vīrusi (tāpēc piem, gripas vīrusa laikā, bieži sāp galva). Vēl viens būtisks faktors, kā daudzām vainām jāņem vērā mugurkauls, ja ir piem, kakla skriemeļu nobīdes, ostehondroze u.c., tas arī var būt par iemeslu, galvassāpēm, jo ūdens lāgā netiek līdz smadzenēm un ir ūdens trūkums, kā arī asinsneplūst vienmērīgi, līdzībai: ja upe plūst vienmērīgi, viss ir kārtībā, savukārt ja tajā sagāzušies koki, vai bebrs uztaisījis dabi, sākas problēmas. Cēloņi var būt vairāki. Taču visam var rast risinājumu.
Ar gaišām domām un sveicieniem,
Dzintra

te vēl* - 2012-02-03 01:16
http://abc-auriculomedicina.1w.lv/261-udens-dzivibas-pamats/

Ina* - 2012-02-03 04:05
Paldies par jauko rakstiņu!!! Man arī rodas tad jautajums par galvassāpēm, ko nevaru atrisināt jau daudzus gadus, Man galva sāp ļoti mēnešreižu laikā vai nedaudz pirms tām. Vai te arī varētu būt saistība ar ūdeni??

Solvita* - 2012-02-03 08:40
LL
Galvassāpju cēloņi var būt tik ļoti dažādi, neba to var noteikt pec virtuālas sarakstes.
Sākumā labāk noskaidro to cēloni pie ģimenes ārsta....

http://www.mfd.lv/lv/book/Galvassapes_lv.htm


Siņeļņikovs grāmatā ''Izproti vu slimību'' raksta:

''Galva ir atbildīga par domāšanas procesu. Problēmas ar galvu atspoguļo neatbilstīu star jūtām un prātu.
Kā mēs atcramies , jebkuras sāpes - tas ir uzstājīgs brīdinājums, ka nepieciešams pievērst sev uzmanību. Tāpēc ir svarīgi uzzināt, kas slēpjas aiz sāēm.
Galvas sāpes - tas visirms ir mūsu zemapziņas saprāta signāls, ka mēs darām kaut ko ne tā.
piemēram , jums ir daudz darba , uzkrājies nogurms, bet jūs gribat novest darbu līdz galam.Jūsu zemapziņas saprāts nolemj, ka jums vajadzīga atpūta, un ''dod '' galvas sāpes , tā glābdams jūs no pārslodzes un pašsadraušanas. Šis ir venkāršākais piemērs.
Liekulībair cits svarīgs galvas sāpju cēlonis. Piemēram jms darīšana ar cilvēku, kas jums netīkams, tomēr esat spiests viņam smaidīt. Šādas saskarsmes rezultātā - galvassāpes.Viena smadzeņu puslode reģistrē nepatikamas izjūtas, ko izaisa šis cilvēks. Otra - jūs ārējo uzvedību. Iznākumā vieni galvas muskuļi ir atslābināti, bet otri saspingst. Domtēlu u jūtu neatbalstība izraisa sāpes.Risinājums. Pirmais.Jūs neviens nespiež tikties ar šo cilvēku Jūs varat vienkārši viņu likt mierā.Otrais:padomājiet , ar ko jūs pievilkāt šo cilvēku savai dzīvei.Ja jums nepatīk kaut kādas īpašības, tad tās noteiki piemīt jums pašiem. Mainieties paši, un tad mainīsies arī cilveki ap jums.
Sevis nenovērtēšana un paškritika bieži noved pie galvas sapēm.
Mīliet sevi un piņemiet sevi tāda kāda esat. Mācites pamanīt cilvēkos tikai labo. Iegaumējiet:ko jūs esat pieraduši cilvēks saskatīt, to viņi arī jums parādīs.
Arī bailes ir sāpju cēlonis. Tās rada pārmērīgu sasprindzinājumu.Atrodiet sevī šīs bailes. Iemācieties uzticēties apkārtējai pasaulei - tā ir jūsu pasaule,tāpēc pati drošakā vieta Visumā. Mīlestība pret sevi un uzticēšanas apkārtējai pasaulei izkliedēs jebkadas bailes.
Iemācies pret galvas sāpēm izturēties uzmanīgi un ar cieņu.Neapspiediet sāpes ar tabletēm. Tas atvieglos tkai uz kādu laiku Apspiest sāpes - nenozīmē tās izārstēt .Atrodiet savu sāpju cēloņus un novērsiet tos. Tie slēpjas jūsu domās un jūtās.''

Tā kā vislabāk noskaidro savu galvassāpju cēloni, dodies pie ģimenes ārsta ...

Saudzē un mīli sevi, lai stipra veselība!
Samīļojiens.


Inese* - 2012-02-03 17:57
Nu par tām galvas sāpēm un iešanu pie ārsta man ar ir savs viedoklis:)))
Manā gadījumā es apstaigāju ļoti daudz ārstus un daqžāda līmeņa profesorus, lai n oskaidrotu, ka migrēnu noska ar izslēgšanas metodi (tātad, ja visas citas diagnozes neapstiprinās, tad beigās paziņo, ka tā ir migrēna), to noteikt ar kādiem mērinstrumentiem vai analīzēm nevar, tātad tas vienkārši būs secinājums vai pieņēmums.
Ārstēt to arī nevar - tā man paziņoja vien ārsts pēc otra.

Nu un tad vienkārši mēģina pielietot visas netradicionālās Ijeb īstenībā tūkstošiem gadu pārbaudītās) meodes un meklē iespēju kā no galvas sāpēm atsvabināties, jeb vismaz tās samazināt.

Tija stāstīja, ka viņai palīdzējusi joga.
Es pati savu ceļu esmu aprakstījusi grāmatā - es taisīju prakšalanas kursu, mainīju ēšanas paradumus, peldējos aukstā jūrā.
Atceros, ka mana māsa darīja tā, kā Dzintra rakstā stāsta - viņa dzēra litriem ūdeni un tād tās galvas sāpes atkāpās.

Ūdens dzeršana viennozīmīgi ir laba. Man pašai pie šī jautājuma ar sevi vēl jāpastrādā.

Paldies , Dzintriņ, par uzmundrinājumu!

LL* - 2012-02-03 21:08
Paldies draudzenītes. Pie manim jau ir atnakusi atb. par manam galvas sapem, t.i.- es sevi nepienemu tada kada esmu un mani ir bailes. Un es priecajos, ka esmu sanemusi informaciju, ka sevi dziedinat, plus vel udens dziedinasana. Un aukstas dusas man palidz sakarsusai galvai pec d.dienas restarteties. Forsi. Lai sodien Jums visam silts :-))

Vaira* - 2012-02-03 21:18
LL...lasu un smaidu,cik jauki,ka mēs mācamies ,analizējam un daram visu,lai pašas sevi redzētu,dzirdētu,justu...super..un tā aukstā duša ir kaut kas bezgala labs...lai veicās,no sirds..

Baiba* - 2012-02-03 23:19
Par to ūdens daudzumu nav tik viennozīmīgi. Piem., Austrālijas aborigēni dzer ļoti maz ūdens (viņi par smaida par "baltā cilv. atkarību no ūdens), bet viņu organisms to lieliski izmanto. Un izmanto arī ūdeni no visa apēstā. Veselība viņiem no tā necieš (kaut gan karstā laikā būtu jādzer tieši vairāk).
Protams, mēs neesam aborigēni... bet par to ūdens daudzumu vēl var pastrīdēties :) Tas tāpat kā ar vitamīniem, vai jebkuru pārtiku- ja organisms to neasimilē, tad nekādas jēgas no visiem tiem uztura bagātinātājiem utt.
Tāpēc es nedaudz šaubos par pilnīgi veģetāro vai, piem., ājūrvēdas pārtiku... vai tas, kas der Indijā, der arī latviešiem un Latvijā? Eskimosu uzsēdinātu uz veģetāro pārtiku, viņš tak nomirtu... Viedokļi?

Anonīms* - 2012-02-03 23:41
Te vēl : paldies par mājas lapu, tiešām jauka !
Ina : Redz, ar mēnešreizēm ir tā, ka pirms to sākšanās, organisms sakoncentrējās toksīni uz izvadi, tas var izraisīt kādam sāpes vēderā, mugurā un citur, tai skaitā arī galvassāpes , tā saucamais PMS. Taču kad jau tās sākās, sāpes atkāpjas. Mēs sievietes esam par laimi iekārotas tā, ka arī šādā veidā varam attīrīties. Zinu daudzus kuri ar ūdens palīdzību ir tikuši vaļā no daudzām kaitēm.
Neviens jau ārstus vai medicīnu neatceļ, nē. Tā ir katra paša izvēle. Kā saka ķīnieši „Slimība jāsāk ārstēt nevis tad kad tā sākusies, bet gan piecus gadus pirms tās”. Mēs taču paši esam savas dzīves autori.
Organisms tā ir sistēma, kā liels dators, kā mašīna. Mēs zinām, ka lai mašīna labi darbotos, tai regulāri jāielej degviela, jāmaina eļļa, bremžu diski jāmaina, motoram jābūt noteiktai temperatūrai u.t.t. citādi tā pārstās darboties un būs jāiztērē remontam daudz naudas, jo profilaktiskās darbības tika aizmirstas. Arī cilvēkam ir šāds mehānisms, savas konstantes, kurās tas darbojas. Organisms sastāv no ūdens, tātad ūdens mums ir vajadzīgs! Mēs lietojam pārtiku, ne vienmēr pareizu un veselīgu un viegli pārstrādājamu, tādēļ, arī nepieciešama attīrīšanās un šūnu pabarošana! Tie ir fakti - to neviens nav izdomājis. Tas ir jau sen pierādīts. Tāpat arī kā tas, ka tikai kompleksi var kaut ko mainīt – paldies Solivitai par komentāru – pilnībā piekrītu arī Siņeļņikovam. Psiholoģija, vienmēr ir paša pamatā, jo ja cilvēks negrib būt vesels, tad nu neko…! Bet grozi kā gribi, tā ir krēsla viena kāja, un lai tas stabili turētos vajadzīgas četras. 
Tie kuri veikuši attīrīšanos man piekritīs, ka iztīrot fizisko ķermeni, arī garīgi paliek vieglāk, galva vieglāka, domas gaišākas.
Tā kā mīļās, saudzēsim sevi, rūpēsimies gan par savu fizisko, gan garīgo pusi.


Dzintra Č.* - 2012-02-03 23:42
Aizmirsu parakstīt komentāru! :)


Dzintra Č.* - 2012-02-04 00:13
Mans viedoklis:
Jājautā ko aborigēni ēd? Nu noteikti nekādas E-vielas, kafijas, tējas, limonādes, krāsvielas, ātrās uzkodas utml. Tātad organisms lieki nepatērē enerģiju toksīnu, mikrobu, parazītu izvadei. Ūdeni viņi visticamāk dzer tīru, dzīvu no nepiesārņotiem avotiem. Bija veikti pētījumi, kādā manuprāt Indijas rajonā, kur cilvēki ilgi dzīvoja, un nekādi nevarēja saprast, kā tas var būt, tik neattīstīta vieta, nekādu ērtību, nekā lāgā ko ēst, apkārt netīrība, neskatoties uz to tur cilvēki dzīvo ilgi un tad secināja ka tas ir ūdens…sārmains, tīrs ūdens! Var pameklēt youtube par ūdeni tur daudz filmiņu, starp tām jābūt arī par šo pētījumu.
Paskatieties uz mūsu mazajiem draugiem –suņiem kaķiem – ko viņi ēd! Pamēģini pirms ēd desu – iedod kaķim vai sunim – ja viņš ēd, ok, ja nē, tad skaidrs, ka tur nekā no gaļas nav, vienīgi antibiotikas un hormoni. Un arī viņi dzer tikai ūdeni, nekādus kompotus un citus dzērienus. Kad dzīvnieks slims, viņš tikai dzer un neēd, un ko cilvēks... uzēd vēl, lai spēks būtu....!
Cilvēce savā attīstībā nonākusi tiktāl, ka auglīgā zeme un tīrais ūdens tika piesārņots, gaļas vietā, izstrādā gaļas garšas aizvietotājus, pat uztura bagātinātāji un vitamīni ir sintētiskie, tāpēc, ja tos pērkat esat uzmanīgi savā izvēlē. Dabīgās pārtikas piedevas palīdzēs un pabaros šūnu, kompensēs to, kas ar uzturu netiek uzņemts, pretēji sintētiskajām, kas var izsaukt pretreakciju, vai pieradumu.

Veiksmi :)

Ina* - 2012-02-05 18:01
Mīļš paldies visām par komentāriem:), nedaudz padalīšos ar savām izjūtām vēl: Par ārstiem, ir apmeklēti ļoti daudzi un zāļu daudzums ir uzrakstīts vēl vairāk-rezultātu nav. Tāpēc arī nolēmu, ka jāmeklē iemesli savādāk, taisīju prakšalanu, bet nu galvassapes nemazinās, jā, apzinos, ka laikam jamaina arī ēšanas paradumi, bet galvenais jau laikam domāšana un nezinu vēl kā, bet jāatbrīvojas no bailēm gaidot to dienu, kad sāk sāpēt:( Mēģināšu ar ūdeni:), paldies vēlreiz visem par savu pieredzi, tas ļoti noder mums visiem:)

Anita* - 2012-02-05 18:33
Viens no primārajiem cēloņiem galvssāpju gadījumā ir problēmas ar mugurkaulu, tā pati skriemeļu nobīde, osteohondroze un tml.,līdz ar to tiek traucēta smadzeņu apaseņošana un venozā attece. To visu protams veicina mūsu mazkustīgais dzīves veids, stresi, nepareiza stāja un tt.. Arī es, jau no pusaudžu gadiem mokos ar galvas sāpēm, tas arī bija pirmais stimuls, lai es sāktu savu garīgās attīstības ceļu un saprastu, kā varu sev palīdzēt, jo ārsti to diemžēl nevar. Es nenoliedzu to, ka pirmkārt ir jāaiziet pie ārsta, jāpārbauda asinsaina, varbūt jāuztaisa kādi rengeni, dopologrāfi, magnētiskā rezonanse, kaut vai tāpēc, lai pārliecinātos par to. ka pašai vien jātiek galā ar savām problēmām un neviens ārsts to mūsu vietā neizdarīs. Esmu darījusi ļoti daudzko un vēl joprojām daru un mācos, manuprāt katyrai ir svarīgi atrast savu vingrinājumu sistēmu, kas palīdz sakārtot mugurkaulu,varbūt varu ieteikt pildīt tibetiešu mūku rutuālus, tie palīdz līdzsvarot enerģiju, uzmundrina, atjauno organismu un palīdz sakārtot mugurkaulu. Vienīgais priekšnoteikums ir tas, ka tie jāpilda regulāri, katru dienu, ilgstoši, daudziem tie ir ļoti palīdzējuši.Šeit info, tiem, kas tos vēl nezin:
http://agnese-smuksunvesels.blogspot.com/2011/02/5-tibetas-vingrinajumi.html


Ina* - 2012-02-06 01:25
Paldies, Anita!!!! Izmēģināšu arī šo, bet lieta tāda, ka man galva sāp vienreiz mēnesī, bet tad 2-3 dienas pēc kārtas un tas laikam ir PMS, bet vai tie vingrinajumi arī var palīdzēt??? Tiešām jāmēģina!!! Bet arī saprotu to, ka tāda a galvassāpēm neesmu vienīgā, katram savas problēmas izdzīvojamas, bet tomēr kāds prieks, ka šeit varam atrast atbildes un uzmundrinājumus un dzīvotprieku!!!! Lai vsām siltas šīs aukstas ziemas dienas!!!!

Solvita* - 2012-02-06 05:02
Neviens ārsts (rietumu medicīnas vai austrumu) neārstē virtuāli....

Par sāpju cēloņiem (tai skatā - galvassāpju) vari apskatīt: un aizpildīt testu šeit:

http://www.nesaap.lv/

šajā lapā ir arī nodaļa Jautā ārstam..izpildi intrukciju un pajautā speciālistam savu jautājumu.

Un par vingrojumiem man savs komentārs.
Ja sāpēs saistītas ar mugurkaulu, tad pēc MR (magnētiskās rezonanses) vai RTG (rentgena) diagnostikas izmeklējuma speciālists ir neirologs, osteopāts un fizioterapeits, kas izveido atbilstošu vingrojumu programmu. Apskatot šos tibetiešu vingrojumus un ieraugot strauju galvas atliekšanu un noliekšanu, tas nav ieteicams.
Mugurkaula strauja saliekšana bojā kakla skriemeļus . Straujo un stipro kustību rezultātā var rasties kakla skriemeļiem piestprināto saišu sastiepums, starpskriemeļu locītavu daļējs izmežģijums vai arī starpskriemeļu diska trūce, kad skriemeļu starpā esošās amortizējošas starplikas novirzāsno normāla stāvokļa.
Protams, ka vingrot vajag, bet kas der Jānim, tas neder Anniņai, jo organisms ir individuāls un arī vingrojumus sāpju gadījumā noteikts speciālists - fizioterapeits vai osteopāts .

Lai savai veselībai nenodarītu kaitējumu, vislabāk ir noteikt sāpju cēloni, un pēc diagnostikas doties pie atbilstoša speciālista....

Galvassāpes ir ļoti viltīgas ,tāpēc vēlams to cēloni atklāt nepieciešams sākumā visām tradicionālām diagnostikas metodēm, tikpat labi galvssāpes var būt glaukomas izpausme, ko nu?
Ģimenes ārsts Dr. Andris Baumanis saka, ka ''ļoti, ļoti daudz sūdzību, par kurām stāsta pacienti, ir saistītas ar psihosomatisku – tas nozīmē, ka neviens dators, neviens izmeklējums nesniegs atbildi, kas tā ir par slimību (piemēram apraksta sāpes ''galvā tā kā vate''..mans komentārs) Galvenais, kas ģimenes ārstam jāprot, – noteikt, vai problēma risināma stundas, dienas vai mēneša laikā. Ja mēneša laikā, tad pacients var mierīgi staigāt pie atbilstošiem speciālistiem. Ja jautājums jārisina stundas laikā un pacients akūti jānosūta uz slimnīcu!''
Lūk, tāpēc es iesaku aiziet uz konsultāciju pie ģimenes ārsta, lai iegūtu nosūtījumu uz diagnostiku, un tad jau ēlāk varēs arī ar izslēgšanu noteikt , kas ir vai nav sāpju cēlonis.
Ja visi līdzšinējie ģimenes ārsti Tev nav palīdzējuši, nezina Tavas problēmas vai tml., un dzīvo Rīgā varu ieteikt ģimenes ārstu
Dr. Andri Baumani - vienu no labākajiem ģimenes ārtstiem
re, ir arī inervija ar dakteri:
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/19033/atklata-saruna-ar-gimenes-arstu
Lūdzu aizej pie ģimenes ārsta...vai tiešām tas ir tik sarežģīti un sanāk, ka šobrīd šeit mekē adatu siena kaudzē.
Sāpju simptomi var būt akūti , periodiski, bet , ja nosacīti tiem nepievērš uzmanību , tad tie var kļūt hroniski vai ....
tāpēc rūpējies par sevi, savu veselību laicīgi.


Anita* - 2012-02-06 06:53
Nevajag jau pārspīlēt, es šeit domāju par tiem tibetiešu rituāliem, tas nav nekas sarežģīts, gluži pretēji, ļoti vienkārši un efektīvi vingrinājumi, un nevajag viņus pildīt strauji, bet vienkārši, mierīgi un plūstoši., un neko nevajag caur sāpēm, ja tiešām ir grūti, tad pamazām, sākot ar dažām reizēm. Tieši ar savu vienkāršību un efektivitāti tie mani piesaistīja, jo pirms tam daudz ko citu izmēģināju. Es šeit neredzu nekādu problēmu tos pildīt, nu protams ja nav ļoti slikti ar veselību, bet tas jau ir cits stāsts. Par ārstiem runājot, arī ārsti ir tikai un vienīgi cilvēki. Ja es klausītu tikai ārstus, tad nu nezinu gan, kā viss būtu izvērsies. Man kāds ārsts reiz teica, ka es vispār nedrīkstu vingrot, un ja vingroju, tad tikai viņa uzraudzībā.. Es tomēr izvēlējos vingrot un ne mirkli nenožēloju. Vēl es varu minēt, ka esmu bijusi pie vairākiem ārstiem, un bieži vien, viņu domas ir diametrāli pretējas, tā kā beidzot nolēmu, ka pati tikšu galā, un tagad reizēm, aizejot pie ārstiem, skaidri redzu, ka viņiem pašiem ir vajadzīga paliīdzība. Tas nu tā, protams, ka arī ārsti ir vajadzīgi, un katrs gadījums ir savādāks, bet nekad nevajag ''nolaist rokas'' un padoties, ja kāds pasaka, ka neko jau nevar darīt, ir jāsamierinās (tas kā Inesītei taica, ka viņa netiks vaļā no savas migrēnas). Katram ir brīva izvēle, kā viņš iet pretī savai veselībai.
Lai viss izdodas!

xxx* - 2012-02-06 17:30
Apskatīju šos vingrojumus. Izraisīja interesi. Atradu un izlasīju pat grāmatu, tiesa krievu valodā, ne to kas ir latviski tulkota, bet ir vēl cita - Око возрождения или пять тибетских жемчужин
Principā sasaucas ar Norbekova sistēmas vingrojumiem. Akcents uz visām locītavām un stiepšanos. Šeit vēl klāt akcents uz elpošanu.
Video temps ir paliels, bet autors liek uzsvaru ka visu sasniedz pamazām, nedarot sev sāpes u.t.t. sāk ar 3 reizēm un pa nedēļai pluso 2x klāt līdz 21x.
Pēc gramatas sapratu ka akcents ir uz harmonijas, sevis sakārtošanu, kas paralēli velk fizisko sakārtošanu. Pārtraukums var būt ne ilgāk kā vienu reizi nedēļā. Tas ir ja sāc, tad apņemies pildīt to visulaiku.
Es esmu tālu no jogas praksēm. Būtu labi dzirdēt kāda viedokli, kas ir vairāk iedziļinājies šajās lietās.

Par iešanu pie ārstiem. Tā tiešām ir katra izvēle. Ir jāsaprot savas iespējas. Ja neesi tik tīrs vēl savās domās, ja nespēj vēl sakārtot fiziskās probl''emas ar domu un apziņas palīdzību, tad garīgai praksei, jābūt paralēlai ar medicīnu.

Solvita* - 2012-02-06 18:26
Protams, ka mentālais ir primārais.
Veselība ir galvā.
Lai noteiktu ārstēšanu tik un tā ir jānoskaidro sāpju cēlonis, lai zinātu, kā ārstēt , ir jāsaprot, kas notiek
-fiziskā ķermenī;
-ēteriskā (enerģijas);
-emociju;
-mentālā;
-garīgā ķermenī.
Ar vienu komentāru, par to, ka man lūk, bija tā, bet man tā...
tas neko neatrisina.
Ir arī ārsti homeopāti, ja jau tik ļoti liela pretreakcija pret ārstiem. Bet , kā jau minēju katrs cilvēks ir unikāls ...un visas īpatnības var noteikt individuāli nevis virtuāli....

Un nekas tajos vingrinājumos nebūs slikts, ja cilvēks ir vesels visos līmeņos , tad tas tikai stiprinās organismu, bet ja jau ir prob;lēma un nezinot kāda nedrīkst rekomendēt līdzekli , tas ir tāpat kā ātrā neatleikāmā palīdzībā neviens nerunā par medikamentu/ zāļu došanu....




xxx, ja man šādus vingrinājumus vajadzētu pil'dit

Kate (tā pirmā)* - 2012-02-06 18:30
xxx
Šo grāmatu krievu valodā atradi netā? Ja tā ir, vai var palūgt adresi? Labprāt izlasītu. :)

Solvita* - 2012-02-06 18:35
xxx, tieši tā paralēli ..tāpēc jau minēju Siņeļņikovu (atvainojos, par daudzajām burtu izlaišanas kļūdām tekstā iepriekš citējot) , mēs jau cenšamies pēc harmonijas....viennozīmīgi.

Un par tiem vingrojumiem, es zinu, ka es tādus neveikšu, pilnīgi skaidrs, jo man ir fizioterapeita rekomendācijas ir citas.

Katram ir izvēle.

Solvita* - 2012-02-06 18:38
ES par stiepšanos to es daru, bet to galvas aktīvo atlikšanu un noliekšanu...sorry.
Lai Jums laba diena!

xxx* - 2012-02-06 18:53
grāmata onlainā
http://knigosite.ru/library/read/78614
es vēl atradu audio versiju, klausijos un paralēli ar acīm tekstam reizēm skrēju līdz.

Solvita, pilnīgi piekrītu , ka mēs te nedrīgstam virtuālos dakterīšus spēlēt, uzstādīt diagnozes u.t.t., nezinu kā būtu pareiz ... Jebkurā gadījumā cilvēkam pašam jauzņemas atbildība, par savu rīcību, vai nekā nedarīšanu. Jāsajūt ar ko rezonē, kam uzticas, kas viņam ir primārs. Cik dziļi iedziļinās informācijā, vai paķer pirmo kas pagadās.
Piemēram šai vingrošanai, vismaz stundu pēc neiesaka aukstas ūdens procedūras vismaz stundu pēc. Tikai siltu dušu, aprīvēšanos vai ko tamlīdzīgu.
Mēs taču izlasam instrukcijas pirms lietojam kādu ierīci, tieši tāpat ir ar visiem ieteikumiem, gan par kontrastdušām, gan par prakšalanu, gan par vingrošanu , gan arī dakteru ieteikumus.

Kate (tā pirmā)* - 2012-02-06 20:32
xxx
Paldies par adresi!

Solvitai
Sliecos piekrist xxx. Nav viss tik vienkārši, viennozīmīgi un kategoriski.
Mēs esam ļoti dažādas, jo dažādās situācijās un ar katrai atšķirīgām fiziskā ķermeņa problēmām.
Piemēram tikko atklāju, ka tieši šie pieci vingojumi tika iekļauti jogas nodarbībā pie Tamāras Ķeizarmežā. Pēc šīm nodarbībām mana sāpošā mugura vairs nesāpēja. Tā kā mēdz būt arī tā. :)
Tomēr katram pašam jāsajūt - ir vai nav SAVS. ;)

Vineta* - 2012-02-07 00:00
Galvassāpēm var būt dažādi iemesli. Tas var būt kvalitatīva ūdens trūkums, kā rezultātā smadzenēm netiek piegādāts skābeklis, organisma saskābšana, vīrusi un baktērijas, medikamenti - piemēram aspirīnu saturoši medikamenti ilgtermiņā var izraisīt nopietnus neironu bojājumus u.c.. Taču visām problēmām ir risinājums - dažreiz pat ļoti vienkāršs.
Interesentiem un plašākam ieskatam starptautiski atzītas ārstes O.Butakovas lekcija "Golovnaja bolj" - stāsta ļoti saprotami un interesanti un garlaicīgi nebūs. Lai veicas :) http://video.yandex.ru/users/coralclubprague/view/18/#



Lapa | 1 [2] |

Atpakaļ