Mūsu jaunās mājas


sadaļa: DARBS, NAUDA UN BIZNESS

autors: INESE PRISJOLKOVA

 Neesmu Tev rakstījusi 4 dienas, bet ir sajūta, ka man Tev jāstāsta gada (vai mūža) notikumi.  Kā pirmo gribu Tev izstāstīt par Pavasara studijas biroju – Kuģu ielā 11. (ja skaties bildē, tad trešā stāva logi ir mūsējie).

Lai sāktu šo stāstu, man jāatgriežas pagātnē. Vismaz 90’tajos gados, kad strādāju Rīgā, dzīvoju Jelgavā un katru dienu braukāju ar sabiedrisko transportu vai arī kādu draugu mašīnu. Lūk, tajos gados, tik ilgi pavadīju laiku ceļā, ka vienmēr domāju –kā tas būtu dzīvot Rīgā. Un biju aizdomājusies un sasapņojusies tik tālu, ka noskatīju Rīgā vienu māju (tagad zinu, ka adrese ir Kuģu 11), kas manī izsauca tik lielu interesi un labsajūtu, ka domās pieļāvu iespēju patiešām pamest dzimto Jelgavu un nākt dzīvot uz Rīgu. Tā māja bija īpaša ar to, ka atrodas Pārdaugavā un skatās uz Vecrīgu (Jelgavā es dzīvoju Pārlielupē un uz „pilsētu” bija jāiet vai jābrauc pāri pa tiltu. Man ļoti patīk šī sajūta. Tilts kā tāds pārnesums starp mājām un sabiedrību).

Braucot pa Akmens tiltu, es vienmēr skatījos uz šo māju. Tā atšķīrās no citām. Viņai bija smuks tornītis un rozīga krāsa. Es ar šo māju sadraudzējos. Es domāju par to, kas tur notiek. Es viņu it kā vienmēr pasveicināju.

Un tad – gāja gadi, pienāca mans grūtais dzīves periods pirms laimes terapijas. Es toreiz jau dzīvoju Rīgā un kājām gāju uz darbu. Man bija jāšķērso Akmens tilts –un es atkal varēju skatīties uz šo māju. Interesanti, ka tai periodā mācījos sevi pildīt ar laimi un mīlestību un kā vienu no pieturvietām savā garajā ceļā es vienmēr iekļāvu „saskatīšanos ar šo māju”.

Vai Tev nekad nav bijis tā, ka ir īpašas ainavas vai īpaši nami, īpaši koki, vai vietas, ar kurām burtiski sveicinies?

Man ir. Man arī tagad tā ir. Tepat kāpās ir „mana priede” un „mans pakalniņš”, mans „skats uz jūru”. Un tā bija un ir arī Rīgā. Piemēram – es vienmēr sveicinos ar Rīgas Doma baznīcu. Viņa man šķiet tik īpaša, ka tad, kad Vecrīgā to ieraugu, tas ir kā satikt kādu savu mīļu radinieku (vecmāmiņu vai krustmāti). Vai, piemēram, Maritim viesnīca. Tur esmu strādājusi un ceļā uz darbu es to vienmēr piepildīju ar mīlestību (esmu par to aprakstījusi Laimes dienasgrāmatā).

Interesanti, ka tad, kad ar Tiju gribējām novembrī meklēt telpas, Tija ieteica šīs mājas mansardu. Un es vairs neatceros kāpēc mēs neaizgājām to apskatīt. Acīmredzot, ka toreiz tas telpu meklēšanas laiks bija saistīts ar tādu pārāk lielu iespringšanu.

Un tagad, kad vīrs man parādīja sludinājumu un teica, ka mums vajadzētu aizbraukt un apskatīt telpas, tad tas viss bija tā, it kā savādāk būt nevarētu. Protams, šī māja. Protams, šīs telpas. Un interesantākais, ka citām telpām es noteikti būtu atradusi n-tās nepilnības vai neatbilstības, bet šeit pat visi trūkumi šķiet mīļi.

Un ja ir tā – tad ir pa īstam. Tad zinu, ka man ir ceļavējš. Tad zinu, ka ir Dieva svētība un tā sajūta man ir tikpat viegla un laimīga kā rakstot grāmatu vai radot semināru tēmas.

Un tā mums ir sava vieta – mājīga, mīļa, maza un ļoti vienkārša, ar labu auru.

Ja Tu gribi atnākt pie mums ciemos, apskatīt mūsu mājvietu, satikties ar mani un ar Pavasara studijas lektoriem, pāršķirstīt vai iegādāties grāmatas vai kalendāru (ja Tev jau nav) vai cd, vai vienkārši sirsnīgi parunāties, tad aicinām Tevi uz

Atvērto durvju dienu mūsu birojā š.g.11.februārī no 12.00 līdz 16.00.

Nav iepriekš jāpiesakās. Vari vienkārši nākt.

Savukārt par jauno semināru ciklu, jaunajām tēmām un semināru grupām pastāstīšu Tev nākošā sarunā.

Ar mīlestību,

Inese

Komentāri (42)  |  2012-02-01 17:59  |  Skatīts: 8926x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Inese* - 2012-02-02 06:37
Mīļš, mīļš paldies:)

Un es pilnīgi piekrītu par kopējo ceļu un kopsakarību visam, kas notiek:)

Ilona* - 2012-02-02 20:19
Jā, tā sajūta par mājām ir īpaša. Man arī ir viena tāda māja, jau no malas redzams, ka trūkumu ir daudz. Taču katrs mirklis, ko eju tai garām ir īpašs....

Lai Jūsu jaunām telpām ir patiesa Laimes terapijas un mīlestības pilna aura!

Evita_M* - 2012-02-02 22:57
Katra diena kā brīnums :)
Lai gaiši cilvēki, labi darbi, labi vārdi, radošas idejas, cēli mērķi - dzīvo Jūsu jaunajā māja!!!

Vaira* - 2012-02-02 23:05
Mīļās,jaukās Meitenes!Lai ikkatra no mums, rod atbildi pavadot laiku kopā ar Jums...lai Saules un Mīlestības piepildītas jaunās mājas!

dainarozenberga* - 2012-02-02 23:10
Paldies, mīļās meitenes!
Mēs baudam katru šo pārmaiņu mirkli. Ir satraucoši sajust, kā viss attīstās un cik daudz kas mūs vēl sagaida! :) Apbrīnojami!
Laime! :))))

Elizina* - 2012-02-03 21:52
Prieks,ka kāds ko jaunu veido, tikai-kāpēc šādas vietas izvēle? Tiem,kam nav auto,kā līdz Jums aizkļūt? :((

dainarozenberga* - 2012-02-03 22:03
Elizina - no centra līdz Kuģu ielai ir iespēja atbraukt ar autobusu, trolejbusu un tramvaju. Man šķiet, ka tā ir tāda ilūzija, ka tā vieta ir kaut kur nesasniedzamā vietā. :) Ar tramvaju, man šķiet, ka 3 pieturas no cetra un jau mūsu mājas! :) Pati esmu izlēmusi, ka siltākā laikā no centra (līdz kurienei no savām mājām varu aizbraukt ar autobusu) iešu kājām, 25 min. sanāk! :)

dainarozenberga* - 2012-02-03 22:14
Saku, ka ilūzija, jo man pašai šķita, tik ļoti tālu, bet, manuprāt, tas dēļ tā, ka skaistā Daugava ir pa vidu! :) Brigita stāstīja, ka viņai šķietot, ja jābrauc pāri Daugavai, tad tas tik pat kā uz Liepāju! :):) Domāju, ka ir labi gan autobraucējiem (kam būs kur nolikt mašīnu, bezmaksas stāvvietā), gan kājāmgājējiem. :)

haika* - 2012-02-04 01:11
Apsveicūūū!
Viss notiek īstajā laikā! Maija uzrakstīja gluži manas domas - kaut izdotos jauno mājvietu sapildīt ar tādu pat mīlestību un gaišumu, kā šo mājas lapu!!!
Izlasot priekšvēsturi, es nešaubos, ka tā arī būs :)
Priecājos kopā ar jums! Lai Pavasara studijas jaunās mājas kļūst par mīlestības pilnu oāzi!

Inese* - 2012-02-04 03:22
Par tuvu vai tālu sajūtu - viss atkarīgs no kuras puses brauc. Es esmu bijusī jelgavniece un tagad jūrmalniece un man viss, kas ir šimpus Daugavas liekas ļotu tuvu. Turpretim piemēram Teika, Alfa vai Jugla tālu:))

Bet tā kā ja pieņemam, ka Vecrīga ir Rīgas sirds, tad 5 -10 minūšu kājāmgājiens no Vecrīgas ir tuvu :))

Kad ar Tiju skatījām telpas kopā, tad Tija ļoti skaidri zināja, ka viņai un jogotājiem vajag centru. Šī bija pirmā māja, ko viņa bija noskatījusi:)

Man nav uzstādījums, ka jābūt centrā. Pie mums dalībnieki brauc vienu (vai pāris) reizes mēnesī. Un pie šādas regularitātes var atbraukt no jebkuras vietas Latvijā:))


Vineta Vanaga - 2012-02-10 23:07
No sirds priecājos, Inesīt, ka abas ar Tiju esat atradušas savu īpašo mājvietu. Ļoti, ļoti gribētos rītā aizbraukt ar sālsmaizi uz jaunajām mājām un satikties ar Jums abām un citām studijas meitenēm, taču arī mūsu centrā ir pasākums un man rīt jābūt savā vietā. Bet gan jau citu reizi. :)
Vēlu Jūsu studijai kļūt par Pārdaugavas miera un harmonijas ostu, kur ikvienam gribas iegriezties vēl un vēl, lai sapildītos ar mīlestību un gaišumu ... Lai brīnumiem piepildīta ir rītdiena!!!! :-)
Ar mīlestību,
Vineta

Inese* - 2012-02-10 23:15
Paldies, mīļo Vinetiņ:)

Vienīgi mēs te neesam kopā ar Tiju. Mēs esam kopā domās un sirdī :)), bet Pavasara studijai ir mājas Kuģu ielā, savukārt Tijai nodarbības notiek Vecrīgā.
Mūs simboliski vieno Akmens tilts:)

Un varbūt, ka mēs kaut kad izaugsim līdz lielam skaistam kopējam centram.

Paldies, Vinetiņ, par sveicieniem rītdienai. Un noteikti, ka pie mums Tu varēsi atbraukt kādu citu dienu.

Baiba* - 2012-02-12 02:35
Vēlreiz paldies par jauko iepazīšanās dienu Inesei un citām meitenēm! Gaisotne bija ļoti silta un sirsnīga.

Inese* - 2012-02-12 02:38
Paldies, Baibu, Tev! Un visām meitenēm, kas šodien bija šeit!


Ilva* - 2012-02-12 20:18
Es braucu uz savu nodarbību piektdien......un ar maņām sajutu....ka, re!!!...es taču esmu precīzi blakus pavasara studijas mājai.....sajutu to brīnumaino gaisotni, ka jau rīt te būs valdzinoša gaisotne....un es sāku smaidīt:)
Man arī šķiet brīnišķīga šī māja....un rozā...tā ir tik iespaidīga un tai pat laikā tik sievišķīga....un pie tam....man šķiet,. ka tas ir tik labā vietā...tieši manā pusē.....:))))
Man smaids nezūd...runājot par šīm brīnišķīgajām sajūtām:)))


Dace* - 2012-02-13 03:40
Nebaidies, ja parāk ilgi snidzis,
Pārāk ilgi ledojusi sirds,
Tas, kurš nav zem sniega kārtas midzis,
Nevar arī pavasarī pamosties :) :) :)

Priekšpavasarīgi sveicieni jaunajās mājās! "Pavasara studijai" zelt un plaukt !!! Vēl vairāk dot prieku un mīlestību :) , tik cik spēj dot un paņemt :) mīļumā :)

Inese* - 2012-02-13 06:19
Paldies, mīļās, par tik jaukiem vārdiem!!!

Lai mīlestība vairojas! :)



Lapa | [1] 2 |

Atpakaļ