Karmiskās mācības


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien parunāsim par karmiskām mācībām, jeb mācībām, kuru cēlonis ir meklējams pirms mūsu piedzimšanas. Šādas mācības mums ir tikai kādas 3-4, kuru būtība un mūsu izjūtas ir vienas un tās pašas visas dzīves garumā, neatkarīgi no cilvēkiem, kas tajās iesaistīti.

Piemēram, kādam ir ļoti liela pieķeršanās naudai un mantiskām vērtībām. Nu tad pilnīgi jau šobrīd varam pateikt, ka šim cilvēkam dzīves laikā periodiski tiks dota nauda un manta un pēc tam tas viss būs jāzaudē. Un atkal - pēc kāda laika, būs iespēja nopelnīt, un pēc tam nāksies to visu zaudēt.

Kāpēc?

Tādēļ, ka šim cilvēkam ir jāiemācās nepieķerties bagātībai. Ir jāiemācās būt laimīgam un mīlestības piepildītam trūkumā.

Bet ja tā ir karmiska mācība, kur cēlonis ir ļoti tālu un līdz ar to šis pārdzīvojums un rūgtums uzkrāts jau gana liels, tad tieši šo „vienkāršo” lietu kā iemācīties būt mīlestības pilnam arī trūkumā – viņš to nevar izdarīt?

Kādēļ?

Tādēļ, ka viņam liekas, ka tad viņš nav gana vērtīgs. Vai arī viņu grauž kompleksi, ka citi var nopelnīt, viņš nevar. Vai arī viņš ir aizvainots un pazemots, ka viņam, lūk, jāēd vienkāršāk, vai vienkāršāk jāģērbjas.

Šis cilvēks būs tik ļoti iecentrējies materiālā pasaulē, ka būtībā par garīgiem jautājumiem pat negribēs interesēties. Tik liela ir tā viņa problēma.

Piemēram, es zinu, ka mani ar naudu faktiski var vairs nepārbaudīt. Zinu, ka jūtos absolūti laimīga arī tad, ja man nav naudas. Zinu, ka mana pašapziņa necieš un mīlestība, laime un prieks nepazūd, ja man nav naudas. Dēļ tā zinu, ka manas karmiskas mācības nav saistītas ar pieķeršanos mantai un naudai. Ja man šādus periodus dzīve piespēlē, tas nozīmē, ka vai nu es šajā dzīvē uz tiem esmu „uzprasījusies”, vai arī tas ir bijis kā tests, lai tomēr pārliecinātos, ka šīs atkarības nav, vai arī man ir bijusi nepieciešama šāda pieredze, lai es tagad prastu palīdzēt cilvēkiem, kuri nonākuši šādās situācijās.

Cits piemērs.

Kādam citam, piemēram, ir grūti būt vienam. Viņš visu laiku „ķeras” klāt cilvēkiem un ir gatavs uz jebkuriem noteikumiem, ka tik nebūtu jādzīvo vienam. Viņam vieglāk ir dzīvot pazemojumā un grūtībās, nekā palikt vienam. Bet tik un tā – dzīve ir stiprāka. Karmiskā mācība ir stiprāka. Un būs jāpaliek vienam. Un ja tas būs šausmīgi grūti, tad atkal iedos kādu cilvēku blakus un pēc brīža ņems nost.

Kāpēc?

Tāpēc, ka šim cilvēkam karmiskā mācība māca, ka arī vienatnē tu vari būt absolūti laimīgs.

Te atkal varu paanalizēt sevi un secināt, ka arī šādas mācības man nav karmiskā līmenī. Es ļoti labi spēju dzīvot viena. Man nav baiļu. Nav vientulīgi. Esmu visnotaļ laimīga un no vienatnes neciešu.

Kādam citam ir pārāk liela pieķeršanās tuvuniekiem. Un viņam bieži būs jāšķiras.

Kāpēc?

Lai iemācītos ar mīlestību pieņemt savā dzīvē un ar mīlestību palaist cilvēkus no savas dzīves.

Lūk, bet šis jau ir par mani. Es pārāk mīlu savus tuvos cilvēkus un pārāk grūti man no viņiem ir šķirties  - vienalga vai uz stundām, dienām, mēnešiem vai pavisam. Dzīves laikā man bijis ļoti daudz jāšķiras no savām pāra attiecībām. Dažādās nozīmēs. Ar gadiem esmu iemācījusies šos brīžus sapildīt ar dievišķu mīlestību, bet kamēr tas viss bija tikai cilvēcisku jūtu apvīts, tikmēr tas šausmīgi sāpēja.

Tas tā par individuālajām karmiskām mācībām.

Bet tad vēl ir tādas, kas ir dzimtas karmas, ģimenes karmas, tautas un valstu karmas. Un arī tas viss ir saistīts.

Piemēram, vecmāmiņai, mātei, meitai un mazmeitiņai vienādi likteņi – vienas audzina savus bērnus. Vai arī visām vīri alkoholiķi. Vai arī visām kāda vienāda ķermeņa īpatnība (nu, piemēram, aptaukošanās).

Un var gadīties, ka cilvēks dzīvo šādu savas dzimtas karmu un mierīgi to pieņem, bet parasti vēl ir tā, ka mūsos ir kāds iekšējs dzinulis, kas neļauj tā „mierīgi dzīvot”. Ka kaut kas kremt un neapmierina un tas ir tas iekšējais urdītājs, kas grib, lai tā esi Tu, kas šo savas dzimtas karmu maina. Lai Tu esi tā, kas piepilda šo situāciju, sevi un visu dzimtu ar mīlestību.

Es uzskatu, ka dzimtas karmu var izmainīt viens cilvēks.

Lazarevs raksta, ka dzimtas karmu var izlūgt (vimaļivatj) un attīrīt.

Es tiešām ticu, ka var.

Es ticu, domāju un zinu, ka savu karmu un dzimtas karmu varam mainīt ar lūgšanām, ar zemapziņas pārskatīšanu, ar mīlestību, ar pieņemšanu, ar piedošanu, ar laba darīšanu. Būtībā laimes terapija ir tikai kā tāds atspēriena punkts, lai mēs caur šo savu laimi un mīlestību izdarītu ārkārtīgi daudz laba. Laime jau nav patērējoša. Laime ir dodoša. Un mīlestība ir dodoša. Būdami laimīgi, mēs tīram apkārtējo negatīvo enerģiju. Transformējot negatīvo uz pozitīvo, mēs darām labu pasaulei (sākot no saviem tuvākajiem, līdz pat absolūti neizmērāmiem un nezināmiem notikumiem). Mēs pat paši nezinām, ko mūsu labās domas un darbi labu izdara. Tas ir atkal stāsts par tauriņa spārna vēzienu.

Inese

Komentāri (185)  |  2012-01-27 19:02  |  Skatīts: 17250x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Vaira* - 2012-02-24 16:59
Solvita...paldies,jūtu,ka tas kādreiz var noderēt arī man ...super,kur tev tāda ideja....sākotnēji ja man ir grūti,vienmēr gribu klusumu....bet pēc dienām dažām,saproti,ka no alas jālien ārā....citaMaija-saņemies,mīļā un mēģini visu,ko tev iesaka,līdz sapratīsi,ka ir vieglāk...un nav tur ironijas..vienkārši fantastiski izskatās vizualizējot,kur nu vēl darot..paldies,Solvita,patiešām arī sasmējos...

Solvita* - 2012-02-24 17:57
Mīļās!

Paldies Jums par atsauksmēm :)

Smiekli rada smieklus , tie ir lipīgi, tā audzējam pozitīvo sevī.
Tajā vingrinājumā ir viss ļoti vienkārši, tās ir pārslēgšanās līdzeklis no drūmām domām ...
Un cik viegli paliek , kad vizualizē, kad izmēģina ...:))))))

Nē, citaMaija, tas nebija domāts ironiski i!!!!

Vingrinājums, kā Baiba raksta , lai netiktu savas problēmas pārāk nopietni uztvertas, kā pasaules naba ap ko viss grozās, un nogurst no šīs analīzes, lai netiktu audzētas tas drūmas domas, bet enerģiski attīrītos caur matiem, gan smieklu vibrāciju ...!

Tas strādā!

Audzējam patīkamo sevī :)!

citaMaija* - 2012-02-24 18:22
Es pamanīju, ka Elīzas pieminētā atkarība no citu mīlestības, no atzinības, no tā, ko padomās par mani citi, man izpaudās arī šajā brīdī, kad sabijos, ka es to vingrinājumu par duršlaku tik nopietni uztvēru, bet citas smējās no vizualizēšanas vien. Tā nu sabijos, ka izskatījos smieklīga citu acīs. Un tāpat man ir ar savas vērtības apzināšanos, ko es jūtu tikai tad, ja vīrietis man izrāda uzmanību un mīl mani, ja notiek tā, ka vīrietis aiziet (kā tagad), es uzreiz zaudēju ticību pati sev. Zems pašvērtējums + atkarība no citu atzinības un mīlestības. Pamatā jau tam kaut kas ir (kaut vai tas pats zemais pašvērtējums), bet kā to prakstiski izmainīt, lai tas pats neatkārtotos citās attiecībās? Jo, atskatoties pagātnē, man visas attiecības ir beigušās vienādi - visi vīrieši aizgājuši pie citām un es esmu pazemojusies un jutusies kā niecība, burtiski iznīcināta. Šoreiz tikai viss daudz, daudz reižu spēcīgāk. Laikam jau tāpēc, lai es beidzot kaut ko saprastu par sevi un mainītu sevi. Bet kā? Kā prakstiski pārvarēt to barjeru, kad netici pati sev un savai unikalitātei, kas arī neļauj sevi pilnībā iemīlēt? Vienmēr salīdzinu sevi ar citām sievietēm un šajā salīdzināšanas procesā izrādos zaudētāja, jo neesmu tik skaista, neesmu tik izdarīga, drosmīga, uzņēmīga, gudra utt.

Vaira* - 2012-02-24 18:59
citaMaija.....ja ir tik nopietni,un tā laikam ir ,es vienmēr saku,ka slimu cilvēku jāārstē un tikai tad,kad spējīgs uztvert,mēģināt ko citu.Esmu saskārusies ar šādiem sev tuviem cilvēkiem,kas ir tik vāji tajā brīdī,ka reāli neko nevar mainīt.Es biju Baha Ziedu kursos,un esmu uz sevis pārbaudījusi,ka tas darbojas diezgan ātri un efektīvi,mācījos ar domu,lai palīdzētu citiem,jo šis emocionālais grauj mūsu fizisko,varbūt tu zini kādu,kas darbojas ar šīm ziedu esencēm,kas var palīdzēt,jo tavas domas un attieksme izklausās jau hroniska un tāpēc es tevi ļoti labi saprotu,ka tev nav spēka iekšēji ko mainīt...Kur tu dzīvo,cik tālu tas ir...

citaMaija* - 2012-02-24 19:16
O, es jau reiz biju atradusi informāciju par Baha ziedu terapiju! Saki, Vaira, vai vari mani pakonsultēt par tām esencēm? Varbūt vari iedot savu e-pasta adresi?

xxx* - 2012-02-24 19:19
Vaira, ja pareiz atceros Baha ziedus var izvēlēties arī pēc intuīcijas, var izvēlēties vadoties no apraksta. Iespējas ir dažādas. Ar viņiem sev neko ļaunu nevar izdarīt, tas kas nav tavs aizies garām bez iedarbības, bet nepieciešamais iedarbosis.
Es savulaiku viņus pasūtiju internetā un saņēmu caur pastu.
Kad man mājās parādijās kaķēns, smilšu pele nebija īsti sajūsmā, par biežo ciemiņu pie viņas būra. Es abiem dzīvnieciņiem iepilināju ūdenī pāris reizes šos pilienus. Vispār uzvedībā uzreiz viņiem iestājās miers. Viens dežūrēja pie būra, bet otrs tik sevi izrādija skraidot pa ritenīti, izpalika drudžainā pīkstēšana.
Pati lietoju šos pilienus, mamma arī , bērni gan atteicās, bet nu kad slimoja, tad es ūdenim un tējām piepilināju. Efekts ir labs, domas nomierinās un tad jau arī iespējas citas.
Šobrīd ir vairākas grāmatas par šiem ziediem, var palasīt.
http://www.ziedu-energija.lv/index.php

Inese* - 2012-02-24 19:37
Stāstu par picu kādus desmit gadus atpakaļ izlasīju Tolteku gudrības grāmatā (autors Dons Migels Rīzs) un tā nu to ļoti bieži esmu atstāstījusi gan ģimenes lokā, gan nu jau arī semināros.
Atceros tikai būtību un nevaru izstāstīt vārdsvārdā, bet bija tā:
....reiz dzīvoja viena meitene, kurai jau vairākas dienas mājās nebija, ko ēst. Viņa bija burtiski badā un spēja domāt tikai par šo vienu domu. Un te pēkšņi - kāds klauvē pie durvīm. Tur stāv viens vīrietis un viņam rokā ir gabals picas. Viņš saka - ja tu darīsi to, ko likšu, es tev došu šo picu.
Meitene laimīga. Dara, ko viņš liek. Un dabū paēst.
Nākošā dienā viņa jau vaktē un gaida, kad atnāks viņš un atnesīs pucu. Viņa ir gatava darīt jebko, ka tikai viņš drīzāk būtu klāt.
Un tā dienu no dienas - viņš dod gabaliņu picas, viņa dara, ko viņš grib.

Un tagad iedomājies citu situāciju - .....meitene savā mājā ir izcepusi pīrāgus, saštovējusi kāpostus un sacepusi cepeškrāsnī kartupelīšus. Nu vārdsakot, viņai ir bagātīgi klāts galds. Viņa laimīga bauda dienu savās mājās, kad pēkšņi izdzird pie durvīm klauvējienu - un skatās, tur stāv vīrietis ar picu un saka : "ja tu darīsi to, ko es likšu, tad dabūsi gabaliņu picas". Viņa skatās. Brīnās par ko viņš tur runā un saka: "klau, mīļais cilvēk, ja gribi, nāc iekšā, sēdies pie mana galda, liec galdā savu picu un baudīsim maltīti kopā. Nevienam nebūs jādara to, ko otrs liek un mēs varam vienkārši būt laimīgi kopā".

Un tagad vārda "ēdiens" un "pica" vietā ieliekam vārdu "Mīlestība".

Ja cilvēks ir mīlestības badā, tad viņš ir gatavs līst uz vēdera, lai tikai dabūtu gabaliņu otra cilvēka mīlestību un uzmanību, bet ja tu esi laimīga un mīlestības piepildīta, tad ...nekad nevienam nebūs jāizkalpojas, lai šo mīlestību vairotu.

Nu......apmēram tā šo stāstu es, bet ja gribas precīzāk, tad jāmeklē Dona Migela Rīza grāmatās.

Elīza* - 2012-02-24 19:42
Paldies, Inesīt, ka uzrakstīji šo stāstu, ir tik labi to "uzzināt" atkal :)

Baiba* - 2012-02-24 19:56
Nu par to picu ir precīzi, kā Inese raksta. Man tā pašai dzīvē ir bijis, varu apliecināt. Alegoriski runājot- tajā laikā es pat neiedomājos, ka varētu tak pati sev ēst uztaisīt. Nē, gaidu vīrieti ar picu un vēl pati skrienu pakaļ :) :)

Baiba* - 2012-02-24 20:19
citaiMaijai- no sirds piedod sev, ka salīdzināji sevi ar citām un neredzēji savu unikalitāti, piedod vīriešiem, kas Tevi atstāja, tādējādi Tevi mācot, pateicies viņiem par mācībstundu. (tā arī skaiti pie sevis- piedodu sev par to un to, piedodu vīrietim nr. 1 par to un to). Un tā, cik bieži un daudz vien vajag, līdz Tu jūti to sāpi izsāpētu. Tālāk, kad pagātne ir iztīrīta, sapildi to ar pateicības lūgšanām Dievam, pozitīvām afirmācijām un jaukiem, mīlestības pilniem rituāliem, izturoties pret sevi ar cieņu un mīlestību katru dienu (tas nekas, ka blakus nav vīrieša). Protams, vari pievienot Baha ziedus, jogas,meditācijas, masāžas utt. Galvenais- aizpildīt šo iekšējo mīlestības tukšumu- Atrodi jēgu un misiju savai dzīvei, kur attiecības ir tikai viena no dzīves jomām (nevis visa Tava dzīve). Kad jūties jau mīlestības sapildīta, sāc dot arī citiem mīlestību, uzmanību. Galvenais- kad atkal atgriezies pie vecā scenārija- nešausti sevi un nepārmet sev, bet mierīgi atgriezies atpakaļ uz laimes terapijas takas un turpini. Tev noteikti izdosies!

citaMaija* - 2012-02-24 20:38
Paldies, Baiba! Tev taisnība, tas laikam ir manis pašas iekšējais mīlestības deficīts, jo zemapziņā ir iesakņojies, ka mīlestība ir jānopelna, tāpat kā meitenei jānopelna picas šķēle. Ir grūti tagad saprast, pieņemt un pārslēgt sevi uz to, ka mīlēt var tikai par to vien, ka esmu. Kā savai zemapziņai iestāstīt šo jauno domu?

Solvita* - 2012-02-24 21:36
citaMaija,

Pārāk daudz analīzē!
Ļaujies procesam, izbaudi...
Zemapziņa pieslēdzas visu laiku , un jo vairāk ļausies procesam, jo labāk jutīsies.......


''Esmu skaista, sievišķīga un gudra .. ar duršlaku uz galvas, kas visas sliktās domas velk aiz matiem ārā''

un velc ārā tās sliktas domas aiz matiem!

Lieki teikt, ka šodien dodoties pie zobārsta man nebija sasprindzinājuma...jūs taču saprotiet par ko es runāju :)

citaMaija, vai tiešām vingrinājumu pie spoguļa izdarīji , vai tikai analizēji, ko citi raksta ?
citi ir citi...Tu esi unikāla un dari savas labsajūtas labā , nevis visu laiku domā par procesiem. un citiem...
Analizēt var līdz bezgalībai..
...un vienmēr ir izvēle A - justies slikti, B - darīt praktiskus vingrinājumus, un visu par ko te raksta un raksta, atkārto un atkārto..

Ja saka, kaut kas praktiski jādara, tad tas arī jādara!

Dari!


citaMaija* - 2012-02-24 22:03
Solvita, es to vakar tiešām paveicu - uzliku duršlaku un ar tamboradatu vilku pa šķipsniņai....un vienā brīdī es sev likos tik smieklīga, pozitīvā nozīmē. :) Ja arī uzreiz no savām negatīvajām domām neatbrīvojos, tad vismaz uz to brīdi pārslēdzos uz iekšēju smaidu. Paldies!
Paldies Inesei par šo mājaslapu, par iespēju izteikt savu sāpi komentāros un saņemt praktiskus padomus no jums visām, atbalstu un SAPRATNI!!! Es cenšos, ļoti cenšos sevi izvest no tā drūmā stāvokļa, bet dažkārt, neredzot tam visam galu, nolaižās rokas un nezini vairs kā sev palīdzēt.

Solvita, te visi tik skaisti raksta par sevis iemīlēšanu un pieņemšanu (ne bez ērkšķiem, protams), bet man tas galīgi nesanāk, tāpēc arī tik daudz domu un sevis analīzes, gribās saprast, kā tas strādā citiem un kāpēc man nesanāk.

Solvita* - 2012-02-24 23:37
Te bija Ineses raksts un salīdzinājums par taureni un kūniņu...
Iekšējs transformācijas / pārveides process jau notiek pakāpeniski.
citaMaija, Kamēr esi kūniņas stadijā ir sajūta, ka visi lido, un ''ar mani nekas nenotiek un man nekas nesanāk'', bet , ja turpināsi darīt , nevis visam atmetīsi ar roku, tad arī LIDOSI:)!
citādi nevar būt!
Es tiešām priecājos, ka Tu izdarīji to vingrinājumu..un darīsi to atkal , kad nāks, piemēram, sliktā doma par sevi, sevis kritizēšana. (piemēram ''man tas galīgi nesanāk'' -tur vajag duršlaku atkal:) )
Aizmirsti par ''nesanāk '' nekritizē sevi, kāpēc Tev sevi jānoniecina?
Viss Tev sanāk, es domāju ka puse, kas izlasīju pa šo vingrinājumu to neizdarīja, bet TU izdarīji ....Malacis!
:))
Solīti pa solītim..



Inese* - 2012-02-25 00:41
Solvita!! Esmu Tev tik ļoti pateicīga! Par to, ko raksti. Par to, kā palīdzi. Par to, kā atbalsti. Par to.....par to duršlaku galu galā :D
Vienkārši paldies :)

Solvita* - 2012-02-25 01:07
:) Paldies, Skolotājai Inesei :)
Un par duršlaku runājot, man pašai vēdera muskuļi gandrīz sāp ..īsta vēdera presīte no smiešanās vien..nemaz sportot nevajag, pastāvi pie spoguļa un viss notiek :)

Zane* - 2012-02-28 13:52
Man ir situācija, kurai dzīvē neredzu atrisinājumu un nesaprotu, ko īsti darīt. Situācija, ar kuru it kā var sadzīvot, bet nezinu vai gribu.

Tātad. Situācija ar mana vīra vecākiem vai viņu māju. Katru reizi, kad mēs pie viņiem ciemojamies, pēc dienas, divām saslimst mans bērns. Praktiski varētu teikt tā, ka bērns sasilst istabās, kas ir ar malku kurinātas, tad iznāk doties ārā un rezultātā slims. Gandrīz katru reizi. Ziemas mēnešos.
Otrs - es cienu vīra vecākus, cienu vīru. Bet man tur nepatīk braukt, jo man tur nav ko darīt. Bērns grib pāris stundas paspēlēties, es ļauju, bet man pašai tās stundas jāsēž jāklausās ko vecās dāmas runā, jāspēlējas ar bērnu, vai vienkārši jāsēž. Kad agrāk lasīju avīzes, apvainojās. Lieki teikt, ka man tas šķiet zemē nomests laiks.

Kaut kur iekšēji brīžiem pavīd sajūta, ka bērns slimo, jo man tā māja, tā garlaicība riebjas. Esmu centusies sevi piepildīt ar mīlestību, domājot par šīm situācijām. Vienīgais, ko gribu tur nebraukt.

Kā šīs domas, sajūtas sakārtot? Visvairāk dēļ bērna, jo tie jau viņa vecvecāki un nebraukt es uz turieni nevaru. Tas nebūtu korekti pret vīru. Man nav it kā iebildumi pret viņiem, ja vien man nav ar viņiem jātiekas. Bet viņi it kā ir sirsnīgi.

Inese* - 2012-02-28 17:26
Zane-
par to korektumu - nu tas nav korekti ne pret vienu. Ne pret vīru, ne pret bērnu, ne pret vecākiem. Pat ne pret sevi.

Tie ir Tava vira mīlie vecāki. Tie ir Tava bērna mīļie vecvecāki.
Atliek vien viņus pieņemt un iemīlēt, lai bērnam nebūtu jāslimo, lai pašai nebūtu diskomforta, lai vecākiem nebūtu sāpīgi un lai jums ar vīru nerastos plaisa atttiecībās.

Tik vien- pieņemt un iemīlēt :)

Mēs taču zinām ka viss nāk atpakaļ - nu tad pacenties sevis pēc, lai Tava bērna otra pusīte reiz šādi nejustos attiecībā pret Tevi :)))

Sofija* - 2012-02-28 17:57
Mums nav jādara tas, ko mēs negribam. Es nevaru justies labi tur, kur es nejūtos labi, kur nav mana vide, nav mani cilvēki, un neiet runa par necieņu, mīlestības trūkumu vai tml., un tas nekas, ja tie ir radinieki, vēl jo vairāk, radiniekus neizvēlas, bet kāpēc gan man pa varītēm būt ar tiem, ar kuriem man nav labi? Es viņus pieņemu, kā vīra radus, cienu, palīdzu, ja tas ir nepieciešams, bet mums katram sava dzīve, sava izvēle ar ko kopā būt un kā izdzīvot sev atvēlēto laiku. Un, ja mēs paskatamies tālāk, tad, ja man nav labi ar šiem cilvēkiem, tad viņiem arī nav labi ar mani, nu tad kāda tam ir jēga? Es droši vien meklētu kādu vidusceļu, bet noteikti neupurētos dēļ pienākuma vai tml., tas protams nenozīmē, ka manī nebūtu cieņa pret šiem cilvēkiem, bet noteikti es padomātu arī par cieņu pret sevi. Svarīgi ieklausīties savā sirdsbalsī un izlemt, kā visiem ir labāk, varbūt var palūgt Dievam, lai palīdz saprast šo situāciju, ja pašai nav konkrētas atbildes un grūti izlemt kā būt.

dainarozenberga* - 2012-02-28 18:24
..ja man nav labi ar šiem cilvēkiem, tad viņiem arī nav labi ar mani..
Un mēs paskatamies no otras puses - ja man ir labi, arī viņiem būs labi. Viss taču ir mūsu iekšējās pasaules spogulis. It visur, kur ir nenokārtotas, nesaprastas attiecības vai situācija, tur vienkārši pietrūkst mīlestības. Vienmēr jau mums ir izvēle - justies labi vai justies slikti. Vairot negatīvo,vai vairot pozitīvo. Mīlu savu vīru un vēl jo vairāk mīlu un cienu viņa vecākus, jo tieši viņi ir uzaudinājuši cilvēku, kurš mīl mani.
Man šķiet neiet runa vispār par upurēšanos... Pilnīgi piekrītu Inesei, ja ir nesakārtotas attiecības ar vīra vecākiem, rodas plaisa attiecībās ar vīru.
Un vēl uz šo situāciju var paskatīties no otras puses. Esmu pārliecināta, ja visā pilnībā iemīli savu vīru, izjūti savstarpējo saikni kā ļoti ciešu, tad blakus attiecības veidot ir daudz vieglāk. Es pati caur to, ka pēdējā laikā nemitīgi mūsu attiecībās pludinu mīlestību, jūtu cik ļoti esam kā viens vesels, gan mājās, gan ārpus mājas.
Viss atduras pret mīlestību - sevis, tuvāko, dzīves... Kur ir mīlestība, tur ir harmonija sevī, attiecībās un sajūtās.

Sofija* - 2012-02-28 18:48
Mēs katrs esam savādāks, katram ir savi cilvēki ar kuriem ir labi, tas nenozīmē, ka mums nav mīlestības pret citiem, vienkārši tie nav mūsu cilvēki, viņiem ir citas intereses, cits dzīves redzējums. Mums ir visas tiesības būt ar tiem, ar kuriem mums ir labi, un izvēlēties bū tur, kur mums ir labi. Vecāki ir jāmīl un jāciena, bet tas nenozēmē, ka ir jābūt ar viņiem kopā, kā jau es teicu, ir jāpalīdz, jāatbalsta, ja tas ir nepieciešams, bet nav pa varītēm bieži jāciemojas. Es sapratu tā, ka Zane mīl un ciena vīra vecākus, vienkārši viņi nav tie, ar kuriem Zane vēlas būt kopā, tā nav tā vide, kur viņa labi jūtas, bet tas jau nenozīmē, ka viņai trūkst mīlestības.

dainarozenberga* - 2012-02-28 19:10
Lielos vilcienos es,Sofij, Tev piekrītu par to, ka mēs izvēlamies ar ko un cik daudz būt kopā. Un ja tas viss sastājas līdzsvarā un visiem ir labi - proti, pašai, vīram un bērnam, tad jau vispār nav par ko satraukties. Bet Zanes situācija rāda, ka kārtībā nav... jo mazulis slimo, garlaicība tajā mājā riebjas- Zanes vārdiem... Tātad tā ir ļoti negatīva vibrācija sevī. Ja vēlamies būt laimīgas un autori savai dzīvei, tad gribot-negribot jāmaina ir sava attieksme, atbildība ir jāuzņemas pašam.
Piemēram, var sevī paanalizēt situāciju, ko raksta Zane - agrāk lasīju avīzes, bet apvainojās - kāpēc vapvainojās? Ja zinam, ka cilvēki atsaucas uz mūsu iekšējo vibrāciju? Ja esam mīlestības pilni, uz mums neapvainojas... vai mēs vispār paši to vibrāciju "neuzķeram"... VISS sākas ar sevi... Un visi cilvēki, kas ir mūsu dzīvē - ir MŪSU cilvēki, jo ir mūsu skolotāji... Jāpieņem un jāmīl ikviens, bet tas ar laiku, soli pa solītim, vairojot sevī Mīlestības enerģiju! Es arī to mācos...

Vaira* - 2012-02-28 19:37
-Meitenes,mēs varam tikai palīdzēt izprast,bet jārīkojas Zanei pašai,patiešām,nevar viss būt ideāli,nepieņemot...Man ir darbā kāda sieviete,kura man nesimpatizē,un tagad soli pa solītim es mācos piepildīt mūsu darba attiecības,tas nebūs cilvēks ar kuru es satikšos ārpus,bet vēlos šo situāciju radīt patīkamu mūsu starpā,un ziniet,super...izdodās,jo es to vēlos.Ja kādreiz man ar jaunākā dēla vecomammu nebija kontakta,tad tagad viņa mani sauc par mīļo... un es arī,bet es esmu ļoti daudz mīlestības sūtījusi,kaut arī nedzīvoju ar viņas dēlu sen,ko mācu arī dēlam,kaut viņu attiecības nebija tik jaukas kā gribētos,tagad es zinu,ka viņu mīlestība ir brīnišķīga,tā ir izaugusi...tādēļ jau ir vecvecāki un mazbērni,lai dalītos mīlestībā...arī es daudz ko kādreiz noliedzu,bet ,paldies Dievam,ka ir dota iespēja saprast un mainīt sevi...

Sofija* - 2012-02-28 19:55
Manuprāt, ka lielākās problēmas mums rodas dzīvē no tā, ka mēs baidamies būt patiesi pret pasauli un pirmkārt jau pret sevi, paciešam mums nevajadzīgas lietas, situācijas, jo baidamies kādu aizvainot, un ko gan teiks citi, sabiedrība, ja es pēkšņi pieņemšu neordināru lēmumu, tā, kā es to jūtu, nevis tā, ka pieņemts sabiedrībā. Mēs liekam virsū sev dažādas maskas, izliekamies par to, kas neesam, un tad arī paši no tā ciešam, mums vienkārši pietrūkst drosmes teikt to, ko jūtam un darīt to, ko vēlamies, un ja tas nepieciešams, pilnībā mainīt savi dzīvi. Tā mēs cenšamies bieži vien sev iestāstīt to, kā nav, jo visi tā dara. Tikai es negribētu, lai mani šeit pārprot, tas nebūt nenozīmē necieņu un mīlestības trūkumu, tā ir vienkārši uzdrīkstēšanās būt patiesam, īstam. Neviens jau nešaubās, ka mūsu ārējā pasaule ir mūsu iekšējās pasaules atspulgs, bet tas jau nenozīmē, ka mums nav izvēles ar kuriem cilvēkiem būt kopā, un ja jau reiz esam kopā, tas nenozīmē, ka tas ir uz mūžu, viss plūst un mainās, nav pa varītēm jāturas pie tā, kur vairs nav labi vai vēl jo vairāk, nekad nav bijis labi. Es jau atkal par tām pārmaiņām...........

Vaira* - 2012-02-28 20:04
Sofij...tas ir mans ego,kas nosaka toni...un vēl..tas ir miers,kas ienāk mainot sevī,nedomājot,ko domās citi,ja es vēlos pieņemt otru,tas nenozīmē,ka viņam arī tas jādara,bet man tas ir svarīgi...un tas ir galvenais...katrs izvēlas savu,un tikai to jādara,ko es vēlos un kā es vēlos,tikai tad varam iemīlēt pašas sevi...neviens neko mums nevar noteikt...



Lapa | [1] [2] [3] [4] [5] [6] 7 [8] |

Atpakaļ