Mīlestības piepildīta pagātne un zemapziņa


sadaļa: MĪLESTĪBAS FORMULA

autors: INESE PRISJOLKOVA

 Solīju uzrakstīt par to kā „restartēju” savu zemapziņu un kā mainīju domas par savu pagātni. Un izrādās, ka vieglāk to bija apsolīt, kā tagad izdarīt.

Izgāju ārā ar suni un pastaigāju gar jūru, lai nu sakopotu domas, bet jo skaidrāk un vienkāršāk mēģinu izstāstīt, jo man viss ar vien dziļāk un sarežģītāk sanāk.

Pašai par sevi man jāsmejas. Esmu pazaudējusi spēju īsi un korekti raksturot notikušo.

Nu –bija tā.

Mana māsa 90 gadu sākumā kļuva par psihologu un līdz ar to mūsu ģimenē psiholoģija, psihoterapija un viss, kas ar to saistīts, ir bieži mājās pārrunāts un tuvs. Un tā kā man no dabas ir ļoti izteikta vēlme sevi sakārtot, kā arī meklēt dažādus veidus kā to darīt, tad loģiski, ka esmu izmēģinājusi iziet psihoterapijas kursu. Un neilgi pēc tam esmu gājusi dianētikas kursu ar garīgo regresiju šīs dzīves robežās (ar dažiem „iekritieniem” iepriekšējo dzīvju fragmentos).

Bet....šo visu kursu laikā, vairāk vai mazāk tā tendence bija meklēt visu to, kas dzīvē ir traucējis, kas nepaticis, uz ko es esmu apvainojusies vai kurš man nodarījis pāri. Un Tu jau zini – kas meklē, tas atrod. Rezultātā secināju, ka palieku arvien vājāka, nelaimīgāka un lēnām ieslīgstu „upura” lomā.

Tagad tīri praktiski saprotu, ka ejot šīs terapijas, es burtiski uzplēsu un pa jaunam izdzīvoju visus pāri darījumus (un jebkuram tādi ir pat vislaimīgākajā bērnībā vai pusaudžu gados) un ka pēc katra šī seansa tiku palaista pasaulē ar vaļēju šo brūci.

No enerģētiskā viedokļa savukārt saprotu, ja tu pāris gadus 2 reiz nedēļā pa stundai rakņājoties pagātnē meklē „slikto” un par to domā, tad loģiski, ka tu audzē šos savus pāri nodarījumus arvien lielākus un lielākus.

Atceros ļoti spilgtu epizodi šo terapiju laikā, kad kārtējo reizi biju izšķetinājusi kādu savu pusaudžu vecuma problēmu, kurā bija iesaistīts tētis, un būdama trīsdesmitgadniece (tātad no notikuma laika bija pagājuši jau padsmit gadi) iebraucu vecāku mājā un ne no šā ne no tā vienkārši sakliedzu uz vecākiem.

Arī darbā un mājās ar vīru biju uzvilkta un dusmīga, un apbižojusies uz dzīvi.

Kāpēc?

Tāpēc, ka apzināti kultivēju un domāju par savu negatīvo pieredzi, šķetināju un preperēju un veidoju arvien jaunas un jaunas domkopas, kas radīja manu tā brīža realitāti un enerģētiku negatīvu.

Un tagad nu man ir jāatceras kurā mirkli un kā notika tas pavērsiena punkts, kad sapratu, ka šis viss ir nepareizi, ka es tā turpmāk vairs nedarīšu un ka mana dzīve nav bijusi tik slikta un briesmīga, kādu es tagad to esmu savās acīs uztaisījusi. Ka tā realitāte, ko tagad sev radu, nav īsta.

Un tad es laikam, ka sāku lasīt Lazarevu.

Un caur viņu notika manas apziņas transformēšanās.

Lazarevs savās sākotnējās grāmatās māca, ka mēs varam jebkuru savu dzīves fragmentu caurskatīt vēlreiz un caur lūgšanām to iztīrīt (vimaļivatj). Vienkārši pārskatīt dzīvi un piepildīt to ar pateicību, mīlestību un laimi.

Un tad es sāku tā darīt. Tas bija kāds 1999, 2000, 2001.gads. Tā nebija vēl apzināta laimes terapija. Tā vēl bija ņemšanās „atrotītām piedurknēm”.

Bet skaidri atceros, ka šī perioda laikā es pēkšņi pieņēmu visu, kas ar mani noticis un sāku skatīties uz to visu caur mīlestību. Ka es katru situāciju, kuru vien atcerējos, caurskatīju ar mīļumu un „attaisnoju” katra iesaistītā rīcību, vienkārši izprotot tā mirkļa mācību.

Un kopš tiem 2000./2001.gada es uz savu bērnību, pusaudžu gadiem un agrīno jaunību skatos jau ar laimīgās realitātes acīm.

Pagājušā nedēļā man bija konsultācija, kurā tieši pārrunājām, ka mūsu bērnība un attiecības ar vecākiem, skolas biedriem vai skolotājiem, ir tieši tik pozitīvas vai negatīvas, cik izvēlamies pārdomāt savus pagātnes pozitīvos vai negatīvos notikumus.

Es saku, ka es tagad, atceroties savu pagātni, izvēlos domāt par gaišajiem, skaistajiem un vismīļākajiem brīžiem.

Meitene konsultācijā jautā – bet vai tad mēs sevi nemānām? Vai tad nav tā, ka sev tagad kaut ko iestāstām?

Saku, ka nē – mēs izvēlamies domāt caur mīlestību.

Mēs pieņemam savu pagātni, mēs (ja vajag, tad ar atpakaļejošu datumu) iemīlam savus vecākus, mēs sākam saskatīt savā bērnībā un jaunībā to labo, kas patiešām tur bija un sākam to audzēt. Un gluži tāpat kā ar afirmācijām mēs mainās zemapziņas informāciju tagadnē, tā arī mēs vairāk atceroties labās atmiņas, vai arī ar mīlestību piepildot jebkuras atmiņas, kultivējam un audzējam savu pozitīvo pagātni.

Var teikt – jā, bet fakti paliek fakti.

Jā, es piekrītu. Notikums nemainīsies. Bet sajūtas un attieksme par toreiz piedzīvoto, mainīsies.

Un mēs patiešām uz savu pagātni varam paskatīties pilnīgi pretēji, ja izceļam dažādas lietas.

Piemēram, man reiz žurnāliste jautāja par veselību – vai esmu bijis slimīgs vai veselīgs bērns. Es drošu roku atbildu, ka veselīgs. Un patiešām, es biju sportiste, biju atlētiska un stipra, un man nekas īpaši nesāpēja un neatceros, ka īpaši būtu ar kaut kādām problēmām noņēmusies. Iznāk šis raksts. Mana mamma un māsa lasa un saka – kā, bet tu neatceries, ka līdz 4 gadu vecumam tu visu laiku slimoji ar angīnām? Un neatceries, ka tu biji tuberkulozes dispanserā uzskaitē, un neatceries, ka tev mūžam vajadzēja rīt zondes, lai pārbaudītu kuņģi, un neatceries, ka tev bija švaka sirds, pie lielākas slodzes, un neatceries.....?

O, nu ja man tagad tā saka, tad, es, protams, to visu atceros. Bet tie bija tikai tādi fragmenti. Pa lielam visā pārējā laikā es biju vesela :)) Es vienmēr trenējos un uzrādīju labus rezultātus vieglatlētika, es vienmēr daudz varēju palīdzēt dārzā un dažādos mājas darbos, un man par sevi bija priekšstats, ka esmu bijis ļoti veselīgs un stiprs bērns.

Nu un tieši tāpat ir ar to mūsu laimi. Ar mūsu laimīgo bērnību vai pusaudžu gadiem, agrīno jaunību vai jebkuru citu no dzīves fragmentiem. Nu nav taču dzīvē balts vai melns. Bet ja domā par balto, tad viss šķiet balts. Ja domā par melno, tad melns.

Mana dzīve ir balta, jo es domāju par balto – mirdzošo – skaisto. Mana dzīve no manām domām mirdz.

Vai tur nav bijuši dubļi? Ir. Bet nu jau arī tie mirdz! :)

Un kā ir Tev?

Inese

Komentāri (61)  |  2012-01-23 21:44  |  Skatīts: 9088x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Ilona* - 2012-01-24 17:58
Man pēdējā laikā pašai aktuāla tēma ir atbalsta plecs, kas sapurina, palielam dot to grūdienu, lai rāptos ārā no bedres. Kā arī palīdz brīžos, kad zūd ticība saviem spēkiem, kad neļauj nokrist atpakaļ.

Man liekas, ka šī problēma ir aktuāla ļoti daudziem. Mums informācija ir, shēma, kā darboties ir, ko darīt, ir, bet nav tas sākuma dzinulis. Līdzīgi kā ar vingrošanu - visi zina, cik tas ir labi, utt., bet ne visi var atrast brīdi dienā, lai iesākto vingrot un regulāri to darītu.

Radās ieteikums, varbūt var izveidot sadaļu ar nosaukumu "soli pa solītim", kur mājas lapas apmeklētāji saņem reālus ieteikumus, kopīgi vienojās, ka piemēram, rītdien celsies no rīta un vingros. Ka piemēram, izlasīs dienā vienu jaunu rakstu par kādu sen nelasītu tēmu. tad, protams, atzīstamies, kurš cēlās un vingroja, kurš nogulēja. Un dosim padomu, kā kļūt sev par saimnieku.
Kad cilvēks ticis jaunā līmenī, tad jau vieglāk. Bet man patiesi šķiet, ka daudziem ir vajadzīga palīdzība lai spertu to pirmo solīti un noturētos vismaz 30 dienas, lai kaut cik pierastu pie jaunā dzīves ritma.






Elīza* - 2012-01-24 18:14
Nupat ar daudzeni norunājām un sākām darīt šo, par ko Ilona runā. Abas izdomājām pa 3 jauniem ieradumiem, ko vēlamies ieviest dzīvē. Uztaisījām excelī tabuliņu ar dienu skaitu un datumiem, ailīte katram ieradumam, kur katru dienu jāievelk ķeksis, ka ir izdarīts. Tā nu daram, viena otru nokontrolējam un ir ok :)

Ilona* - 2012-01-24 18:27
man ar šķiet, kad vajadzīga reāla, praktiska jaunu ieradumu ieviešana dzīvē. Ir labi uzzināt, ko jaunu, bet parasti problēmas sākas ar īstenošanu.

Inga* - 2012-01-24 18:27
Varu ieteikt metodi kā var trenēties mainīt vecos ieradumus.Un tā-mainot kādu lieli ieredumu,tas var sagādāt organismam lielu stresu,tāpēc no sākuma butu labi,ja piem.2 nedeļas,katru dienu,mazgātu zobus nevis ar labo roku,bet ar kreiso.Vai,mazgāt traukus ar vienu roku.Tad,kad tas ir izdevis darīt katru dienu,tad var ķerties klāt kādiem nopietnākiem ieradumie,kovēlētos mainīt savā dzīvē.

Inese* - 2012-01-24 18:43
Par to dianētiku man škiet, ka ir tāpat kā ar prakšalanu vai citām spēcīgām netradicionālām metodēm.
Ja mēs palasam komentārus un neko vairāk par to nezinām, tad liekas, ka tie cilvēki, kas ko tādu dara, ir vienkārši traki.

Bet tad, ja tu pats ar savu konkrētu pieeju to dari un zini kapēc to dari, tad nebūt tas nav tik traki, kā šķiet.

Dianētika ir kaut kas līdzīgs garīgai regresijai, ko apraksta Ņūtons. Vismaz tas rezultāts un tās izjūtas ir līdzīgas. Pati metode ir savādāka, jo tā nav hipnoze. Ņūtons izmanto hipnozi.

Īstenībā man šķiet, ka svarīgi cik cilvēks ir gatavs tam, ko viņš dara. Cik seko līdzi tam, kas ar viņu notiek. un cik ir spējīgs izvērtēt.
Man toreiz šķita, ka man tas ir ļoti vajadzīgs. un man tas patiešām derēja vairāk, kā iepriekšējais psihoterapijas kurss.
Bet diemžēl, man uz to brīdi neviens nebija izstāstījis par laimes terapiju vai kādu citu pozitīvu metodi. Un dēļ tā man sanāca iet "caur ērkšķiem uz zvaigznēm" vai caur dubļiem uz tīru avotu.
Ar tagadējo apziņu es tā vairs nedarītu.
Bet līdz šai apziņai man bija jānonāk. Varbūt, ka tieši tādā veidā.

Un es jau īstenībā esmu gājusi vēl daudz citu terapiju un treniņu - es pati mācījos Mākslas terapiju un šīs mācības ar ir kā treniņš un terapija pašiem. Es izgāju Līderu akadēmiju, kuru arī citi pieminot vien saķer galvu un saka, ka tas ir kaut kas traks.
Nu -nav tas nekas traks. Piemēram, man tas ļoti noderēja un oatika.
Tas bija reāls atspēriena punkts, lai saprastu ko visu varu un spēju. Kāds ir mans spēks.

Vai šobrīd es tur ietu - nē. neietu.
Kāpēc?

Tādēļ, ka tagad es visu daru caur mīlestību un caur gaišo dievišķo enerģiju. Man palīdz Joga. Reiki.

Jā, rakstā nepieminēju, bet faktiski manas laimes terapijas pamatos ir arī Reiki.

Inga K.* - 2012-01-24 18:47
Paldies,Inesīt, par visu ko Tu dari un māci citiem! Mana dzīve sakārtojās pateicoties tam, ko uzzināju lasot Tavu grāmatu un Pavasara studijas rakstus! Vēlu Tev laimi un veselību! :):)

Anonīms* - 2012-01-24 20:47
Jā. Es arī pamēģināju "prakšalanu". Pat internetā sameklēju video vingrinājumiem. Mans ieteikums tiem ,kas to vēl nav darījuši. Katram organismam protams savādāk. Bet man bija tā - smiekli caur asarām. 5 litrus nevarēju izdzert, uz tualeti nevajadzēja skriet ik pa laikam. Nodomāju - nu neko, laikam tāpēc, ka neizdzēru 5 litrus, nekas nebūs. Bet!!! Pēc apm. 40. min. uz tualeti ... nepaspēju, jo tas daļa sālsūdens kopā ar visu pārējo burtiski izlija tik strauji, ka nekur aiziet nebija iespējams. Tad nu nu vēl apm. 40. min. pavadīju WC ar grāmatu un gaigīju, kad tā tīrīšanās beigsies. Pēc tam sajūta laba, bet nezinu vai vēlreiz mēģināšu. Labi, ka biju mājās viena! Lai jums izdodas!

Ilona* - 2012-01-24 21:29
Anonīms.

Piedod, bet sen nebiju tik gardi smējusies. Es pati tā arī neesmu saņēmusies prakšalanai. Katrā ziņā apsveicu ar mēģinājumu.

Anonīms* - 2012-01-24 21:40
Vēl gribu precizēt, ja kāds vēl to nesaprot. Tīrīšanās nenotiek caur urīnpūsli, bet caur zarnām!!!

ieva* - 2012-01-24 21:52
Gribu pastāstīt, kā es cīnījos ar pagātni. To man ieteica kāda dziedniece. Jāpārskata visas savas pagātnes attiecības ar saviem tuvajiem, sākot ar māti un tēvu. Uz baltas vienā pusē saraksti visu, kas labs tavā mammā, otrā pusē, to, ko mamma kādreiz ne tā izdarījusi. Tad slikto pusi nogriež nost un sadedzina. Nākamajā dienā atkal raksta, cītīgi apdomājot katru "slikto"lietu un mēģināt saprast - kāpēc viņa tā darīja. Un tā nedēļu. Ticiet man - pēc nedēļas cītīgas domāšanas nekā "slikta" vairs nav ko rakstīt. Man tas palīdzēja. Varbūt kādai noder.

Baiba* - 2012-01-25 00:05
Ieva- paldies par pieredzi! Varbūt var to nosaukt nevis par nevis cīņu ar pagātni, bet pagātnes pieņemšanu un izjūtu pārveidošanu? Katrā ziņā labs ieteikums! Varbūt var pamēģināt slikto nemaz nerakstīt, tikai labo?

Gunita* - 2012-01-25 00:10
Ievai- Vai vari uzrakstīt kā konkrēti tas tev palīdzēja? tagad tu esi pieņēmusi mammu tāda kāda viņa ir, bez nosodījumiem utt? ļoti interesētu tava pieredze.... Paldies, ieteikums tiešām noderīgs!

Gunita* - 2012-01-25 00:40
Man rodas pārdomas pie šī Ineses raksta... Arī es sāku caurlūkot savu dzīvi sākot no bērnības.... diemžēl uzreiz pirmais, kas man nāk atmiņā ir mūždien dusmīgi noskaņotais tēvs.... to gan atceros sākot no pusaudzes vecuma... vinjs ir tāds cilvēks, kas jebkuru darbu darot, vai jebkur dodoties kopā ar ģimeni, vienmēr mācēja un vēl joprojām to dara, vārda tiešā nozīmē visu prieku sabojāt... jo vienmēr kāds kaut ko neizdarīja viņa pa prātam, vienmēr uzreiz bija jūtama stresa pieskaņa visā ko viņš darīja, vispilgtāk paliek atmiņā tas kā viņš mammas darīto bieži noniecināja... ēdiens netā uztaisīts, vai vēl sazin kas nav izdarīts tā kā vajag....viņš vienmēr mācēja iedzīt mūsos it kā riebumu pret jebkuru lauku darbu kas bija darāms kopā ar viņu...jo mēs bērni vienmēr zinājām, ka pie jebkura darba darīšanas uzreiz sekos bļaušana, kliegšana, lamāšanās, otra cilvēka noniecināšana... Ir grūti izstāstīt šis emocijas, kas rodas pašlaik rakstot to...Nekad nav sekojušas nekādas uzslavas no viņa puses par labi padarītu darbu, vai kādu sasniegumu dzīvē... it kā ir justs lepnums par mums no viņa puses, bet nekad tas netika izrādīts vārdiski.... varētu pat teikt tā, ka tā kā tēvu es izjutu viņu retās reizēs, kad viņam bija labs garastāvoklis... un tas manu prāt ir nepietiekami.....to visu ir tik grūti izstāstīt, bet beidzot es to gribu kādam izstāstīt uz āru un uzzināt jūsu domas ar to, kā man izskaidrot to ko viņš ir darījis, kā man "attaisnot" šādu viņa rīcību... kāpēc viņš tā pret mums izturējās bērnībā? un ko gan es varētu būt ieguvusi no šādas bērnības, kāda ir tā mācība, ko Dievs ir gribējis man caur šo iemācīt? un lieki piebilst protams ir tas, ka tagad kad esmu jau pieaugusi, es sāku sevī saskatīt šīs tēva īpašības... identisku rīcību pie identiskām situācijām.... es tik ļoti nevēlos to.... laikam jau ir labi ka sāku to vismaz apzināties, lai varētu kaut kā to mainīt, nepakļaujot savu draugu un savus nākamos bērnus šāda veida agresijai.... Ļoti interesētu Jūsu domas šajā sakarā! paldies!

Ieva* - 2012-01-25 01:58
Baibai. Par sliktā nerakstīšanu. Man šķiet, ka tomēr tā sliktā uzrakstīšana bija vajadzīga. Tā uzrakstīju sev priekšā sarakstiņu par ko domāt un kādus attaisnojumus sameklēt cilvēkiem - kāpēc viņi tā rīkojās. Tas, ka to slikto pusi pēc tam sadedzina, ir nosūtīta ziņa zemapziņai, ka to vajag dzēst.

Ieva* - 2012-01-25 02:31
Gunitai - lasot tavu pēdējo komentāru, sajūta tāda, ka rakstīts par manu tēvu. Viņš papildus visam vēl mīlēja iedzert. Es to visu norakstīju uz to, ka viņš dzīvē nebija sasniedzis to, par ko sapņoja. Tā domāju es, es nezinu par ko viņš sapņoja, bet visu mūžu viņš bija parasts strādnieks. Taču lasīja dažādas grāmatas, tāpēc domāju, ka viņā iekšā bija kas vairāk. To viņš dažādu iemeslu dēļ nevarēja īstenot dzīvē.
Man šķiet, ka Tu jau pati atbildēji, ko Tev no viņa mācīties - nekļūt tādai kā viņš.
Pamēģini kādreiz viņam pateikt to, ko nesagaidīji no viņa. Kādu uzslavu, kādu labu vārdu un tad skaties, vai viņš nemainās.
Man vairs nav ar ko paekspermentēt.
Ar mammu visu esmu nokārtojusi, jo sapratu, ka viņa vienīgā nav vainīga par to, kāda esmu. Es pati esmu atbildīga par savu dzīvi! Lai izdodas!

Inga* - 2012-01-25 04:27
Ievai.Tava ieteikta dziednieces metode palidzeja tev sarakstit visas neh=gativas sajutas attieciba pret taviem vecakiem,uz lapinas.Betar to ari viss beidzas,sajutas nekur nepalika,vinas palika tur pat ieksa,tava zemapzina,tev vienkarsi vairs nebija vardu ko rakstit,un viss.

Sandra* - 2012-01-25 05:25
Ievai

Paldies.. par dalīšanos pieredzē ;)

Anonīms* - 2012-01-25 05:27
Inga izskatās, ka Tevi nekas neapmierina :))) tas kaitina, tas nepareizi.. varbūt sāc ar sevis mīlēšanu?

Ieva* - 2012-01-25 16:29
Es gan nedomāju, ka man tā rakstīšana neko nedeva. Pēc laika es konstatēju, kā mainījušās manas domas par vecākiem un atmiņas par tēvu. Man ir spilgts piemērs - māsa, kura nemīl sevi. Kaut arī ir 2 augstākās izglītības. Man tikai vidējā.Protams, vienlaikus ar rakstīšanu es regulāri apmeklēju dziednieci. Viņa ārstēja arī manas fiziskās kaites ar savu enerģiju. Ļoti palīdzēja ar to, ka es varēju viņai visu savu dzīvi izstāstīt un viņa man mācīja saprast - ko nozīmē mīlēt sevi.

Ilona* - 2012-01-25 17:00
Dziednieces, negatīvās pieredzes rakstīšana, zīlnieces, psihoterapija, psihologa palīdzība, garīgā literatūra, utt. - tas viss veido mūsu pieredzi un tas viss ir izveidojis katru no mums tādu kādi esam pašlaik. Man šķiet, ka nav svarīgi, ko un kā mēs darām sevis izpētes, izprašanas procesā, galvenais, kādus jautājumus mēs gribam noskaidrot un cik neitrāli cenšamies attiekties pret jebkuru saņemto informāciju.


Ja katru informāciju mēs uztveram kā informāciju, ko pārbaudīt vai tā atbilst mūsu iekšējai būtībai, turklāt katra saņemtā informācija ļauj mums paskatīties uz mūsu dzīvi, mūsu iespējām no cita skatapunkta. Būtībā plašāks skats uz dzīvi - tas jau ir tas, kas mums ir vajadzīgs.


Protams, esot tagadējā situācijā mēs varētu teikt, ka neko tādu otreiz nedarītu. Bet tādi mēs nebūtu tādi kādi esam. Man šķiet, ka spēja pieņemt savu pagātni, savu rīcību ir ļoti lielā mērā saistīta ar spēju sevi mīlēt - ar visiem saviem trūkumiem.

Ieva* - 2012-01-25 17:16
Novēlu visiem dzīvot ar baudu un mīlēt ar baudu dzīvi. Es nupat runāju ar meitu, kura ir ļooti iemīlējusies kādā puisī. Ko mīlestība dara ar cilvēku!!! Eh.... būs labi!

Ilona* - 2012-01-25 17:30
Ievai

Mīlestība jau ir atslēga visam. Bet mēs ikdienas rūpes aizmirstam, ka jāmīl ne tikai vīrs, bet arī darbs, grūtības, bērna palaidnības....
Un te mēs esam sapulcējušies, lai to mācītos no jauna...

mīļotā* - 2012-01-26 00:31
te bija tādi komentāri,kas pielīdzināmi pašam rakstam. Raksts - saturīgs, vērtīgs,nozīmīgs. Mani interesē tālākie komentāri. Arī pašas Ineses. Un ko viņa atbildēs par to salīdzinājumu ar tanti Irinu? Kāpēc kāds var nosaukt tā? Sarunas šeit līdzinās ceļa meklēšanai. Grūti precīzi formulēt, bet mani interesē tālākais. Te viss ir dzīvs, īsts,patiess. Un vajadzīgs.

donatella - 2012-01-26 18:02
Man liekas, ka ar vecākiem tās neatrisinātās problēmas paliek tik ilgi, kamēr mēs viņus "nenostumjam no troņa". Ar to es domāju, ka bērnam vecāki ir kaut kas līdzvērtīgs dieviškām būtnēm. kad nonāc līdz secinājumam, ka vecāki ir tikpat parasti cilvēki, kā mēs un galu galā, jau jau viņi bija tādi un šitādi, kas mums pāri darījuši, tad mēs esam viņu tiešs turpinājums. Man bija gadījums, kad mana draudzene apsauca savu 2gadiigo meitu - ak, tu sivēns tāds! Un es meitenei teicu ( diez vai vina mani saprata :) ) - ja jau tu esi sivēns, kas ir tavi vecāki? :)
Man personīgi bija ļoti viegli, kad nonācu līdz šai atziņai, ka mani vecāki ir tādi paši cilvēki ar tādām pašām vājībām, kā jebkurš cilvēks. it kā skan jau vienkārši taču līdz dziļākajiem sirds slāņiem tas nemaz tik viegli nenonāk ( vismaz man tā bija).

Solveiga* - 2012-01-26 18:31
manā dzīvē bija negatīva pieredze ar semināriem,kurā psihologs nemitīgi norādīja cik gan slikti mēs visi tur bijām. nenovēlu nevienam to ko pēc tam izdzīvoju,nekādi nevarēju pieņemt sevi,ka esmu tik slikta un uzradās doma,vai maz tāda drīkstu dzīvot,jo nodaru taču citiem ļaunumu. Varu teikt,ka jābūt uzmanīgam ja izvēlamies kādas garīgas prakses.Savukārt izlasot Ineses rakstu manā dvēselē ielīst siltums. Un man ir labi,kad saprotu-es drīkstu būt,un tieši tāda kāda esmu!



Lapa | [1] 2 [3] |

Atpakaļ