Vēlreiz par mērķiem jeb „kas lācītim vēderā”


sadaļa: DAŽĀDI INESES RAKSTI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien gatavoju atbildes uz cālis.lv iesūtītajiem jautājumiem par vizualizēšanu un nākotnes veidošanu, un līdz ar to nevilšus aizdomājos kāda ir tā atšķirība, kad apzināti uzstādām mērķus, vizualizējam un stādam nākotnes plānus, un kad esam gatavi to visu palaist un ļauties Augstāko spēku vadībai.

Un nonācu līdz dažādām pārdomām, par kurām ar Tevi gribu padalīties.

Likumu un likumsakarību izpratne nosaka, ka mūsu nākotnes notikumi sākotnēji rodas smalkajā plānā, kas cieši saistīts ar mūsu zemapziņas informāciju un mūsu domām, un pēc tam materializējas dzīvē. Tātad –vienalga vai mēs vizualizējam vai to nedarām, uzrakstam mērķus vai neuzrakstām, nākotne rodas saistībā ar mūsu domām un to, kā mēs tās vadām. (tātad ir jābūt pārliecinātam par savu domu virzību)

Ja cilvēks uzraksta mērķus un veido vizualizācijas kolāžas, tas viņam palīdz fokusēt domas un enerģētiku konkrētā virzienā un palīdz periodā, kad varbūt viņa enerģētika ir bijusi pārāk izkaisīta, jeb varbūt domas bijušas pārāk saistītas ar apkārtējo notikumu ietekmi. Tomēr, mērķu formulējumi un kolāžas tik un tā nebūs stiprākas par zemapziņas informāciju. Tā ir lēnām jāsakārto.

Lai vieglāk būtu saprast, paņemsim konkrētu piemēru – sieviete grib iepazīties ar savu īsto un vienīgo, iemīlēties, dibināt ģimeni un būt laimīga. Viņa godīgi saraksta šā gada mērķus un uztaisa vizualizācijas karti, bet iekšēji tās bailes, neticība un šaubas ir tik lielas, ka ir spēcīgākas, par jebkuriem uzrakstītajiem mērķiem.

Cita versija būtu, ja caur šiem mērķiem un caur attieksmes maiņu, viņa sakārtotu savu zemapziņu līdz tam, ka ticētu mērķu sasniegšanai. Lai šo ticību iegūtu tiešām ir jāsajūt, ka n-tie mērķi ir sasniegti un ka šis viss tiešām darbojas pēc „konkrētas shēmas”

Cits piemērs -  cilvēks ir iekļuvis parādu un kredītu jūga, un nu saraksta mērķus, ka ir finansiāli neatkarīgs, kā pelna 100 000 gadā un uztaisa vizualizācijas kolāžu, kas to apstiprina. Bet nākošā dienā atnāk paziņojums no bankas, pēc tam no kredīt piedzinējiem, pēc tam no privātiem aizdevējiem un pēc tam vēl kašķis ar ģimeni un ikdienas trūkums – un uzrakstītie mērķi un kolāža nepiepildās.

Kāpēc?

Tāpēc, ka apziņas un zemapziņas informācija ir stiprāka par uzrakstītiem mērķiem un kolāžu.

Ar mērķus rakstīšanu vien un kolāžas uztaisīšanu vien ir pa maz.

Ir jāmainās enerģētikai, ir jāmainās domāšanai, ir jāizmainās attieksmei un ir jāiegūst ticība un pārliecība, ka patiešām viss, ko es gribu un ceru sakārtot un iegūt, ir iespējams.

Lai mērķi piepildītos, lai tos būtu iespējams sasniegt, ir vairāki priekšnoteikumi. Un pirmais no tiem ir, ka zemapziņas informācija sakrīt vai ir ļoti tuvu šiem mērķiem. Ka ticība (ka tā būs) ir tieši tikpat liela kā mērķi. Ka sevī burtiski sajūti, ka esi jau šos mērķus sasniedzis. Ka jūties, tā it kā jau viss būtu noticis.

Šim brīnišķīgi noder laimes terapija un viss, ko mēs šeit darām. Ja esi laimīgs un mīlestības piepildīts, ja esi pārliecināts, ka esi visu bagātību, mīlestības, veselības un vislabākās nākotnes vērts, tad iegūsti brīnišķīgu platformu, lai tas viss materializētos un realizētos dzīvē.

Un tieši tad, kad iegūsti šo sajūtu un patiešām sāc saprast, ka Dievam tavā dzīvē viss ir iespējams, un tad, kad atceries stāstu par egli (no Dainas raksta), ka Dievam no augšas viss labāk redzams, tad pēkšņi saproti, ka vari tos mērķus nerakstīt un vizualizācijas netaisīt.

Un tu tik un tā zini, kurp ej. Un tu tik un tā zini, ka Augstākie spēki tevi vada. Un tu pilnībā paļaujies, jo zini, ka tava zemapziņa ir sakārtota un tajā nav graujošu baiļu. Vai arī ja ir, tad tu zini, ko darīt un kā no tām tikt vaļā. Tevī ir miers un paļāvība un bezgalīga vēlēšanās darīt labu sev un Dievam par godu. Un darīt to vislabākajā iespējamā veidā – ja iespējams, tad caur savu misijas darbu, ja vēl ne, tad caur misijas apziņu par katru darbu, ko dari.

Un šai periodā saproti, ka jebkura mērķa uzstādīšana tevi bremzē, jo tu varbūt nesaskati pietiekoši tālu. Tu varbūt sevi ierobežo tikai uz šo mērķi, bet Dievam mērķi tavā dzīvē ir daudz tālāk. Un tad tu saproti, ka vari katru dienu no sirds darīt savu darbu un atbildīgi un ar mīlestību dzīvot savu dzīvi un vērot cik daudz laba ar tevi notiek.

Kāpēc?

Tādēļ, ka arī šobrīd tu esi fokusējis savu apziņu, domas un enerģētiku konkrētā virzienā – virzienā uz Augšu un uz Iekšu. Tu visu laiku esi saistīts gan ar savu dvēseli gan ar Dievu. Un kamēr vien šo saikni nepazaudē, tikmēr skaidri vari sajust, kā Augstākie spēki tevi vada. Un tu vienkārši Viņiem netraucē. Tu ļaujies un vēro, tu esi laimīgs, jo izdari daudz vairāk kā būtu iedomājies darīt. Ar tevi notiek notikumi, kurus tu pat nebūtu iedomājies lūgt.

Reiz Lazarevs kādā lekcijā teica – īstā lūgšana ir bez vārdiem. Tā ir tikai bezgalīgas pateicības un mīlestības vibrācija.

Bet ja šī saikne kaut kad pazūd, tad atkal jāsāk ar savu spēku pārbaudi un uzticēšanos sev un savai varēšanai – ir jāuzstāda mērķi, jākoncentrē enerģija, jāveido attiecības ar Dievu un viss aiziet pa apli. Vai pa spirāli. Tas jau atkal atkarīgs no mūsu augšanas (un brīžam krišanas atpakaļ).

No austrumu enerģijas skaidrojumiem tas saistīts ar Tamaz , Radžass un Satvu. Lai izkļūtu no Tamaz – ir jāiziet caur Radžass (mērķu uzstādīšana un sasniegšana) un tad var piekļūt Satva enerģijai. Par to jau esam runājuši citā rakstā.

Es novēlu Tev jebkurā no šiem posmiem sajust saikni ar sevi (savu dvēseli un īsteno būtību) un Dievu un ticēt virzībai, kurp ej.

Ar mīlestību,

Inese

Komentāri (174)  |  2012-01-22 22:31  |  Skatīts: 16164x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Sofija* - 2012-02-07 00:00
Paldies,mīļās meitenes! Šķiet, ka pareizi uztrāpīts, ka sirds dziļumos, es jau visu esmu izlēmusi, vienkārši tik tiešām neatsverams ir atbalsts un drauga plecs. Jūs visas esat superīgas, tik mīļas un tuvas, tas ir interesanti, mēs pat viena otru nekad neesam redzējušas, un tomēr esam kopā.


Diāna* - 2012-02-10 08:25
Pirms divām dienām man pavisam "nejauši" redzeslokā nonāca Elvitas Rudzātes grāmata "Mīlestības brīnums". Jāsaka godīgi - izlasīju un guvu visas atbildes, kas man tobrīd šķita tik aktuālas. Autore ļoti skaidri, minot konkrētus piemērus, izskaidro mīlestības būtību starp sievieti un vīrieti un tās šķēršļus. Tiešām lasīju ar baudu.
Man pašai jau tas viss aiz muguras, taču meitenēm, kurām attiecības šobrīd balansē uz naža asmens - ļoti vērtīga lasāmviela.

Atvaino, Inesīt, ka pie šī raksta - tas uz iepriekšējo komentāru pamata:)

Baiba* - 2012-02-10 16:44
Jā, man arī šī grāmata bija atklājums. Man patīk autores stils- ļoti pieņemams un saprotams. Man sasaucās ar Vilmas Lūles atziņām, tikai vienkāršāk un strukturētāk. Diāna, paldies, ka atgādināji par šo grāmatiņu, atsākšu lasīt, nepabeidzu.

Ilona* - 2012-02-13 19:53
Tikko vienā grāmatā lasīju, ka ja ir stresa situācija, ir atkal tā pierastā nepareizā reakcija uz stresu, tad vajagot paņemt šo izveidoto kolāžu, mērķu sarakstu un sajust to sajūtu, ka viss sasniegts. kaut ko līdzīgu iesaka arī Siņeļņikovs - šo slikto tēlu aizstāt domās ar pozitīvu, tik ilgi, kamēr katru reizi esot noteiktai negatīvai situācijai izlec tas pozitīvais modelis.

Būtībā jau šie mērķi ir lielisks veids, kā atrast tos zemūdens akmeņus un tad ar šīm sajūtām, ka ir sasniegts vēlamais, skalot tos akmeņus prom.

Kāds viedoklis tiem, kas ir sasnieguši, to ko vēlējušies un kā esat tikuši pāri zemūdens akmeņiem?



Inese* - 2012-02-13 20:18
Manas lielās vēlmes un lielie notikumi ir piepildījušies tieši tad, kad saprotu - nav mana vara un es to nespēju. Kad es it kā pasaku, ka esmu izdarījusi visu šī mērķa vai šīs vēlmes labad, bet mani spēki ir par maziem. Un ja tas notiek patiesi (nevis koķētējot), tad pēc kāda laika viss sakārtojas un ir tieši tā, kā biju iepriekš izsapņojusi.

Man šķiet, ka tas ir brīdis, kad noņemu nost piekēršanos šai savai vēlmei un ar it kā tādu kā atsacīšanos no tās, dodu beidzot tai vietu ienākt manā dzīvē. Ka iepriekš esmu bijusi kaut kā saspringusi un ka dēļ tā saspringuma nekas nenotika. Vajadzēja atslābt, lai notiktu.

daoA Inesei* - 2012-02-24 21:48
Ja cilvēks no dabas jau ir kārtībā....Inese, vai tas ir iespējams,ka kāds tāds jau piedzimst?

Inese* - 2012-02-24 21:57
Ko nozīmē kārtībā?

Piedzimstot, mēs visi esam "kārtībā", jo mūsos ir ļoti daudz dievišķas enerģijas. Pēc tam mēs sastopamies ar pasaulīgu dzīvi un it kā attālināmies no savas īstenās būtības (dvēseles) un nedomājam par šo dievišķo tīro enerģiju, līdz kāds notikums, vai notikumu sērija, mūs atkal pievērš šim jautājumam un mēs sākam domāt.
Un tad sākas mūsu ceļš pretim sev un pretim Dievam.

Manuprāt tiem, kas ir pilnīgi, viņiem vairs nav jāiemiesojas.

daoA* - 2012-02-24 21:58
Un tieši tad, kad tu visu pieņem, un tieši tad, kad esi gatavs atkāpties, tad dzīve kaut kā sakārtojas. INESE!
Tas rada pārdomas: ja man ir kredīti , naudu grūti nopelnīt, tad atteikties no plāna ikmēnesi nomaksāt kredītu? tad viss notiks?
Varbūt jādomā, kā tikt galā ar situāciju?radīt jaunas iespējas?
Es mīlu savu darbu,kas ir ļoti smags, bet gūstu tajā sev dzīvesprieku un gandarījumu, mīlu savu ģimeni, es palīdzu arī tiem, kuri man kaitējuši, es neesmu par naidu un atriebību... bet kreditori vienalga nesnauž... mani kredīti nav alkatības dēļ, bet ,lai beidzot ģimenei būtu savs ļoti pieticīgs dzīvoklītis.


daoA KATEI* - 2012-02-24 22:02
Kā klājas Kate? Vai risinājums atradies?

Inese* - 2012-02-24 22:03
Nu tad taču viss ir kārtībā. Ja cilvēks ir pieņēmis savu situāciju, mīl savu darbu, mīl ģimeni un rod iespējas kā nomaksāt kredītu - viss ir apsveicami:)


daoA INESEI* - 2012-02-24 22:08
Piedzimstot, mēs visi esam "kārtībā", jo mūsos ir ļoti daudz dievišķas enerģijas. Pēc tam mēs sastopamies ar pasaulīgu dzīvi un it kā attālināmies no savas īstenās būtības (dvēseles) un nedomājam par šo dievišķo tīro enerģiju..
Jā, bet nav taču tā ,ka piedzimstot mēs visi vienādi.jau ar 1. dzīves dienu ārpus mātes miesas , mēs esam katrs savādāks.Itkā vajadzētu visiem vienādi mātes pienu ēdot, gulēt ,smaidīt u.t.t. bet ir taču arī bērni,kopš dzimšanas pavisam atšķirīgi.
Ja jau mūsos ir viss "kārtībā ", tad nebūtu iemesla no tā atiet. Kas tad sekmē atiešanu no tā?

Karinčiks..* - 2012-02-24 22:09
daoA
Jauki,ka raksti,ka patīk savs darbs,ka mīli un palīdzi..
Bet vai esi domājusi kā nopelnīt vairāk?
Kā rast sevī prieku,lai Tevi neietekmētu kreditori..


daoA Inesei* - 2012-02-24 22:15
Inese* - 2012-02-24 06:03
Nu tad taču viss ir kārtībā. Ja cilvēks ir pieņēmis savu situāciju, mīl savu darbu, mīl ģimeni un rod iespējas kā nomaksāt kredītu - viss ir apsveicami:)

Es nedomāju, ka to sauc par situācijas pieņemšanu - jo mīl darbu un ģimeni tāpēc, ka mīl, bet meklē iespējas nomaksāt kredītu- nopelnīt naudu tam - nav jau izvēles, kredīts jānomaksā.
es tieši domāju, ja es tikai mīlētu visu sev apkārt, bet reāli nemēģinātu kredītu nomaksāt , domāju nebūtu labi man.

Es par to, ka mīlot arī jārīkojas , vēlos vēl piebilst- taisnība gan - ar galvu sienā skriet gan nevajadzētu, kaut kur arī jīebremzē, pat tad , ja
kaut kas pietrūkst.

daoA Karinčikam* - 2012-02-24 22:23
Jā, esmu domājusi. Strādāju vairāk. Mans darbs ir tāds, ka saņemot naudu no otra, arī jāiedod ,kas labs pretī, dažkārt par ļoti mazu samaksu.
Jo tam otram ir mazāk.
Iespējams, no manas puses tas nav pareizi? Nav jādomā par citiem
Manam darbam nav jēgas, ja daru to tikai naudas dēļ.
Tur vēl ir doma pamatā - nekaitēt...
Prieka man netrūkst. Daru arī ārpus darba dažādas lietas.
Varbūt nejust līdzi citiem un paņemt maksimāli , cik var paņemt?
Lai nebūtu jādomā par kreditoriem.
Gribās savu darbu darīt ne tikai naudas dēļ.
Pēc gada būs vieglāk, bērni sāks strādāt. Varbūt tas būs atrisinājums?

Karinčiks..* - 2012-02-24 22:25
daoA
Izvēles ir vienmēr..par to vien varam būt pateicīgi,ka mums ir iespējas izvēlēties...


Inese* - 2012-02-24 22:33
nu par to piedzimšanu katram savādākā pozīcijā - tur der izlasīt Maikla Ņūtona grāmatu "Dvēseļu ceļojums" un tad viss top skaidrāks.

Īsos vārdos varētu teikt tā, ka mūsu dvēseles ir ļoti dažādas un katrai ir vajadzīga sava mācība - tieši tādēļ mums katram ir savi apstākļi jau piedzimstot.

Kapēc mēs attālināmies no dievišķā? Tādēļ, ka katram mums bez dvēseles ir arī ego, prāts, personība, kuriem ir diezgan liela teikšana mūsu dzīvē. Un tie ved mūs pa karjeras kāpnēm un dažādām situācijām un iet visu šo caur spēka pozīcijām, caur plusiem un mīnusiem, caur samērīšanos un konkurēšanu, caur "esi pats labākais" un "paņem no dzīves visu".....un tā šim visam pa vidu tā dvēsele kaut kā apklust. Līdz brīdim, kad kāds notikums to prātu, ego un personību (tie visi savstarpēji pārklājas) noliek pie vietas.
Un tad mēs uzzinām, ka mums ir dievišķa daļa mūsos, tad sākam domāt par savu dzīves jēgu un misiju, tad sākam atjaunot un kopt attiecības ar sevi un ar Dievu.

Savukārt par tiem kredītiem, mīlestību un darbošanos - nu laimes terapija jau ir nepārtraukta darbošanās caur mīlestību:))
Un ja diemžēl ir tā gadījies, ka ir paņemts kredīts, tad pieņem šo situāciju ar mīlestību, ciena savus toreizējos lēmumus, ciena sevi un apstākļus, kuri šobrīd ir, un ar mīlestību (aktīvi darbojoties) iet cauri šai situācijai :)
Galvenais ir neiespringt.
Ja spējam atlaist situāciju un par to "necepties", tad visu pēc kārtas darot ar mīlestību, dzīve sakārtojas un kredīti nomaksājas :))

daoA Inesei* - 2012-02-24 22:34
Jā, protams var gadīties, ka kaut kas ir jāzaudē. Pieņem to. Pieņem, ka varēsi dzīvot arī bez šīs mājas, vai bez šī dzīvokļa.
Jo īstenībā jau tiešām varētu.
Inese!

Man daudzus gadus nav bijis sava dzīvokļa. Nācies īrēt tos, saimnieks jebkurā brīdī ar maziem bērniem var izmest tevi uz ielas.
Nav radu, pie kuirem apmesties

Es domāju, ka jāsaprot ir, ka vari zaudēt, bet jāpieliek domas un darbi, lai neesi uz ielas , vai atkarīgs no kāda dzīvokļa izīrētāja.
Mājai plašā nozīmē - vai tā tava māja vai dzīvoklis - jābūt . Bez tā nevar iztikt.
es nedomāju, ka jāpieņem viss pieņemšanas pēc, Jāpieņem tas , ko nevari mainīt- Tava pagātne tā. Bet tagadni vari mainīt, tikai neskrienot ar galvu sienā gan.


Karinčiks..* - 2012-02-24 22:35
daoA
Paldies par atbildi..
Manas domas ir tādas..
1)Ir jābūt laimīgai,ne pareizai.
2)Ir jādod..un nav jāgaida atpakaļ.
3)Ja Tavam darbam nav jēgas,tad Tu redzi šī rezultāta sekas..jo Tu saki,ka dari to naudas dēļ..bet ja Tevī nav prieka,mīlestības par to,ko dari..
4.) Mīlot sevi..Tev noteikti neiezagsies doma..nav jādomā par citiem
Lai Tev veicas

daoA Karinčikam* - 2012-02-24 22:42
Tam es 100% piekrītu. man ir bijušas iespējas izdarīt dažādas izvēles.
Pateicos tiem, kuri mani stiprāku darījuši, jo par brīnumu izrādījās kā nav ne draugu , ne ienaidnieku ir tikai Skolotāji.
Patiecos tai iespējai,kas ļāva man apgūt manu specialitāti, palikt dzīvai pēc avārijas , satikt cilvēkus , kuri ticīgi un man palīdzēja SAPRAST lietu dabu.
Varbūt esmu pārprasta - gribēju tikai teikt,ka cilvēkam vienmēr ir iespēja izvēlēties un arī rīkoties...
Paldies- mēs esam domu biedres!

Inese* - 2012-02-24 22:42
Mēs ļoti daudz no šiem jautājumiem šai lapā esam jau izrunājuši un es tagad vienā dienā visu mācību un savu pasaules uzskatu šeit komentāru sadaļā diez vai varēšu uzrakstīt:)

Varu tikai vēlreiz atkārtoties un teikt - laimes terapija ir darīšana caur mīlestību.
Tā nav pasīva vērošana, tā nav tikai tērzēšana, tā nav klausīšanās vai lasīšana. Svarīgākais sākas tad, kad to, ko saprotam vai uzzinām sākām ieviest dzīvē.

Un "ļauties" nenozīmē "neko nedarīt".

Ļauties nozīmē darīt ar ticību un paļāvību :)

daoA Karinčikam* - 2012-02-24 22:55
Kaus kas nogājis greizi- es nerakstīju, ka strādāju naudas dēļ un tikai
Manī ir prieks par to, ko daru. manī ir prieks par dzīvi, jo esmu pārcietusi smagu avāriju un esmu vēl šeit , meitenes, starp Jums visām!

JŪTU , ka katrs manis teikto saprot tā kā saprot- es rakstīju par to, ka arī mīlot tos , kas apkārt , arī savu darbu u.t.t. , NEDRĪKST nolaist rokas un tikai ļauties dzīves ritējumam.
Ieklausīties savā zemapziņā un rīkoties.
Gribēju uzmundrināt tos, kuri nezina kā rīkoties...

Uh, žēl , ka nemācēju uzrakstīt , lai saprot...
Arī mācība! paldies, Skolotāji!



dao INESEI* - 2012-02-24 23:05
Paldies par padomu- jā, "Dvēseļu ceļojums "laba grāmata , kuru pēc izlasīšanas uzdāvināju tālāk , lai citi arī lasa.

Paldies, Inese! Turpmāk mācīšos izklāstīt savas domas savādāk,lai netiktu pārprasta.
Es visam piekrītu 100% , tikai ar piebildi, ka pat tad , ja Tu daudz strādā, gūsti prieku no tā, bet esi trūcīgs, nav jēga ieslīgt domās, ka esi bagāta sieviete- varbūt vēlēties tādai kļūt un arī ko darīt šai sakarā?
Tikai ne ar galvu sienā skriet. Jo es pati vados pēc principa , ja nevari kalnā uzkāpt, tad apej tam apkārt un būsi mērķi sasniedzis.
Būs gan garāks ceļš , bet būs laiks padomāt un apkārtni apskatīt...
Jā, ļauties ir dzīvot ar paļāvību un ticību , bet vēl tam vēlētos klāt pielikt : sargā sevi pats un Dievs Tevi sargās!


Karinčiks..* - 2012-02-24 23:31
Tad jau dao viss kārtībā:))
Paldies,ka padalījies...
Pārparatumi arī piederas pie lietas:))


Inese* - 2012-02-25 00:38
Domājot, ka esam trūcīgi, mēs vairojam trūkumu.
Domājot, ka esam bagāti, mēs vairojam bagātību.

Bagātību visplašākā nozīmē (bagāti savā mīlestībā, bagāti attiecībās, bagāti ar visu, kas mums pieder)

Baiba* - 2012-02-25 03:45
Man šķiet, šis te bija pārprasts- "Un "ļauties" nenozīmē "neko nedarīt".
Ļauties nozīmē darīt ar ticību un paļāvību :)" Tagad viss ir salikts pa vietām.



Lapa | [1] [2] [3] [4] [5] 6 [7] |

Atpakaļ