Brīnišķīga diena


Komentāri:

Gunita* - 2012-01-15 18:27
Burviigs rakstins!Paldies Baibai! Man tik radas tads jautajums(varbut Brigita var atbildet) ka planot dienu un ari izdarit to ko ieplano,ja esi mamma mazam berninam(es gaidu driz driz nakam pasaule musu otro berninu)? Varbut kada varetu uzrakstit kadu rakstinu jaunajam maminam,ceru ka te tadas ir vairakas.Mils paldies jau ieprieks....

Gunita* - 2012-01-26 01:06
Rakstu dienas 5 top,bet pagaidam tos izpildit nesanak(tikai kadus 3 darbinus) tuvijas bridis kad pasaule naks otrais bernins un vairak par visu man gribas atpusties kamer deelins ir darzina.Bet nu katram laikam savs....gan bus man energija un speks veikt visus darbinus


sadaļa: LASĪTĀJI RUNĀ

Sveika!

Nu, tā kā mēs esam pašas savas dzīves autores, jeb, kā man arī patīk teikt, dzīves mākslinieces, tad pašas arī ņemam otu rokā un radām savu dienu, vai ne? Es iedvesmojos no Robina Šarmas video un nolēmu pamēģināt- diena patiesi izdevās lieliska, tādēļ gribu padalīties un iedvesmot arī Tevi. Šarma saka- kā dienu iesāksim, tā pavadīsim, tātad:

1) pirmām kārtām piecelies stundu agrāk, nekā parasti. Man sanāca 5-os no rīta (visi mājinieki vēl gulēja), jo ap 6.30 jau sāku post bērnus uz dārziņu; Pateicu sev smaidīgu „labrīt” spogulī un pateicos jau iepriekš par brīnišķīgo dienu, kas man būs. Nu tad izpucē zobus un

2) pavingro (es atcerējos jogas pozu- sveiciens saulei un izpildīju to, jo man tā ļoti patīk) un padejoju nedaudz, nezinu, manī vispār bija tik daudz līksmības par to, ka šī diena būs burvīga;

3) ieej dušā- nu es gāju kontrastdušā pa Tijas modei, kā jau mēs tagad daudzas sekojam rakstam „Aukstums un ķermeņa gudrība”. Beidzamā auksta ūdens šalts, kārtīgi noberzos ar dvieli, sajūta superīga, ātri saģērbos un, baudot karsto ingvera tēju

4) savā laimes dienasgrāmatā ierakstīju Dienas top 5- tās ir 5 lietas, ko Tu šai dienā gribi paveikt, lai tā būtu priekš Tevis vērtīga diena. Man tās bija: lieliski sagatavoties intervijai (bija viena šodien), būt iecietīgai un pacietīgai pret bērniem un visām situācijām, izdarīt kaut ko, kas ir ārpus manas komforta zonas, izdarīt kaut ko labu nesavtīgi kādam un ēst veselīgi (pagatavoju pavisam jaunu un veselīgu ēdienu priekš mūsu ģimenes- karstos vistas salātus un vēl izspiedu svaigo greipfrūtu- apelsīnu sulu (sulu spiede stāvēja aizmirsta no pagājušā gada vasaras J ). Tev, protams, būs savas lietas, ko Tu gribēsi izdarīt šai dienā- darbā, ģimenē vai savas veselības labā. (padomā, cik daudz labu lietu tas sanāk mēneša laikā, ja katru dienu piecas- Tava dzīve vienkārši nevar neuzlaboties J) Es vēl ierakstīju pateicības, drusku parunājos ar Dievu un visbeidzot noskatījos iedvesmojošus video internetā. Rīt es šai laikā domāju pameditēt. Nu vari darīt visu, kas uzlādē Tevi garīgi. Jā, vēl es pārskatīju savus mērķus. Nu tā, lai turētu tos fokusā. (jāpiebilst,.ka šī man ir pavisam jauna prakse, jo pirms tam biju tāds pa straumei peldētājs- kas būs, tas būs, tagad peldu pa straumi, bet jau zinu, uz kurieni jāvirzās un no kā jāizvairās). 

Tā nu stunda bija pagājusi un es biju pilna spara jaunai dienai. Patīkami, ka nebija nekādu raižu, bet pilnīgs miers, jo visas raizes bija uz papīra vai aizskalotas dušā. 

Nu kā Tev šķiet, kāda bija mana diena? Protams, lieliska! Tā vienkārši nevarēja neizdoties! Es nevaru paredzēt visu, kas notiks manā dienā, bet varu ieplānot savu attieksmi, uzpildīt enerģiju un palikt fokusētai uz patiesi svarīgo.

Mēs jau esam tādas būtnes, kas ātri aizmirst... Un tā ikdienas rutīna ātri ievelk sevī... Tāpēc ir tik svarīgi uzpildīties garīgi katru dienu (pat ja mēs to visu pozitīvo zinām) un fiziski, lai mēs spētu justies lieliski un atcerēties par svarīgo.

Vai Tev arī ir savi rīta rituāli? Padalies!

Lai Tev lieliska šodiena un katra nākamā!

Baiba Mūze

Komentāri (26)  |  2012-01-14 18:55  |  Skatīts: 6838x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Maija* - 2012-01-14 21:15
Brīnišķīgi, paldies par dalīšanos, Baiba! Mani tas arī iedvesmoja daudz nopietnāk pievērsties sevis noskaņošanai uz brīnišķīgu dienu, jo, kā jau Tu saki, ikdienas rutīna ievelk sevī un no rītiem mēs bieži tik ļoti steidzamies un pat kaut kur sastresojamies, ja nepaspējam laikā. Un kāda diena var būt, ja paši to sākam ar stresu?!
Vēlreiz paldies, Baiba, par pamudinājumu!!!

Brigita* - 2012-01-14 21:40
Paldies par rakstu! Tiešām iedvesmojoši:) man saņemties un celties agrāk, jo man tā nāk miegs un nevaru sevi dabūt sliedēs:) ( vēl naktīs diezgan bieži mazā ceļās - to turu kā attaisnojumu sev:))
Mans rituāls jau kādus gadus 5 ir sveiciens saulei - tas ir brīnišķīgs pamošanās veids uzreiz pēc piecelšanās:)

tulpe* - 2012-01-15 02:19
Kad darba dēļ ik rītiņu agri sanāk celties,tad svētdienas kā vienīgās brīvdienas rīts ir īsts saldums. Vasarā jau negribas tā čučēt,tad saule,un gaisma,un putnu dziesmas,un siltums. Bet ziemā jau senie latvieši pa mājas iekšu čunčājās, lai cik strādīgi nebūdami:)Un man arī -pagulēt gribas, par pelēko skatu aiz loga papriecāties un sevī līksmi apzināties-es silt'gultiņā:)

Baiba* - 2012-01-15 04:02
Paldies, meitenes, par siltiem vārdiem!

tulpei- nu man arī bija tā, ka agrajā rudenī katru dienu cēlos stundu ātrāk, tad tumšajā laikā biju to atmetusi, un tagad atkal pamēģināju- nu forši. īstenībā nejūtu starpību-tajās dienās, kad esmu piecēlusies agrāk, nemaz nejūtos vairāk nogurusi. Bet, protams, pavasarī un vasarā to izdarīt ir vieglāk :)

Šodien arī kā brīvdienā pagulēju ar bērniem ilgāk, bet aukstajā dušā nu vienkārši nevarēju neieiet. :) Kaut kā prasās to foršo frišumu pēc ausktā ūdens!

Brigitai- jā, pazīstamas izjūtas, kad mazais mostas, izjūk viss režīms. Kad manējie vēl bija tik mazi, ka naktīs pupojās, mana vienīgā doma katru brīvu brītiņu bija nedaudz pagulēt :) Tāpat ir, ja bērninš saslimst un naktīs neguļ labi. Bet tagad, kad mazie naktī labi guļ (bērnudārzs arī daļēji ievieš tādu strukturētu dienas režīmu), tad varu arī sev ieviest kādu režīmu. Man likās, ka nekad neatgulēšu to, ko esmu iekavējusi- 4 gadus negulētas naktis- labi, ka tā nebija gan :)

Baiba* - 2012-01-15 04:08
Ziniet, kas man visvairāk patīk šais "plānotajās dienās" (es domāju- cik nu mēs no savas puses varam plānot, pārējo atstājot Dieva rokās)- tas, ka ir tāds nepārspējams miers- par to, ka es pilnībā zinu, uz kurieni es eju un ka neko nevaru nokavēt, neko nevaru nepaspēt, manī ir pilnīga paļāvība. Un ne jau tāpēc, ka tiešām visu ieplānoto var paspēt vai izdarīt, bet dēļ prātā un dvēselē ieviestās skaidrības un piepildītības

Gunita* - 2012-01-15 18:27
Burviigs rakstins!Paldies Baibai! Man tik radas tads jautajums(varbut Brigita var atbildet) ka planot dienu un ari izdarit to ko ieplano,ja esi mamma mazam berninam(es gaidu driz driz nakam pasaule musu otro berninu)? Varbut kada varetu uzrakstit kadu rakstinu jaunajam maminam,ceru ka te tadas ir vairakas.Mils paldies jau ieprieks....

Ilze* - 2012-01-15 18:48
Arī man jau kādu laiku darbdienas rīts sākas 5 no noslēdzas 22. Tas patiesi maina ikdienas noskaņojumu, darba spējas un sagatavo brīnišķai dienai. Ne velti mūsu senči saka, ka rīta stundai zelts mutē... 3x nedēļā es eju šai laikā skriet. Un tās arī ir ļoti īpašas sajūtas - redzēt savu ielu, rajonu, pilsētu rīta klusumā un mierā "ietītu". Tikko bija tumšs un lietains, tagad ir pasakains baltums visapkārt, nāks pavasaris ar rīta putnu dziesmām... Tas ir īpašs laiks. Dīvaini, ka esmu atklājusi to tikai pavisam nesen...

Baiba* - 2012-01-15 19:33
Ir tik patīkami saņemt atgriezenisko saiti.. Paldies, meitenes!

Gunitai- es arī esmu divu bērnu māmiņa- nu ar mazulīti ir tā (Tu jau droši vien to zini, ja tas ir tavs otrais bērniņš), ka pārsvarā pakārtojies viņam vismaz pirmos 6 mēnešus. Kad sāksi radināt nost no nakts barošanas, tad vari jau domāt par konkrētu dienas ritmu. Katrā ziņā Tev jāatrod arī kāds laiks sev pašai, kad mazuli paskata kāds cits- vīrs, mamma, draudzene- un pat nav būtiski, kurš diennakts laiks tas ir. Galvenais, ka tas ir regulāri, tā Tu atjaunosi savus resursus. (man tas bija ļoti ļoti svarīgi, jo dažārt izsmēlu sevi burtiski līdz spēku izsīkumam). Vēl ir svarīgi atrast laiku, ko pavadīt kopā ar vecāko bērnu (tas viņam ir ļoti svarīgi) divatā (bez mazulīša)- nu, teiksim, katru nedēļu. Bet prieks par mazo dzīvībiņu dos Tev papildus enerģiju. No sirds novēlu laimīgi gaidīt, sagaidīt un audzināt Tavu mazo brīnumiņu!

Jannat* - 2012-01-15 21:15
Gunitai!
Man viens beernins nu jau tik liels, ka vairaakus meenesus gulj normaalaa nakts reziimaa
Kad biju peedeejaa meenesii, atklaaju Laimes Terapiju, praksalaanu, guleesanas laikus un visu citu ar, bet bija taa sajuuta, ka nu turpmaakos 5-6 meenesus to veel nevarees dariit un taa jau arii ir - Sis ir Visuma likums visaam sievieteem, maateem - pakaartot savas vajadziibas, dot daasni un bez iebildumiem so laiku mazajam cilveekam - jo tas ir visceelaakais maates misijas kulminaacijas laiks - no beerna ienjemsanas briiza lidz ar visaam dzemdiibaam un, protams, peec tam siem daziem meenesiem, kameer mazais ieiet labaa ritmaa.
Mums tak katrai ir kaadi iipasie momenti, dienas vai periodi, kad neieejam laikus guleet, plaani mazaak darbojaas, varbuut laiks jaavelta kaadam, kam tas ir noziimiigi un svariigi.
Galvenais, savaa sirdii pieturies pie siis veeleesanaas, ka gribeesi savaa naakotnee plaanot un iistenot, un kad viss nostabilizeesies savaa vietaa, tad jau arii saaksi :) Lai izdodas :))

Jannat* - 2012-01-15 21:56
Baibas raksts ir iedvesmojoss un pamaacoss! Paldies Tev, ka padaliijies!
Man patika taa doma, ka ar siem pieciem plaaniem iedod dienai centru, padara to noziimiigu - tas rada taada sava dziives autora sajuutu
- bet tajaa pat laikaa tas netraucee Dievam darboties un sniegt sos paarsteigumus.
Gribu arii nopietni paardomaat un paplaanot savu laiku - agraak mans moto bija arii - peldeet pa straumi, ljauties, kur tevi aiznesiis.
Bet tad manaa dziivee citi atljaavaas buut saimnieki, zinaaja labaak par mani ko dariit, ko nee!
Lai gan man nav taa ieskiceeta plaanu diena, bet, pateicoties, rituaaliem kaa dusa, riiveesanaas, maajas uzkopsana - jau ir organizeetiibas un pozitiivisma sajuuta!! Bet pameeginaat Baibas variantu - sii diena buus briiniskiiga :))

Līga :)* - 2012-01-16 04:25
Paldies Baiba par šo burvīgo rakstu!! Ļoti pozitīvs :) Tai aukstā dušā man īsti nesanāk ieiet, elpu aizrauj, kontrastduša nozīme no sākuma karstā dušā, pēc tam aukstā ja? Mans vīrs ik rītu aplejas ar spaini auksta ūdens, esmu mēģinājusi, bet kaut kā neesmu ieviesusi sev ikdienā :)
No rītiem,pirmais ko daru iedzeru glāzi ūdens - kurā esmu ierunājusi savus burvju vārdus šai dienai...
Ik rīta biezputra, un dodos uz darbu, strādāju netālu no mājām tāpēc uz darbu eju kājām, pa to laiku es klausos austiņās kādu meditāciju vai iedvesmojošu afirmāciju un mana diena ir lieliski sākusies :)
Un tāda tā arī kļūst :)
Vairosim pozitīvo!

Baiba * - 2012-01-16 17:30
Līgai- jā, kontrastduša ir pārmaiņus karstais un aukstais ūdens, lielisks treniņš asinsvadiem.
Par ūdeni- aizmirsu pierakstīt-jā, es arī cenšos pa dienu izdzert vairākas glāzes tīra ūdens. Un ja tajā ierunā burvju vārdus.. nu lieliski! Ūdens kā informācijas nesējs noteikti nodod to mūsu ķermenim.
Meditācijas un afirmācijas esmu ierakstījusi telefonā un klausos, kad eju pa ielu. Vai mājās, darot mājas darbiņus.:)

Gribēju vēl piebilst- nevajag mocīties pašpārmetumos, ja kādu dienu nepiecēlāmies agri, pavaļojāmies- visu jau darām ar mīlestību. Nebūs liela labuma, ja to darīsim tikai aiz pienākuma izjūtas bez prieka. Galvenais- lai neiestājas tāda ierakšanās darbos gan mājās, gan ārpus mājas, ka nespējam ieplānot regulāru laiku sev, lai pabarotu miesu, dvēseli un garu. Jo tas jau vēlāk atspēlējas.

Liene* - 2012-01-16 21:46
Vai variet pateikt kādas meditācijas nosaukumu? Gribētu ierakstīt diskā, lai darot mājas darbiņus paklausītos...
Un par tiem buramvārdiņiem ūdens glāzē? Tie ir kādi īpaši?

Baiba * - 2012-01-16 22:47
Lienei- es klausos Ineses meditāciju disku, ko var šai pašā mājas lapā iegādāties. Pieļauju, ka YouTube vai Rēriha grāmatnīcās varētu būt kādi diski, tikai diez vai latviski.
Par buramvārdiņiem- nu tos jau var katrs izdomāt pēc sirds patikas, ļaujot vaļu fantāzijai:)- var vienkārši ierunāt labus vārdus- laime, mīlestība, spēks utt. Iztēloties, kā ar šo ūdeni tu uzņem visu labo, kā kļūsti skaistāka, mīlestības piepildītāka, veselāka kā jebkad. Svēti šo ūdeni un iztēlojies, ka tas ir pats dzīvības eliksīrs (un tā ir patiesība), ko Tu pa malkam izbaudi.

Inese* - 2012-01-17 19:33
ūdenī var ierunāt lūgšanas un pateicības Dievam. Tad tā būs vislielākā svētība.
Bet, ja ierunā kādu vēlēšanos vai kaut kādu konkrētu lūgumu, tad vienmēr vajag tekstu pabeigt ar vārdiem "lai tas notiek manam un visas pasaules labumam".
Ar to mēs noņemam nost iespējamību, ka savēlamies vai ierunājam ko nevajadzīgu sev vai apkārtējiem.

Un vēl var vienkārši šo ūdeni samīļot bez vārdiem.

Grieta* - 2012-01-17 20:35
Burvīgs un iedvesmojošs rakstiņš, paldies! Un nācis pašā laikā! :)
Gribēju pajautāt raksta autorei - varbūt vari ieteikt kādus konkrētus video ar Robinu Šarmu?
Jau iepriekš paldies :)


Baiba* - 2012-01-17 22:16
Grietai- paskaties www.robinsharma.com- tur ir video sākot no jaunākajiem pie augšā pie sadaļas Free tools Youtube, ir arī audio faili un lasāmpamācības. Vismaz man ir tā, ka redzētais pamudina vairāk uz darbību, nekā vienkārši grāmatu izlasīt. Vari arī vienkārši YouTube ierakstīt Robin Sharma un Tev parādīs vairākus video..

Baiba* - 2012-01-17 22:32
Konkrēti šim rakstam iedvesmojos šeit http://www.youtube.com/watch?v=agtFzBP9Fo0&list=UU6oh54zIYKyW6hgBiZzLLsA&index=41&feature=plcp
Interesanti, ka pirms gadiem 5-6 izlasīju "Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari" un uz mani tā neatstāja gandrīz nekādu iespaidu... Bet tagad esmu Šarmas fane. Viss notiek īstajā vietā un īstajā laikā. Un mēs arī nepārtraukti maināmies. Grāmata jau ir tā pati. Kaut kas manī ir izmainījies. :)

Baiba* - 2012-01-18 13:52
Ziniet, kā vēl labi saņemties uz auksto dušu? Varbūt šķitīs nedaudz smieklīgi, bet man labi palīdzēja- nomērc jaunu masāžas birsti. Vai dušas cepuri. Vai līdzīgu nieku dušai (es nopirku jaunu dušas aizkaru, lai ūdens netek zemē, kad dušojos). Nu būs tak žēl, ka stāvēs neizmantots... :) Vismaz man tā bija.
Un jauniegūtā rīta stunda ir zelta vērta!

Grieta* - 2012-01-18 17:45
Liels paldies, Baiba! :)))

Ināra* - 2012-01-24 03:25
Patreiz esmu atklājusi Anselmu
Grīnu. Un konkrēti viņa darbs '"Liela patiesas laimes grāmata'". Arī šai grāmatā ir atbildes uz mūsu jautājumiem.Protams, ne viss uzreiz dodas rokā, bet vairākkārt pārlasot-super.Arī viņa grāmata '"50 RITUĀLI DZĪVEI"'-tas ir baudījums un paraugs mūsu meklējumiem.

Gunita* - 2012-01-26 01:06
Rakstu dienas 5 top,bet pagaidam tos izpildit nesanak(tikai kadus 3 darbinus) tuvijas bridis kad pasaule naks otrais bernins un vairak par visu man gribas atpusties kamer deelins ir darzina.Bet nu katram laikam savs....gan bus man energija un speks veikt visus darbinus

Baiba* - 2012-01-26 03:39
Gunitai- patiešām atpūties un uzkrāj spēkus, tas ir normāli- jo organisms gatavojas dzemdībām un uzkrāj spēkus. Protams, būs gan spēks, gan enerģija! Bērniņa dzimšana - brīnišķīgs notikums, patiess prieks par Tevi!

Vēl meitenēm- galvenais ir neatmest visam ar roku pēc tam, kad kādu dienu pieceļamies vēlāk vai kādu dienu izlaižam, tas viss pieder pie lietas un arī man tā ir. Ir dienas, kad tiešām gribas un vajag pagulēt ilgāk, lai justos možas un atjaunotu spēkus. Bet katrs nākamais rīts būs jauns un iespēju pilns, kad brīnišķīgi sagaidīt dienu!

Grieta* - 2012-01-31 20:35
Paldies vēlreiz Baibai par šo rakstiņu :) Esmu kļuvusi par Robina Šarmas sekotāju :) Viņš tiešām ir lielisks iedvesmas avots!

Ilva* - 2012-02-01 03:24
Paldies Litai:)
...esmu tik ļoti pacilātā noskaņojumā, ka izlēmu ar Jums padalīties. Saku ļoti, ļoti paldies kādai meitenei vārdā Lita.
Kādu laiku atpakaļ biju pārņemta ar domu, ka man pilnīgi noteikti vajag izlasīt Ineses interviju "Ievas veselībā". Tajā laikā es to neatradu un tā es to visu atstāju, vairs pat nemeklēju...tik vien kā ierakstiju šājā vietnē, ja kāda no meitenēm var ieskanēt, lai atsūta. Un lūk!!!...jau pēc ļoti ilga laika....daža dienas atpakaļ man atraksta Lita....,kura arī tik ļoti vēlas izlasīt šo interviju.....un, man viņai diemžēl, bija jāsaka, ka es tā arī neesmu sameklējusi. Tad lūk!!!...Lita nelikās mierā...un atrada citu iespēju, kā to iegūt.
Padalīšos ar Litas atklājumu.....i-neta vidē ir vietnē kā: www.manizurnali.lv ....un tad tur var caur i banku pasūtīt Žurnālus, kuri atveras un var izprintēt. Par Inesi rakstīts 2011. gada 11.novembra Nr.23 žurnālā.
Paldies Litai...par brīnumjauko atklājumu.



Lapa | 1 [2] |

Atpakaļ