Aukstums un ķermeņa gudrība


Komentāri:

Inese* - 2012-01-04 05:43
Tas nav anonīms:)
Tā esmu es :)


Inese* - 2012-01-04 22:14
Man ārkārtīgi patīk kā mums te sarunas laikā mainās apziņa un mēs, izteiktie karstuma mīļotāji, mierīgi runājam par reālu atdzesēšanos.
Jā - viss ir attieksmē. Un kad mainām attieksmi apziņas līmenī, tad vairs auksts nav auksts un neiespējamais kļūst iespējams un pat ļoti veselīgs un vajadzīgs.
Tiju, liels Tev paldies par šo sarunu un rakstu, Tavu pieredzi un atbildēm!


Inese* - 2012-01-04 23:00
Es ļoti bieži auksto ūdeni leju tieši uz galvas vidus (tiesa gan kontrastdušas laikā). Un man ir sajūta, ka tas man palīdz maniem galvas asinsvadiem.
Ja esmu izgājusi auksto precedūru bez galvas iesaistīšanas, tad man ir tāda kā nepabeigtības sajūta un galva it kā būtu kā vatē :))



sadaļa: LASĪTĀJI RUNĀ

Atsaucoties Inesītes ierosinājumam un nu jau arī sasaucoties ar viņas brīnišķīgajiem rakstiem par nocentrēšanos sevī, tiem klāt pievienoju rakstu par aukstuma terapeitisko iedarbību. Tas varētu noderēt visiem, kurus skārusi veģetatīvā distonija, pārslodze, ilgstošs stress, spriedze vai sāpes locītavās vai kur citur ķermenī, nestabils (pārāk augsts vai zems) asinsspiediens, emocionāls pārjūtīgums, ieildzis nogurums vai dzīvesprieka zudums, biežas iesnas vai slimīgums, vai vienkārši vēlme norūdīties un „nocentrēties”. 

Ārstēšana ar aukstumu ir mūžsena metode, par kuru iespējams lasīt dažādā literatūrā un arī internetā. Šī varētu būt vieta, kur varam padalīties savā dzesēšanās un rūdīšanās pieredzē – to iespējams darīt ļoti dažādi! 

Gan joga, gan mūsdienu psiholoģija bieži lieto jēdzienus „ķermeņa gudrība”, „ķermeņa inteliģence”, „ķermenis kā pašārstējoša sistēma” un arī „ķermeņa atmiņa”. Tā visa ir dievišķā zināšana mūsu fiziskajos ķermeņos, katrā no mūsu miljardiem šūniņu. Cilvēka intelektuālais prāts ķermeņa gudrībai dažkārt mēdz pat nopietni traucēt. :)

Izmantojot dažādus instrumentus – metodes, mums pašiem ir fantastiska iespēja mūsu ķermeņa gudrībai palīdzēt un ļaut ķermenim pašam sevi sakārtot, harmonizēt un arī atveseļot, ja tas nepieciešams. Ir kaut kas jāveic, lai ķermeņa gudrība spētu ieslēgties un aktīvi darboties. Joga ir viens no instrumentiem, kas iedarbina dievišķo gudrību mūsu ķermeņos. Un aukstums – vēl viens visiem pieejams instruments. 

Jebkura veida (duša, vanna, jūra vai ezers) dzesēšanos būtu ieteicams uzsākt sev piemērotā ilgumā. Piemēram, sākotnēji tās varētu būt 3 minūtes katru dienu, tad 5 minūtes un pamazām arvien ilgāk. Runājot par rūdīšanos un vēlamo rezultātu sasniegšanu, vienmēr tiek uzsvērta regularitāte. Labāk katru dienu 5 minūtes, nekā katru otro – 10. 

Viens no rūdīšanās veidiem, kurš pieejams lielākai daļai cilvēku mājās, ir dzesēšanas aukstā dušā. Ar ledainu dušu dzesē ķermeni sākot no pēdām virzienā uz aug&∓ˇu no visām pusēm, īpašu uzmanību pievēršot akūtajām vietām (piemēram, sāpošām locītavām) – tur ūdeni var tecināt virsū ilgāk, lai sāpošās vietas dziļi atdziest. Lai process izdotos vieglāk, dušā pirms atdzesēšanas iespējams uzkarsēties un varbūt arī noberzēties – līdzīgi kā pirtī – pirms āliņģa ir karstums. 

Par to, vai pēc dzesēšanās vajadzētu atkal sildīties ar karstu ūdeni, viedokļi ir ļoti dažādi. Kā uzzināju no kāda sporta ārsta, lai ieslēgtu ķermeņa pašārstējošos un pašatjaunojošos mehānismus, karsēšanās ar ūdeni no ārpuses pēc atdzišanas vairs nav ieteicama. Svarīgi ir silti saģērbties, varbūt pat ietīties pledos vai segās un, dzerot ko karstu, uzkarsēties „no iekšpuses”. 

Lai procedūra izdotos vieglāk, ir iespējams sev ļoti palīdzēt, izmantojot apzinātu elpošanu. No jogas ir zināms, ka tieši gara izelpa ir tā, kas visu nomierina, harmonizē un palīdz pārvarēt jebkuru spriedzi. Jogā tā intensīvi tiek izmantota katrā nodarbībā, lai izturot pozas, audzētu sevī mieru, spēku, kā arī fizisku un emocionālu stabilitāti. Ejot, stāvot vai guļot ledainajos ūdeņos, elpa ir pirmā, kas izregulējas un kļūst saraustīta vai pat apstājas, tā signalizējot – ķermenī ir sācies stress. Lai šo stresu pārvarētu, ūdeni var tecināt sev virsū tieši uz izelpu. Pirmajā mirklī it kā neizturamās un elpu aizraujošās sajūtas palīdz pārvarēt ļoti gara izelpošana caur vaļēju muti. Izelpot var pat ar spiedienu un troksni. 

Mierīga aukstuma izturēšana ļauj piedzīvot izmainītus apziņas stāvokļus, kuros pazūd dusmas un citas destruktīvas emocijas. Pēc atdzesēšanās iespējams piedzīvot spontānu, spēcīgu prieku un laimes sajūtas pieplūdumu. Tieši tāpat aukstuma izturēšana ļoti padziļina nocentrēšanos sevī ikdienas situācijās, to sajūtu, ka lai kas notiktu apkārtējā pasaulē, es palieku un atpūšos savā mierā, savā centrā, kas nozīmē - saiknē ar dievišķo. 

Atceros vēl kādu pavisam konkrētu piemēru par atdzišanas ārstniecisko iedarbību. Vilciena vagonā, kurā cilvēki tika izvesti uz Sibīriju, bija arī mans vectēvs. Un tajā pat vagonā bija arī kāds zīdainītis ar ļoti smagu plaušu karsoni, jau uz aiziešanas sliekšņa. Atcerējies par Kneipa metodi – ārstēšanu ar aukstumu, mans vectēvs ietina bērniņu ledainos palagos un atdzesēja līdz minimālajai temperatūrai. Pēc tam satinot viņu siltās segās, sākās ķermeņa iekšējā paškarsēšanās un bērns visiem par brīnumu atguva spēkus un izdzīvoja. 

Mūsu katra ķermenis ir dievišķs instruments. Un mēs katrs varam palīdzēt dievišķajai gudrībai mūsu šūniņās atraisīties, plūst un ienest mūsos mieru, prieku un veselību! 

Priecīgu, spirgtu un rūdītu jauno gadu vēlot,

Tija

Komentāri (112)  |  2012-01-04 04:26  |  Skatīts: 12931x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Anonīms* - 2012-01-04 05:42
Paldies, Tija, mīļā!
Ļoti ļoti vērtīgs raksts.

Vai vari atklāt arī to cik ilgu laiku Tu pati ej ledusaukstā dušā?
Kad par Tevi stāstu semināros, tad parasti cilvēki ir ļoti izbrīnīti :))) Arī es :)
Jo, lai arī pati peldos jūrā ziemā, tas tomēr nav necik ilgstoši.
Man līdz tam vēl ir jāaug.

Vai Tevis pieminētais Kneips ir šīs grāmatas autors? -

http://gramata24.lv/gramatas/veseliba-gimene-dzivesstils/alternativa-medicina-un-homeopatija/p/10189-udens-dziednieciba-nostiprinam-imunitati-un-arstejam-slimibas


Inese* - 2012-01-04 05:43
Tas nav anonīms:)
Tā esmu es :)

Tija* - 2012-01-04 06:25
Inesīt, mīļā - jā, jā - tas ir tas pats Kneips :) Nezināju par šādu grāmatiņu, noteikti to meklēšu!

Es pati dzesēšanos uzsāku kā absolūts pašdarbnieks un eksperimentētājs, bez sīkākas iepriekšējas informācijas. Tik zināju, ka kontrasti un rūdīšanās ir veselīgi.

Iesākumā ilgāk par 5 minūtēm iztuēt ir grūti. Tagad, kad ārā laiks kļūst ausktāks, arī krāna ūdens kļūst manāmi ledaināks un dzesēšanās laiks sarūk. Bet nu visa tā procedūra kopā man ik dienas aizņem vismaz pus stundu :) Manā gadījumā tā ir arī profesionāla nepieciešamība, jo gan ķermeniskā, gan enerģētiskā slodze ik dienas ir ļoti liela.

Tas ir mums katram pieejams mājas SPA. Arī tad, ja kādam cilvēkam ir kāds dzīves peridods, kad nekas cits it kā īsti nenotiek un nav pieejams, šī brīnišķīgā sevis celšanas, uzmundrināšanas un atveseļošanas metode ir pieejama vienmēr. Aukstums un uzkaršana pēc tam spēj palīdzēt atrisināt ne tikai fiziskas, bet arī mentālas/ emocionālas problēmas.

Ilva* - 2012-01-04 08:35
Jāāā!!!!...šis šķiet man ir pieņemams....es izmēģināšu...tad redzēs kā man ies...:)....bet esmu jau burtiski dažas dienas atpakaļ...iesākusi...arī no pēdām uz augšu...bet iet grūti....vēl joprojām burtiski pa sekundēm varētu teikt...vai pa pusminūti....miksēju...karsts-auksts-karsts-auksts....droši vien jau biju tam gatava...bet šis rakstiņš mani iedvesmoja....man noteikti bija jādzird...tas ,ko Tija tu saki.... ļoti Paldies:)

Brigita* - 2012-01-04 15:47
Paldies, Tija! Man ļoti patīk sajūta, kad esmu pēc aukstas dušas vēl kārtīgi ar dvieli norīvējusies - Tu rakstā mini, ka jānorīvējas būtu pirms dušas, kā ir pareizāk pirms vai pēc?
Tu mani iedvesmoji nebaidīties un ilgāk liet tieši auksto ūdeni sev virsū - jo kad palika ļoti auksts es pārtraucu, domādama, ka varu saslimt:)


Elīza* - 2012-01-04 17:17
Tija, paldies par brīnišķīgo rakstu, Tu spēj iedvesmot :) Esmu izteikta siltummīle un nekad līdz šim nebiju domājusi pilnīgi reāli par aukstu dušu, bet nu man sāk rasties vēlme nu vismaz vienu reizīti pamēģināt, vismaz pāris minūtītes :)) Un, starp citu, meitenes, esmu dzirdējusi, ka celulīts baidās no aukstuma procedūrām :))

Baiba* - 2012-01-04 17:40
Paldies par rakstu, noteikti izmēģināšu! Labi, ka pastāstīji, ka pēc tam jāietinas segā, nevis jākarsējas. Pusstunda- tas ir vērā ņemams laiks.

Tija* - 2012-01-04 19:03
Mīļās meitenes - nu brīnišķīgi! Gada sākums taču ir tik labs laiks, lai uzsāktu ko jaunu savā labā :) Es arī esmu absolūta siltum, varētu pat teikt - karstummīle. Visi, kas mani labi pazīst, zin, ka vislabāk jūtos, kad ārā ir plus 30 un vairāk grādi. Tad man ir sajūta, ka beidzot viss ir kārtībā :)))

Par to rīvēšanos. Dušā pirms aukstā ūdens var karstā ūdenī rīvēties (mazgāties) ar kādu švammi, vai kādu asāku rīvējamo (ir tādas pirts švammes). Pēc aukstuma es vēl kārtīgi norīvējos ar sausu dvieli no visām pusēm. Tad žigli jakās un segās iekšā, un tad, mierīgi apsēžoties, ir patiešām bauda sajust to, kā ieslēdzas visi dievišķie procesi prātā un ķermenī. Iepriekš jau termosā savāru ingvera tēju, lai varu uzreiz karsēties. Diezgan svarīgi ir ieplānot uzkaršanas laiku (tas katram ir ļoti atšķirīgs), lai nav tādam atdzesētam uzreiz kaut kur jādodas.

Jā - liekas svars un celulīts patiešām nav draugos ar aukstuma procedūrām :)) Paškarsēšanas process sadedzina arī pamatīgu kaloriju daudzumu. Turklāt, lejot virsū sev aukstu ūdeni, pat ar aci redzams kā katrs muskulītis saspringst un tonizējas, tas nozīmē - savā veidā vingro :)

Meitenes, ja jūtat, ka ir grūti un gribas kliegt un lekt no dušas ārā un visam atmest ar roku, mēģniet ar to izelpošanu. Nu apmēram tā - lūpas ir savilktas tūtiņā, un tad tā izelpa ir tāda it kā ar spēku nopūstu sveces liesmu - tikai ilgi un ļoti spēcīgi. Labu laiku tā elpojot, iestājas miers, un dzesēšanos var sākt vērot jau it kā "no malas", bez satraukuma. Šis process veido psiholoģisko noturību un "nocentrēšanos" tālākajām ikdienas situācijām, kurās aiz ieraduma gribētos "krist panikā" :)) Ķermenis atceras, automātiski sāk elpot un iestājas spēja situācijas pavērot "no malas".

Tija* - 2012-01-04 19:13
Un ir taču vēl visādi labumi no šīs procedūras, ko te vēl neesam pieminējušas :)

Piemēram, regulāri dzesējoties, pilnīgi attīrās āda.

Visi kam ir problēmas ar "aizpampšanu", pēc dzesēšanās piedzīvo to, ka nieres sāk strādāt ļoti intensīvi, arī citas ķremeņa rites uzlabojas, un pampums pazūd.

Solvita* - 2012-01-04 19:19
Paldies, ļoti Izzinošs raksts.
Pati izmantoju tikai kontrasta dušu kā imunitāti stiprinošu metodi, bet arī salīdzinoši neilgi, un man vēl daudz jārūdās un jāpiedomā par elpošanu...
Līdz šim nebija skaidrs , kāpēc vispār parādījusies tāda kriosauna. Tagad pēc šī raksta man arī tas kļuva skaidrs un saprotams.
Un tas, ka pēc atdzesēšanas iespējams piedzīvot prieku, izskaidrojams adrenalīna pastiprinātu izdalīšanos....tieši tāpat kā fiziskās slodzes laikā.
Visas iespējas, ka pēc šī stresa organismam pēc tam izdalās endorfīnie hormoni jeb laimes hormoni, ja vien to darām nevis tāpēc , ka tā vajag ar milzīgu piepūli, bet sev par prieku , saprotot cik labi organismam tas ir. Tāpat ar fiziskām aktivitātēm, jāizvēlas nodarbe, kas patīk, nevis tikai tā, ko it kā vajag, bet, nu, ir tikai piepūle un patika izpaliek.

Un vēl ķermeni var stiprināt ne vien no ārpuses, bet arī no iekšpuses... reizēm aukstā laikā nepieciešams saldējums :)) ne vien siltās tējas un karstie dzērieni.

Hm, un vēl interesanti uzzināt Tijas viedokli, kāpēc , ja aukstās procedūras ir tik vērtīgas, tad kāpēc ir tāda karstā joga ? vai tad vēsā telpā tas nebūtu labāk ziemeļniekiem?
Un kāds ir Tavs viedoklis par ūdens jogu ? Latvijā, cik man zināms, tādu nepraktizē, bet arī šāda joga eksistē pasaulē... jogu ūdenī neviens vēl nepiedāvā.

Baiba * - 2012-01-04 20:08
Arī man vienmēr ir auksti (asinsspiediens zems), tīstos segās un zeķēs, pat guļu ar jaku, es arī esmu, kā Inese saka, ķirzaka, kam vismīļākais laiks ir vasara un vismīļākā vieta- pludmale. :) Man pilnīgi ir sajūta, ka iepriekšējās dzīvēs esmu bijusi silto zemju iemītniece, absolūti neaizrauj ziemas prieki. Tā kā man aukstais ūdens varētu būt īsts pārbaudījums, brrr. :)
Tija, padalies, kā Tu vāri ingvera tēju (man arī ļoti patīk tās sildošais efekts). Es parasti nomizoju, sagriežu gabaliņos ingveru un vāru 10 min. Nezinu, vai tas ir pareizi.

Tija* - 2012-01-04 20:49
Solvitai – par karsto jogu. Es pati nekad neesmu apmeklējusi karstās jogas nodarbības un arī viedokļi par to ļoti atšķiras. Meitenes, kas nāk jogot, ir to mēģinājušas – citām patīk, citām nemaz. Te ir tas pats, ko Tu raksti – katram jāatrod sev piemērotākais veids kā fiziski darboties. Jo tas, ka ir regulāri jākustas, tas gan ir pavisam droši :)

Manuprāt, lai apmeklētu jogu karstumā, iepriekš ir jābūt jau ļoti labam kontaktam ar savu ķermeni, jāzin tā spēka robežas un jo īpaši – lokanība. Karstumā viss kļūst ir kā elastīgāks un pastāv augsts risks kādu ķermeņa daļu nopietni sastiept, jeb pat pārstiept. Konkrēts piemērs no manas prakses ir ļoti sportiska sieviete, kura pirtī staipoties, saplēsa ceļa saites. No meiteņu stāstītā vēl zinu, ka karstā joga neder sievietēm, kurām ir tendence uz kādiem iekaisumiem vai jaunveidojumiem, piemēram, krūtīs. Vēl viens aspekts – jogojot ļoti spēcīgi tiek darbināta elpošanas sistēma – es nezinu – vai un kā tas notiek karstumā. Tai pat laikā noteikti ir cilvēki ar augstu ķermeņa apziņu un siltummīļi, kam karstā joga ir pašā laikā :)

Par ūdens jogu dzirdu pirmo reizi! Tā varētu būt ļoti saudzīga locītavām un saitēm, līdzīgi kā ūdens aerobika.

Baibai – jā, ingverūdeni var vārīt, katliņā iemetot vēl kādu krustnagliņu vai kanēļa miziņu. Var arī vienkārši sagriezt gabaliņos, iebērt termosā un uzliet verdošu ūdeni.



Baiba* - 2012-01-04 21:25
Ai, paldies, Tija, nupat iegāju aukstajā dušā, gan vien dažas minūtes (pirms tam norīvējoties), bet efekts ir brīnišķīgs. Ir apņemšanās to darītkatru rītu, laiku pakāpeniski paildzinot. Tagad sēžu ar Ingvera tējas krūzi un baudu. Seju rotā smaids:) asinis riņķo, viss neiespējamais šķiet iespējams! Ja es , izteikta siltummīle to varu, tad arī jūs varat! Pamēģiniet, meitenes, būsiet sajūsmā! (man pirms tam visu laiku vajadzēja sildīt kājas karstā ūdenī, jo jutos dzīvoklī nosalusi).
P.S. Paldies par ieteikumu pievienot kanēli un krustnagliņu, garšo patiesi labi! Ārā tik pavasarīgs, lai visām sirdī pavasaris! Bučas!

Elīza* - 2012-01-04 22:02
Tija, vai šitās aukstumdušas var taisīt vakarā? Jo no rītiem man jau tāpat agri jāceļas un nav laika pēc dušas sēdēt zem siltas segas. Ja es taisīšu vakarā, vai nebūs tā, ka tik ļoti uzmundrināšos, ka pēc tam nakti nevarēšu aizmigt? :) Vienreiz pēc karsēšanās pirtī iegāzos sniegā un tad atpakaļ pirtī apsildīties. Efekts bija tāds, ka, izejot atpūtas telpā, vienīgais, ko gribēju, bija GULET :) Bet kā šajā aukstās dušas gadījumā?

Inese* - 2012-01-04 22:14
Man ārkārtīgi patīk kā mums te sarunas laikā mainās apziņa un mēs, izteiktie karstuma mīļotāji, mierīgi runājam par reālu atdzesēšanos.
Jā - viss ir attieksmē. Un kad mainām attieksmi apziņas līmenī, tad vairs auksts nav auksts un neiespējamais kļūst iespējams un pat ļoti veselīgs un vajadzīgs.
Tiju, liels Tev paldies par šo sarunu un rakstu, Tavu pieredzi un atbildēm!

Vaira* - 2012-01-04 22:22
Paldies,Tijai,tas arī ir priekš manis,tikai daru to savādāk,bet gribu pareizi...ikdienas mazgāšanos pabeidzu ar auksto ūdeni,tecinot vēl aukstāku,bet es nesāku no pēdām.Vēl jautājums-vai droši laist ūdeni uz galvas.Viens ir pilnīgi skaidrs,iesākot,savādāk vairs nevar...un,jā,vai labāk no rīta vai vakarā?Mīļš,paldies,tas atkal ir vietā un laikā,paldies no sirds...

Tija* - 2012-01-04 22:53
Baibiņ - APSVEICU!!! Tagad tik jāturas pie apņemšanās katru dienu :)

Elīziņ - jā, var taisīt dzesēšanos un karsēšanos arī vakarā. Pēcefekts pēc uzsilšanas ir tieši liels miers. Ja pēc procedūras kaut kur jādodas, tad dienas darbus var veikt ar iekšēju mieru un spēka pieplūdumu, bet vakarā uzkaršana no iekšpuses pēc dienas darbiem pat var palīdzēt aizmigt. Kamēr ķermenis vēl nav uzkarsis, tad gan ir tāda ļoti sprigana sajūta :))

Vairu - ūdeni var laist uz galvas, kad ķermenis pie tā ir pieradis. Uzsākot rūdīsanos, galvu mēdz "apiet" un tad apslaka ar laiku arvien vairāk - tas saistīts ar galvas asinsvadiem. Seju gan var droši jau uzreiz dzesēt.

Inese* - 2012-01-04 23:00
Es ļoti bieži auksto ūdeni leju tieši uz galvas vidus (tiesa gan kontrastdušas laikā). Un man ir sajūta, ka tas man palīdz maniem galvas asinsvadiem.
Ja esmu izgājusi auksto precedūru bez galvas iesaistīšanas, tad man ir tāda kā nepabeigtības sajūta un galva it kā būtu kā vatē :))

Solvita* - 2012-01-04 23:08
Bet laižot to auksto ūdeni gan nevajadzētu no karsta uz auksto pāriet muguras rajonā sākumā ....un tā jau ir mana pieredze..esmu apsaldējusies kādreiz ...tā kā galva ok , pēdas ok, bet mugura - saudzīgi vismaz sākumā.
Un apņemšanās katru dienu gan ir visgrūtākā, sākumā jau tas ir ļoti aizraujoši, bet katru dienu rītu vai vakaru - tas jau ir pacietības & izturības treniņš, lai rastos ieradums.

Vaira* - 2012-01-04 23:13
Paldies,Tiju,tātad,ja to jau daru-varu turpināt,paldies,paldies,paldies!3mēn līdz 1.sept. cītīgi peldēju upē katru rītu,līdz mani kas atturēja,saslimu,zinu arī kāpēc,pēc tam meklēju alternatīvu...sapratu,ka var arī dušā,protams tas nav salīdzināms,bet tomēr tas ir tā vērts.

Elīza* - 2012-01-04 23:17
Paldies, Tija, man tā kā gribās paprovēt un tai pašā laikā bail :)) Klau, un kur var nopirkt to ingveru tējai? Vai tā ir parasta ingvera sakne, ko aplej ar karstu ūdeni vai kaut kāda speciāla ingvera tēja? Un ja nu man tā negaršos? Vai der arī parasta tēja? :) Paldies :)

Ilona* - 2012-01-04 23:23
Tas vakara laiks ir foršāks, jo pēc tam Tu vari pa māju staigāt kā mīļš plīša lācītis....lai nav tās rīta steigas.... bet kā ir ar ēšanu pirms vai pēc tam?

Solvita* - 2012-01-04 23:44
P.S. Jau aizmirsu , toreiz tā apsaldēšanās nebija apzināta izvēle..pēc fitnesa nodarbības ieejot dušā , kā izrādījās, nebija karstā ūdens...un kas notiek , ka uz sakarsuša ķermeņa uzlej muguras rajonā ledus aukstu ūdens dušas šalti...cik atceros, toreiz muguru nedaudz savilka...pasāpēja kādu laiku gan, bet ok, tagad esmu kļuvusi gudrāka, no kļūdām mācoties ;)



Vaira* - 2012-01-05 00:19
Cik jauki,ka ir vēlme padalīties,un katram iespēja paņemt sev noderīgo..Paldies visām meitenēm!

Ilva* - 2012-01-05 05:40
....man arī radās jautājums...par to, kad labāk...no rītiem vai vakarā...bet atbildes es jau izlasiju....arī priekš manis vakara laiks būs labāks...nesasteigtāks...PALDIES:)



Lapa | 1 [2] [3] [4] [5] |

Atpakaļ