Šis īpašais laiks


sadaļa: LEKTORI RAKSTA

autors: DZINTRA ČEVERE

Šajā laikā, kad šķiet gaisā jūtami eņģeļu spārnu vēzieni un maigie pieskārieni, kad liekas, ka pat gaiss ir maigās un piepildītāks, kad debesis noliekušās tev tuvāk, lai uzklausītu, tik ļoti gribas kļūt vēl labākam, gaišākam un mīļākam... 

Man kādreiz likās, ka lai iegūtu svētku sajūtu ir jābūt sniegam, salam, svētku rotājumiem, piparkūku smaržai, taču ... šogad jo īpaši izbaudu un apzinos ka, ja pat nav sniedziņa kuru tā mīlu un gribētu lai tas būtu, tas nemaina manu svētku sajūtu, jo tā nav rodama nekur citur kā sirdī to var tikai sajust. Un nav svarīgi kāds aiz loga laiks, sirdī šis laiks man ir tik īpašs ... šis man ir tāds pārdomu laiks, laiks kad var pārskatīt savu aizejošo gadu. Notikumus un uzdevumus, mācības kas bija jāiziet un skolotājus, kas jāsatiek. Laiks kad izvērtēt, kādi iepriekšējā gada mērķi tika sasniegti un kādi varbūt netika. Pārdomāt tos vēlreiz, ko es varu mainīt savā dzīvē, rīcībā, attieksmē, lai tos sasniegtu, vai varbūt pateikties, ka tomēr dažas vēlmes nepiepildījās, taču kalpoja par jaunu pakāpienu un jaunu pagriezienu dzīvē, jo dažreiz var izrādīties, ka lielākā dāvana ir neiegūt to ko ļoti vēlies. Izmanto šo skaisto laiku, lai atsauktu atmiņā tos brīžus, kad kāda šķietama neveiksme vai plāna neīstenošanās pēc kāda laika izrādās tīrākā veiksme. Pārlapo savu Laimes dienasgrāmatu un  redzi, kā Visuma Dabas un Dieva likumi darbojās Tavā dzīvē un sajūti, cik patiesībā esi laimīga, vienkārši tāpēc ka Tu esi, jo tieši Tu saņēmi lielo caur māmiņas un tēta nākušo dzīvības dāvanu. Sajūti Dieva roku uz sava pleca un ieelpo šo burvīgo sajūtu…

Baudi šo laiku pirms Ziemassvētkiem nesteidzīgi, ik dienu, ik brīdi izdzīvo kā ļoti īpašu, jo otra tāda vairs nebūs. Izbrīvē laiku, lai samīļotu savus tuvos, lai satiktos ar kādu sen neredzētu draugu, lai apciemotu savus draugus un tuviniekus, kurus visu gadu un varbūt pat ilgāk nebija izdevies satikt. Pasaki paldies,  saviem vecākiem, saviem draugiem,  savai Zemei, Dievam, par to, ka Tu esi, par to ko viņi ir. Kādam kurš Tev ir īpašs dari to zināmu. Izdari ko tādu, ko sen jau vēlējies, ko tādu ko klusītēm čukst un lūdz Tava dvēsele, tikai Tu straujā dzīves tempā to nesadzirdi. Atrodi laiku sev, pabaro savu dvēseli, savienojies ar to, lai tajā ieklausoties Tu droši un ar mīlestību varētu iet pa dzīvi. Kļūsti par brīnumu kādam šajos svētkos … un pagatavo kādu dāvanu savām rokām, padari to īpašu un piepildi ar mīlestību, jo labākās dāvanas ir no sirds!

Es aicinu Tevi šajā tik īpašajā laikā uz „Laimes terapijas” ziemassvētku noskaņu semināru 19.decembrī, kur runāsim par šo gaišo svētku un brīnumu laiku, par laimes terapiju šodien un visa nākamā gada garumā. Kā arī smelsimies iedvesmu un barosim dvēseli ar pasakainām kopā būšanas sajūtām. Padarīsim šo laiku īpašu!

Ar siltiem sveicieniem,

Dzintra

/span/span
Komentāri (2)  |  2011-12-15 22:05  |  Skatīts: 2514x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Inese* - 2011-12-16 17:49
Paldies, Dzintru! Tas skan tik jūtīgi, tik dzidri, tik gaiši un patiesi.
Jā - šis ir ļoti īpašs laiks.

Lai viss izdodas!

Baiba* - 2011-12-16 18:46
Mana meitiņa dikti gaida Ziemassvētku dienu. Tas ir labi, taču es viņai arī mācu- izdzīvo katru dienu, atrodi katrā dienā prieku, savādāk tā ies zudībā. Paldies, Dzintra! Ļoti patīk par to nesteidzīgumu. Tagad lasu grāmatu "Sai Baba Svētais vīrs un psihiatrs", kas ļoti atgādina izjust ikkatru brīdi dievišķo sevī un pasaulē un sekot tikumiskām un garīgām vērtībām. Aprakstīts tieši tas, par ko diskutējām kādā no iepriekšējām sarunām- tradicionālās psihoterapijas uzskati, plusi un trūkumi un tā visa savienošana ar garīgo pieredzi un mācību. Secinājums, protams, ir- mūsdienu psiholoģija un terapija, ja tā vēlas palīdzēt cilvēkiem ilgstošā perspektīvā, nevar pastāvēt bez garīguma vērtībām un dievišķā apziņas. Esmu tik pateicīga, ka man ir iespēja to visu apjaust un dalīties. Lai sirsnīgs un nesteidzīgs un pārdomu bagāts šis laiks!


Atpakaļ