Augstāk par profesionalitāti


Komentārs:


 Šodien domāju par tēmu, kuru jau ilgāku laiku gribu ar Tevi pārrunāt, bet nevaru nekā noformulēt. Īsos vārdos tas būtu par amatierismu un profesionalitāti un kaut ko vēl augstāku.

Kā jau Tu zini, akadēmiski mācījusies esmu daudz un dikti un visā šajā periodā man tiešām šķita, ka tikai ar atbilstošu izglītību un garām apmācībām ir iespējams darīt kvalitatīvas lietas. Es augstskolā studēju deviņdesmitajos gados un tai laikā mani vienaudži vēra vaļā firmas un sniedza pakalpojumus un pārdeva preces, kas man tolaik šķita – neiespējamā misija. Es nevarēju saprast no kurienes viņi zina, kas jādara un kā jādara. Un tikai studēju un studēju.

Paralēli lasīju grāmatas par superslaveniem cilvēkiem, kas ļoti daudz ko sasnieguši ar pamatskolas izglītību vai vidusskolas. Priekš manis tā bija mistika. Neko nesapratu. Kā viņi to spēj. Biju un esmu profesionalitātes un kvalitātes piekritēja. Bet sapratu arī to, ka....tur bija kaut kas tāds, uz ko nespēju atbildēt.

Gāja gadi un es atklāju, ka ļoti daudzi cilvēki vienkārši ir drosmīgi. Ka viņi patiešām nezin kā darīt, bet dara un tad skatās, kas no tā iznāk. Dažreiz iznāk un dažreiz ne. Bet tieši tāpat jau arī tiem, kas ir ļoti ilgi mācījušies un tiek saukti par profesionāļiem – arī tiem dažreiz iznāk un dažreiz ne. Un par sevi es pati sapratu, ka darot darbu, kuru biju izstudējusi augstākās izglītības līmenī vienpadsmit gadu – arī man dažreiz iznāk un dažreiz ne.

Un tagad esmu nonākusi pie konkrēta secinājuma, kas pie manis atnāca periodā, kad strādāju mārketinga sfērā, un pa īstam nostiprinājās reizē ar Pavasara studiju, manu pirmo grāmatu un cilvēku mīlestību. Sapratu, ka vēl svarīgāk par profesionalitāti, ir dievišķā enerģija un spēja radīt nesabojātas un nepārveidotas vērtības.

Nepārproti. Es galīgi šeit neiestājos pret mācīšanos. Un galīgi nesaku, ka studējot nevar kļūt profesionālis. Var. Un top.

Bet tas, ko gribu uzsvērt – ka ir kaut kas augstāks par profesionalitāti. Un tā ir dievišķā mīlestība, kurā darbojoties varam sasniegt maksimālos rezultātus. Lūk, tā laikam, ka ir atbilde un jautājumu par misiju. Tiklīdz dari savu misijas darbu, tā pēkšņi no Augšas zini kā tas ir jādara, kaut iepriekš nekad ar to neesi nodarbojies. Cilvēki ar gandarījumu pieņem Tavus darba augļus un Tu saņem milzu devu pārpilnības enerģijas no Visuma atkal priekš jauniem darbiem.

Un ko nozīmē nesabojāt šīs tīrās vērtības?

Uz to reiz ļoti skaisti ir atbildējusi Luīza Heija. Viņa par savu pirmo grāmatu teica tā – es tik ļoti zināju ko cilvēkiem gribu pateikt, tā mana mācība un pieredze bija tik tīra, ka es nevarēju to iedot nevienā izdevniecībā un nevienam redaktoram. Viņi man nekad neatļautu izdot tieši šādu grāmatu. Viņi to pārveidotu par profesionāli pareizu.

Un tieši tāpat esmu sastapusi n-to jomu pārstāvjus, kas savu biznesu vai nodarbošanos sākot, sākumā izdarīja visu pilnīgi nepareizi (no profesionālā viedokļa), bet ar tik milzīgu dievišķu mīlestību, iniciatīvu, entuziasmu un ticību saviem spēkiem, ka profesionālie piedāvājumi līdzās tam palika kaut kur ēnā.

Kad es strādāju mārketinga jomā – es tiešām to nekad nebiju mācījusies, bet taisīju mārketinga plānus burtiski no galvas (tagad jau mēs zinām, kā :) ). Kad runāju ar cilvēkiem, tad darīju to tā, it kā būtu dzimusi, lai pārdotu, reklamētu un iepazīstinātu ar konkrētiem produktiem katru cilvēku, ko satieku. Vai es darīju profesionāli un pareizi „pēc grāmatas” – es nezinu. Zinu tikai to, ka cilvēki no mana darba ieguva maksimālo labumu. 

Arī tagad ir tāpat. Vienalga vai rakstu grāmatas, vadu seminārus vai sarunājos ar Tevi šeit mājas lapā.

Vai tas ir profesionāli? Es nezinu. Es neesmu beigusi nevienu augstskolu par šo tēmu :) (vai vispār tādas ir un vai var būt?)

Bet zinu, ka tas ir ar dievišķu svētību. Un zinu, ka tas ir vēl augstāk, kā profesionalitāte.

Kādēļ šo visu ar Tevi runāju? Tādēļ, ka dažreiz cilvēks šaubās – mainīt darbu vai nemainīt, sākt ko jaunu vai nesākt. Ka nav atbilstošas izglītības vai sertifikātu utt. Ka nezinu kā citi to uztvers utt. Diez vai mācēšu visu izdarīt pareizi.

Un tad es vienmēr atceros pašas bieži lietoto teicienu – tā vietā lai būtu pareizas, mēs varam būt laimīgas. :) Laimīgas, darot savu darbu. Laimīgas, ka citiem tas ir vajadzīgs. Laimīgas, ka zinām Dieva plānu savā dzīvē. Laimīgas, ka pildām nevis tirgus pasūtījumu, bet gan savu misiju.

Es Tev no savas pieredzes varu pateikt – ja jūti Dieva svētību tam, ko gribi sākt darīt – dari. Tas ir visaugstākais sertifikāts. Tā ir visaugstākā licence. Tā taču ir Dieva svētība!

Vai Tu kādreiz esi par šo domājusi?

Komentāri (37)  |  2011-10-17 22:22  |  Skatīts: 7136x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Elīza* - 2011-10-17 23:27
Kā izpaužas "just Dieva svētību tam, ko gribi sākt darīt"? Kā tas ir?

joliite - 2011-10-18 00:54
Drosme arī ir vajadzīga! Un to laikam var uztrennēt, apzinoties, ka arī negatīva pieredze ir pieredze. Vēlāk var izrādīties, ka īstenībā tā bija pozitīva pieredze:). Es arī gribētu saprast kā starp daudzām idejām atpazīt kura ir tā īstā, kurai ir Dieva svētība?

Dace* - 2011-10-18 04:32
Paldies Inesei par labajiem rakstiem, kas man ir iemācījuši, uzķert sevī tās idejas un domas, kas pašas risinās uz priekšu un rod atbildes un atbalstu ārpasaulē. Tā es arī saprotu šo "Dieva svētību" vai "pareizo ceļu" kādai idejai. Tas ir tad, kad izdomātajam tiek dota zaļā gaisma, notikumi risinās it kā paši no sevis, ne kā pret sienu. Īstā ideja nav tā, par kuru ir jācīnās līdz nemaņai, kamēr tā tevi nogurdina un rezultāts vairs nedod prieku.

Inese* - 2011-10-18 06:50
Jā, paldies, Dace! Tieši tā 'var atpazīt Dieva svētību.

Un vēl var atpazīt tad, ja savu darbu dari nevis peļņai un nevis, lai izpatiktu cilvēkiem, bet gan sev un Dievam par godu :)

Solvita* - 2011-10-18 08:56
Piedodiet, bet es negribu iet pie ārsta, kuram nav atbilstošas izglītības.
Ja Tu izdomā, ka patīk ārstēt, bet kaut kas nav līdz galam nokārtots tad uzņemies Dieva lomu, bet Dievs ir Dievs, cilvēkam tāpēc ir jāmācās, un tāpēc jānokārto atbilstoši eksāmeni. Es nebūtu gatava maksāt par kādu juridisku padomu, ja šim cilvēkam nav atbilstošas izglītības.Un labam speciālistam tie ir gadi....Labs jurists , advokāts netop dažu gadu laikā , tās ir mācības + prakse, prakse, prakse... Vai tu gribētu dzīvot mājā, ko projektējis inženieris,kam liekas, ka viņš to varētu bez atbilstoša apliecinājuma par to, ka viņš to tiesīgs darīt? Absurds.
Pēc varbūtību teorijas varam izrēķināt kāda ir varbūtība, ka profesionālis kļūdīsies un kāda ir varbūtība , ka kļūdīsies tas, kas it kā domā, ka viņš varētu būt ārsts, jurists vai tml. (piemēram students)? Pēc novērojumu metodes apkopojam rezultātus un salīdzinām.
Ar šo es gribēju teikt, ka ir profesijas , kur ir standarti jau vēsturiski gadsimti ilgi attīstījušies un izveidoti, kur ir šo profesionālu ekspertu asociācijas , kas lemj jautājumus par šo tēmu, kas ir tiesīgs strādāt un pelnīt naudu ar tām zināšanām un praksi vai nē.

Ja runā par mārketingu un pārdošanu, tad šeit situācija pareizi un nepareizi ir ļoti relatīva. Mārketings ir salīdzinoši jauna disciplīna, kas strauji attīstās, un bieži vien vecās grāmatas par šo vairs neder šajā tirgus situācijā. Un kur nu Latvijā, kur tradīcijas ir tikpat vecas , cik gadu ir Latvijai kopš neatkarības atjaunošanas.
Ja runā par mārketinga & pārdošanas speciālistiem, tad šeit Latvijā situācija ir interesanta ar to, ka šeit diplomiem nebija tik būtiska nozīme, jo svarīga bija spēja radoši domāt un labi rēķināt & analizēt., milzīgas darba spējas. Pēckrīzes periodā situācija pamazām mainās.

Mums ir jauna valsts, un tāpēc daudzas jomas kārtojas lēnām, bet Rietumeiropā izglītībai & prestižas skolas atbilstošam diplomam ir milzīga nozīme. Kā gan pierādīsi savu profesionālo līmeni bez atbilstošas kvalifikācijas & prakses?

Ja runā par uzņēmējdarbību,tad te var būt dažāda veida uzņēmējdarbība...viena, kur vienkārši pārdod preces un cita, kad rada jaunu produktu..līdz ar to, katram šiem uzņēmējiem būs vajadzīgas atšķirīgas zināšanas Kopīga īpašība ,protams , ir drosme, organizatoriskās un uzņēmēja spējas. Taču , kad runā par sekmīgiem uzņēmējiem bez izglītības,tad aizmirst cik ir to, kas veiksmīgi sākuši un .....diemžēl bankrotējuši. Par tiem neraksta grāmatas, par tiem apkopo informāciju Uzņēmumu reģistrs & VID.

Par ezotēriskām zināšanām ir mazliet citāda situācija. Lai arī zināšanas ir senas un pārmantotas gadsimtu gaitā, tomēr daži veikli ļaudis mēdz uzņemties Dieva lomu..un tas notiek tāpēc, ka šeit nav tik striktu skolu sertifikātu u.tml. Ir cilvēki, kas dara visu ar sirdi un dvēseli, un kam ir spējas, zināšanas, bet ir vienkārši krāpnieki. Par vienu un to pašu pakalpojumu vari samaksāt simtos un vari līdz desmit latiem. Manuprāt, situācija ezoterisko zināšanu jomā nav sakārtota, un tā kārtojas lēnam, lai graudus no pelavām atsijātu. Tas atkal ir process, kas ilgs gadiem....Bet laikam tajā kopīgā cēloņu un seku likumā tā ir paredzēts, arī tādai parādībai sava nozīme.

No otras puses, ja jūti aicinājumu un misiju, tad taču ar papīriem par atbilstošo izglītību nevajadzētu būt problēmai, jo vajadzīgo zināšanu apguve padodas viegli..Tā padodas .Kur problēma? Tikai uz priekšu...un būs arī vajadzīgais attiecīgu izglītību apliecinošs dokuments. Viegli,jo tas taču ir aicinājums un tādi ir spēles noteikumi.


Indra* - 2011-10-18 18:46
Paldies par rakstu! Par šo tēmu esmu gana daudz domājusi un pamatā piekrītu Inesei. Kas vērtīgāks - Meistars, kas strādā savu sirdsdarbu ar misijas apziņu vai graduēts un diplomēts Profesionālis?
Ideālā variantā - divi vienā:-)
Bet...esmu tik daudz titulētu "profesionāļu" bez gandarījuma dzirksts redzējusi. Nelaimīgi cilvēki.
Piekrītu Solvitai par ārstiem, advokātiem u.c. - nu neiešu pie zobārsta bez diploma:-)
Mācīties var dažādi. Ir lietas, ko akadēmiskā izglītība nedod - sirdsgudrību un meistarību.
Mana doma - tas par ko raksta Inese, ir kas daudz vērtīgāks par diplomu.

Inese* - 2011-10-18 19:00
Solvita, Tu tagad gribi novilkt šo raksta tematiku uz leju.
Raksts jau nebija par to, ka tagad atcelsim profesionālo vai akadēmisko izglītību.
Es esmu izglītības jomas pārstāve un lielāko savu mūža daļu esmu strādājusi tās sakārtošanai.
Un es negribu tagad diskutēt par lietām, kas ir pašsaprotamas. Izglītības sistēma būs un jo augstākā līmenī to izdosies sakārtot, jo labāk būs priekš mums visiem. Par to šeit neiet runa.

Bet tas, ko gribu teikt - ka tikpat labi ārsts, tikpat labi celtnieks vai jurists ar vislabāko izglītību var sadarīt ļoti daudz slikta, ja šis darbs netiek darīts ar svētību, ar atbildību Veseluma izpratnē. Profesionalitāte vien neko nedod. Ir vajadzīgs kaut kas Augstāks.
Ārsts -apkarojot šauri tikai vienu slimību, ļoti bieži sagrauj pacienta kopējo veselību.
Juristi - nu....par šo vispaŗ ir atsevišķs stāsts. Cik profesionālu juristu šobrīd ir aizņemti ar to, lai meklētu likumdošanas nepilnības un izmantotu to savā vai klientu labā? Cik juristi ir nadarbināti ar konkrētu likumu izstrādi šauram cilvēku lokam? īstenībā ļoti gribētos uzzināt - cik juristu (procentuāli) strādā valsts un cilvēku labumam? Dikti gribētos uzzināt godīgu atbildi :))

Par ezotēriku neko nezinu. Savu darbu ar šo vārdu nesaistu.
Manā skatījumā šīs ir pamatzināšanas un pamatprasmes, kuras mums vajadzēja iemācīties ģimenē un skolā.
Es drīzāk uzskatu, ka nodarbojos ar izglītības sistēmas robu aizpildīšanu pieaugušajiem :))

Bet par pēdējā rindkopā pieminētajiem spēles noteikumiem - lūk par to jau ir tas raksts, ka šie noteikumi bieži vien nestrādā.
Ka izglītību apliecinošais dokuments ļoti bieži neizsaka neko. ka asociācijas ļoti bieži ir peļņas avots vai atkal kādu šauru interešu aizstāvēšana. '
Manuprāt visvērtīgākais uz pasaules ir -ka cilvēks ar labu enerģētiku strādā pasaules labumam. Tātad - sev un Dievam par godu.

Bet es, protams, zinu, ka ļoti daudziem cilvēkiem visu izsaka diploms.
Nu..tieši tādēļ jau mēs te par to varam padiskutēt :))
Lai paskatītos no cita viedokļa.

Inese* - 2011-10-18 19:10
Tikko kā man ienāca prātā - vai kāds no mums savam zobārstam tiešām ir pajautājis diplomu?
Es noteikti nē.

Vai tiešām tas ir noteicošais? Man drīzāk bija būtiski kas man viņu iesaka, un cilvēku atsauksmes par viņa darbu.
Nu jau daudzu gadu rezultātā arī pašai sava pieredze.

Es pagājšvasar netīšām biju aizgājusi pie citas zobārstes (un ticu, ka ar perfektiem diplomiem), bet dēļ padomju laiku attieksmes biju spiesta to nožēlot un ar bezgalīgu mīlestību atgriezos atpakaļ pie sava "mūža" zobārsta.

Pieļauju, ka diplomi abiem bija kārtībā.
Bet ir kaut kas Augstāks par diplomiem.

xxx* - 2011-10-18 19:18
Man ir jautājums. Kāpēc, Inese, tev gadijās šāds zobārsts ar " padomju attieksmi" ???

Inese* - 2011-10-18 19:28
ak, mīļā- gan jau, ka biju iekritusi "upura" lomā un man tika atsūtīts "tirāns", kas bez narkozes gribēja patīrīt zoba kanālu :)))


xxx* - 2011-10-18 19:41
:) var jau būt. Man tikai liekas, ka te vēl ir kaut kas cits, ne tikai saistībā ar šo zobārstu ... kaut kas vibrē gaisā , pēdējā laikā lasot tavus komentārus ( ne jau visos, bet reizēm uzpeld) , kaut kas nesaprasts . Iespējams ka tas ir vairāk saistīts ar mani nekā ar tevi.
Esmu to uztvērusi, bet mēģinājumi to izteikt tiek pārtraukti. :)

Inese* - 2011-10-18 19:47
Lūdzu, paturpini, lai varu mēģināt saprast

Jannat* - 2011-10-18 21:06
Man personiigi pirmais ir jaajuut, ko es gribu dariit, /pabeidzu vidusskolu un augstskolaa nestaajos ar domu, lidz laikam, kad tiesaam zinaasu, ko gribu dziivee dariit, kaa Dieva sveetiiba varretu caur man izpausties, kurs buutu tas degsmes laucins, un nu jau 4 gadi apkaart un sodien jau zinu nopietni, ko veelos, buus arii jaastudee un jaadabuu tas diploms, bet tad taa sajuuta ir tik viegla un zinaatkaara, nekaa taadaa gadiijumaa, ja man buutu jaastudee, kas neinteresants, tik vien papiira deelj vai kaa citaadi. Piekriitu Inesei, ka daudz ko jau var saakt bez iipasas profesionalitaates, sertifikaata - saac iet celju, ko juuti un viss vajadziigais tiks dots - arii attieciigaa izgliitiiba un viss paareejais :)

Solvita* - 2011-10-18 21:14
Vispār žēl,Inese, ka nepajautāji diplomu. Varēji padiskutēt ar šo ārstu par to, ka šis diploms nav attaisnojis uz viņu liktas cerības.
Ar šādu attieksmi apkauno šo diplomu . Ka diemžēl nevarēsi ielikt par šādu attieksmi 5 zvaigznes klientu servisā , ka diemžēl atsauksmes būs ne visai glaimojošas, jo viens neapmierināts pacients vēl vismaz 7 cilvēkiem žēlojas un tie savukārt vēl 7 un tie vēl .... un gala rezultātā reputācija ir kritusi. Par šādu attieksmi pret pacientu un klientu citās līdzīgās firmās mēdz atbrīvot no darba...
Ka ārsta misija ir patiesas rūpes un mīloša attieksme nevis vīzdegunīgums un augstprātība. Ka Hipokrāta zvērests nosaka, ka ''Slimniekiem, cik spēšu un pratīšu, es došu tikai labas pamācības, kas nestu svētību un nedarītu viņiem nedz netaisnību, nedz ļaunumu. " Ja turpināsies šāda attieksme, tad pēc cēloņu un seku likuma drīz klauvēs Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvji. Un vai tiešām tas viņam ir vajadzīgs?
Mīlestības valodas izpausmes, pieklājību, laipnību, pazemību nemāca skolās, augstskolās, jo uzskata, ka jau mājās , ģimenē tas ir ielikts. Visticamāk šim briesmīgajam zobārstam vienkārši pietrūkst mīlestības...Apzinoties sava darba nozīmi, svarīgi to darīt ar mīlestību...
Profesionālis var būt bezjūtīgs utt, tā var būt, bet to, vai šo briesmīgo profesionāli satikšu savā ceļā nosaka mans cēloņu un seku likums( un varbūt mūsu kā valsts arī, ja mums ir tādi juristi) tad būs vien jāieskatās atpakaļ sevī. Vai tad tā nav?

Bet spēles noteikumiem ir jābūt , citādi dzīvosim anarhijā, jo arī Visumā, dabā ir savi likumi. Un cilvēku sabiedrībā savi rakstītie un nerakstītie likumi, ko mēs varam akceptēt un ievērot vai arī neievērot...un likumu nezināšana mūs neatbrīvo no atbildības.

Augstākais mērs ir Dieva, Dabas un Darba mīlestība , kas izpaužas darbībā katru dienu bez izņēmuma. Ja kļūdāmies, tad pēc cēloņu un seku likuma , par šīm kļūdām saņemsim pēc nopelniem.
Tāds ir mans uzskats.

Solvita* - 2011-10-18 21:27
P..S. Un galvenais, Inese, Tu šim ārstam vari pateikt, ka Tu gan zini , kā būt laimīgai un mīlošai un vari palīdzēt viņam tādam kļūt, ja vien viņš to vēlas. :)


caka* - 2011-10-18 21:43
Solvita, ja sirds vietā ir ķieģelis un galvā skaidas, īstā vieta ir delfinārijs.

Solvita* - 2011-10-18 22:07
Caka, delfīni ir vieni no gudrākajiem dzīvniekiem ,delfīna skaņas dziedē un mierina cilvēku, un arī viņi jūt mīlestību, un arī viņi mīl, tāpēc jebkādi salīdzinājumi ar dzīvo pasauli būtu jādara uzmanīgi. Daba ir ļoti gudra.

Solvita* - 2011-10-18 22:24
Lai pasmaidītu....

Pirmklasnieks uz skolu dodas gar bērnudārzu.Tur mazie līksmi klaigā. Skolnieks nopūšas: ''Labprāt pievienotos,bet izglītības līmenis neļauj.''

caka* - 2011-10-18 22:46
Latvju augstprātīgiem komentētājiem - negatīvistiem delfinārijs ir portāla Delfi diskusijas. Iesaku ienirt:-)
Ineses rakstu apspriešanā citu vibrāciju cilvēki apgrozās.

xxx* - 2011-10-18 23:20
caka, caka vai tik kāds cits te nav augstprātīgs. Ja tevi kas kacina paskaties "spogulī "
Solvita nevītero kā putniņš, viņa izsakās konstruktīvāk, piezemētāk
Ho ho "citu vibrāciju cilvēki" - ups kas par augstprātību. Kas mēs esam pārāki, par kādu, kas runā no mums atšķirīgi????

xxx* - 2011-10-18 23:54
paturpināt augstāk uzsākto nesanāks, Inesīt. trīs reizes nojuka rakstītais.
Vai nu galīgās muļķibas, ar domām iebraukts auzās :))) , vai arī nav ko cilāt vēl .... vai vēl nezin kas :)

Dagnija* - 2011-10-19 01:12
Protams, ka katrs var izteikt savas domas, bet Solvita kāpēc Tavos komentāros ir jūtams kaut kas vairāk nekā tikai savu domu izteikšana, it sevišķi šajā P.S.-vai tiešām Tu tā domā?


Solvita* - 2011-10-19 02:25
Eh!
Vai tiešām ir kas vairāk?
Pēdējos 3 gados, paldies Dievam, savā ceļā esmu sastapusi lieliskus ārstus, kur katru no viņiem varu ieteikt un iesaku ...Esmu pateicīga Dievam, ka šie cilvēki nav tikai sava aroda veicēji, bet dziļi kulturāli cilvēki, es no visas sirds viņus mīlu, patiešām. Es zinu un esmu pārliecināta, ka viņi pilda savu aicinājumu pēc vislabākās sirdsapziņas.
Viena no ārstēm, tagad jau manām draudzenēm ir teikusi ', ka medicīnas iestādē , kurā viņa strādā , katra sapulce sākas ar to, lai apkalpošanas kultūra būtu izcila, un ja tā nav , tad iemesli tiek apspriesti.
Esmu pateicīga Dievam par šiem cilvēkiem. Es novēlu viņiem daudz mīlestības, jo viņu darbs nav no vieglajiem, tā ir viņu sūtība, misija, un viņi to apzinās.

Ja runā par manu attieksmi, mani vismaz šajos pēdējos 3 gados interesē medicīnas jautājumi, un varbūt smalkajā līmenī ārsti, ko sastopu , to jūt, tāpēc cenšas visas darbības paskaidrot, un man tas tiešām patīk, esmu laimīga par to.

Šī iemesla pēc man ir milzīga pārliecība par savu attieksmi.
Mans ķermenis ir mans gara templis, un mīlot un rūpējoties par to, no ārsta sagaidu atbilstošu attieksmi. Un tas nav tikai par ārstiem...

Kā rakstīju Inesei es tiešām tā rīkošos, ja saņemšu neatbilstošu attieksmi. Tā ir mana pārliecība.
Es to zinu, un tāpēc uzrakstīju soļus , kā rīkoties, lai saņemtu cieņpilnas attieksmi. Es varu tikai lūgt Dieviņu, lai nebūtu iemesla tā darīt.

P..S. Arī Inesi es dziļi cienu, mīlu un pateicos par visu, ko viņa dara.

Paldies, Inese, par šo rakstu, par iemeslu diskusijai.

Kad tiek izpausti viedokļi, tad rodas patiesība ? ir iemesls pārdomāt.
Man patīk diskusijas. Bet patiešam Delfos es pat ziņas nelasu, kur, nu, vēl komentārus.


Dagnija* - 2011-10-19 04:59
Solvita, paldies, ka paskaidroji un vislielākais prieks man tieši par šo P.S. Bet ārstam prasot diplomu un lasot morāli diezvai Tu saņemsi cieņpilnu attieksmi...

Inese* - 2011-10-19 06:59
Sievietes runājoties tiek pie skaidrības. Tā kā - paldies jums visām, ka varam šeit parunāt :))

Par ārstiem un citiem profesionāļiem - nu ir ļoti labi, ja par ārstu kļūst cilvēks, kam dvēsele ir no "ārstu dvēseļu grupas". Maikls Ņūtons raksta, ka mēs jau pirms piedzimšanas piederam kādai dvēseļu grupai, kas nodarbojas ar kādu konkrētu jomu. Tad nu ir ļoti labi, ja mūsu izvēlētā joma sakrīt ar to, kura mūsu dvēselei ir piemērotākā.

Piemēram, es esmu no skolotāju grupas un nekā nevarētu būt ārsts, jurists vai celtnieks. Es varbūt varētu šais jomās ko piepalīdzēt un censtos darīt ļoti kvalitatīvi, bet tā pa īstam laimīga varu būt tikai tad, kad dalos tajā, ko zinu.
Man, paldies Dievam, sakrīt arī izvēlē specialitāte, izglītība un tas, ko daru. Par to esmu laimīga.
Un tādēļ man škiet, būtiski, lai cilvēki par šo domā savās dzīvēs.



Lapa | 1 [2] |

Atpakaļ