Zilie putni


 Vakar mūsu ģimenē bija tāds ...nu tik īpašs notikums, ka atkal gribu ar to dalīties ar Tevi. - mēs pirmo reizi lasījām Deivida V.Freižera grāmatu „Zilie putni”. Kāpēc uzsveru, ka to darīju pirmo reizi? Tādēļ, ka šī nu ir grāmata, kuru var lasīt vēl un vēl un katrreiz tajā atrast un izprast ko jaunu pilnīgi citā līmenī. Šodien jau esmu to pārlasījusi vairakkārt.

Par šo unikālo, īpašo grāmatu biju jau dzirdējusi iepriekš. Kāds bija stāstījis stāstus. Kāds pieminējis kā kaut ko sevišķu. Bet tā kā tā latviski izdota 15 gadus atpakaļ un grāmatnīcās nav nopērkama, kaut kā pārstāju par to domāt. Galu galā man ir tik milzīga kaudze neizlasīto grāmatu, kuras tiešām ļoti gribu noteikti izlasīt, bet...nu ir tā, ka pēc Zilajiem putniem vairs nevaru paņemt neko citu.

Pat neatceros kad pēdējo reizi kāda grāmata mani būtu saviļņojusi tik ļoti. Līdz laimei, priekiem, asarām, bezgalīgām skumjām un pateicību par to, kas viss tajā ietverts. Pateicību par dzīvi. Par mīlestību. Par laimi. Par mācībām. Par atziņām un to, ka visam tam varu iet cauri.

Vai esi lasījusi šo grāmatu?

Ja esi, tad zini par ko es runāju.

Ja neesi, tad iesaku Tev to meklēt un atrast. Vai bibliotēkā, vai varbūt vari aizņemties no kādas paziņas vai drauga.

Grāmata ir kā mīlestības stāsts. Mīlestības, kāda ir starp pāra dvēselēm, kas tiekas daudzu dzīvju garumā. Kā tās atpazīst viena otru. Kā caur skatienu saprot, ka ir īstās. Kā bauda kopību un kā zina, ka būs jāšķiras.

Tur ir tik ļoti daudz atziņu, kuras vēlreiz un vēlreiz nostiprina zināšanas par pasaules un Visuma kārtību. Piemēram, ka dzīvojot ar īsto un vienīgo mēs savām mācībām ejam cauri ļoti viegli (varbūt pa vieglu), bet esot vieni caur grūtībām vairāk augam. Dažreiz mums neļauj būt kopā ar savu īsto, jo tad mēs neizietu tās mācības, kuras mums paredzētas.

Ka vēl var būt tā, ka viens no pāra dvēselēm ir „izaudzis” un viņam vairs nav jāiemiesojas. Bet viņi tik un tā viens pēc otra ļoti ilgojas. Ka starp dzīvēm viņi vienmēr ir kopā, bet dzīvju laikā....vairs ne.

O, kā tas viss sasaucas ar Ņūtona „Dvēseļu ceļojums” un „Dvēseļu liktenis”.

Un, ai, kā man tas viss patīk.

Cita atziņa (ko esam lasījuši tik ļoti daudz grāmatās, bet te atkal tas ir tik skaisti pateikts) – pret visu izturies tā kā pret savu mīļoto. Un skaties kā mainās Tava dzīve.

Un tad vēl tā brīnišķīgā epizode ar taureņiem un putniem. Ka ja vien gribi, Tu vari palūgt lai viņi pienāk tuvāk. Ja no sirds saki, ka viņus mīli un ka viņiem pāri nedarīsi, tad viņi Tevi sadzirdēs.

Šodien, ejot peldēt, es to izmēģināju pret vienu tauriņu. Neticēsi, bet viņš tiešām man pielaidās un pāris riņķus aplidinājās. Es smaidīju un pēc tam man bija tik ļoti labs garastāvoklis un tik milzīgs mīlestības pieplūdums.

Nolēmu, ka tas jāizmanto un jāizdara kāds ne visai patīkams zvans (man ik pa laikam ir jāatgādina nemaksātājiem par kavētiem maksājumiem pa grāmatām). Un ko domā- no sākuma aizsūtīju tai iestādei mīlestību. Pēc tam tieši tai galvenajai grāmatvedei, kam taisos zvanīt. Un...saruna bija ārkārtīgi jauka un rezultatīva.

Domāju, ka Zilo putnu iespaidā, es vēl uzrakstīšu vairākus rakstus. Bet pagaidām ir tā, ka emociju ir tik ļoti daudz un laimes ir tik ļoti daudz, ka tā neietilpst vārdos.

Šī viennozīmīgi kļūst par manu grāmatu favorīti un Deivids V. Freižers par apbrīnas vērtu autoru manās acīs.

Iesaku Tev šo grāmatu.

Tā ir izlasāma 1-2 stundu laikā, bet atziņas no tās saglabāsies visu mūžu! :)

Komentāri (80)  |  2011-09-05 23:43  |  Skatīts: 14292x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Alise* - 2011-09-05 23:58
Inese, varētu lūdzu uzrakstīt grāmatas nosaukumu un autoru originālvalodā (drošvien angļu). Paldies!

Inese* - 2011-09-06 00:00
David W. Frasure "BLUEBIRDS"

Mairita* - 2011-09-06 00:53
"Zilie putni" ir skaista grāmata, man tā ir kopš pamatskolas laikiem. Interesanti bija tas, ka kādu laiku atpakaļ pie manis ciemojās brālis (33 gadi) un garlaicības mākts (manā īpašumā vēl pagaidām nav daudz grāmatu , esmu bibliotēkas apmeklētāja) viņš šo grāmatu izlasīja. Un kaut kā nesen nejauši sarunā viņš ieminējās par šo grāmatu un atzina, ka viņam tā likās laba. :)) Biju patīkami pārsteigta.

Inese* - 2011-09-06 00:59
Jā, mans vīrs izlasīja un ar teica, ka fantastiska.
Nu, bet mēs arī Maiklu Ņūtonu kopā lasījām.

Starp citu, bez Ņūtona, nebūtu tik patsparsevi šo visu pieņemt :)

Mairita* - 2011-09-06 01:06
Arī Ņūtona darbus noteikti izlasīšu, jo iekāre ir nežēlīgi liela :)

Gunita* - 2011-09-06 01:23
Esot LV iegadajos Nutona "Dveselu celojums", saku lasit bet...nelasas,saku no otra gala....laikam vel neesmu tam gatava..

Inese* - 2011-09-06 01:41
upss.....nu...pilnīgi man nav īsti ko teikt. Man Ņūtons likās kā atradums un ļoti ļoti patika.

Bet cik labi, ka esam tik dažādi :)))

Varbūt tad Tev jāsāk ar Zilajiem putniem? Šķiet, ka angliski jau nu gan tie ir nopērkami dažādās internetvietnēs.

Essa* - 2011-09-06 02:25
Piekrītu, "Zilie putni" ir brīnišķīga un neaizmirstama grāmata. Lasīju pirms 10 gadiem un tā arī neesmu aizmirsusi...miljons vērtīgu atziņu...."...iemācoties patiesi mīlēt, mēs vairs nespējam ienīst."

Ilva* - 2011-09-06 02:32
Tas stāsts par tauriņu...patiesi ir tik ļoti brīnišķīgs....un tas, ko Tu raksti par mīlestības došanu....Tu par to runā tik ļoti daudz....šķiet ik reiz....un tas ir tik ļoti mīļi......esmu sajūsmā par to:)))
Bet!!!..arī man ir situācijas...kuras vajag atrisināt...un to mīlestības bumbas sūtīšanu cilvēkiem...ar kuriem šīs problēmas ir jārisina....es noteikti to izmēģināšu. Paldies par savu piemēru ar grāmatvedi.....es noteikti ņemšu šo Tavu pieredzi kā paraugu...manai pieredzei.
Tu...man šodien iedevi mīlestību un brīnumainas sajūtas:)
Paldies Inese:)

Inese* - 2011-09-06 02:32
Varu tikai par sevi pabrīnīties, ka līdz šim gadam par šo grāmatu neko nenojautu. Es būtu varējusi to izlasīt jau 10 un 15 gadus atpakaļ, bet tā pie manis atnāca tikai vakar.
Apbrīnojami kā tas viss tiek sakārtots.

Viss notiek precīzi tad, kad tam jānotiek.

Jā- tas ir pats skaistākais citāts un atziņa."iemācoties patiesi mīlēt, mēs vairs nespējam ienīst". Paldies, Essa!

Inese* - 2011-09-06 02:38
ai, Ilva...par tiem taureņiem!! tas ir kaut kas tāds, ko vārdiem nevar aprakstīt. Es šodien īpaši pievērsu uzmanību, ka tā skatos gan uz skudriņām, gan mušiņam, gan mākoņiem, gan jūru. Tas piepilda ar laimes sajūtu ne no kā. Dēļ tā, ka esi dzīvs. Dēļ tā, ka vari elpot.

Jā - vienīgais, kas mums šeit uz Zemes ir jāiemācās - ir mīlēt :)
Izklausās ļoti vienkārši :)))

Dace* - 2011-09-06 05:55
Izklausās,ka būs jāiet uz bibliotēku.Mani saviļnoja Tavs saviļņojums. Jā,un skaistākais citāts ir visdzidrākā patiesība..

Elīza* - 2011-09-06 06:36
Hm, laikam jāizceļ no plaukta tā grāmata un jāpārlasa. "Iemācoties patiesi mīlēt, mēs vairs nespējam ienīst" - tas patlaban ir mans uzdevums, ar ko man pagaidām kā pa kalniem un lejām iet. Bet Inesīt, ja iemācīties mīlēt ir vienīgais, kas mums uz Zemes ir jāiemācās, tad sanāk, ka to iemācījušies, mēs dosimies prom? :( Es tagad esmu apņēmusies iemācīties mīlēt, un ko tad - man pēc tam būs jāiet prom? Bet es negribu iet prom, es gribu dzīvot līdz 100 gadiem...

Inese* - 2011-09-06 16:25
Freižers raksta: "...kad izzināts viss, kas jāzina par mīlestību, tad vairs nav jāatgriežas...ja vien tu pats to nevēlies. Kad esi apguvis mīlestības mācību, tev ir brīva izvēle- vai nu turpināt mācīties citur, ārpus šīs zemes, vai arī atgriezties, lai palīdzētu apgūt mīlestības mācību tiem, kurus tu mīli. Reizēm dvēseles ir tik pilnas ar mīlu, ka atgriežas atkal un atkal, lai palīdzētu un visā dalītos, un būtu kopā ar tiem, kurus patiesi mīl".

Ina* - 2011-09-06 16:36
Iemācīties patiesi mīlēt, pieņemt visu, redzēt visu ...var aiziet vairākas dzīves .... tā ka iespējams ka šeit uz zemes atgriezīsies vairākkārtīgi :)

Elīza* - 2011-09-06 17:49
Fu, nu tad jau labi :) Man te patīk :)

Elīza* - 2011-09-07 05:04
Šodien pārlasīju Zilos putnus. Tā ir, katru reizi kaut kas jauns parādās. Tik dziļu iespaidu kā šoreiz, šī grāmata vēl nebija uz mani atstājusi. Lasīju un patiesi raudāju vairākas stundas no vietas. Tagad esmu atmetusi visu citu nost, man aktuāla tikai absolūtās mīlestības tēma. Vakar, rakņājoties pa kompi, atradu citātu, ko man ļoti gribās šeit uzrakstīt.

Vislielākā nabadzība ir mīlestības trūkums. Cilvēks, kurš nav attīstījis spēju mīlēt, dzīvo savā privātajā ellē. Cilvēks, kurš ir mīlestības piepildīts, atrodas paradīzē. Cilvēku var salīdzināt ar burvīgu un unikālu augu, kas ir spējīgs ražot gan nektāru, gan indi. Ja cilvēks dzīvo ar naidu sirdī, viņš ievāc indes ražu; ja cilvēks dzīvo ar mīlestību sirdī, viņš ievāc ziedus, kas piepildīti ar nektāru.Mīlestības durvis atveras tam cilvēkam, kurš ir gatavs atlaist savu ego. Atsacīties no sava ego kāda cita dēļ – tā ir mīlestība. Atsacīties no sava ego visa dēļ – tā ir dievišķa mīlestība!!!
Om shanti

Daina* - 2011-09-07 05:14
Elīza! Tik pasakaini un skaisti!
Es šodien lasīšu ZILOS PUTNUS!

Sūtu daudz, daudz Mīlestības jums visām!

Dzintra* - 2011-09-07 06:02
Mīļš,mīļš paldies Dainai par Zilajiem putniem.Interesanti tas,ka šodien izlasot rakstiņu padomāju,lai paliek Dieva ziņā,tas vai dabūšu grāmatu.Ja būšu tam gatava tad Dievs izkārtos,tā,ka viņa pie manis atnāks.Vienkārši paļāvos uz Dievu un te nu man šovakar jau Daina atsūtīja elektroniski.

Man ir tāds prieks un mīlestība plūst pāri malām.Samīļoju Jūs visas!

Daina :)* - 2011-09-07 15:43
Ak mīļās!
Gluži kā raksta Dzintra - Mīlestība plūst pāri malām.
Es tikko pabeidzu lasīt "Zilos putnus"! Tas ir tik apbrīnojami. Grāmata burtiski ir viena vienīga Mīlestība. Esmu tik saviļņota un laimīga! No sirds dalieties ar to Mīlestību, kas ir katra no mums! Ar katru mirkli arvien vairāk saprotu cik tas ir svarīgi un svētīgi!
Esmu laimīga, ka varu ar jums dalīties!
Samīļoju jūs visas, no sirds,
Daina

Mairita* - 2011-09-07 17:30
Lasu un priecājos!.Ļoti spēcīgas pozitīvas emocijas šeit ,līdz asarām! :)
Un tad man ienāca prāta-cik forši būtu visus šos cilvēkus (komentāru īpašniekus, Pavasara studijas apmeklētājus ar Inesi priekšgālā protams) satikt kādā kopējā jaukā pasākumā..

Daina :)* - 2011-09-07 18:18
Mairita, mēs pavisam noteikti saliksim mūs visus kopā kādā sirsnīgā pasākumā! Pavasara studijā idejas raisās! :) Šo visu enerģiju jākustina arvien plašāk un katrā no mums jāvairo Mīlestība! Un to arī mēs darīsim! :)

Gunita* - 2011-09-07 18:26
Daina
Vai ir iespejams citiem (kas nedzivo LV) sanemt "Zilos putnus" elektroniski?

Dzintra* - 2011-09-07 19:28
Izlasīju grāmatu,man bija daudz kur jāapstājas un jāpārdomā,lasīju lēni,izbaudot katru vārdu.Secināju-šī grāmata dota ne visiem,tikai tiem kas tai gatavi.Tajā ir tik dziļas domas,viss ko apspriežam diskusijās,tur ir viss sakopojums.Apbrīnojami kā tas ir iepējams,viņa taču uzrakstīta pirms tik daudziem gadiem.Šī grāmata man ir vislielākā Dieva dāvana,sajūtu kā viņš runā ar mani.Es lasīju un raudāju,varbūt kādam liksies tas jocīgi,bet es tik patiesi to visu izjutu un tieši Dieva klātbūtni.Tagad saprotu kāpēc esmu tik ilgi viena,jo daudz kas ir jāapgūst un vēl nav īstais laiks,neesmu vēl gatava jaunām attiecībām.Izlasot grāmatu gribās vienkārši paklusēt,pabūt sevī...ir sajūta it kā apstājies laiks.

Sirsnīgs paldies Jums mīļās meitenes,Daina, un ,Inesīt ,Jums īpaši,samīļoju Jūs visas.

Mairita* - 2011-09-07 20:11
Super! :))



Lapa | 1 [2] [3] [4] |

Atpakaļ