Devēji, ņēmēji (rakstīt vai nerakstīt)


 Kādā komentāru sadaļā iesākām diskutēt par to vai rakstīt komentārus vai nerakstīt un tad man ienāca prātā Tev izstāstīt kā vēru vaļā savu enerģētiku periodā, kad biju vēl viena un pa lielam viss vēl nenotika tā, kā savā dzīvē gribēju. (Tagad es zinu, ka mana sirds čakra bija aizvērusies un kaut kā vajadzēja palīdzēt tai atvērties.)

Es dzīvoju viena un jutos tiešām ļoti vientuļa. Man trūka mīlestības un attiecību un es īsti nezināju kā to visu sakārtot. Trūka cerības un ticības. Trūka drošības par laimīgu nākotni. Trūka laimīgas dzīves.

Tomēr manī iekšā jau intuitīvi bija šī atziņa „ja tev kaut kas trūkst – sāc to dot”.

Man trūka. Es ļoti gribēju attiecības, kādas ir ģimenē. Es ļoti gribēju mīlestību. Es ļoti gribēju siltumu. Es ļoti gribēju būt piederīga. Es ļoti gribēju mainīt to kā dzīvoju.

Un zini ar ko es sāku? Es sāku apzināti siltāk izturēties pret cilvēkiem. Pret svešiem cilvēkiem, kurus satiku diendienā. Pret pārdevējām, pret citu mašīnu šoferiem, pret kājāmgājējiem, pret draugiem un paziņām portālā draugiem.lv vai pret svešiem cilvēkiem kādā citā interneta vietnē. Tieši siltāk, mīļāk un atvērtāk.  Man nekad neienāca prātā, ka varētu aiz segvārda rakstīt ko sliktu. Un man nekad neienāca prātā – vajag vai nevajag rakstīt labu. Es ļoti ātri sapratu, ka dot savu enerģiju citiem, nozīmē vairot to sev simtkārtīgi. It kā skan egoistiski, bet tas ir Visuma likums.

To enerģiju, ko dod Visumam, Visums Tev atdos daudzkārtēji. Un tas ir gan negatīvā, gan pozitīvā nozīmē.

Es gribēju laimi savā dzīvē – tātad man vajadzēja šo laimi sākotnēji dot citiem. Varbūt vienkārši ar smaidu. Ar siltumu. Ar mīļumu. Ar atbalstu. Ar ieinteresētību. Ar godīgu attieksmi. Ar neskopotu mīlestību.

Es satiktiem cilvēkiem maigi un mierīgi skatījos acīs un smaidīju, lai man un viņiem ir patīkams šis mūsu kopējais mirklis. (Starp citu pēc cilvēka acu skatiena uzreiz ir redzama un jūtama viņa enerģētika.) Es daudz vairāk veltīju uzmanības saviem draugiem un paziņām internetā. Ja kāds bija draugos ielicis kādu galeriju, es tiešām ar prieku skatījos, iekomentēju ko jauku, atzīmēju, ka patīk. Ja kāds ko sasniedzis, man nebija grūti aizsūtīt kādu mazu vēstulīti vai apsveikumu. Es kļuvu uzmanīga un jūtīga pret cilvēkiem. Es rakstīju dvēseliski dziļus komentārus un vēstules un ar laiku bija pat tā, ka man cilvēki sāka rakstīt pretim savus dzīves stāstus un mūsu attiecības iegāja daudz dziļākā līmenī.

Es lasīju kādus rakstus sadaļā „parunāsim” (draugos) un vienmēr iekomentēju kādas savas pozitīvas domas par tēmu. Ja es piedalījos kādā pasākumā – es centos no sevis šim pasākumam kaut ko dot. Vai ko labu pateikt, vai kādu uzmundrināt, vai „piepildīt telpu ar mīlestību” (esmu jau Tev par to stāstījusi).

Ko tas deva?

Pirmkārt, man tiešām izveidojās ļoti siltas attiecības ar cilvēkiem. Otrkārt, es tiešām iemīlēju cilvēkus. Es apzinājos misiju savai klātbūtnei kādā vietā. Es sapratu, lai kur es atrastos – tā ir mana dzīve un tā ir mana dzīves misija „vairot pozitīvo”. Tas mani dara laimīgu un cilvēkus ap mani pozitīvus. Tas pasauli dara labāku.

Ko tas deva tālāk?

Atvērās sirds čakra un es varēju sakārtot savu dzīvi. Jomu pa jomai viss sakārtojās, kopš brīža, kad no ņēmēja, kļuvu par devēju.

Reiz kādā intervijā man žurnāliste jautāja, vai visām sievietēm ar kurām kopā es esmu gājusi šo ceļu un dalījusies ar savām zināšanām, vai visām ir izdevies satikt savu īsto un vienīgo, sakārtot savas citas dzīves jomas, un man toreiz bija jāatbild, ka nē. Ne visām. Pēc intervijas domāju, kur ir tā atšķirība. Kāpēc man izdevās un izdodas, un viņām ne. Un tikai tagad es tiešām reāli varu pateikt, ka tā atslēga uz sakārtotu laimīgu dzīvi ir došanā un atvērtībā pret cilvēkiem. Kad mīli cilvēkus ar dievišķu mīlestību, kad nedomā – uzrakstīt ko labu vai nē, pievienot savas domas vai nē, palīdzēt atšifrēt vēl kādu šī jautājuma niansi vai tikai noskatīties. Vienkārši dari to aiz mīlestības. Mīlestība uz cilvēkiem un iesaistīšanās (nevis malā stāvēšana) ļauj sakārtot dzīvi.

Bet kādā komentārā pavīdēja arī tāds teksts, ka došana var būt ņemšana.

Jā. Arī tā var būt. Ka ar savu izteikšanos it kā „pieprasi” sev uzmanību. Tā var būt. Bet tad te jau sākas stāsts par robežām. Un tā jau ir cita tēma, ko vajadzētu iztirzāt kādā citā rakstā.

Bet tas ko gribēju pateikt šobrīd – ja Tev vēl nav sakārtojusies Tava dzīve. Ja vēl viss nenotiek tā kā Tu to gribētu, tad varbūt, ka ir vērts iekustināt enerģiju dodot. :)

Piemēram, kad es vadu seminārus – uzreiz ir redzams, kurš ir atvērtu enerģiju, kuram enerģija ir vēl ciet. Kurš centrējies uz sevi un savu problēmu, kurš labprāt domā arī par kopējo gaisotni.

Reiz vienos personības attīstības treniņos mums vajadzēja izvērtēt visu grupu, kurš ir devējs un kurš ņēmējs. Ļoti vērtīga lieta.

Un uzreiz varu pateikt, ka devējiem dzīvē viss labāk sakārtojas.

Ņēmējam ir vēl jāgaida. Tad lēnām jākļūst par devēju. Un tad arī viņam sakārtojas. :)

Komentāri (36)  |  2011-09-02 20:51  |  Skatīts: 10194x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Brigita* - 2011-12-17 18:56
Šo rakstiņu var attiecināt uz Z-svētku dāvināšanas laiku. Ir īpašs laiks - dot no sirds un ar mīlestību, neko negaidot pretī. Un tā turpināt visu nākošo gadu!:)

Inese* - 2011-12-18 06:07
Jā. Gan Ziemassvētku laikā, gan visā pārējā gada laikā tas ir ārkārtīgi vērtīgi.
Un dot nevis tādēļ, ka tā pieklājas, vai tāpēc, ka visi tā dara, bet gan tā'dēl, ka tiešām ļoti gribas vairot labo pasaulē :))

Lai gaišs un labestīgs šis laiks!

Ilona* - 2011-12-19 18:08
Kristīnei

Ziniet, es dodot jūtos tāpat, ka es tikai dodu, bet otrs nedod pretim. Un tad es sapratu, ka es vismaz vienu mēnesi mēģināšu tikai dot - vai labus darbus, labus vārdus, labas domas (vissmagākais uzdevums!!!) neko par to NEGAIDOT. Es sevi tā mēģinu audzināt. Godīgi - nav viegli.

Bet pirmo gadu es neziedoju labdarībai. Nemelošu, šogad nav tik daudz līdzekļi. Bet šogad iedomājos to, ka ziedoju citiem, bet nepajautāju, ko vēlas mana mamma, vīra mamma vai tētis. Nolēmu ziedot citiem tikai tad, kad būšu aprūpējusi savējos. Vārdu sakot, vispirms kārtība, rūpes saviem tuviniekiem, tad pārējiem. Kad es domāju šādi, tad man nav žēl dot. Mans ieguvums ir prieks viņu acīs.

Ilze* - 2011-12-19 19:52
Liels paldies par šo jauko sarunu! Esmu simtām reižu izjutusi lielu un patiesu prieku, par to, ka kādam esmu pretī smaidījusi, laipni parunājusies, kaut ko no sirds devusi... un tieši šī brīnišķā sajūta ir tā, dēļ kā ir vērts. Es baudu šo sajūtu un sevī saglabāju siltumu...un man ir ko dot vēl un vēl... Gaišus svētkus visiem! :)

E.* - 2011-12-23 03:59
man atkal ir tā,ka man šī došana nāk ar viļņiem. pienāk bifurkācijas zemākais punkts,kad es ļoti noslēdzos un pat neielaižu nevienu citu savā telpā. Par došanu citiem nemaz nerunājot....

Taču var just to enerģiajs atšķirību sevī...kad es dodu ,es uzpuldos,ļoti... es varu tik daudz pa dienu izdarīt. un tā aizvadītā diena,vakarā liekas tik svētīga.

Bet dienās,kad marinēju pati sevī,es sāku smirdēt kā tāds sapuvis ābols.. un visa diena liekas aizvadīta vējā. Vakarā uzdodot sev jautājumu,ko vērtīgu es šodien izdarīju..atbilde ir NEKO

Inese* - 2011-12-23 05:52
ak, mīļā E., cik kolorīti Tu esi uzrakstījusi. Bet tajā, ko saki, ir milzīga patiesība - ja savu enerģiju neatdodam, tad tā sāk rūgt un mēs pašas līdz ar to. Savukārt, kad sākam atdot savu enerģiju, tā tīrās kā avotiņš.

Un likums vēsta: ja kaut kas trūkst, sāc to dot :)

Tātad, ja nav enerģijas, ja trūkst mīlestības, ja neko negribās, tad vajag izdarīt tikai pirmo soli - sākt dot ko mazu, dot ko mīļu un tas desmitkārtīgi nāks atpakaļ jaunas pozitīvas enerģijas veidā :)

Dace* - 2011-12-23 07:04
Arī es šo rakstu jau pārlasu vairākas reizes...apmēram divu mēnešu laikā, un beidzot sajutos tā, ka arī varu uzrakstīt. Paldies, ka ir tāda vieta, kur ik pa laikam smelties iedvesmu:)

Laila* - 2012-01-15 05:44
Ar došanu ir tā, ka to nav iespējams ar prātu kontrolēt: jo tas nāk no sirds... :) Tad smaids pats parādās, rokas pašas stiepjās palīdzēt... jo Tev tā gribās... no sirds gribās... :)
Man patīk pieeja par sirds atvēršanu: Tu maini paradumu un tad vairs nejūti kā mainies un kā mainās Tava attieksme pret visu :)


arvienlabak - 2012-05-17 02:40
Kristīne* - 2011-09-02 07:22,
jā, domāju, ka tieši tur tas suns varētu būt apraksts - ka NEVAJG gaidīt k.ko pretī... :) Man liekas, ārkārtīgi daudz problēmu veidojas tieši no tā, ka k.ko pieprasām, izvirzam prasības, izdaram it kā labu darbu, bet vēlāk - lūk, es Tev tā, bet Tu man nekā.... Tas vairs , man liekas, nav nekāds mīļais, labais darbs tādā globālā līmenī... Tas ir vienkarši egoistisks mnevrs. Sak, es esmu laba. Un daru tā, jo tā ir pareizi darīt....
Man liekas, tie Īpašie, Mīlestības pielietie smaidi, mīļ-izpausmes un Labie Darbi ir t'ādi spontāni, kuri Tevi piepilda ar neiedomājamu Gandarījuma sajūtu, kad gribas smaidīt un smaidīt un reizēm raudāt aiz pateicības, laimes un siltuma... :)
Paldies, Inese, par sirds-pilnajiem rakstiem..... Ik pa laikam atkal un atkal "parakājo" , lai iedvesmotu sevi, paceltu degunu un elpotu dziļi... :)

Laura _Laura - 2013-01-19 23:26
jāpiekrīt, ka ir jādod negaidot pretī, bet tas ir ļooti grūti. ikreiz , kad kāds nedara mums kaut ko , ko esam viņam darījuši( uzvārijuši tēju, pamasējuši muguru) gribas teikt- bet es tev uztaisīju tēju , bet tu man tagad nē, redz kāds tu slikts..
bet ir jāmācās taisīt to tēju negaidod , ka mums taisīs, masēt muguru, negaidod , ka mums masēs..
lai mums visiem izdodas:)

ince - 2013-01-20 01:01
Sveikas! Mana pagajusa gada dosanas pieredze gan nebij pozitiva. Jutos pamatigi izmantota un pamesta, kad vairs nebiju vajadziga. Bet vaina jau nebij nemejos, vaina bij mani- es vienkarsi nespeju laika pateikt -NEE. Isteniba, pateicoties sai situacijai esmu ieguvusi vairakas macibstundas. Tadas, smagas bet vajadzigas.
Pec pusgada "spalvu plesanas" bij jaatsak stradat. Samekleju darbu un te nu Dievs man atsutija palidzibu. Manas koleges izskata. Shi polu sieviete ir ar tik kolosalu pozitivu ladinu, ka stradajot blakam, es jutos vienkarsi jauki. Smaids no vinas sejas nepazud ari pec 12 stundu mainas.
Un ar labu garastavokli atnakot majas, ari es varu pasmaidit. Vakar man meita jautaja, vai tik es neesmu iemilejusies........?
Ne, es vel neesmu iemilejusies, tada nozime, kaa domaja vina. Es tikai saku milet savu dzivi.
Lai jums jauka dienina!



Lapa | [1] 2 |

Atpakaļ