Attīrīšanās no liekā


Komentāri:

oliva - 2011-08-30 06:45
Sveika,Dzintra! Paldies par jauko rakstu. Mani ari interese jautajums par sava baseina attirisanu,kura ir hlorets udens. Vai tiesam pietiek ar vienu paldies? Vel nezinu,ka skaitamas mantras,bet butu loti jauki,ja paraditos ari kads raksts par tam. Man majas ir Tibetiesu skanosais trauks,ar to tiru majas auru un intuitivi tiriju ari baseinu ar ta palidzibu. Varbut ir vel kads parbaudits veids,ka pozitivi uzladet hloreta baseina udeni?

oliva - 2011-08-30 06:54
Un vel jautajums,vai masazas spej attirit no liekaa? Man jau pasai skiet,ka ja,jo masierite man vienmer uzsvera,cik svariga ir limfas attirisana,t.i.attece masazas procesaa. Ka tad ir patiesiba un kuras ir tas masazas,kuras attira no liekaa?


autors: DZINTRA ČEVERE

 Guļot pirtī uz lāvas, mani pārņēma tāds kā tīrības vilnis, bija sajūta, ka viss netīrais un smagais kas pa nedēļu uzkrāts nu iet nost, atstājot vieglumu un gaišumu. Pirts noteikti ir viena no vietām kur var atjaunot enerģiju un nomest lieko un uzlādēties ar pozitīvo. Ne velti, pēc pirts apmeklējuma cilvēki bieži jūtas kā no jauna piedzimuši.

Ar mani ir tieši tā, esmu ļoti pieradusi pie pirts procedūrām. Man ir svarīgi ik pa laikam iztīrīt, sakārtot vidi sev apkārt, pārkrāmēt skapi un atvilktnes, izravēt dārzu, izmest ko nevajadzīgu no „varbūt kādreiz noderēs” krājumiem. Pēc šādas tīrīšanas, iestājas vienreizēja viegluma sajūta, kas nu jau ir kā zināma „atkarība”, jo ikreiz, kad liekas, kaut kas neiet, vai ir apstājies, vai arī vienkārši ir drūms noskaņojums, vai vienkārši uznāk lielā tīrīšanas iedvesma, man lieliski noder šī attīrīšanās.

Šajās brīvdienās, iztīrīju savu aukstuma skapi un pašiverēju pa vasarnīcu, tici vai nē bija sajūta, ka palika pat vieglāk elpot. Ir jāatbrīvo vieta jaunajam, jo kur gan lai tas ienāk, ja visur ir piebāzts un aizaudzis. Tu vari iesēt sēklu tikai tādā zemē, kura ir izravēta no nezālēm,  tieši tāpat kā „izravējot” negatīvās domas tu vari vieglāk ļauties pozitīvām, kā arī attīrot savu ķermeni no ilgi krātiem toksīniem un piesārņojuma, mēs dodam tam spēku, enerģiju un tas ir spējīgs uzņemt tam nepieciešamās barības vielas.

Man ļoti patika kāds izteikums: „Nevis Tu esi ķermenis, kurā ir dvēsele, bet gan Tu esi dvēsele, kas mājo ķermenī”. Šie vārdi vēl dziļāk palīdz saprast fiziskā ķermeņa tīrības nozīmi. Ķermenis ir dvēseles mājās; dzīvoklis, māja – fiziskā ķermeņa mājas; valsts – mājas, dzīvokļa mītne; pasaule – Tavas valsts mājas. Iedomājieties uz mirkli, kas notiku, ja mēs nedēļu…un mēnesi…un pusgadu un vēl ilgāk…neiznestu atkritumu spaini!?

Nav svarīgi ar ko nolemsi sākt savu attīrīšanos, vai tas būs ķermenis, prāts, vai apkārtējā vide, svarīgi ir sākt! Taču vēlāk būtiski ir veikt attīrīšanos visos līmeņos. Varu vien piebilst, ka tas notiks ļoti organiski. Piemēram, es pati sāku ar pozitīvām domām, vingrošanu – jogu, un uz to brīdi nedomāju, ka svarīgi ir attīrīt arī savu fizisko ķermeni. Taču viss ir saistīts, viss ir enerģija. Piemēram, ja Tev ķermenī ir kāds bloks, ar fizisko vingrojumu palīdzību Tu vari sākt to kustināt un izkustināt visu negatīvo enerģiju, kas tajā ir sakrājusies, vai arī ja Tu zini kāds emocionāls stress vai pārdzīvojums, ir vainīgs pie šī bloka rašanās Tu vari atbrīvot šo bloku atbrīvojot tajā mītošo stresu. Tiem kuri nezina, kur meklēt informāciju par to, kādas ir saistība emocionāliem stresiem uz fizisko ķermeni, varu ieteikt Luīzes Heijas grāmatu „Izdziedzini sevi pats”, kā arī Lūlas Vilmas un Elvitas Rudzātes grāmatas.

Esat ievērojuši ko dara sievietes, kad ir dusmīgas, vai nomāktas – neņemos apgalvot, ka tas ir 100% visām, taču instinktīvā līmenī piemīt daudzām. Kad sieviete, ir satraukta, nomākta, vai kādas citas negatīvas emocijas ietekmē – tā bieži vien ķeras klāt mājas darbu darīšanai, sāk mazgāt grīdu, traukus, kaut ko kārtot, krāmēt, tīrīt slaucīt vai dodas uz kādu sporta nodarbību vai pastaigā ar suni … Un brīnumainā kārtā noskaņojums uzlabojas un problēmas apmērs sarūk. Kāpēc tā notiek? Tāpēc, ka liela daļa negatīvās informācijas uzkrājas, ierakstās limfas šķidrumā. Izdzēst šos negatīvos „ierakstus” limfā var sākot to kustināt, fiziskā piepūle veicina limfas attīrīšanos. Turklāt mazgāšanas darbi, vai piemēram, peldēšana dod papildus labumu, jo ūdenim piemīt lieliska spēja uzņemt un izdzēst negatīvu informāciju.

Katram ir sava attīrīšanās rituālu pieredze un paņēmieni, aicinu ar tiem padalīties, taču tiem kuri vēl par to tikai domā, iesaku pamēģināt!

Ar mīlestību, Dzintra

Komentāri (10)  |  2011-08-19 06:13  |  Skatīts: 5514x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Saule* - 2011-08-19 06:59
Sveika:)
Apsveicu ar pirmo soli Pavasara Studijā! :)
Man jautājums rakstiņa sakarā. Par ūdeni. Pati baudu laimi peldēties. Bet kā ir ar to informācijas uzņemšanu un dzēšanu, ja peldas baseinā? Savā.

Dzintra* - 2011-08-19 17:30
Sveika, saule!
paldies par apsveikumu :)
Ūdens tā vispār ir viena atsevišķa, milzīga tēma, par kuru es arī labprāt parunātu, nākamajos rakstos. Bet atbildot uz Tavu jautājumu vēlos teikt, ka ūdens procedūras, pašas par sevi ir ārkārtīgi labas, priekš attīrīšanās ideāls ir tekošs ūdens, taču arī baseins der, ja tajā nav hlors, jo tas tomēr ietekmē ūdens labo enerģiju un baseina ūdens būtu regulāri jāmaina. Ja tas ir Tavs baseins vari ūdeni uzlādēt ar pozitīvu enerģiju - noskaitot kādu mantru lūgšanu, vai vienkārši pasakot paldies!
Lai veicas!


Nu jā...* - 2011-08-19 19:45
:) :) :)

Marika* - 2011-08-19 21:02
Arī es apsveicu jauno lektorīti, lai mīlestība un prieks par darāmo darbu! un paldies, arī tagat es zinu kā nosaukt palikšanu ar sevi, jo jau sen esot kopā ar sevi jutos labi, vienmērt ir ko darīt un par ko domāt, nebija tā ka likās ,ko lai tagat sadara, ka es tak nevaru palikt viena!daudzi to nesaprata, un man likās, ka tā nav norma!tagat zinu, ka ar mani ir viss forši :) paldies, ka tagat man ir labākais draugs!

Liga ** - 2011-08-19 21:48
Sveika Dzintra, prieks par tavu rakstu, jūtu no tevis tādu vieglumu un gaišumu - esi patiesa un tas ir galvenais. Es priecātos lai padalies turpmākos rakstos par pirt iešanu, kā tu sevi attīri, kādus rituālus piekopj, kā atslēgties un izbaudīt pirts burvību pa visiem 100. Personiski es, dažreiz , nemāku pilnībā izbaudīt to, dēļ tā, ka galva pilna domām, ķermenis saspringts un ...... :-)

oliva - 2011-08-30 06:45
Sveika,Dzintra! Paldies par jauko rakstu. Mani ari interese jautajums par sava baseina attirisanu,kura ir hlorets udens. Vai tiesam pietiek ar vienu paldies? Vel nezinu,ka skaitamas mantras,bet butu loti jauki,ja paraditos ari kads raksts par tam. Man majas ir Tibetiesu skanosais trauks,ar to tiru majas auru un intuitivi tiriju ari baseinu ar ta palidzibu. Varbut ir vel kads parbaudits veids,ka pozitivi uzladet hloreta baseina udeni?

oliva - 2011-08-30 06:54
Un vel jautajums,vai masazas spej attirit no liekaa? Man jau pasai skiet,ka ja,jo masierite man vienmer uzsvera,cik svariga ir limfas attirisana,t.i.attece masazas procesaa. Ka tad ir patiesiba un kuras ir tas masazas,kuras attira no liekaa?

Baiba* - 2011-09-21 23:29
Vai zināt kādu labu vietu Rīgā vai netālu, kur varētu katru nedēļu papērties slapjā pirtiņā?

Dzintra Č.* - 2011-09-21 23:58
Oliva - masazas ir ļoti laba lieta, tā atbrīvo un relaksē, uzlabo asinsriti un attīra, jā limfas attīrīšana tiešām ir svarīga, jo limfā uzkrājas negatīvā informācija, bet tā kā limfai ir savs tecēšanas virziens ir svarīgi lai masiere/is to ievērotu, diemžēl esmu dzirdējusi, ka daudzi to neievēro. Masāžai ir jāsākās no lejas uz augšu. Tos virzienus ir ļoti jāņem vērā, citādi efektu var pārvērst par defektu. Vēl svarīgi būtu pēc masāžas lietot daudz tīra ūdens, lai visi nelabumi, kas izkustināti tiktu izvadīti. Piemēram, ja sieviete iet uz pretcelulīta masāžu, bet nedomā par to, ka vajadzētu patīrīt sevi no iekšas, var izrādīties ka nebūs rezultāts, jo šajās "vājas" zonās nogulsnējas nelabumi, ko apēdam un kas nepārstrādājas, ja mēs tos vienkārši izmasējam-izkustinam, tad ielaižam tos pašus sliktumus atpakaļ asinsritē, tāpēc vajadzētu patīrīt sevi, iekšķīgi, lai visi toksīni varētu aiziet. Runājot par pirti - ļoti ieteicams ir dzert sviedrējošās tējas, ir gan speciāli nopērkamas tējiņas pirtij, var arī pats sataisīt, tas palīdz organismam sagatavoties pirts procedūrai un izkustina arī limfu.
Būtībā masāžas ir labs papildinājums attīrīšanās kūrei. :)

Baiba - labprāt ko ieteiktu, bet tā kā man ir sava pirtiņa, tad diemžēl nevaru ieteikt. Varbūt kāda cita var?!

Lai veicas!

Dzintra Č.* - 2011-09-23 18:58
Par pirtiņām laba lapa ir:
http://www.termorelax.com/web/
tur var pameklēt arī kādu pirtiņu, un pirtnieku pakalpojumus.
:)


Atpakaļ