Par misiju, aicinājumu un darba jomas izvēli


 Atbildot uz komentāriem pie tēmas par jauno Laimes terapijas nodarbību lektoru kursu, sāku domāt cik būtiski ir mums katram pašam sajust savi īsto nišu vai īsto jomu, ar ko nodarboties.

Es rakstu rakstus, vadu seminārus, rakstu grāmatu un konsultēju cilvēkus tādēļ, ka nevaru to nedarīt. Man tas rodas un notiek pats par sevi un jo vairāk daru, jo man tas sagādā lielāku prieku un jo vairāk cilvēkiem tas ir vajadzīgs. Tas aug plašumā reizē ar manu enerģiju.

Bet, kādu dienu es skatījos igauņu seriālu „Vēju zeme” un tur kara apstākļos sievietes pieteicās par žēlsirdīgām māsām. Lūk, es uzreiz sapratu, ka ar visu savu mīlestību pret cilvēkiem un bezgalīgu vēlēšanos citiem palīdzēt, es nespētu to darīt fiziski. Es nevarētu skarties klāt un pārsiet brūces, masēt vai apkopt. Nu..teiksim tā – es to varētu gan, ja nebūtu neviena, kas palīdz, bet...tas noteikti nebūtu mans sapņu darbs, mana misija un mans dzīves veids.

Un tad nu es tā sapratu, ka tas ir tik ļoti būtiski – izmantot savu potenciālu tur, kur tu tiešām vari pirmkārt jau izdarīt maksimāli labi, savu spēju robežās, otrkārt – tev no tā enerģija nāk klāt, nevis sarūk. Treškārt-tu vari priecāties par katru minūti, ko pavadi savā darbā, un saņem milzīgu gandarījumu. Tu vari iegūt visaugstākos darba augļus, kādi vien iespējami (gandarījums, atalgojums, pateicība utt.) un visu laiku kā personība augt, jo tava dvēsele dzīvo saskaņā ar savu misiju.

Esmu bijusi pie daudziem fantastiskiem speciālistiem vai skatījusies kā profesionāļi strādā –un ir vienalga vai šeit runājam par ārstiem, celtniekiem, skolotājiem , aktieriem vai dārzniekiem. Iedomājies sevi jebkurā no šīm jomām un ir taču tā, ka pie kādas – dvēsele burtiski līksmo un pie kādas citas profesijas labākā gadījumā nav nekādas izjūtas.

Lūk – kad no malas skatos kā cilvēki strādā – es vienmēr varu pateikt vai cilvēks ir savā vietā un ir atradis savu dzīves jēgu un misiju, vai arī nē. Bet ne jau tas ir svarīgi, ka es to redzu. Svarīgi, lai cilvēks pats ir atradis savu vietu un tajā ir laimīgs. Svarīgi un ļoti patīkami ir ar šādiem cilvēkiem tikties un sadarboties. Ja iet pie ārsta – tad pie tā ārsta, kurš ar gandarījumu dara savu darbu un pilda savu misiju. Ja celt māju – tad lai to dara meistari, kas strādā no sirds un ir laimīgi par sava darba kvalitāti.

Kā Tev ir – vai Tu esi savā vietā tieši tur, kur strādā? Vai esi sajutusi  un atklājusi savu īsteno dzīves misiju, ka tieši šo darbu darot, Tu sevi realizē vislabāk un jo vairāk dari, jo lielāks gandarījums un jo lielāks gandarījums, jo lielāka enerģija atkal darīt.

Nu jau no pieredzes es varu pateikt, ka tas ir tikpat svarīgi, kā satikt savu īsto un vienīgo, vai arī sakārtot savu veselību utt.

Izrādās, ka tad, kad Tava dvēsele dara to darbu, vai nodarbojas ar to lietu, kas tai paredzēta no Dieva, to vairs par darbu nemaz tā īsti nevar nosaukt. Tā ir dzīve ar lielo burtu. Tā ir dzīves baudīšana un svinēšana, jo caur Tevi nāk milzīgs daudzums dievišķas enerģijas, Visums Tevi atbalsta un Tu vari tikai baudīt kā notikumi kārtojas. Tu vari skatīties uz rezultātiem ko sasniedz un izjust vislielāko pateicību, ka Tev ir iespēja piedalīties paša dzīvē. Un mums visiem ir prieks saņemt šāda cilvēka darba augļus.

Ak, cik ļoti gribētos, lai cilvēki pēc iespējas nopietnāk izvēlētos savu nodarbošanos un mums būtu iespēja diendienā tikties ar cilvēkiem, kas ir laimīgi savā darba vietā.

Jā – tā ir laime dzīvot starp laimīgiem cilvēkiem. Tā būtu laime mums visiem.

Bet tā kā vienmēr sākam ar sevi, tad jautājums Tev –vai Tu zini, kas ir Tava īstenā dzīves misija tieši nodarbošanās ziņā?

Komentāri (31)  |  2011-08-17 06:20  |  Skatīts: 9829x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Kate* - 2011-09-15 20:48
Re, nu, Inesīt, tāpēc jau mani tas nodarbina, ka mēģinu atšifrēt verbālos un neverbālos signālus tajās dažās diskusijās, kuras pavēroju. Ir jau ļoti interesanti pavērot , ja pieslēdzas kā filmā Melu teorija. Tad kļūst ļooooti interesanti, ko saka un galvenais - ko nesaka :-) pavēro.........................!

Tautas kalps kalpo mums, savai tautai un dara visu iespējamo tās labklājībai..

Ai, kā gribas redzēt aizrautīgus politiķus, kam runāšana NAV TUKŠI VĀRDI un runāšanas pēc un, kas neatsēž savu laiku, bet diskutē , lai atrastu labāko risinājumu, pārvaldot nianses , gribot iedziļināties un tautai kalpot...

100 gudras galvas
100 politiskās misijas
100 politiskas atbildības
100 iespējas

Esmu domīga par kritērijiem.






Inese* - 2011-09-16 06:26
Kritērijus mēs te ātri varētu sarakstīt, bet kur ņemt pretim uzvārdus un reālus cilvēkus.
Un piedevām- līdz sestdienai :)

Kate* - 2011-09-16 16:36
Protams, piedāvājums ir tāds, kāds ir.
Tomēr politiskās kultūras un retorikas līmenis ir audzis, tātad notiek dabiska politiskās vides attīstība.

Uz skatuves ir politiskais teātris, kur izrādē ir lomas.
Karaļa, āksta, vecāko tēva dēlu un antiņa lomas.

Atliek tikai izvērtēt, kurš prot suģestēt, pārliecināt par partijas ideoloģiju, vai tieši otrādi -ideālus nolikt otrā plānā, taktiskos jautājumus izvirzot priekšplānā radot ilūziju, ka ideoloģija nav aktuāla. Atgriežoties pie misijas jautājuma, tad katrs politiskais līderis reprezentē šīs idejas parādot mums ainu par to īstenošanu likumdošanā, ekonomiskajā telpā, sabiedrības un kultūras dzīvē.

Vai politiķim ir ietekmēšanas māksla ne vien uz skatuves publiskā telpā, bet arī kuluāros aizstāvēt šīs idejas , no abstraktā pārejot uz konkrēto jautājumu, problēmu un noteiktā laika intervālā pieņemt optimālāko lēmumu un risinājumu?

Vai politiķa labām dejām ir konkrēts risinājums un kā tas saskan ar manu pārliecību - šādi katrs izdara savu atbildīgu izvēli no tā piedāvājuma, kas ir.






Inese* - 2011-09-16 18:14
Es izlgu laiku balsoju par personālijām. Tieši kā Tu raksti - izvērtēju kurš būs spēcīgāks līderis un viņu atbalstīju ar savu balsi vēlēšanās.

Tagad es balsoju par jēgu, būtību (var teikt arī programmu) par flangu, par kopējo uzstādījumu.
Un , protams, ka emu laimīga, ja redzu, ka šo manu nostāju pārstāv stipri līderi, bet man personīgi tas vairs nav tik nozīmīgi un es noteikti, ka nebalsoju dēļ cilvēkiem.
Cilvēki var mainīties. Cilvēkos var vilties. Pārliecībā ne.
Es vēlēšanās savu balsi atdodu par savu pārliecību :)

Mairita* - 2011-09-16 19:03

Piekrītu Inesei! :)
Un man personīgi palīdzēja izlemt šī te vietne :
http://velesanas2011.lv/

Lai mums izdodas sevi nepazaudēt arī vēlēšanās!

Kate* - 2011-09-16 19:06
Tāpēc jau minēju vārdu - ideoloģija.
Kāda ir partijas ideja, vēstījums. Protams, kas tas ir svarīgi.
Varu tikai piebilst, ka es to rakstīju saistībā par politiskās misijas apziņu, un šo politisko misiju īsteno konkrēti cilvēki. Konkrēta cilvēka politiskās misijas apziņa. Ja es būtu politikā , tad tāds būtu ceļš īstenojot pārliecību. Vai es varu šo ideju pavēstīt, aizstāvēt, konkretizēt citiem. Ko dod cilvēks , kam ir zināšanas , bet nespēj ietekmēt procesu? Tad ideja netiek īstenota. Es gribu , lai ideja un jēga tiek aizstāvēta.







Lapa | [1] 2 |

Atpakaļ