Kā atšķirt?


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Kad sākam runāt par Dieva, Visuma, Kosmosa un Dabas likumiem, tad pēkšņi uzrodas jautājums, ar ko tie atšķiras un vai atšķiras. 

Nu pirmkārt jau par Dieva likumiem mēs saucam tos likumus, kas ir no Dieva – tātad nav cilvēku izgudroti vai sastādīti, kas pastāv neatkarīgi no mūsu gribas, no laika vai klimata izmaiņām, kas neietekmējas no tā, vai mēs par tiem domājam un ko mēs par tiem domājam, kas netiek vēsturiski mainīti, kas ir laiku laikos un mūžu mūžos.

Par Dieva likumiem tiek saukti tie likumi, baušļi vai noteikumi, kas ir ietverti Senajos rakstos un par kuriem mēs pārliecināmies savas dzīves laikā, ka tie tiešām nav uzrakstīti „teorētiski”, bet gan darbojas konkrētās likumsakarībās. Dieva likumi ir kārtība, kādā darbojas kopējais Veselums.

Tomēr, ja mēs vēlamies, tad mēs varam mēģināt izdalīt atsevišķi gan Dieva likumus, gan Visuma likumus, gan Kosmosa likumus, gan Dabas likumus.

Dieva pirmais likums (bauslis) ir cieši saistīts ar pašu Dievu un mūsu attieksmi pret Viņu. Bībelē teikts: tev būs Tēvu to Kungu turēt augstāk par citiem kungiem. S.Lazarevs šo pašu pasaka – ja tu kaut ko mīlēsi vairāk kā Dievu, tad nāksies to zaudēt. A. Svijašs saka – ja sāksi kaut ko idealizēt (tātad „pielūgt” vai citiem vārdiem sakot, sāksi izturēties pret to kā pret kaut ko svarīgāku kā Dievu) – šie ideāli tiks sagrauti. Un ideāli var būt dažādi – var idealizēt savu ģimeni, var idealizēt kādu cilvēku, var idealizēt savas spējas, var idealizēt savu izglītību, savu garīgumu, savu tikumību vai savus uzskatus, savu taisnību utt. Lūk, lai izprastu vai mēs esam sākuši jau kaut ko idealizēt vai mīlēt vairāk kā Dievu, mēs vienmēr varam sev pajautāt – kas notiktu, ja es to zaudētu? Vai „gals klāt” un „dzīves vairs nebūtu”? Ja tā, tad zini, ka ar steigu jāmaina attieksme, citādi nāksies to zaudēt. Tas ir likums. Tas nostrādās vienmēr. 

Dieva otrais svarīgais likums jeb bauslis ir – mīli savu tuvāko kā sevi pašu. Tātad, lūk, Dieva likums ir sevi mīlēt. Tātad novērtēt visu, ko Dievs mums devis, pateikties par to, saudzēt to, nekritizēt, nebojāt, negraut, neārdīt. Mīlestība ir radoša enerģija (kad svārstiņš griežas pozitīvā virzienā), tātad ko nozīmē sevi mīlēt, mēs varam pat izmērīt. :) Savukārt, ja mēs protam mīlēt sevi, tad mums tieši ar tādu pat attieksmi jāiemācās izturēties pret citiem cilvēkiem. 

No šiem diviem, izriet pilnīgi visi pārējie Dieva baušļi. Ja reiz tu mīli sevi un citus, Tu nekādā gadījumā nezagsi, nekrāpsi, Tu cienīsi māti un tēvu un ievērosi visus citus baušļus, kas ir rakstīti Vecajā Derībā. Bet mēs savās sarunās, protams, izrunāsim arī par citiem likumiem. Šie divi vienkārši ir kā visaptveroši un paši, paši galvenie.

Savukārt Visuma principi vai likumi ir saistīti ar cēloņseku likumsakarību, bumeranga principu, iekšējās un ārējās pasaules atspoguļojumu, ar izpratni par to, ka tikai mainot sevi, varam izmainīt pasauli ap mums, ar izpratni par veselumu. Visuma likums ir – līdzīgs pievelk līdzīgu. Kā Tu izturies pret sevi – tā Visums pret Tevi. Arī par šiem tad vēl runāsim un runāsim.

Par Kosmosa likumiem man ir vismazāk ko teikt, jo šo jomu vismazāk pārzinu. Es respektēju un saprotu, ka šie likumi ir un to ietekme uz mūsu dzīvi ir ļoti spēcīga, bet diemžēl pagaidām man ir par maz zināšanu šai jomā, lai es te ko vairāk rakstītu. Es ievēroju Saules un Mēness ietekmi un mēģinu savu dzīvi saskaņot ar dienas un gadalaiku ritmu. Bet zinu, ka par šo tēmu ļoti labi varētu izteikties astrologi, arī astronomi, bet es šeit varētu ielikt daudzpunktu... Zinu tikai to, ka kaut vai tikai neievērojot dienas ritmu un „aizmirstot” aiziet gulēt desmitos vakarā, mēs savu enerģiju sākam graut, neļaujot atpūsties savām smadzenēm, vairojot stresu un caur to pastāv iespējamība „iegriezt svārstiņu negatīvā virzienā”. 

Dabas likumi ir visi tie, kas saistīti ar mūsu planētu Zeme, kā arī tieši ar cilvēku. Piemēram – Dabas likums dzīvot saskaņā ar savu (sievietes vai vīrieša) enerģiju. Mēs ļoti bieži šo pārkāpjam. Sievietes kļūst arvien vīrišķīgākas, vīrieši sievišķīgāki.

Dabas likumi ir saistīti ar ekoloģisko domāšanu. Zaļo domāšanu. Dabas likumi ir saistīti ar enerģijām – Satva, Radžass un Tamaz. Dabas likumi ir saistīti ar mūsu uzturu un izpratni par to ko un kā ēdam. Dabas likumi ir saistīti ar to cik daudz esam radoši, cik graujoši; cik devēji, cik patērētāji.

Īstenībā, ka tagad tā vienlaidā saraksta, tad tiešām izskatās, ka mums turpmākā laikā nu būs ļoti daudz tēmu par ko parunāt.

Vai vēlies?

Vai tas Tev ir interesanti?
Komentāri (71)  |  2011-06-18 01:26  |  Skatīts: 8966x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Inese* - 2011-08-30 22:03
Kafija ir kā dopings, kas pieradina organismu pie zināmas devas un rada atkarību.
Un īstenībā tādu produktu, kas izraisa atkarību, ir ļoti daudz.

Man pašai atklājās, ka ir atkarība no saldumiem.

Agnese...* - 2011-08-30 22:47
Vismaz man kafija tiešā nozīmē ir kā pletne, pēc kuras jūtu nedabīgu enerģijas pieplūdumu - adrenalīnu, svīšanu, kaut nav fiziskas slodzes. Pēc tam seko tāds, kā atkritiens un nav spēka, gribas daudz ēst, ja nesanāk neko apēst, trīc rokas..
Tas tā, izejot no manām sajūtām, bet šis dopings man atkarību nespēj radīt, drīzāk tad saldumi :)

Inese* - 2011-08-31 00:52
Jā - jebkurš dopings ir pletne.
Ļoti labs salīdzinājums.


Anonīms* - 2011-08-31 01:34
Jā, man ir līdzīgi ar to kafijas dzeršanu, tas īsais mirklītis (kamēr dzeru kafiju) sagādā patīkamu baudu, bet pēc tam pus dienu ir neizskaidrojams uztraukums no nekā...

Solvita* - 2011-08-31 01:46
Kafija pirms vairākiem gadiem arī man bija katra rīta gandrīz vai rituāla sastāvdaļa. Pašai toreiz likās, ka nebija atkarība. Kad izdomāju, ka izmēģināšu kādu laiciņu bez šī aromātiskā dzēriena. Vienkārši interesanti, cik ilgi izturēšu u.tml. Radās azarts par šo jautājumu: organisma reakcija u.tml. Ko tad es secināju? Sākās rīts kā parasti....tikai kafijas vietā sula vai zāļu tēja.Mājās jau visu vari pakārtot, bet tad darbā sajūti kafijas aromātu :) Pirmo nedēļu bija grūti. Pēc tam jau pierodi , ka tas ir dzēriens, ko nelieto. Tas pārgāja par dzīvesveidu BEZ kafijas. Secināju, ka kafija tiešām toreiz bija manī radījusi atkarību. Kāpēc vairs nedzeru? Ar kafiju ir tā, ka tā īsā laikā uzdzen augšā enerģiju, jo, kā zinām, tajā ir kofeīns, kas stimulē smadzeņu darbību, sirdsdarbību. Taču tā enerģija nav tādā dabiskā veidā, tā tiek ņemta no rezervēm. Sanāk sākumā īstermiņā dabū enerģijas pieplūdumu, bet pēc tam , kad dabiskai enerģijai vajadzētu atjaunoties iegūsti izsīkumu, jo nav jau to enerģijas rezervju, un tad iestājas nogurums, un atkal vajag stimulantu. Līdzīgi kā kofeīns kafijai arī melnajā tējā ir teīns, kas darbojas pēc tāda paša principa. Ārējie stimulanti ir enerģijas dzērieni , kas it kā ''paceļ spārnos'', tikai tās sekas pēc to lietošanas izjūt vēlāk ...pēkšņas sirdssāpēs , jo kofeīna ietekmē bijusi paātrināta sirdsdarbība , tiek izjaukts dabiskais organisma enerģijas atjaunošanas cikls. Ko darīt no rīta kafijas vietā? Lietot katru dienu dabisku , daudzveidīgu, sabalansētu, svaigu uzturu, kuru organisms pārstrādās un saražos enerģijā un nebūs vajadzīgi papildus stimulanti. Tas nav normāli, ja no rīta pieceļoties ir sajūta, ka nav enerģijas, un vajadzīgi kādi papildus stimulanti, tas ir pretdabiski. Ja no rīta jūties moža, tad kāpēc kafija jālieto ? Un otrādi - Ja no rīta nejūties enerģijas pārpilna, tad padomā kāpēc tā ir noticis un kā to var izmainīt? Ir jau tāda lieta, ka mums visu vajag tulīt un tagad . Ja nav enerģijas, tad man to vajag uzreiz. Bet kā ar dabisko, bioloģisko ritmu. Ja ir nogurums, tad jāpameklē cēlonis dziļāk . Kafijas dzeršana ir tikai sekas, lai to enerģiju dabūtu atkal.




bet* - 2011-08-31 02:09
Bet man kafija nenozīmē mundrumu ,nenozīmē spēku pieplūdumu. Lieta tāda,ka neesmu kafijas fane.Nekad neesmu bijusi. Un tomēr es kafiju reizēm lietoju. Tādu nestipru.Ar cukuru.Un vislabāk - ar saldējumu:) Nu saldējums iznāk pie kafijas labi ja reizi pusgadā:)
MAN kafija nozīmē - harmoniju, smaržu, patīkamas sajūtas tās aromāta dēļ.Mājās viena to nelietoju,bet darbā,uzsākot rīta gaitas, mani priecē tasīte ar kafiju,kura smaržo uz mana galda blakus smaržīgai svecītei vai ar krustnagliņām saspraudītam apelsīnam!
Man dopings,ja tā var izteikties, varētu būt kolas,no tām tagad izvairos.Tās rada vēlmi dzert vēl,vēl un vēl. Saldumi-arī tie,īpaši kāds tortes gabaliņš,eklēriņš.. :) Vai pat ne saldumi,piem.,kāds baklažānu veltnītis... :)

bet* - 2011-08-31 02:13
Solvitai.
Nekad neesmu izjutusi spēku pieplūdumu kafijas dzeršanas rezultātā. Patīkamas sajūtas un aromāts-jā. Kā klusai, skaistai mūzikai.

Inese* - 2011-08-31 03:46
Man škiet, ka vēl spēcīgāk par ķīmisko reakciju mūsu organismā, ir vēl psiholoģiskā. Atceros no tiem laikiem, kad dzēru kafiju un ēdu gaļu, man bija tā, ja līdz 15.00 pēcpusdienā neiedzēru otro kafijas krūzīti, man šķita, ka vienkārši miegu ciet, ka nav spēka, ka "ģībšu" un ka man sāks sāpēt galvai....un vēl vis kas;)
Par gaļu savukārt man škita, ka, ja ēdienreizē nav gaļas, tad man nav spēka un es neesmu paēdusi.

Nu....tagad varu teikt, ka tas viss ir tieši tik daudz, cik sev iestāstām. Un kad pārtraucam ēst un dzert šos produktus, dzīves kvalitāte nemainās un analīžu rezultāti nepasliktinās, mundrums rodas pats no sevis un spēks arī.
Tagad tā vietā lai iedzertu pēcpusdienas kafiju, es saprotu, ka tā ir mūsu izvēle - vai justies piekusušam (un tad ņemt un atpūsties vai arī noskalot seju aukstā ūdenī, pavingrot, sevi iekustināt) vai arī justies brīnišķīgi visas dienas garumā, jo esi gana izgulējies pa nakti un ēdis gana spēcinošu pārtiku, kas nevis grauj, bet gan spēcina organismu.

man patīk, ka vairs nelietoju šos produktus.

Savukārt runājot par rituāliem -man ir ļoti svarīgi rituāli un es tagad tos baudu dzerot tēju :)

bet* - 2011-08-31 04:55
Rituāli tiešām ir laba lieta.Un droši vien man jāatrod SAVA tēja,lai baudītu to. Runājot par kafiju,turpinot, mani visvairāk saista tās SMARŽA. :) Un kāpēc es vispār sāku to lietot-un ne katru dienu es to dzeru-jo vismaz 30gadus,ja ne vairāk es dzēru tikai zāļu vai zaļo tēju. Ir dienas, kad dzeru 1 krūzi, ir,kad 2,bet ir ,kad paiet vairākas nedēļas, kad vispār to nedzeru.Es nesaskatu problēmu.
Man šķiet,kafija nav bubulis. bet neapgalvoju to. Jo attiecībā uz pārtikas produktiem tiešām zinātnieki strīdās.Un savstarpēji apgāž viens otra apgalvojumus....

bet* - 2011-08-31 04:58
Aukstais ūdens.
Cenšos šo rituālu neizlaist ne dienu tagad. Un centīšos,lai tas izdodas pēc iespējas ilgāk.Jo sajūtas ir fantastiskas!

Inese* - 2011-08-31 15:55
Es arī piekrītu, ka vispār neviens produkts nav bubulis. Un kad tikko kā sāku šo savu jauno dzīves veidu, es sev vienmēr teicu- ja gribēšu, paēdīšu gaļu, ja gribēšu - iedzeršu kafiju.
Tiesa - man nekad nav gribējies.

Un par smaržu es piekrītu - man arī patīk kafijas smarža. un es to baudu, kad citi dzer kafiju, bet man patiešām nekārojas pašai to padzert. Un vēl ir interesanti, ka man ļoti patīk šašliku smarža (pa gabalu). Un es absolūti nenosodu nevienu (un iekšēji nepārmetu nevienam), kas ēd tos produktus, ko es nē.

Katram savs. Un katrs jau arī zina kapēc viņš ko dara vai nedara.

Zuze* - 2011-08-31 17:52
Un kā diez ir ar alkoholu ( es nerunāju par alkohola lietošanu katru vakaru un vienatnē, jo tas jau skaidrs,ka tas grauj mūsu enerģētiku), bet kā ir tad, ja, piemēram, nedēļas nogalē kopā ar draugiem izdzer kādu vīna glāzi...vai tas arī ietekmē mūsu enerģētiku...

Inese* - 2011-08-31 18:33
Protams ietekmē.
Un parasti jau tas alkohols ir kā vēl papildus pakāpiens uz kaut ko....kas arī grauj. (vai tūlītēji vai ilgtermiņā)
Piemēram - uz pārmērīgām emocijām, jeb agresiju. Piemēram, uz barjeru nojaukšanu vai pārkāpšanu. Piemēram, uz atslābināšanos, kas bez alkohola padodas grūtāk.

Es zinu cilvēkus, kas dzer tieši tādēļ, ka savādāk neprot tikt vaļā no stresa.
Un...tad tā atkal ir sava veida atkarība.



Solvita* - 2011-09-03 00:39
Par tiem Dabas likumiem , un vienu no tiem uzturu.

ir jau tā, ka daudzi domā, ka ir veselīga dzīvesveida piekritēji, tagad taču tā moderni u.tml. Tagad gadījums no dzīves ...puisis noskrien pusmaratonu un pēc kāda laika aizsmēķē cigareti.

Tieši ar šāda piemēru gribēju ilustrēt , ka tikpat neapdomīgi lietojam uzturu. Svarīgi , lai uzturs būtu pilnVĒRTĪGS.

Kāpēc jālieto kafija, ja tā nav stimulants ?

Ja kafiju dzeram tāpēc, ka patīk smarža , un klāt liekam cukuru, saldo krējumu vai saldējumu, tad sanāk , ka kafija bez cukura mūsu izpratnē nav vērtības pašai par sevi. Jo tas ir cukurs, kas mums kārojas (un vienalga kādā kombinācijā), ja skatāmies no uzturvērtības viedokļa.

Bet tagad paskatīsimies šūnu līmenī.Visi dzīvie organismi (kā augi , tā dzīvnieki) sastāv no aminoskābēm, tikai ar atšķirīgu aminoskābju savienojumu kārtību. Visiem cilvēkiem aminoskābes ir vienādas. Lielākā daļa aminoskābes sintezējas organismā, bet ir neaizstājamās aminoskābes, kas nesintezējas organismā, kuras jāuzņem ar barību, ar augu vai dzīvnieku olbaltumvielām, kuros ir šīs aminoskābes. Ja neuzņem kādu no neaizvietojamām aminoskābēm, tad var sākties neatgriezeniski procesi ķermenī (atkarīgs no tā kāda aminoskābe trūkst).
Ir tā, ka aminoskābes olbaltmumvielu sastāvā ir tie ķermeņa ķieģelīši, bez kuriem nevarm dzīvot. Tās ir olbaltumvielas, kas rada SĀTA sajūtu.

Ja uzturs ir pilnVĒRTĪGS , tad nekārojas saldumi , jo organisms ir pabarots šūnu līmenī! Protams, ka arī ogļhidrāti jāuzņem, bet jautājums par to, cik daudz. Vai to enerģiju, ko uzņēmām ar uzturu arī patērējam. Viss liekais aiziet toksīnos un taukos (un tādās vietās, ko tā vienkārši nevar izkustināt, jo organisms uzkrāj to nebaltai dienai ).


Bet kā lielākoties ēdam? Mūsu uzturā nepietiek olbaltumvielu , kas ir piena gaļas, olu, zivju, sojas pupiņu sastāvā, bet toties ļoti daudz sanāk OGĻHIDRĀTU & TAUKU (gan to, ko apzināmies, bet ļoti daudz SLĒPTO , ko ražotājs viltīgi iestrādā, un , ja neskatāmies sastāvu , tad izsekot sava uztura kvalitātei līdzi ir visai grūti.

Bieži vien domājot, ka mums ir veselīgs dzīvesveids , diemžēl ieskatoties dziļāk izrādās, ka tā ir tikai ārējā čaula. Vēlme ir laba , BET ... piedodiet TRŪKST zināšanu vai arī sapratnes par to, kas notiek mūsu ķermenī.

Kas ir veselīgs dzīvesveids ?Ja tas ir dabas likums , tad kāpēc tik ļoti patīk BAUDĪT neveselīgus dzērienus (gāzētus saldinātus un alkoholu) un produktus( saldumus, čipsus, kūkas ) ? Vajadzētu būt tā, ka jebkuru produktu, dzērienu, kas ir veselīgs mēs jūtamies lieliski un nav vajadzības krist kārdinājumā . Kāpēc tik tālu aizejam no dabas un uzņemam graujošu enerģiju?

Pati esmu izdarījusi savas apzinātas izvēles par uzturu, ko uzņemu, taču jāteic ir stipri jāpiedomā.






Kristīne* - 2011-09-03 00:52
Ma ir tiši tāpat, kā Inese raksta: patīk kafijas un šašliku smarža, bet es pati neēdu, jo negaršo. :)))
Par sekošanu līdzi veselīgam uzturam: nudien nezinu, kā lai sieviete, kura strādā pilnu darba dienu, ar īsu pusdienas pārtraukumu, seko līdzi visu produktu sastāvam, vienmēr sev veselīgi, svaigi gatavo utt. Godīgi, kādreiz pārbraucu mājās tik nogurusi, ka nav vēlēšanās gatavot. Un es domāju, ka tāda neesmu vienīgā. Var jau teikt - mēs pašas esam atbildīgas par savu dzīvi, pašas izvēlamies savu dzīves ritmu. Tā jau arī ir! Bet ko darīt tad, ja patreiz šo ritmu nevar mainīt? Bez tam, man nav iespēju izaudzēt tik daudz savu dārzeņu, lai visai ziemai pietiek, ir parasts Rīgas dzīvoklis. Tāpēc, tāpat iepērkos RIMI un par šī veikala dārzeņu kvalitāti tāču var šaubīties. Tad praktiski, kā lai risina šādu situāciju? Varbūt kāds varētu padalīties ar savu pieredzi?

Mairita* - 2011-09-03 01:40
Jāiet iepirkt dārzeņus un augļus uz nakts tirgu pie mūsu pašu zemniekiem. ;)

Solvita* - 2011-09-03 01:49
Jā, esmu visam tam gājusi cauri, piemēram, ar sarakstiņu par E vielām....izskatījās smieklīgi ...eju iepirkties RIMI ar grāmatiņu..uz kosmētikas veikalu ar grāmatiņu...tiešām tas prasa laiku ! BET tagad vairs neeju ..atmetu ..toties zinu, ka tādu produktu kura sastāvā ir nātrija glutamāns E621 vairs cenšos nepirkt. E 621 ir tāds garšas pastiprinātājs, kur zivs var garšot pēc gaļas un otrādi....tāds bija eksperiments...tā ir viela , ko liek klāt. Nākamais viltīgais -augu tauki - transtauki. Slēptā sastāvdaļa. Utt.
Gāzētie dzērieni - tas ir cukurs, gribēsies vēl ! NELIETOT! tas neapmierina slāpes, tikai pastiprina.

Solvita* - 2011-09-03 02:11
Protams, kad vien iespējams, atbalstīt mūsu zemniekus pērkot tirdziņos.

Solvita* - 2011-09-03 05:52
Kristīne,

Pilnīgi praktiski ir jāatbild sev uz jatājumu - Vai es sevi mīlu ?
Ja mīlu, tad es taču gribu savam ķermenim, kas ir gara templis,. dot pašu labāko. Šādi es izrādu mīlestību savam ķermenim.

Un tad arī laiks atrast labāko savam kermenim atradīsies.
Visiem ir 24 diennaktī,ne vairāk, ne mazāk. Noņemam miega un darba stundas. Un tājā, kas paliek, atliks laika nopirkt VĒRTĪGU uzturu. Laiku var atrast, ja vien GRIB.
Kāpēc tad ražotāji raksta to , kas ir produkta sastāvā? Varētu arī nerakstīt :)
Kāpēc pārtikasražotāji tērē laiku raksot info pr sastāvu uz iepakojuma, bet mēs , kas gribam labāko savam ķermenim NELASĀM, negribam zināt, ko ēdam . Kāpēc?







Labāko, kas ir pieejams. Kāpēc

Inese* - 2011-09-03 06:35
Es piekrītu par to iepirkšanos pie zemniekiem.

Bet uz jautājumu kāpēc gan mūsu organisms neatpazīst to, kas mums no dabas būtu pats piemērotākais, gribu teikt, ka , ja cilvēks ir ļoti pieradis ēst vai dzert atkarību raisošas vielas (piemēram tos pašus saldumus vai saldinātos dzērienus), tad viņš nekā nevar sajust ko organisms pa īstam grib. Viņš kalpo paradumiem. Kalpo savām "izlaistajām" garšas kārpiņām ;)

Man reiz seminārā bija meitene, kas teica, ka pēc prakšalanas krietnu laiku nav gribējies ēst gaļu un dzert kafiju, bet pēc kādām 3 dienām viņa "saņēmusies" un tomēr atsākusi.
Kad jautāju kāpēc? Viņa īsti nezināja ko atbildēt. Domājusi, ka taču vajag spēku un enerģiju utt.

Lūk, un tā mēs ar prātu gribam to organismu kūrēt. Bet īstenībā sen esam aizmirsuši ieklausīties.

Un es piekrītu Solvitai, ka par maz par to visu interesējamies un zinām. Es tai skaitā.
Es mēģinu ēst ļoti vienkārši un patiešām "no zemniekiem".
Bet noteikti, ka arī grēkoju uz ēdienu saderību un attiecībām.

Tādēļ ļoti novērtēju komentārus un sarunas par šo tēmu, jo tas mani bagātina sfērā, kurā neesmu pārāk dziļi.
Paldies!

Aigars* - 2011-11-25 21:23
Jā, Inese, man ir interesanti.
Un priecājos ka mājas lapa tik labi strādā.



Lapa | [1] [2] 3 |

Atpakaļ