Dieva un Visuma likumi


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šo sarunu ciklu man šķiet „mēs jau sen esam pelnījušas”. :)

Mēs tik ļoti ilgi jau runājam par Dieva un Visuma likumiem, bet tā īsti nekad neesam ne tos nosaukušas, ne pārrunājušas, ne apspriedušas. Kādā seminārā, kur ar grupu jau biju tikusies kādus 10 mēnešus un šķita, ka esam izrunājušas visu laimes terapiju krustu šķērsu, es kā, starp citu, palūdzu – lūdzu, nosauciet katrs pa vienam Visuma likumam.

Ko domā? Kas notika?

Iestājās klusums un semināra dalībnieces sāka skatīties savos pierakstos, sāka vērties viena otrā, līdz iestājās pilnīgs apmulsums. Toreiz nosmējāmies, ka īstenībā jau varbūt nav tik būtiski spēt nosaukt likumus, kurus ievēro ik dienas. Un tomēr, tas man bija pirmais signāls, ka tie ir ļoti konkrēti  jāsagrupē un semināros skaidri un gaiši jāizstāsta. Uztaisīju veselu programmu tieši par šo. Un nu, lūk, ir pienākusi kārta arī mums šeit padiskutēt par šo tematu.

Un lai šis nebūtu tikai kā pieteikums jaunai tēmai, tad drusku parunāsim par terminiem un to, kas ko mūsu sarunās nozīmē.

Vai vari priekš sevis atbildēt - kas ir Dievs?

Un kas ir Visums?

Un vai kaut kā atšķiras Dieva likumi un Visuma likumi?

Un ko nozīmē Daba un Dabas likumi?

Un kas tad Kosmoss? Un Kosmosa likumi?

 Vai tas viss ir viens un tas pats?

Manā skatījumā, gan  jā, gan nē! :)

Lai runātu par Dievu, mums jānovienojas, ko ar šo vārdu saprotam. Es Tev varu pastāstīt savu attieksmi un pārliecību, bet vēlreiz gribu uzsvērt, ka tas ir tikai un vienīgi mans viedoklis, mana vērtību sistēma, manas domas un mana izpratne par pasaules kārtību. Ja Tev ir savādākas domas, tad izvēlies, cik tālu Tev ir pieņemami tas, ko daru un cik vairs ne. Es nevienu nemācu, nevienam neko neuzspiežu. Toties es ļoti priecāšos, ja tas, par ko šeit rakstu, Tev palīdzēs sakārtot savas domas.

Tātad.

Dievs ir Radītājs. Dievs ir Absolūta Mīlestības Enerģija. Dievs ir Personība. Dievs ir Augstākais saprāts. Citi saka Absolūts. Pieļauju, ka cilvēka prāts līdz galam nespēj izprast Dieva būtību (mēs taču izmantojam tikai 5% smadzeņu un mums ir tikai 5% apziņas, salīdzinoši ar zemapziņu), toties mēs varam izjust Viņa klātbūtni savā dzīvē un milzīgo mīlestību, ka Viņš sniedz.

Dievs ir radījis Visumu un visas garīgās būtnes, kas ir Visumā. Bieži par Visumā esošām būtnēm saka Augstākie Spēki. Tur ir gan Dievmāte, gan visi svētie, gan eņģeļi, gan sargeņģeļi. Tur mīt mūsu dvēseles, kad neatrodas iemiesojumā. Tur atgriežas mūsu tuvinieku un visu citu cilvēku dvēseles pēc aiziešanas no dzīves. Tur atrodas bērnu dvēseles pirms nākšanas uz Zemes. Nu varētu teikt – ļoti sarežģīta garīga hierarhija ar ļoti konkrētu, izteiktu kārtību. No vienas puses es saku tur, bet īstenībā tas ir tepat blakus. Arī mēs un pasaule ir Visuma sastāvā un tieši tādēļ Visuma likumi un mums attiecas pa tiešo. Man šķiet, ka dažreiz mēs neapzināmies cik ļoti sakārtota sistēma tā ir. (Ļoti labas grāmatas, lai kaut necik ieskatītos šajā laukā ir Maikla Ņūtona „Dvēseles ceļojums”, „Dvēseļu liktenis” un „Dzīve starp dzīvēm”)

Dievs ir radījis Kosmosu un visas zvaigznes un spīdekļus debesīs. Un arī ietekmi, kādu šie milzu „objekti” atstāj uz mums. Šeit jau mēs varam izdalīt astronomiju un astroloģiju.

Dievs ir radījis Zemi un Dabu. Un, protams, Dabas likumus (uz šiem attiecas arī fen šui, bet ne tikai).

Dievs ir radījis cilvēkus. Īstenībā jau vēl arvien vislielākais no brīnumiem ir radīšanas brīnums, kur bez Dieva klātbūtnes – nu nekā.

Lūk, dēļ tā mēs varētu teikt, ka pilnīgi visi likumi ir Dieva likumi. Jā, tā tiešām ir. Jo arī fizika un ķīmija un arī daudzas citas zinātnes – tie visi arī ir Dieva likumi. Starp citu, kad Ņūtons pierakstīja savus likumus, viņš sākotnēji tā arī rakstīja- 1.Dieva likums, 2.Dieva likums. Tikai pēc tam to sāka saukt par fiziku un 1. Nūtona likumu, vai 3. Ņūtona likumu. Piemēram, 3. Ņūtona likums ir tieši tas, ko mēs ikdienā izjūtam kā bumeranga principu, jeb sakāmvārdiem sakot „kā mežā sauc tā atskan”.

Tomēr, ja mēs gribam papētīt vairāk un iedziļināties smalkāk, tad mēs varam mēģināt izdalīt atsevišķi Dieva likumus (kurus tiešām savādāk nevar nosaukt un kuri pa tiešo „nāk” no Dieva un ir saistīti ar Dievu). Tad atsevišķi apskatīsim Visuma likumus vai Visuma kārtību, kuru ievēro pilnīgi visa Dieva radītā pasaule cits ar labākām, cits sliktākām sekmēm un tas arī atspoguļojas katra dzīvē. Un tad vēl mēģināsim apskatīt Dabas likumus, kas mūs diendienā ietekmē un bez kuriem mūsu laimes terapija nevarētu būt pilnīga.

Nu, lūk. Tas tā – ievadam.

Uzreiz gribu teikt, ka viss, kas saistīts ar Dievu un ar mūsu katra pārliecību par šo jautājumu, ir ļoti jūtīgs temats, tādēļ tad mēģināsim komentāru sadaļā būt ārkārtīgi iejūtīgi pret cita viedokli. Runājam par savu, bet nemēģinām apgāzt otra pārliecību, ok?

Sūtu ļoti daudz mīlestības jaunajai sadaļai un katram šīs lapas lasītājam, jauno sarunu ciklu uzsākot!
Komentāri (33)  |  2011-06-16 22:01  |  Skatīts: 10850x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Liene* - 2011-10-29 06:44
Mils paldies,Inesit, par Tavu viedokli!

Anonīms* - 2012-01-28 17:05
Man vieglāk visu saprast, ja pieņemu, ka Dieva likumi=Visuma likumi=Dabas likumi=Universa likumi. Un man kā cilvēkam, kurš nav studējis bībeli un neapmeklē baznīcu, bet grib saprast dzīves jēgu un to -kāpēc vieniem Dievs ir Dievs, citiem Dievs ir Allahs un citiem vēl kas cits, vieglāk saprast un pieņemt visu, ko lasu un dzirdu no dažādiem autoriem.

Jana* - 2012-01-29 08:27
Vai tad Universs nav viens un tas pats kas Visums?

Inese* - 2012-01-29 17:38
Universs un Visums ir viens un tas pats (tikai dažādās valodās).

Jā - principā, visi likumi ir Dieva likumi. Arī fizikas un ķīmijas likumi ir Dieva likumi un tai pat laikā Dabas likumi.
Bet lai mēs spētu sašķirot vai saprast tuvāk kas ir kas, var to sadalīt it kā pa nozarēm :)

Dievs un Allahs ir viens un tas pats. Tikai ir reliģijas, kas nosauc Dievu vārdā.
Bet reliģijas jau ir tikai metodes, tehnikas vai citiem vārdiem "ceļš" pie Dieva.
Tāpat kā uz mājām varam braukt pa dažādiem ceļiem, tāpat arī pie Dieva cilvēki meklē sev pieejamāko un saprotamāko ceļu.
Cilvēki ir dažādi. Temperamentīgaliem musulmaņiem nederētu kristietība. Viņiem vajag citus ierobežojumus un citus noteikumus, citu izpratni un citus rituālus.
Mēs esam tik dažādi. Tādēļ arī vienu un to pašu mācāmies tik dažādos veidos.

estere - 2013-02-12 22:37
Esmu kristiete un man ļoti patīk, kā Tu runā par Dievu, tas ir tieši tāpat, kā es domāju. Mums ir vienāds viedoklis par Bībeli un dzīvi. Man ļoti iedvesmo viss, ko Tu, Inesīt, dari. šajā sadaļā man ir jautājums par Jēzu Kristu. Ko Tu domā par Jēzus misiju uz zemes?

inese - 2013-02-13 00:44
Jēzus bija un ir Paraugs, Skolotājs, Mesija, Pilnīga Mīlestība šeit uz zemes.
Faktiski tieši Jēzus mums rāda ceļu kā dzīvot.
Es ļoti bieži savā ikdienā domāju "diez kā šai situācijā rīkotos Jēzus". Viņš man ir tāds kā atskaites punkts un tālāk tad mana apziņa, sirdsapziņa un visa personība mēģina vai nu līdzināties(cik nu tas vispār ir iespējams), vai saprast cik ļoti daudz vēl jāpilnveidojas : )


estere - 2013-02-13 17:51
un kā ir Jēzus krustā sišanu? Vienkārši mācītājs tieši uzsver, tiem, kas netic, ka Jēzus ir nomiris par viņu grēkiem, tiem nenonākt debesīs. Un visas citas mācības ir meli. Gribēju saprast, kā Tu uz to visu skaties, jo šobrīd esmu galīgi apjukusi..

inese - 2013-02-13 18:47
Visi, kas saka, ka citas mācības ir meli, kļūdās :))
Dažādas mācības ir dažādi ceļi pie Dieva.

Caur savu mācību un ciešanām, Jēzus mums atver plašākus vārtus uz debesīm. Citiem vārdiem sakot - viņš attīrīja enerģētiku un palīdz mums to darīt caur mīlestību, viņš nolīdzināja grēku globālā cilvēces nozīmē ar to parādīdams, kā mēs to varam izdarīt katrs savā dzīvē.

Jo augstāk cilvēks savā attīstībā kāpj, jo lielākus dzīves pārbaudījums viņš spēj iziet ar mīlestību. Kristus bija visaugstāk :)



Lapa | [1] 2 |

Atpakaļ