Dieva un Visuma likumi


Komentārs:

Solvita* - 2011-10-16 02:27
Manuprāt, ikdienā var atcerēties un ievērot ļoti vienkāršu 3 D principu.

Mīlēt Dievu.
Mīlēt Dabu.
Mīlēt Darbu

Sekojot šim principam rodas iespēja dzīvot saskaņā un harmonijā.
Cilvēka audzināšanas vai uzvedības princips.



sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šo sarunu ciklu man šķiet „mēs jau sen esam pelnījušas”. :)

Mēs tik ļoti ilgi jau runājam par Dieva un Visuma likumiem, bet tā īsti nekad neesam ne tos nosaukušas, ne pārrunājušas, ne apspriedušas. Kādā seminārā, kur ar grupu jau biju tikusies kādus 10 mēnešus un šķita, ka esam izrunājušas visu laimes terapiju krustu šķērsu, es kā, starp citu, palūdzu – lūdzu, nosauciet katrs pa vienam Visuma likumam.

Ko domā? Kas notika?

Iestājās klusums un semināra dalībnieces sāka skatīties savos pierakstos, sāka vērties viena otrā, līdz iestājās pilnīgs apmulsums. Toreiz nosmējāmies, ka īstenībā jau varbūt nav tik būtiski spēt nosaukt likumus, kurus ievēro ik dienas. Un tomēr, tas man bija pirmais signāls, ka tie ir ļoti konkrēti  jāsagrupē un semināros skaidri un gaiši jāizstāsta. Uztaisīju veselu programmu tieši par šo. Un nu, lūk, ir pienākusi kārta arī mums šeit padiskutēt par šo tematu.

Un lai šis nebūtu tikai kā pieteikums jaunai tēmai, tad drusku parunāsim par terminiem un to, kas ko mūsu sarunās nozīmē.

Vai vari priekš sevis atbildēt - kas ir Dievs?

Un kas ir Visums?

Un vai kaut kā atšķiras Dieva likumi un Visuma likumi?

Un ko nozīmē Daba un Dabas likumi?

Un kas tad Kosmoss? Un Kosmosa likumi?

 Vai tas viss ir viens un tas pats?

Manā skatījumā, gan  jā, gan nē! :)

Lai runātu par Dievu, mums jānovienojas, ko ar šo vārdu saprotam. Es Tev varu pastāstīt savu attieksmi un pārliecību, bet vēlreiz gribu uzsvērt, ka tas ir tikai un vienīgi mans viedoklis, mana vērtību sistēma, manas domas un mana izpratne par pasaules kārtību. Ja Tev ir savādākas domas, tad izvēlies, cik tālu Tev ir pieņemami tas, ko daru un cik vairs ne. Es nevienu nemācu, nevienam neko neuzspiežu. Toties es ļoti priecāšos, ja tas, par ko šeit rakstu, Tev palīdzēs sakārtot savas domas.

Tātad.

Dievs ir Radītājs. Dievs ir Absolūta Mīlestības Enerģija. Dievs ir Personība. Dievs ir Augstākais saprāts. Citi saka Absolūts. Pieļauju, ka cilvēka prāts līdz galam nespēj izprast Dieva būtību (mēs taču izmantojam tikai 5% smadzeņu un mums ir tikai 5% apziņas, salīdzinoši ar zemapziņu), toties mēs varam izjust Viņa klātbūtni savā dzīvē un milzīgo mīlestību, ka Viņš sniedz.

Dievs ir radījis Visumu un visas garīgās būtnes, kas ir Visumā. Bieži par Visumā esošām būtnēm saka Augstākie Spēki. Tur ir gan Dievmāte, gan visi svētie, gan eņģeļi, gan sargeņģeļi. Tur mīt mūsu dvēseles, kad neatrodas iemiesojumā. Tur atgriežas mūsu tuvinieku un visu citu cilvēku dvēseles pēc aiziešanas no dzīves. Tur atrodas bērnu dvēseles pirms nākšanas uz Zemes. Nu varētu teikt – ļoti sarežģīta garīga hierarhija ar ļoti konkrētu, izteiktu kārtību. No vienas puses es saku tur, bet īstenībā tas ir tepat blakus. Arī mēs un pasaule ir Visuma sastāvā un tieši tādēļ Visuma likumi un mums attiecas pa tiešo. Man šķiet, ka dažreiz mēs neapzināmies cik ļoti sakārtota sistēma tā ir. (Ļoti labas grāmatas, lai kaut necik ieskatītos šajā laukā ir Maikla Ņūtona „Dvēseles ceļojums”, „Dvēseļu liktenis” un „Dzīve starp dzīvēm”)

Dievs ir radījis Kosmosu un visas zvaigznes un spīdekļus debesīs. Un arī ietekmi, kādu šie milzu „objekti” atstāj uz mums. Šeit jau mēs varam izdalīt astronomiju un astroloģiju.

Dievs ir radījis Zemi un Dabu. Un, protams, Dabas likumus (uz šiem attiecas arī fen šui, bet ne tikai).

Dievs ir radījis cilvēkus. Īstenībā jau vēl arvien vislielākais no brīnumiem ir radīšanas brīnums, kur bez Dieva klātbūtnes – nu nekā.

Lūk, dēļ tā mēs varētu teikt, ka pilnīgi visi likumi ir Dieva likumi. Jā, tā tiešām ir. Jo arī fizika un ķīmija un arī daudzas citas zinātnes – tie visi arī ir Dieva likumi. Starp citu, kad Ņūtons pierakstīja savus likumus, viņš sākotnēji tā arī rakstīja- 1.Dieva likums, 2.Dieva likums. Tikai pēc tam to sāka saukt par fiziku un 1. Nūtona likumu, vai 3. Ņūtona likumu. Piemēram, 3. Ņūtona likums ir tieši tas, ko mēs ikdienā izjūtam kā bumeranga principu, jeb sakāmvārdiem sakot „kā mežā sauc tā atskan”.

Tomēr, ja mēs gribam papētīt vairāk un iedziļināties smalkāk, tad mēs varam mēģināt izdalīt atsevišķi Dieva likumus (kurus tiešām savādāk nevar nosaukt un kuri pa tiešo „nāk” no Dieva un ir saistīti ar Dievu). Tad atsevišķi apskatīsim Visuma likumus vai Visuma kārtību, kuru ievēro pilnīgi visa Dieva radītā pasaule cits ar labākām, cits sliktākām sekmēm un tas arī atspoguļojas katra dzīvē. Un tad vēl mēģināsim apskatīt Dabas likumus, kas mūs diendienā ietekmē un bez kuriem mūsu laimes terapija nevarētu būt pilnīga.

Nu, lūk. Tas tā – ievadam.

Uzreiz gribu teikt, ka viss, kas saistīts ar Dievu un ar mūsu katra pārliecību par šo jautājumu, ir ļoti jūtīgs temats, tādēļ tad mēģināsim komentāru sadaļā būt ārkārtīgi iejūtīgi pret cita viedokli. Runājam par savu, bet nemēģinām apgāzt otra pārliecību, ok?

Sūtu ļoti daudz mīlestības jaunajai sadaļai un katram šīs lapas lasītājam, jauno sarunu ciklu uzsākot!
Komentāri (33)  |  2011-06-16 22:01  |  Skatīts: 10829x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Cita Inese* - 2011-06-17 19:00
Ļoti jauka tēma. Ar nepacietību gaidīšu turpinājumus.

Sofija* - 2011-06-17 20:39
Enerģijas likums.
Tas ir došanas - ņemšanas likums. Viss ir nemitīgā plūsmā, kustībā, jo mēs vairāk dodam, jo vairāk saņemam pretī.

Brīvās gribas likums.
Ik uz soļa mums tiek piedāvāta iespēja, mūsu ziņā ir vai mēs to izmantojam vai nē.

Pilnības likums.
Visumā ir pārpilnība, visiem viss pietiks, maldīgs ir priekštats, ka visiem viss nepietiks.

Pievilkšanās likums.
Mūsu ārējā pasaule ir mūsu iekšējās pasaules atspulgs. Mēs pievelkam to, kas mēs esam.

Evolūcijas likums.
Šeit ir runa par to, vai mēs attīstamies vai nē. Kā tikai mēs beidzam attīstīties, mēs novecojam, un nav svarīgi, cik mums ir gadi.

Cēloņu, seku likums.
Ko sēsi, to pļausi.

Atšķirības likums.
Mēs visi esam dažādi, katram sava taisnība, būtiski ir pieņemt citu viedokli, ka var būt arī tā.

Lai mums visiem Dievs palīdz izdarīt pareizo izvēIi šajā pārmaiņu laikā!!!
Lai taisnāks ceļš uz mūsu patieso būtību!!!

Inese* - 2011-06-18 01:16
Paldies!!!!!!

liene* - 2011-10-03 08:30
Es pilnigi piekritu,ka visi likumi ir Dieva likumi. Esmu loti prieciga,ka izlasiju M.Nutona gramatas. Tas man deva parliecibu par to,ka nave patiesiba ir piedzimsana. Tad,mekledama atbildes par so pasu temu,nejausi "uzduros" uz "Patiesas dzivibas gramatu". Esmu neizsakami laimiga,ka varu lasit sis atklasmes,turklat tas nak no pasa Dieva!!! Drosi varu teikt,ka biju nomaldijusies no cela(tapat ka vairums no mums),jo nebija izpratnes par lietu butibu.Bibeli iesaku lasit,saku ar Veco Deribu,izlasiju lidz pusei,bet talak netiku..Bet sis atklasmes burtiski tveru ka gaisu,ka smarzu,ka kaut ko vienreizeju un unikalu.. Tur viss tik saprotami un vienkarsi uzrakstits.Par visu. Inese,kadas ir Tavas domas sis gramatas(atklasmju) sakara,vai esi tas lasijusi? Vai Tu tici tam,ka sos vestijumus devis pats Raditajs?

Inese* - 2011-10-03 17:21
Ja Tu man jautā par Bībeli, tad jā - es, protams, ka uzskatu ka tā nākusi nepastarpināti no Dieva, ko pierakstījuši īpaši svētīti cilvēki.
Ja Tu man jautā par "Patiesās dzīvības grāmatu" - tad par to neko nevaru pateikt. Es neesmu lasījusi.
Jāizlasa.

Liene* - 2011-10-04 02:06
Paldies par atbildi. Es biju domajusi "Patisas dzivibas gramatu". Ta loti labi un precizi izskaidro kas ir Dievs,kas ir Dieva likumi,Evolucijas likumi u.t.t.
Pirms kada laicina sev uzdevu jautajumu,kas ir garigums?Ka tas mani izpauzas? Kuras ir tas dzives situacijas,kad es esmu vairak gariga? Un vai katra no mums ir garigums? Ta nu nejausi uzduros www.garigums.lv, tur var lasit un ari izprinet so "Garigas dzivibas gramatu".
Tur ir ari tik skaisti,saprotami pateikts,kas ir garigums. Labpat ielktu so garo citatu siet,bet nezinu vai drikst.Tur ir vel pateiktas tik daudzas,daudzas lietas.Par visu. Sis atklasmes mani loti uzrunaja.
Vel gribeju pateikt,ka man si gramata lasas daudz reiz vieglak neka Bibele.Un viss ir daudz saprotamaks,visas neskaidribas,kadas man bija,tiek izsketinatas un sirs pildas ar bezgala lielu milestibu.jo rodas sapratne,izpratne un jutu,ka Dieva gaisma ielist mani.Beidzot varu salikt punktinus uz "i"...Patiesam.
Loti gribetos zinat,kads ir Baznicas viedoklis par so "Patiesas dzivibas gramatu".Jo apjautajot pat loti ticigus cilvekus,vini par sadam atklasmem un 3. mesiju ka tadu dzird pirmo reizi...
Inese,man vel Tev jautajums (ja vel neesi nogurusi no tiem). Tikai nezinu,kura sadala so jautajumju rakstit,tapec takstu seit.
Loti priecatos,ja Tu pieskartos savos rakstos ari uztura temai. Esmu lasijusi vairakas gramatas par svetigu uzturu,gan no makrobiotikas viedokla,gan no ajurvediska skatu punkta. Ari viedajiem ir savi uztura principi,cik izlasiju no gramatam Praktiski daudz kas ir kopejs un tomer atskirigs. Butu feini,ja Tu pati pastastitu pec kadiem principiem Tu vadies,izveloties uzturu,ka ari paskidrotu kapec.
Noteikti gaidisu ari Tavus rakstus par gariguma temu.Tie ir loti,loti vajadzigi.
Un paldies Tev par visu,ko Tu dari!

Liene* - 2011-10-04 02:09
Atvainojos,nevis garigas,bet Patiesas dzivibas gramata

Inese* - 2011-10-04 04:53
Es izpētīšu mājas lapu garigums.lv un arī caurskatīšu to grāmatu un tad uzrakstīšu ko smalkāk.

Bet par uzturu ir tā, ka izņemto to, ka neēdu zemās (Tamaz) enerģijas pārtiku (gaļa, zivis, olas) kā arī nelietoju dopingus un altkarību raisošās vielas (kafiju un alkoholu) pārējo es gandrīz visu ēdu. Vienīgais, ko tiešām piedomāju, lai ēdu ar svētību (iepriekš lūgšana un labas domas) un lai fonā neskan ziņas vai kāda slikta informācija.
Ēdot mums apziņa ir aizņemta ar ēdienu, līdz ar to zemapziņa ir burtiski vaļā - tad nu jāpiedomā,kas tajā iekļūst un nosēžas :)

Inese* - 2011-10-04 05:02
Sāku lasīt par garīgumu -
...garīguma ideāls ir dzīve saskaņā ar sirdsapziņu...

Nu ar sirdsapziņu tur jābūt prātīgiem, jo sirdsapziņa ir saistīta ar mūsu audzināšanu, ar stereotipiem, kas var būt saistīti ar baznīcas vai ar vecāku dotiem priekšstatiem kā jābūt.
Piemēram, ļoti jauna meitene stāvoklī - viņu grauž sirdsapziņa tik ļoti ka viņa ir gatava slīcināties. (Latv.klasika).
Kāpēc? Tādēļ, ka ļoti spēcīgi sirdsapziņas rāmji.

Es teiktu, ka garīgums ir dzīve saskaņā r Dievu un mīlestību. Un tad sirdsapziņa jau paliek otrā plānā. Tad, lai ko esi izdarījis, pašnāvība jātaisa nebūs (jo tas ir pret Dieva kārtību).

nu....tas ir tikai viens teikums ko šajā lapā izlasīju.

Inese* - 2011-10-04 05:06
"Garīgums....ir dievišķo un cilvēku likumu ievērošana"

Ātkal jāsaka, ka diez vai tā ir. Mēs taču zinām, ka cilvēku likumus ļoti bieži rada kādas ļaužu grupas interesēs. un tam var nēbūt nekāda sakara ar Dieva likumiem. Vēsturiski ir bijis, ka cilvēku likumi noliedz Dieva esamību un soda par lūgšanām (piem. padomju laikos).
Tas nav garīgums.

Es teiktu, ka garīgums ir dzīvot saskaņā ar Dieva likumiem.

Liene* - 2011-10-06 03:15
Ja,par sirdsapzinu ta tiesam varetu but,jo katrs tacu izlaiz informaciju(attiecigo notikumu) caur t.s. socialo filtru (tautiba,tradicijas,parazas u.c.),ari induvidualais filtrs katram cilvekam ir savadaks(es te domaju musu domas,emocijas,rakstura iezimes)lidz ar to ja,kas vienam skiet pasaules gals,otram tas var ari neko nenozimet.

...par Dievisko un cilveku likuma ieverosanu -ja,tur Tev taisniba,lasot nebiju pamanijusi.,jo lasot iztelojos,ka cilvece jau sasniegusi savu augstako evolucijas brieduma pakapi(neatcetros vairs kura vestijuma,bet runa gaja par to,kada bus cilvece un kam Dievs mus "gatavo").

Pielauju,ka sada veida neprecizitates radusas tadel,ka sis darbs nav redigets.Saja majas lapa ir teikts, ka darba pielaujamas nepilnibas un kludas tekstos.Gribetajs butibu sapratis.





Solvita* - 2011-10-16 02:27
Manuprāt, ikdienā var atcerēties un ievērot ļoti vienkāršu 3 D principu.

Mīlēt Dievu.
Mīlēt Dabu.
Mīlēt Darbu

Sekojot šim principam rodas iespēja dzīvot saskaņā un harmonijā.
Cilvēka audzināšanas vai uzvedības princips.

liene* - 2011-10-18 22:25
par 3 D principu.
Domaju,ka sakuma pasam ir jaiemil pasam sevi ka dalinu no Dieva.Un tikai tad var spert nakamos solus.

Jannat* - 2011-10-18 22:33
Piekriitu lienei; miilestiiba saakas no sevis, ir sevi jaaiepaziist un jaatklaaj Dieva miilestiibas kontekstaa/ mani seviski sajaa periodaa vairaak interesee Visuma likumi, kas tie ir, kaa tie darbojaas, kaa es, cilveeks, atsaucos tiem un sadarbojos..

Jannat* - 2011-10-18 23:26
Veeleetos veel kaadu rakstinju par so teemu :)) naakotnee

Aija* - 2011-10-24 04:15
Kāds sviests! Sirds apziņai nav nekāda sakara ar tiem tabu, kurus mums uzliek audzināšana! Ir tik skumji lasīt visu šo .., es jau saprotu, ka cilvēks "sasmēlies zināšanas"un gribas padalīties, bet, ak vai - ar kādām tiesībām tās tiek uzdotas par galīgām patiesībām?


Anonīms* - 2011-10-24 06:50
Izvēles brīvība.
Izvēlēties apmeklēt šo mājas lpp., lasīt un papildināt.
Jautāt.
Izteikt viedokli.
Tā visa ir brīva izvēle.
Izvēle kritizēt vai argumentēt savu viedokli.
Ja skatāmies uz galīgām patiesībām, tad no Alberta Einšteina vispārīgās relativitātes teorijas viedokļa, viss acīmredzamais ir relatīvs. Nenoteiktības princips ir fundamentāla tā Visuma īpašība, kurā mēs dzīvojam. Nobeigta Visuma teorija neeksistē, bet pastāv bezgala virkne tādu teoriju, kuras sniedz arvien precīzāku un precīzāku Visuma aprakstu, kas saskan ar mūsu pieredzi. Teorijas nepārtraukti tiek mainītas , lai saskanētu ar novērojumu rezultātiem, tās nekad netiek sistematizētas un vienkāršotas tikai tādēļ, lai tās spētu saprast nespeciālisti.
Kā zinām, arī patiesība var būt ir relatīva, no kāda skatu punkta uz to skatās? Un nevar apgalvot, ka tas, kurš saka šo apgalvojumu, saka to nepareizi, jo tā ir konkrētā cilvēka subjektīvā patiesība.
Kādam citam tā būs cita patiesība, kas balstīta uz viņa zināšanām un pieredzi.
Katrs pieņem savu pasaules ainu, kas ir saprotamāka no visām teorijām par Visumu, kas nemitīgi mainās un papildinās.
Visu šo Visuma teoriju mērķis ir mūsu pašu eksistences un visa mums apkārt notiekošā pilnīga izpratne.

joliite - 2011-10-25 04:31
Es ļoti priecājos par iespēju šajā mājas lapā lasīt ļoti iedvesmojošus rakstus, šī ir lieliska vieta! Paldies Inesei un pārējām meitenēm! Lai jums laba veselība!
Gribēju uzzināt vai jums ir bijusi pieredze runāt par šiem jautājumiem, piemēram, dvēseļu pārdzimšana, ar tradicionālu mācītāju?
Man tāda saruna sanāca... ar vīru nolēmām nokristīt savu jaunāko dēlu (nav vairs nekāds mazais - 8 gadi), bet mēs neesam cītīgi baznīcā gājēji. Es esmu kristīta un iesvētīta, bet pēc iesvētes mācībām baznīcai netuvojos padsmit gadus, jo tas kā viss tika mācīts bija ļoti nomācoši - viss ir grēks un grēcīgi un vienīgā iespēja tikt glābtiem - baznīca.
Arī tagad mācītājs (viņš gan ir ļoti jauks) man teica, ka cilvēks, kurš ir tikai kristīts, bet regulāri neapmeklē baznīcu, nav pildījis Dieva uzdevumu pēc nāves nenokļūs debesīs pie Dieva.... Tas, ka mēs gribam nokristīt dēlu, bet nesolam cītīgi apmeklēt baznīcu, esot teātris.
Teicu, ka man tomēr nav saprotams kapēc kristietība tiek uzskatīta par vienīgo ceļu pie Dieva? Kapēc tiek ka ar citu reliģiju palīdzību tas nav iespējams? Manuprāt tā domāt ir augstprātība. Tad es vaicāju - vai tad to cilvēku (piemēram, mūsu senču) dvēseles, kas dzīvoja pirms kristietības ieviešanas, nevar nokļūt pie Dieva? Viņi taču nav vainīgi, ka viņi dzīvoja pirms Kristus... Es gan neesmu lasījusi Ineses rakstā minētās grāmatas, bet man škiet ticamāk, ka dvēselei ir noteikts dzīvju skaits pēc kurām tā vai nu nokļūst pie Dieva vai nē, kā arī man šķiet, ka Dievs un tā likumi bija arī pirms izveidojās kristietība. Kristus nāca, lai cilvēkiem skaidrotu par Dievu. Kristietība ir tikai viens no veidiem, kā dzīvot saskaņā ar Dieva likumiem.
Man ļoti gribētos būt piederīgai baznīcai, bet šobrīd nesaprotu kā tas ir iespējams.
Atvainojos, ka rakstu par tādu jūtīgu tēmu.

Inese* - 2011-10-25 05:24
Kad mēs ar vīru gatavojāmies laulībām un gājām Alfa kursu, tad mans vīrs ar mācītāju runāja par šīm tēmām (dvēseļu dzīvi starp dzīvēm) un mācītājs neko no šī nenoliedza. Nevaru atstāstīt viņu stundu garo sarunu, bet katrā ziņā viņi nonāca līdz kopsaucējam.

Domāju, ka mācītāji ir dažādi.

Baznīca un reliģija ir ceļš. Viens no daudziem ceļiem. Ļoti daudziem cilvēkiem tieši tas ir vajadzīgs un der garīgai izaugsmei.
Bet tas noteikti nav vienīgais. Galu galā padomājam cik daudz konfesciju ir tikai kristietībā. Un cik liela pasaules daļa vispār nav saistīta ar kristietību. Viņiem ir cita reliģija.

Dievs ir viens un ceļi pie Dieva ir ļoti daudz.

joliite - 2011-10-25 05:41
Paldies par viedokli!
kaut ko tādu jau nojautu...

IneseJ* - 2011-10-27 00:35
Kādā avotā lasīju, ka ir 7 kosmosa likumi:
1. Domas likums. Viss ir doma, Visums ir domu tēls. Cilvēks ir no dabas, līdzsvarā ar Kosmosu, līdzsvarā ar sevi. Viss, kas ir izpausts matērijā, vispirms rodas Domu pasaulē.
2. Atbilstības jeb analoģijas likums. Kā augšā tā apakšā, kā apakšā tā augšā. Apstākļi gan redzamie, gan neredzamie ietekmē visas dzīves jomas un arī vēsturiskos procesus. Piemēram, Saules un Mēness aptumsumi un vētras, Saules aktivitātes cikls, katra vibrācija Kosmosā dod noteiktu ietekmi un Zemes lietām.
3. Vibrāciju likums. Nekas nestāv mierā, viss kustās, viss vibrē. Dabā nav apstāšanās, visi cikli secīgi nomaina cits citu
4. Polaritātes likums. Viss ir divdabīgs, visam ir pretstati, antipoli.
Visas patiesības ir puspatiesības, jo patiesība ir kaut kur pa vidu, ir kā nulles punkts. Ja ir ļaunais, tad ir jābūt arī labajam. Katram cilvēkam viņa attīstības pakāpē ir savs mērs šiem pretpoliem, tāpēc nevajag sevi salīdzināt ar citiem.
5. Ritma likums. Viss plūst, viss mainās, ietek un iztek.
6. Cēloņu un seku likums. (Karmas likums). Katram principam ir savas sekas un katrām sekām ir savs cēlonis saskaņā ar likumu.
7. Dzimumu likums. Visam ir savs sievišķais un vīrišķais, visam ir savs sākums.



Viki* - 2011-10-27 18:52
Bībelē teikts, ka ceļš pie Dieva ir tikai caur Jēzu Kristu, atzīstot viņa upuri un pieņemot par savu glābēju. Es arī neko negribu uzspiest, man pašai ir daudz neskaidrību un ir daudz jāmācās, bet, ņemot vērā to, ko es jau zinu, manuprāt, Bībele ir vēsturisks, patiess, paša Dieva iedvesmots dokuments un nav savienojams ar citām reliģijām, piemēram, reinkarnāciju hinduismā. Katrs cilvēks ir unikāls un uz Zemes dzīvo tikai vienu reizi. Kad cilvēks mirst, viņa dzīvības dvaša aiziet atpakaļ pie Dieva un viņš "guļ", neko nejūt un nezina, kamēr augšāmcelšanās dienā Dievs visus atkal piecels.

Karinčiks* - 2011-10-27 22:41
..Katram cilvēkam ir iekšējā ticība..sirdsapziņa..katrs no mums apslēptā veidā pazīst Dievu..pat neejot baznīcā..Nav tādu cilvēku,kas neticētu..jo Dievs jau mums devis sirdsapziņu,lai atpazītu labo..un ļauno..Katram jau no mums ir arī sava iekšējā apziņa,protams,ne visiem vienādi attīstīta..bet katrs no mums var būt atpestīts..
Tieši tā..Dievs jau mums dod tikai vienu dzīvi..bet vai nav arī tā,ka vienas dzīves nepietiek,lai iepazītu Dievu..
Vienozīmīgi mēs atgriežamies pie Visuma likumiem,ka Dievs ir mīlestība..Jo visiem mums tiek dotas vienādas iespējas.Katram liek pārvarēt daudz un dažādu šķēršļu,pārbaudījumu,ciešanas,slimības..ja tikai mēs tās visas pieņemtu..tad jau pa taisno būtu debesīs..Bet tā nenotiek?
Un tikkai tāpēc,ka dumpojamies,ka šīs Dieva dāvanas nepieņemam ar mīlestību,pateicību,,un kamēr mēs šeit dzīvojam..mēs varam pieaugt mīlestībā..jo aizejot jau mēs to nevarēsim..Pat eņģeļi apskauž mūs šīs iespējas dēļ...
Tas,ka mēs kļūdamies ir normāli..svarīgākais nožēlot izdarītās kļūdas,būt pazemīgam..Un tā ir atšķirība..
Svētie nebūt nav tie,kuri ir bez vainas..bet gan tie,kuri prot piecelties un lūgt piedošanu..katru reizi,kad ir krituši..
Kaut tikai mēs to spētu saprast...

Liene* - 2011-10-28 07:48
Nesen noskatijos so video:

http://www.youtube.com/watch?v=ecj-GFq3fYQ&feature=related

Tagad sezu un domaju,vai Dievu tiesam var "izmerit" un pieradit ar matematikas un logikas likumiem? Inese,Ka Tu komentetu video materiala izteikto ateista viedokli,ka tad,ja pastav Daba,Dievs nepastav?

Inese* - 2011-10-28 16:14
Es uz šo skato kā uz fiziķu matemātiskajām spētītēm, kas ir viņu dzīves un darba dabiska sastāvdaļa.
Bet priekš manis tam nav nekāda nozīme un man par šādu viedokli nav interese. Tas mani nebagātina.
(tieši tāpat kā viņiem noteikti nebūtu interese par to, ko mēs te runājam. Mēs dzīvojam paralēlās pasaulēs, jo domājam ļoti dažādi)

Tas, ka Dievu nevar izmērīt nenozīmē, ka Dieva nav.

Parasti šādus klipus neskatos un šādos viedokļos neklausos. Lai tie pastāv bez manas līdzdalības :)



Lapa | 1 [2] |

Atpakaļ