Izpūstu svilpienu atpakaļ neievilksi


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Ko darīt tad, ja esi sarunājis kaut ko ne tā un pēc tam nožēlo un nezini kā atvainoties. Ko darīt tad, ja cilvēki par taviem vārdiem ir jau paspējuši apvainoties un tu arī pats saproti, ka nebija smuki, kā izdarījies. Vai arī esi ko sasolījis, bet jūti, ka pildīt to nespēsi.

Vai Tev ir tā bijis?

Zinu, ka ir. Man arī.

Liekas jau vienkārši – tu vienkārši piedod sev, ka tev tā gadījās un ar milzu mīļumu parunā ar iesaistītiem ļaudīm, lai viņi tev piedod. Ka tu no sirds nožēlo un ka tiešām tā negribēji.

Pārsvarā gadījumu jau ir tā, ka tam cilvēkam patiešām bija vajadzīga šī mācība un viņam no kāda bija jādzird šī „patiesība” vai šis nepildītais solījums, un ka kaut kādā mērā mēs bijām instrumenti Augstāku Spēku rokās, lai viņš/a šo mācību saņemtu.

Un nu jau atliek vien mums pašiem tikt galā ar šo savu iesaistīšanos šai situācijā un saprast, ka neviens pie nekā nav vainīgs. Ka tā ir mūsu mācība.

Bet šodien pie iepriekšējā vakardienas (vai aizvakardienas) raksta mēs sākām runāt –ko darīt tad, ja esi Visumam lūdzis ko tādu, ko saproti, ka pats nemaz nespēsi paņemt pretim vai arī, ka tas nav tas, ko tu pa īstam gribēji. Ko tad darīt? Atvainoties? Palūgt piedošanu? Pateikt, ka to vairs negribi, vai atstāt to visu likteņa un dzīves pašas rokās?

Ko darīt tad, ja vienkārši esi vēlējies pa daudz un saproti, ka tas vienlaicīgi vienā dzīvē nav iespējams. Nu vismaz šobrīd ne.

...
Komentāri (21)  |  2012-02-10 19:33  |  Skatīts: 5679x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Karmiskās mācības


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien parunāsim par karmiskām mācībām, jeb mācībām, kuru cēlonis ir meklējams pirms mūsu piedzimšanas. Šādas mācības mums ir tikai kādas 3-4, kuru būtība un mūsu izjūtas ir vienas un tās pašas visas dzīves garumā, neatkarīgi no cilvēkiem, kas tajās iesaistīti.

Piemēram, kādam ir ļoti liela pieķeršanās naudai un mantiskām vērtībām. Nu tad pilnīgi jau šobrīd varam pateikt, ka šim cilvēkam dzīves laikā periodiski tiks dota nauda un manta un pēc tam tas viss būs jāzaudē. Un atkal - pēc kāda laika, būs iespēja nopelnīt, un pēc tam nāksies to visu zaudēt.

Kāpēc?

Tādēļ, ka šim cilvēkam ir jāiemācās nepieķerties bagātībai. Ir jāiemācās būt laimīgam un mīlestības piepildītam trūkumā.

...
Komentāri (185)  |  2012-01-27 19:02  |  Skatīts: 17190x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Centrs sevī 2


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Mēģināšu vēl vairāk un konkrētāk aprakstīt kā izpaužas centrs sevī.

Centrs sevī ir ciešā mērā saistīts ar sevis apzināšanos, ar pasaules apzināšanas, ar saikni ar Dievu, ar izpratni par apkārt notiekošo redzamo un neredzamo pasauli.

Šo centra sajūtu sevī ir vērts trenēt un attīstīt, jo tas rada brīvību un spēju būt autoram pašam savā dzīvē.

Tiklīdz cilvēks ir atkarīgs no ārējiem apstākļiem –vienalga vai tas saistīts ar citu cilvēku uzvedību vai uzskatiem, laika apstākļiem, sociālām situācijām, vai kādiem citiem ārējiem faktoriem, - viņam grūtāk būt saimniekam paša dzīvē.

Kādēļ?

Tādēļ, ka mainīt mēs varam tikai sevi. Mēs nevaram izmainīt visu apkārt notiekošo. Toties mēs varam iemācīties uz to reaģēt ar mīlestību un iekšēju mieru.
...
Komentāri (33)  |  2011-12-30 22:28  |  Skatīts: 8445x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Centrs ir sevī


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Vakar uzrakstīju rakstiņu par numeroloģiju un tas man pašai izsauca pārdomas cik daudz es pati ietekmējos no labvēlīgiem vai nelabvēlīgiem apstākļiem, skaitļiem, prognozēm un cik paļaujos pati uz saviem spēkiem. Un nonācu pie ļoti konkrēta secinājuma, kas pa lielam skan tā: - ja sevī šaubos vai neesmu pārliecināta, tad patiešām ļoti skatos visās zīmēs un vaktēju ko man tās teiks. Vai skaitļu summa sakritīs. Vai astroloģiskā prognoze būs labvēlīga. Vai sabiedriskā doma, tirgus ekonomika, tuvinieku noskaņa utt. vai tas viss sakrīt ar to, ko gribu sasniegt.

Un tagad, atskatoties uz savu dzīvi, varu teikt, ka uz šo apstākļu izpēti īstenībā patērējas ļoti daudz spēka.

...
Komentāri (32)  |  2011-12-29 18:13  |  Skatīts: 8775x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Vīrišķā un sievišķā enerģija


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Pāris dienas atpakaļ es saņēmu šādu lūgumu:

„....Zinu, ja daudz jau ir runāts par šo tēmu mājas lapā rakstos un komentāros, tomēr es vēlos, Inesīt, Tev palūgt jaunu rakstu. Domāju, ka Latvijā ir daudz, daudz sieviešu, kam dominē vīrišķīgā enerģija, tāpēc tas noderēt ne tikai man.

Tu varētu rakstā pēc iespējas sīkāk un smalkāk izstāstīt:
1. kā izpaužas vīrišķīgā enerģija (un kas to raksturo, kāda tā ir, pēc kā to atpazīt)
2. kā izpaužas sievišķā enerģija (un kas to raksturo, kāda tā ir, pēc kā to atpazīt)
3.kā rīkojas, domā, izturas vīrišķīga sieviete
4.kā rīkojas, domā, izturas sievišķīga sieviete...”

Sāksim ar to, ka mūsos ir abas enerģijas un mums tās tiešām ir vajadzīgas. Mums šad tad ir vajadzīga vīrišķība, lai kaut ko izturētu, lai kaut ko sasniegtu, lai spoži sevi kaut kur parādītu vai, piemēram, darbā vadītu kolektīvu. Vīrišķā enerģija mums palīdz būt līderēm un vest aiz sevis komandu. Vīrišķā enerģija mums palīdz loģiski domāt un pieņemt lēmumus. Vīrišķā enerģija palīdz veidot karjeru un „spīdēt” sabiedrībā.

Pēc būtības vīrišķā enerģija ir tā, kas saistīta ar līdera lomu, spožumu un vēlmi kontrolēt, vēlmi vadīt, vēlmi sasniegt sabiedrībā redzamus rezultātus.

Ja vēlamies veidot karjeru un pelnīt naudu, ja vēlamies realizēties kā bizness sievietes vai vadīt sabiedrībā būtiskus procesus, to visu vada mūsu vīrišķā daļa, jeb vīrišķā enerģija mūsos.

...
Komentāri (51)  |  2011-12-15 02:29  |  Skatīts: 9991x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Kā iemīlēt sevi


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Es tik bieži Tev jautāju – vai Tu esi laimīga un kā Tu jūties, lai it kā vēlreiz un vēlreiz Tev atgādinātu cik nozīmīgi ir sevi mīlēt. Un liels ir mans pārsteigums, cik citiem grūti to ikdienā ir saprast un izdarīt.

Pie manis uz konsultācijām un semināriem nāk cilvēki un mēs runājam par sevis mīlēšanu un savas dzīves sakārtošanu. Ka mīlestība dziedina un ārstē, ka mīlestība palīdz sasniegt mērķus un rezultātus, ka mīlestība ir pamatā veiksmei un laimei. Un tad es pretim saņemu atbildi, ka sevi iemīlēt nav viegli un ka vispār līdz galam tas tā arī nemaz nav skaidrs – ko nozīmē sevi mīlēt un kā to izdarīt.

Sākotnēji man to bija grūti saprast, jo man pašai šķiet, ka tas ir tik dabiski un ka es to esmu darījusi visu savu mūžu. Un tad es sāku mēģināt atcerēties kurā mirklī tas manā dzīvē notika tā pilnīgi apzināti. Kurā mirklī es sevi iemīlēju kā dvēseli bez jebkādas pārākuma apziņas pār citiem, bez jebkādas vēlēšanās būt labākai vai gudrākai, skaistākai vai perfektākai.

...
Komentāri (27)  |  2011-12-14 19:55  |  Skatīts: 9511x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Nevarībā ir spēks


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Vakar trīsarpus stundas klausījos un skatījos Lazareva lekciju un šīs nodarbības laikā man tik ārkārtīgi labi domās „salikās” viss pa plauktiņiem, ka atkal gribu ar Tevi padalīties. Un šoreiz parunāsim par to, kuros gadījumos mēs no Visuma un no Dieva saņemam vislielāko enerģiju.

Vai zini kad?

Tieši tad, kad esi bezgalīgi centies, kad esi darījis visu, lai ko sasniegtu vai izdarītu, bet nespēj. Kad esi spiests atzīt savu nevarību, savu niecību, savu mazumu attiecībā pret to milzīgo Spēku, kas visu vada.

...
Komentāri (90)  |  2011-11-10 19:53  |  Skatīts: 13835x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Par Tamaz, Radžass, Satva


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šoreiz parunāsim par enerģijas līmeņiem. Šie vārdi un nosaukumi Tamaz, Satva un Radžass ir sanskritā un latviskoti atbilstoši izrunai. Es tiešām neņemos iedziļināties nosaukumos, bet būtība ir ļoti skaidra un ārkārtīgi palīdz izprast enerģijas līmeņus un lietot šīs zināšanas ikdienas situācijās.

Zemākais līmenis vai zemākā no šīm enerģijām ir Tamaz. Tamaz ir zemā (netīrā, tumšā) enerģija, kurā dzīvo tie cilvēki, kas ir iekrituši atkarībās, depresijā, arī slinkumā un nekā negribēšanā. Jāsaprot, ka īslaicīgi, mēs katrs varam iekļūt tamaz enerģijā vai pietuvoties tai, bet tad mums ir jābūt gana gudriem un stipriem, lai lūgtu palīdzību no tās izkļūt. Jā - tā ir viena Tamaz pazīme, ka no šīs Tamaz enerģijas pašam ir ļoti grūti izkļūt.

...
Komentāri (11)  |  2011-09-01 18:05  |  Skatīts: 4827x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Atbildība un paļāvība


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Pēc komentāriem saprotu, ka vēl arvien nav skaidra viena lieta – cik daudz paļauties uz Dievu un cik daudz pašai atbildēt par visu, kas dzīvē notiek.

Uzreiz varu pateikt, ka neko nespēšu atbildēt tiem, kas uzskata, ka Dieva nav vai arī tiem, kas noliedz Augstāko spēku ietekmi uz mūsu dzīvi. Varbūt par citām tēmām mēs varam sarunāties, bet par šo mums laikam, ka iztrūkst pamatu nopietnākai sarunai.

Bet atgriežoties pie pašu atbildības un Dieva vadības, gribu šo visu drusku vairāk ar Tevi pārrunāt.

...
Komentāri (14)  |  2011-09-01 17:17  |  Skatīts: 5591x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Vertikālās un horizontālās attiecības


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Kādā rakstā tikko kā sākām runāt par attiecībām ar Dievu, par paļāvību, par iespēju „palaist situāciju”. Paralēli tam man vēl notiek daudzas sarakstes par attiecībām un tā nu nolēmu ar Tevi šodien parunāt par divām dažādām attieksmēm pret konkrēto situāciju un divām dažādām uztverēm.

Tas kā mēs diendienā esam paraduši domāt un uztvert attiecības, ir tās, ko es saucu par  horizontālām attiecībām. Tas nozīmē, ka mēs domājam ko cilvēks cilvēkam dara, nodara, sadara, pāri dara utt. Analizējam psiholoģiju, uzvedību, audzināšanas modeļus, gēnus utt. Kad kāds mums pasaka, ko domā par mums, mēs uzreiz spriežam par šo cilvēku vai nu labi vai slikti. Uzreiz sākam analizēt kāpēc gan viņš mums to ir teicis, vai kas gan viņam ir noticis, ka viņš tā ir mainījies.

...
Komentāri (40)  |  2011-09-01 00:43  |  Skatīts: 7094x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.



Lapa | [1] [2] 3 [4] |