Vīrietis un vīrišķība


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

Jau ilgāku laiku sevī risinu dilemmu, kas man kaut kā nesakrīt ne ar vienu no garīgajiem skolotājiem un visu laiku man pašai ir sajūta, ka kaut kas nav riktīgi. Parasti jebkuru no vēdiskām mācībām pārstāvošiem krievu autoriem klausos vai lasu, mājot līdzi ar galvu, un burtiskā nozīmē pārņemot un piekrītot, ka tiešām -jūtu, tā tas ir. Bet pēdējā laikā, pievēršoties tēmai par vīrišķo un sievišķo enerģiju un analizējot kāds tad ir vīrišķīgs vīrietis un sievišķīga sieviete, kaut kas manī klemmējas.

Klausos Gadecki, Torsunovu, Lazarevu un Siņeļņikovu un visi plus mīnus par vienu un to pašu – ka vīrišķīgam vīrietim ir jāpelna daudz vairāk kā sievietei, ka vīrietim ir jābūt tam, kas nodrošina ģimeni un tieši tā būs tā vīrišķības pazīme un tieši šo sieviete vērtē visaugstāk.

Un te nu manī pret šo nostāju ir kaut kāda iekšēja nesaskaņa un visu laiku es nevaru pateikt kāpēc. Es skaidri zinu, ka tā nav un man kā sievietei patiešām nav pats būtiskākais cik vīrietis pelna, bet....nav man pamatojuma pateikt, ka mana iekšējā jušana ir pareiza (lai gan – kas gan vēl pareizāks varētu būt).
...
Komentāri (6)  |  2013-02-20 07:28  |  Skatīts: 4385x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Līdzsvars


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Ir tik retas tās reizes, kad runāju ar Tevi vakarā. Faktiski šķiet, ka uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt tos rakstus mājas lapā, kas uzrakstīti dienas tumšajā laikā. Es esmu gaismas cilvēks. Mans radošais laiks ir rīti un dienas. Pēcpusdienā vairāk tad esmu konsultācijās, semināros vai pasākumos. Sarunas pieder rītiem. Man vispār patīk ar Tevi runāt tad, kad mierīgi plūstu pa māju - kaut ko pačubinos, kaut ko pakopju, kaut ko uzrakstu, tad atkal padzīvojos laukā ar suni – vārdu sakot, es ar Tevi runāju, esot dzīves plūsmā jeb citiem vārdiem dzīvei pa vidu.

Bet šodien mūsu saruna būs par līdzsvaru. Un tad nu sapratu, ka arī šeit var ieviesties līdzsvars. Ka varu ko izdarīt pilnīgi savādāk, lai nolīmeņotu savus vakarus un rītus. Īstenībā tā jau nemaz nav –arī vakari mūsmājās ir ļoti radoši. Mēs ar bērnu lasām „Alisi brīnumzemē” un taisām skolai stāstījumu, adām zeķi (jo mājturībā šogad ir adīšana) vai visi kopā zīmējam mājas skices. Bet šodien, braucot no jogas nodarbības, jau mašīnā sāku skaļi runāties ar Tevi. Par līdzsvaru, par harmonisku attīstību, par to, cik svarīgi ir sakārtot dzīvi un sevi jomu pa jomai. Savādāk tik un tā būs disharmonija un neapmierinājums.
...
Komentāri (0)  |  2013-02-07 07:09  |  Skatīts: 1841x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Visums runā ar mums


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Vai esi domājusi par to, ka Visums runā ar mums pilnīgi visu laiku. Par katru lietu, kas mūsu dzīvē notiek, par katru situāciju, kuru izdzīvojam, īstenībā mēs vairākkārtēji tiekam brīdinātas un informētas. Tikai – kāpēc ir cilvēki, kas prot to visu saskatīt, un kāpēc ir tā, ka citi neprot.

Un kā ir Tev?

Vai Tu dzirdi un redzi kā Visums runā ar Tevi?

Un ja šīs zīmes saskati, vai ņem nopietni? Vai maini savas domas un attieksmi, vai radi citus notikumus, ja redzi, ka šie Tev ne visai patiks?

Esmu pamanījusi, ka cik veiksmīgi ir cilvēki, kas prot šādi nolasīt Visuma zīmes un cik labi viņi tiek galā ar situācijām, kur kāds cits „ieskrien ar pieri sienā” ne vienu reizi vien.

Mēs pēdējā laikā ļoti bieži runājam par Visuma zīmēm gan semināros, gan konsultācijās un tomēr un tomēr nonākam līdz secinājumam.....ka jārunā vēl : )

...
Komentāri (14)  |  2012-10-13 01:15  |  Skatīts: 4780x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Uzskaņošanās


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien pie Ilzes raksta izlasīju komentāru, kurš kaut kā man atkal jaunā gaismā atvēra atziņu, kāpēc ar sevi ir jādarbojas katru dienu. Ilze bija ierakstījusi -...." Ja vakar biji pateicīgs, tas nenozīmē, ka šorīt automātiski modīsies pateicības pilns:) "...

Un tas patiešām tā ir, ka mēs taču naktī arī dzīvojam, un sapņojam, un ejam savos dvēseles ceļojumos vai arī ja no bioloģiskā skatu punkta skatāmies –tad noguļam un nosprostojam pamīšus te vienu ķermeņa daļu, te otru, un, protams, ka no rīta mostoties, mūsu enerģētika ir pilnīgi savādāka kā vakar vakarā, gulēt ejot. Un tad nu brīnāmies – kāpēc laimes sajūta vakar bija, bet šodien vairs nav. Kāpēc vakar sev likos veiksmīga, laimīga un mīlestības piepildīta, bet šodien viss sagriezies kājām gaisā. Vai arī – gadās pilnīgi otrādi, kad vakar vai naktī bezmiegā pārdomājām, cik esam nelaimīgas, bet no rīta viss ir kārtībā.
 

Un visi tie, kas sev jautā – bet kā tad tā, mums visu mūžu jāseko savam noskaņojumam un visu laiku jāpiedomā pie savas laimes terapijas, un kad tad varēs beidzot dzīvot? Tad var ar bezgalīgu mīļumu sev paskaidrot, ka tieši tā jau ir tā dzīve. Ka rūpējoties par savu ķermeni un garastāvokli, mēs rūpējamies par savu enerģētiku. Ka tā ir ķermeņa un dvēseles higiēna.

Droši vien šie jautājumi un neizpratne kaut kā ir saistīti ar to, ka bērnībā mums iemācīja, ka katru vakaru būs jāmazgājas, bet, redz, aizmirsa iemācīt, ka katru vakaru un katru rītu ir jāpadomā gaišas domas. Mūsu senču senči to zināja. Viņi to darīja ar lūgšanām. Ar katras dienas savienošanos ar Dievu.

...
Komentāri (7)  |  2012-10-10 20:10  |  Skatīts: 3451x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Pārdomas par pārmaiņām


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Tā. Nu tas ar mani ir noticis. Esmu saņēmusi vēstuli, kurā man lūdz izskaidrot gaidāmās pārmaiņas, kas saistītas ar 2012.gadu un tālāk.

„...Tu varētu uzrakstīt rakstiņu par to, kā Tu izproti tās pārmaiņas, kas norisināsies uz Zemes. Jo tuvāk nāk decembris, jo biežāk par to iedomājos un jāatzīst, ka arī stresiņš pieaug, jo bail, kas būs. Pēc visa, kas līdz šim ir lasīts par pāreju, rodas sajūta, ka tā būs viegla un patīkama tikai tiem, kas ir balti un pūkaini, tālu aizgājuši pa garīgo ceļu, bet priekš visiem pārējiem parastajiem - kaut kas šausmu pilns. Iespringstu, lai kļūtu arvien baltāka un pūkaināka līdz tam decembrim, bet liekas - ko nu vairs paspēt... Ja neesmu tāda paspējusi kļūt pāris gadu laikā - ko tad paspēšu pāris mēnešu laikā! Un protams, stresiņš arī par saviem tuviniekiem un draugiem, jo viņi neviens neiet garīgo ceļu - kas tad būs ar viņiem?..”

Uzreiz man jāsaka, ka es galīgi nejūtos gudrākais eksperts šai jomā un faktiski man pirmo reizi ir diezgan liela mulsuma sajūta par šādu tēmu šeit runājot tik plašā lokā.

...
Komentāri (18)  |  2012-09-28 00:03  |  Skatīts: 5020x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Fragments no vēstules


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šodien sarakstes konsultācijā tik gari aprakstīju kas un kā ar mums dzīvē notiek un kā varam to mainīt, ka beigās sapratu - cik daudziem tieši šobrīd tas var noderēt...

Vai esi dzirdējusi, ka cilvēka uzvedības pamatā gandrīz vai 90 % ir zemapziņas informācija un tikai 10% apzināta izturēšanās un darbība (ir autori, kas saka 95/5). Tas nozīmē, ka mēs varam ar prātu un sirdi izdomāt kādu konkrētu savu darbību (piemēram – mainīt darbu), bet visa zemapziņas pieredze mūs sāk baidīt un iedvest šaubas un mēs sākam uztraukties un baidīties. Un atbilstoši šai baiļu un šaubīšanās vibrācijai – tad norisināsies mūsu turpmākie dzīves notikumi. Nu šai gadījumā tie nebūs veiksmīgi, jo cilvēks atrodas upura lomā un tur, kur ir upuris, tur noteikti būs tirāns, kas darīs pāri.

Lai izmainītu upura sajūtu, būtu jāpamaina attieksme pret pagātnes informāciju. Un nevis tā, ka tagad sāksim iestāstīt sev, ka viss bija savādāk, vai notikumi nebija kā atceros, bet gan mēģināsim paplašināt apziņu, lai izprastu kāpēc tie notikumi bija tādi kādi bija un kāds pozitīvs nolūks tajā slēpjas.

...
Komentāri (8)  |  2012-09-21 18:31  |  Skatīts: 3546x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Gaisma un pretestība 2


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Tikko kā saņēmu vēstuli un šķiet, ka šo jautājumu esmu dzirdējusi jau vairakkārt, tādēļ vienojāmies, ka atbildēšu visiem kopēji mājas lapā.

Citāts:
Ir jauks vasaras vakars, patīkams nogurums no dārza darbiem, bet kaut kas nav tā....
Jau labu laiku lasu Jūsu mājas lapu, izlasīju Jūsu grāmatu un arī citas Jūsu ietektās grāmatas. Pirms tam iepazinos ar 'The Secret", V. Siņeļņikova, L. Heijas u.c. grāmatām. Ļoti tās man palīdzēja uz pasauli paskatīties ar "citādām acīm". Man izdevās sajust , baudīt un ļauties, līdz kaut kas notika.... Šī sajūta pazuda..... Tagad cenšos to atgūt, bet ir smagi... Vai tā notiek? Vai tā ir zīme?

Un te nu mana atbilde un domas par šo:

...
Komentāri (19)  |  2012-08-03 22:18  |  Skatīts: 4696x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Par gaismu un pretestību


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Kādā sarunā pieminēju, ka šobrīd šeit uz Zemes mums ir ļoti daudz pretestības, un uzreiz saņēmu jautājumus paskaidrot sīkāk:

"...jebkurai mūsu darbībai būs daudz šķēršļu, pretdarbības un bremzējošas enerģijas, kurai mums ar savu gaismu ir jātiek cauri..." Es ļoti gribētu par šo uzzināt vairāk - kā tā? un kāpēc tā notiek?

Lai par šo parunātu, mums jāatgriežas pie tā, kādēļ vispār esam uz Zemes, ko te darām, kāda ir dzīves jēga un būtība. Un ja mūsu apziņa ir gatava pieņemt šīs zināšanas, tad tās izmantot savā labā. Tātad, ja izprotam, ka esam garīgas būtnes, kas nāk šeit uz Zemes fiziskos ķermeņos iziet pasaulīgu pieredzi, tad droši vien, ka rodas jautājums – ar kādu mērķi tas tā notiek un kāds mums no tā labums. Mūsu „labums” un ieguvums ir tāds, ka caur šo te pieredzi, caur grūtībām, caur atkārtotām un atkārtotām situācijām mēs vairojam savu gaismas spēku un kā dvēseles kļūstam stiprākas un lielākas. Savukārt Zemei un pasaulei ir „labums”, jo vairojas gaisma un kopējā mīlestības enerģētika. Mēs esam tie, kas „ražo” gaismu vai citiem vārdiem – mīlestību. Tātad vienīgais mūsu uzdevums ir katru situāciju pārvērst mīlestībā, jeb katru situāciju iziet ar mīlestību. Mēs par to jau esam runājuši iepriekš. (Pašā pirmajā seminārā „Es esmu savas dzīves autors”).

...
Komentāri (9)  |  2012-08-02 00:41  |  Skatīts: 3096x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Par vēlēšanos, ziediem un zālāju


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šobrīd man pāris piemēri iz dzīves sasaucas ar to, kā mēs gaidām notikumus savās dzīvēs. Jau stāstīju, ka pirms kādām 10 dienām mājās nodarbojāmies ar dārzniecību un tad nu stādījām rozes un sējām zālāju. Un vai nu tāpēc, ka bija lietus, vai nu tāpēc, ka pa aukstu, bet tas zālājs nedīgst. Zvanu mammai, uztraucos, jautāju kāpēc. Viņa ar saka, ka taču vajadzēja jau būt.

Mana mamma pa zālājiem ir īsts speciālists, jo savu dārzu solīti pa solītim pārveido pa zaļu mauriņu. Sēklas pērk pie konkrēta dārznieka, īpaši sagatavo un noblietē zemi. Nu viss kā jābūt. Mēs darījām visu pēc viņas „receptes” un sēkla tā pati un noblietēts tāpat un...nekā.

Pieejam pie tā sava apsētā mauriņa ik pa laikam, skatāmies i tā, i šā un nav.

Toties ofisā notiek brīnumu lietas. Lektore Sarmīte mums uz telpu atklāšanu februārī uzdāvināja fantastisku dīfenbahiju un novēlēja, lai tā mums uzzied. Nolikām to smukā vietā, laistām, mīļojam, bet nu ne jau nu pārāk noņemamies. Tā vienkārši tur ar mums ir. Klausās kā vadām nodarbības, piedalās konsultācijās un paliek, kad aizejam. Un šonedēļ Sarmīte atnāk uz biroju un pēkšņi saka – meitenes, re ku mūsu puķe zied!!! Paskatāmies – tiešām. Neliels un skaists kallas izskata ziediņš un blakus jau veras vaļā vēl viens. (bildīte ir no offisa)

...
Komentāri (20)  |  2012-06-02 19:47  |  Skatīts: 5428x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Kā par šo visu runāt, kā nodot tālāk


sadaļa: DIEVA UN VISUMA LIKUMI
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Man arvien biežāk cilvēki jautā – kā to, ko mēs šeit runājam vai rakstām, lai nodod tālāk saviem tuviniekiem, paziņām un draugiem. Arī viņiem taču tas ir tik ļoti svarīgi.

Un tad man par to ir jādomā.

Jā. Šīs tēmas būtībā ir svarīgas visiem. Bet....! Ir kaut kā tā, ka cilvēki ne vienmēr būs gatavi runāt par netveramām, nesataustāmām un zinātniski nepierādāmām lietām. It sevišķi, ja cilvēks pēc dabas ir materiālists un viņam šis pamatojums ir vajadzīgs ar prātu. Jo loģiskāk domājošs cilvēks, jo viņam vajag konkrētākus pierādījumus Visuma un Dieva likumu izprašanai. Un tad tur var būt divējādi – vai nu viņš būs gatavs meklēt šīs likumsakarības, pētīt un salīdzināt, lai to priekš sevis pa īstam pieņemtu, vai arī nebūs.

Tie, kas informāciju uztver caur „sirdi”, paļaujas uz savu dvēseles gudrību un savām sajūtām – vai tas, kod dzirdu ir patiesi vai nē - tiem, ir vieglāk.

Katrā ziņā, tas ko es varu ieteikt no savas pieredzes – vienmēr runāt tikai ar motivētu cilvēku. Ar tādu cilvēku, kurš pats ir izvēlējies klausīties. Kurš pats ir ieinteresējies. Kurš varbūt pats ir ierosinājis sarunu. Jo tad ir reālāka iespēja, ka viņš būs pozitīvi atvērts informācijai, kaut vai tik daudz, lai klausītos. Dievišķā enerģija mūsos un otrā cilvēkā vairojas tikai tai gadījumā, ja mēs runājam un mūsu vārdus pieņem. Ja nepieņem un mēs cenšamies pārliecināt – mēs zaudējam spēkus. Un arī tas otrs zaudē, jo tai brīdī jau sācis audzēt savu Ego un domā kā tagad apgāzt Tavu stāstījumu. Šai mirklī sarunu turpināt vairs nav jēgas, jo viņš vai viņa ir aizrāvies ar graujošās enerģijas plūsmu sevī, savukārt Tev jau tas diez vai ir vajadzīgs.
...
Komentāri (7)  |  2012-04-10 02:23  |  Skatīts: 3953x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.



Lapa | [1] 2 [3] [4] |