Komunikācija, saskarsme, radošums


 5.čakra – atrodas kakla rajonā tur, kur vairogdziedzeris. Saistīta ar runāšanu un domu rakstisku izteikšanu, par saskarsmi, par radošām izpausmēm. Ja šī čakra ir bloķēta, vai nav līdz galam atvērta, tad cilvēks bieži saka „šī situācija mani smacē nost”, vai arī viņš nespēj parunāt, vai arī runā negatīvu vai vispār nespēj izteikties, rausta valodu, vai klepo. Šī čakra cieši saistīta ar emocijām. Gan jau Tev ir zināmas situācijas, kad sakāpj „kamols kaklā” un velk uz raudāšanu. Šī čakra atkal ir ļoti nozīmīga, jo caur šo mēs publiski saņemam un atdodam enerģiju. Ir teikts –nevis tas, kas pa muti ieiet, bet tas, kas no mutes iziet, var piesārņot organismu. Šīs čakras draugs ir godīgums- dzirdu un saku patiesību. Un galīgs ienaidnieks – meli, aizvainojums, dusmas, kurus nevaram izteikt.

Pati svarīgākā lieta, lai atvērtu un sakārtotu 5 čakru, ir spēja godīgi runāt par lietām, kas mūs nodarbina, un runāt par to visu labu.

Nesen klausījos kādu interviju. Šķiet bija runa par politiķiem un kāds komentēja sabiedrībā zināmus cilvēkus, kas pretendē uz augstiem amatiem un tur tika teikts, ka pēc tā, kā cilvēks runā, kā sarunājas ar sabiedrību, kā prot izteikt savas domas var spriest par cilvēka inteliģenci, attīstību un spējām. Īstenībā es varu piekrist.

Pēc tā kā cilvēks runā, kā izsaka savu domu, vai ir interesanti vai nav viņā klausīties – tas viss liecina par to cik „vaļā vai ciet” ir viņa 5.čakra.

Es ļoti skaidri zinu kad un kā man kas dzīves laikā notika ar šo čakru. Varu teikt, ka tieši pateicoties Laimes terapijai, esmu šo savu enerģijas kanālu pilnībā savedusi kārtībā. Iemācījusies runāt un izteikt savas domas saprotami, skaidri, mierīgi un plūstoši.

Kā es to iemācījos?

Pirmkārt, es tiešām ļoti trenējos. Gan rakstīt, gan runāt (priekš lielākas publikas) var iemācīties. Kā to izdarīt? Runājot. :) Tikai un vienīgi trenējot un lietojot šo čakru.

Atceros, ka kādus 15 gadus atpakaļ, ja man bija jāuzstājas publikas priekšā un brīvi jāstāsta, ko domāju, tad mulsu un uztraucos. Man pazuda pat tie vārdi un tās domas, ko iepriekš biju iemācījusies. Es biju sabaidījusies, jo ja nu tagad pasaku ko tādu, par ko mani varēs kritizēt, apstrīdēt, nosodīt vai likt atskaitīties kurš man ļāvis ko tādu teikt. Un tad....es kādus gadus biju amatos, kur man bieži bija publiski jāuzstājas. Bija grūti, jo uztraukums vienmēr pavadīja mani ik uz soļa. Un tikai kādus 8-9 gadus atpakaļ, kad iesāku savu laimes terapiju, kad sapratu, ka man nevienam nav jāatskaitās par to kā domāju, ko runāju, kāpēc tā domāju, vai kāpēc tieši šo saku – pēkšņi es spēju izteikties ļoti mierīgi un argumentēti. Un nu jau esmu pārliecināta, ka nu mana 5.čakra darbojas ļoti labi, jo visa mana darbība ar to ir saistīta. Nu spēju diendienā runāt auditorijas priekšā un nekad vairs par to neuztraucos, spēju rakstīt mājas lapā, kas, protams, ir vēl lielākai auditorijai, un spēju rakstīt grāmatas, kas ir vēl lielākai auditorijai. Un nav man nekādu baiļu vai iekšēja diskomforta to visu darot.

Kādēļ? Nu tādēļ, ka šīs čakras enerģija man brīvi plūst un man tai nav bloku vai šķēršļu.

Kā iekustināt 5.čakras enerģiju?

Sākt runāt. Sākt rakstīt. Sākt mēģināt izteikt savas domas arvien labāk. Kā viens no paņēmieniem ir rakstīt dienasgrāmatu. Vai vēl labāk- pateicības dienasgrāmatu. Vai sākt kādam rakstīt vēstules. Vai atrast kādu, ar kuru nav bail sarunāties, un viņam/ai stāstīt, stāstīt un stāstīt visu, ko jūti. Ko tas dos? Palīdzēs Tev atvērt Tavu kakla čakru. Ļaus vieglāk izteikties. Ļaus vieglāk sakopot domas. Ļaus attīstīt domas, kas saistītas ar plūstošu runu. Ļaus veidot attiecības. Ļaus izprast sevi un izprast citus.

Ļoti daudz attiecību sarežģījumu rodas no tā, ka cilvēki nespēj izrunāt problēmas vai sasāpējušās situācijas. Cik pārpratumu ir bijis tikai no tā, ka cilvēki nav spējuši  saprasties. Socializācija, tātad attiecības ar cilvēkiem, ir ļoti būtiska mūsu laimes un laimīgas dzīves sastāvdaļa. Tā saistīta ar 5.čakru.

Lai Tev izdodas sakārtot šo savu enerģijas kanālu un šo savu jomu. :)

Komentāri (11)  |  2011-06-05 21:40  |  Skatīts: 4733x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Silja* - 2011-06-06 00:33
Paldies par šādu nozīmīgu informāciju,Inesīt!
Daudz domāju par šo-5.- čakru,par tās izpausmēm. Bet kā tas nāk,ja par to,ka sekss un nauda ir uz vienas nots -tas ir skaidri redzams,bet to,ka rakstu runa un vārdu runa ir uz viens nots- man nākas saprast grūtāk.... kas tur par lietu? Radošums man mūžam bijis košos daudzumos:) Rakstīt paticis vienmēr.Mīlu visu,kas saistīts ar runu,bet ..ikko jārunā cilvēkos,īpaši lielākas auditorijas priekšā... tā sirds sitas kā negudra,rokas trīc...un tas mani sadzen vēl lielākā izmisumā. Vispār jau ,bija tā,ka man mazai esot,mani mūždien apsauca-"klusu!Klusi! Kur lien! Nelien,kad lielie runā! Apklusti-vienu vārdu pasaku,tad tev 10 pretī! Tādu pašu muti brūķē kā tava māte! Fui,cik nesmuki,paskaties kā visi uz tevi skatās un smejas!" Mīļie vecāki-nekad-nekad!-nekauniniet savu bērnu!Rētas nesadzīst visu mūžu!Man laikam joprojām vislielākās bailes ir kļūt par ļaužu apsmiklu, par muļķi cilvēku acīs .Mūžam esmu bijusi un esmu atsaucīga , izpalīdzīga un mīlu runāties.Bet uzturēt labus kontaktus-nesanāk! Te noteikti ir kādi lieli bojājumi.Bet vi tas ar čakru vai tomēr ar pašapziņu saistīts?Laikam jau otrais variants...

Inese* - 2011-06-06 00:51
Par to rakstīto vai izrunāto vārdu vieglāk saprast varbūt ir tad, kad iztēlojamies, ka tā ir komunikācija. Ka saprotam, ka "sarunāties" un sazināties varam arī tad, ja balsi nemaz neizmantojam.
Un mēs jau ļoti bieži sakām, ka "tu teici tā", vai "man patīk kā tu saki to vai to", bet īstenībā cilvēks ir tikai rakstījis.

Un par tām bērnības traumām es noteikti piekrītu. Mammas un tēti bērnam ir autoritātes, kuru vārdi, kuru attieksme bērnībā ir pats svarīgākais uz pasaules. Un ja nu mūsos, jau pieaugušā vecumā ir uzkrājušās bērnības traumas, tad noder tas vingrinājums, kuru aprakstu rakstā pie 4.čakras.
Nu vismaz es tā laboju visu savu zemapziņas un apziņas negatīvo uzkrājumu.
To iesaka Lazarevs un Siņeļņikovs un šie nu ir vīri, kuru metodēm reāli ticu un tās savā dzīvē pārbaudu. Man tas reāli strādā. lai gan piekrītu, ka tas ir laikietilpīgi un dāžreiz tam veltu pat vairākas stundas dienā :)
Toties tas gandarījums pēc tam ir līdzīgs svētlaimei:)

Dace* - 2011-06-06 01:25
Inesīt! Paldies par taviem rakstiem un komentāriem. Veiksmīgu ikdenu!

Inese* - 2011-06-06 01:42
Paldies! Veiksmes mums visiem!

Ilva* - 2011-06-06 02:08
Par to runāšanu un izteikšanos..es pilnībā piekrītu....arī ar mani ir šādi...,pat lasot Tevis rakstīto...man jau kāpj bailes kaklā...pilnīga somatika...man patiesi ir jāstrādā ar sevi. Esmu sapratusi, kad... vienkārši ir jāsāk runāt, un ir jārunā un velreiz jārunā. Nupat mani uzaicināja runāt konferencē, kas ir visnotaļ nopietns pasākums...un ko Jūs domājat...vispirms....es atteicos...un tikai pēc tam sapratu, kad tas ir tik ļoti labs trenniņš priekš manis. Un izlasot Tavu rakstiņu...es saprotu, kad man ir jātiek galā ar sevi,....no citu vērtējuma...tas ir galvenais faktors, kapēc es nespēju parrunāt. Bet es trennēšos....un tas nāk tik grūti.
Paldies Inesīt....Tu priekš manis esi kā paraugs un reizē atbalsts...PALDIES:)

Inese* - 2011-06-06 03:04
Man prieks, Ilva, ka skaties savām bailēm acīs un esi gatava iet tām cauri. Tā ir vienīgā iespēja tās uzveikt.
Zini, kad ir visvieglāk runāt ar auditoriju (arī ļoti lielu auditoriju)? Ja zini, ko viņiem noteikti gribas pateikt. Ka tas, ko runā ir ļoti ļoti svarīgi. Piemēram, kad runāju par Dieva un Visuma likumiem, tad man ir tik ļoti būstiski spēt cilvēkiem to pateikt, ka manis pašas jušanās un uztraukumi paiet kaut kā malā un es domāju tikai par tiem, kas klausās. Es sūtu ļoti daudz mīlestības auditorijai. Man ir būtiski ne tikai norunāt runājamo, bet redzēt, ka cilvēki saprot un pieņem to, ko saku. Ka esmu enerģētiski nosūtījusi visu informāciju vislabākā iespējamā veidā:)
Un vēl - ja proti meditēt, tad vari jau iepriekš ieiet meditatīvā stāvoklī un runāt auditorijas priekšā, būdama savienojusies ar Dievišķo enerģiju. Es ļoti bieži tā daru:)

Ilva* - 2011-06-06 04:30
Ļoti mīļš paldies Inesīt....par padomu...es centīšos un mēģināšu...:)

Iluta* - 2011-06-06 04:43
Ieteikums Ilvai!Tad,kad juti,uzstajoties lielakas auditorijas prieksā,ka tev sak lodzities kajas,sirds dauzities atrak,auksti un karsti sviedri,pasaki sev-es varu uztraukties vel vairak,viss,tas jau ir noticis,tu esi uztraukusies,nu tad atlauj but sev pasai,atlauj sev uztraukties un baidities,nesac ieksejo cinu ar sim sajutam,cilvekiem patik redzet dabiskumu,un uztraukties,runajot publikas prieksa,tas ir dabiski.Un tad,kad tu pienemsi savu runas trauksmi,notiks brinums,trauksme atkapsies.Tad,kad pazudis tas svarigums-man jabut parliecinatai par sevi,es nedrikstu uztraukties,tas aizies.
Vel labs atslabinasanas variants ir-iedomaties,ka mugura ir uzvilkts slapjšs,smags kažoks,tas ari palidz noņemt saspringumu.
Tāpec,atļausim sev but tādam kā esam,un pameginat pirmaja vietā likt nevis savu Ego,bet klausitaju vēlēsanās,ka vini ir atnakusi,lai tevi klausitos.
Lai veicas!

Lelde* - 2011-06-20 21:25
Tiešām mīļš paldies,Inesīt, par noderīgajiem rakstiņiem, es gan esmu tāda pasīvā komentētāja, man vairāk patīk palasīties un pēc tam pie sevis pārdomāt izlasīto...un tā domājot man radās jautājums, ja runājam par čakrām - vai čakras mēdz "aizsprostoties" arī tad, ja es neesmu apmierināta ar savu augumu,kad izeju cilvēkos, tad ievelku vēderu, līdz ar to visu laiku esmu sasprindzinājusies un tāda sajūta, ka visas domas un runāšanas prasmes arī tajā mirklī tiek nobloķētas...

Inese* - 2011-06-21 00:38
Par pašapziņu ir it kā atbildīga 3 čakra, bet īstenībā jau enerģētika mums ir viena un tiešām ir tā kā raksti, ka tad, ja mums ir nepārtraukti jāuztraucas un jādomā kā mēs izskatamies, ja neesam ar sevi apmierinātas un mēģinam tagad kaut ko noslēpt un kaut ko notēlot, tad enerģija bloķējas. (mums ir it kā iekšēja agresija pret sevi un apkārtējiem)
Faktiski būtu jāsāk ar sevis pieņemšanu un sevis iemīlēšanu.

Kad mēs nepieņemam sevi, mēs pārkāpjam vienu no svarīgākajiem Dieva un Visuma likumiem- "mīli savu tuvāko kā sevi pašu". Tātad mums jau no pašiem pirmsākumiem ir dots uzdevums - iemīlēt sevi un citus. Ja šo likumu neievērojam, tad mūsu dzīvē enerģija bloķejas (viena vai vairākas čakras) un notikumi nenoris kā mēs to gribētu.

Es Tev ļoti mīļi gribu ieteikt iemācīties iemīlēt sevi. Soli pa solim, centimetru pa centimetram iemīlēt savu augumu un sākt priecāties par to un baudīt to.
Lai Tev veicas!

Iluta* - 2011-06-22 04:37
Un es no savas puses ieteiktu Leldei,pieņem to savu vēderu ar mīlestibu,nu ir viņš tads,dusmojoties uz vinu,tu vinu neizmanisis,bet katru ritu uztaisot rīta rosmi,varetu but,ka pec kāda laika vairs arī nebus ko vilkt iekšā,punčuks pazudīs.:)


Atpakaļ