Mirklis pirms


 Zinu, ka mums sarunāts runāt par čakrām, tomēr šobrīd ir tāds mirklis, kurā gribu ar Tevi padalīties.

Atceries? Septembrī Tev rakstīju kā vienā dienā nomainījās sezonas. Kad visu vasaru karstā pludmalē biju rakstījusi grāmatu un mūsu sarunas, apkārt bija cilvēki peldkostīmos, kas baudīja tveici, un te pēkšņi vienu rītu atnāku uz pludmali un nekā no tā visa vairs nav. Ir cilvēki vējjakās un garās biksēs. Ir vējš un mākoņi. Un it kā viss tas pats, bet sajūta jau bija kļuvusi rudenīga. Bija brīdis ...pēc.

Tad tagad gribu ar Tevi padalīties ar mirkli ....pirms.

Es atkal esmu pludmalē mūsu pludmales kafejnīcā. Viss ir iekārtots un esam gatavi pludmales sezonai. Tiek solīti +25 un +30 grādi, bet šodien vēl nav. Ir jau tikai vēl maijs. Visi cilvēki ir vējjakās un garajās biksēs un nekas vēl neliecina, ka tūlīt, tūlīt sāksies karstais atvaļinājumu laiks. Peldēšanās un atpūtas baudīšanas laiks.

Šis ir īpašs laiks šeit – pludmalē. Te atbrauc ļoti daudz cilvēku. Daži, kas nekad nav redzējuši jūru un viņi dalās iespaidos un savās sajūtās brīžiem pat asarām acīs. Ir daudz tādu, kuri lido pāri pa tūkstošs kilometru, lai gadu no gada būtu šeit. Daudz mūsu pašu cilvēku gan no laukiem, gan citām pilsētām. Un interesanti, ka viņi nāk parunāties un dažreiz dalās ar saviem dzīves stāstiem. Un ir mūsu draugi, kurus satiekam tikai šeit. Sarunas notiek dažādās valodās, bet tas nekad nemazina sirsnību un dvēseļu tuvību.

Šis man ir īpašs laiks, jo šeit es uzrakstīju savu pirmo grāmatu un nu esmu gatava nākošai.

Pret šo mirkli man ir tāda pietāte. Tāda īpaša, īpaša sajūta. Es jau visu esmu sagatavojusi – gan datoru, kurš novietots pretim jūrai un es varu Tev rakstīt, burtiski skatoties viļņos,  gan tējas krūzi, lai tās smarža mani ieved vēl īpašākās sajūtās. Tas viss stāv un mani gaida. Un es vēl neeju klāt. Es pa gabalu uz to visu skatos un baudu....mirkli pirms.

Kad iesāc rakstīt, tad tas viss jau ir tā kā pats par sevi saprotams – informācija nāk, tu to uztver un pieraksti. Bet, kamēr tā visa vēl nav ir tikai bezgalīgas mīlestības un sagaidīšanas sajūta nojautās par to, kas būs. Ir īpaša saikne ar Dievu un bezgalīga pateicība par to, ka varu to visu izdzīvot. Ir bezgalīga ļaušanās sajūta.

Tas ir nedaudz līdzīgi kā gatavoties svētkiem. Kad cep pīrāgus un pušķo māju un zini, ka drīz būs svinības. Un tad – galds ir saklāts, māja smaržīga, viss sagatavots – vēl nekas nesākas...bet tūlīt būs.

Patīk man šis mirklis.

Atceros, skolas laikos, kad gāju uz ballēm, visīpašākā bija gatavošanās. Domas par to, ko vilkt mugurā. Un sapņot par to, kurš kā paskatīsies un kurš pienāks klāt. Un kā tik viss būs. Varēja gadīties, ka izsapņotais nemaz neatbilda īstenībai, bet tā gatavošanās bija tik ļoti īpaša. Lūk...arī tagad gatavošanās ir ļoti īpaša. Un ir man nojausma par ko rakstīšu. Un ir man pat vīzija kāda izskatīsies mana otrā grāmata. Un tomēr....ir arī tā sajūta, ka kņud pakrūtē un tu ne no kā esi vienkārši laimīga. Es sēžu pludmalē pie datora un tagad sarunājos ar Tevi.....un vēl jau tā nav grāmata.....bet tikai esot šeit un zinot, ka turpmākie trīs mēneši diendienā te būšu...mani dara laimīgu.

Ir sācies mans gaidīšanas un radīšanas laiks.

Komentāri (13)  |  2011-05-31 02:25  |  Skatīts: 5433x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Gunita* - 2011-05-31 02:42
Un atkal rakstins laika!!Es sodien sajutu mirkli pirms...mirkli pirms gaidisanas....cik vienreizejas sajutas mums abam.Paldies ka Tu esi un,lai musu gaidisanas un radisanas mirklis dara mus laimigas!

Inese* - 2011-05-31 03:09
Gunitiņ - dikti par Tevi piedomāju un sūtu labas domas un visa izdošanās vēlējumus!!! :)

ZumZUm* - 2011-05-31 03:25
jauna gramata? :) super :)

Elīza* - 2011-05-31 03:31
Izlasīju un nodomāju, ka šim nu gan nav nekāda sakara ar mani :) Un tūlīt pat uzreiz sapratu, ka ir gan :) man arī ir gaidīšanas un radīšanas laiks, un tikai nupat to saprotu. Tikai vēl neesmu sapratusi, kā lai šo laiku pavadu :)

Iluta* - 2011-05-31 04:25
Arī man ir gaidīšanas -eksāmenu laiks!

Inese* - 2011-05-31 05:13
Lūk - tas man vislabāk patīk, ka mēs katra pa savu tēmu saskatām kopējas līdzības savām situācijām:)
Prieks, ka tā!
Tad lai izdevies gaidīšanas laiks!

iedvesma - 2011-05-31 07:59
Mirklis pirms!

Tieši šobrīd, tieši man!

Tuvojas mana dzimšanas diena un to es salīdzinu ar tādu posmu, ar kuru SĀKT....

Vēlos, sākt vairāk domāt par sevi, savu dzīvi, prioritātēm, vairāk apzināties mirkļus, darīt tos vērtīgākus un vairāk rūpēties par sevi, kolekcionēt mirkļus un vairāk ļauties un atļauties, vairāk baudīt un mīlēt.

Un vispirms es ĻOTI STINGRI vēlos atteiktos no savām negatīvajām atkarībām - smēķēšanu un pārmērīgi daudz saldumu ikdienā. Kaut vai principa pēc un kategoriski, jo saprotu, ka tas nav saskaņā ar manu sirdsapziņu, prātu un uzskatiem. Daru tās lietas ne jau tādēļ, ka man tas nepieciešams, bet gan tādēļ, ka vienkārši gribu to darīt, bet ar prātu saprotu, ka šīs lietas darot - vairojas tikai negatīvā-ārdošā enerģija.

Vēlos citu DZĪVES KVALITĀTI- VĒLOS TO LABĀKU!

Un tieši šis mirklis ir pirms es uzsākšu savas striktās apņēmības - tikai SEVIS DĒĻ!

Es mēģināšu! =)

Anita* - 2011-05-31 18:23
Es, Inesīt, Tavā iespaidā, uzsākot prakšalanu, četrus mēnešus uzturā nelietoju gaļu, zivis, olas, kafiju, alkaholu. Prakšalanu veicu regulāri, šobrīd reizi mēnesī. Atteicos no šiem produktiem ar domu, ka vēlos būt maksimāli tīra, vesela un skaista. Ir pagājuši četri mēneši dižas pārmaiņas sevī nejūtu, vienīgais šķiet, ka būšu atbrīvojusies no darba,, ko darīšu tālāk šobrīd nezinu............ Varbūt tas arī ir svarīgs solis, lai dotos tālāk, jo biju jau savā darbā aizsēdējusies, man vairs tas nešķita interesants. Bet par to ēšanu gan sāku šaubīties, vai tas ir gana prātīgi atteikties piemēram no zivīm, vai organismam pietiek uzturvielas, jo, kā zināms, ziveļļa ir veselībai nepieciešama?
Gribēju vēl piebilst, ka arī man ir pazīstama sajūta '' mirklis pirms'', kad šķiet, ka tīlīt notiks kautkas ļoti, ļoti labs, kautkas tāds, par ko tik sen jau sapņots......., arī tā ne reizi vien ir bijis, bet šobrīd tā vairs nav, un šķiet, ka sapnis ir izsapņots un pietiek lidināties pa mākoņiem, jānolaižas uz zemes..........
Man šķiet, ka man šobrīd pietrūkst iedvesmas, jo tik daudz ir sapņots, darīts, mēģināts, bet bez jūtamiem rezultātiem. Vienīgais, ko esmu sapratusi, ka esmu ļoti stipra, un varu sevi disciplinēt.

Karinčiks* - 2011-05-31 22:25
Anitai!
Lasu Tavu komentāru,apbrīnoju Tavu iedvesmu,Tavu disciplīnu..Bet gribu Tev ko pateikt no savas pieredzes,protams,ka Tev šobrīd tā liekas,ka tulīt viss,kā saki..pietiek lidināties virs zemes...Lasu un apbrīnoju,jo gribu pateikt, mirkli pirms pārtrauc visu, ko uzsāki,...apsver..padomā. Visu to pašu darīju..ļoti strikti visu ievēroju..visu darīju sava mērķa vadīta..bija salikts viss pa plauktiņiem,disciplinēju sevi..izdevās..tad pēc gada drusku palaidos..un tagad,visu sāku no 0,jo tās sajūtas bija neaprakstāmas,tas vieglums,domas,viss kas bija, bija vienreizēji..
Tas vienkārši Tev..padomā,bet lai ko arī izlemtu,viss notiek tā,kā tam janotiek..Lai veicas..

Inese* - 2011-06-01 01:26
Par to ēšanu - nu...es , redz, neēdu zivis un gaļu tāpēc, ka negribu apēst zemās enerģijas, ko dzīvnieks izjūt pirms nāves.
Tas nebija mans lēmums par uzturvielām. Tas bija lēmums par enerģijām.
Nesen nodevu analīzes - ļoti labas. Tātad arī organismam viss patīk.
Svarīgi ir ieklausīties sevī un sajūst sevī pārliecību par saviem lēmumiem. Un ja šīs pārliecības nav...tad vajag ar sevi parunāt kapēc nav un ko darīt tālāk.

Agnese:)* - 2011-06-01 22:38
Anit, man liels prieks par tevi! :)) Super! Tā turpini! Ar ēšanu ir tā,ka nevajag neko darīt speciāli. Viss sakārtojas pats no sevis. Tā man bija ar kafiju. Kādreiz- mans mīļākais dzēriens. Un tad maz pamazām kārojās arvien mazāk un mazāk,līdz es to vairs vispār nedzēru(un nedzeru). Arī Inese vienmēr stāsta,ka visas pārmaiņas veicamas lēni un saudzīgi. :) Par omega-3 taukskabi arī nesatraucies,jo valriekstos tās ir pa pilnam! 5-6 rieksti dienā un ir uzņemta optimālā diennakts deva. :) Lai izdodas!

Inese* - 2011-06-02 17:27
O, paldies, Agnese!!!! man tas bija aktuāli par tām omega-3 taukskābēm:)

Agnese* - 2011-06-19 02:31
Omega-3 arī kaņepju sviestā ir ļoti daudz un turklāt labvēlīgās,kuras neiet taukos.


Atpakaļ