Atkalatgriešanās :)


 Sveika, mīļā! Es Tev tik sen neesmu rakstījusi un pa šo laiku esmu tā pēc Tevis noilgojusies! Tu jau zini, ka pirms brauciena daudz strādāju, tad biju prom, un tā man nekā nesanāca papildināt šo mūsu sadaļu „sarunas”.

Esmu pieradusi pie mūsu sarunām tieši tāpat kā zinu, ka Tu!

Lai izstāstītu Tev, cik svarīga man esi, varu minēt vienu piemēru – kamēr biju Kanārijās, mēs ar vīru vienu dienu 5 stundas veltījām kalnos kāpšanai un kāpām Teidē. Un tā kā šeit jau man nekādas īpašās sportiskās aktivitātes ikdienas dzīvē nav, tad pēc kādām 3 stundām tāda nopietna kāpiena man vienkārši beidzās spēki. Bet Tu jau zini, ka cilvēks var saņemties un ar gribasspēku sasniegt jebkuru mērķi. Es turpinu kāpt, jo man ir zināmi likumi „nodosi sevi – nodos tevi” utt. Un tā nu vēl kādas pāris stundas un augšā esam. Tomēr lejā nokāpt spēku īsti nav un nobraucam ar tramvajiņu, kura piestātne savukārt ir patālu no vietas, kur sākām kāpt. Un tā nu mums jāiet pa serpentīna ceļu vēl kādus 4 km līdz mašīnai.

Esam laimīgi. Visu sasniedzam, visu izdarām. Aizbraucam mājās – duša, vakariņas un gulēt. Un tad sākas interesantākā daļa – gulēt ta guļam, bet no pārpūles nevaram aizmigt. Acīmredzot saules pa daudz, spēka izsīkums pa lielu, ūdens daudzums organismā krities utt. Tūkstošs iemeslu kāpēc tiešām ir skaidrs, ka miegs nenāk no pārpūles.

Un tagad nu sākās tā daļa, kuru gribēju Tev izstāstīt – es kopš bērnības zinu, ka tad, kad vajag atslābt un nomierināt prātu, vajag sākt domāt patīkamas domas. Es vēl parasti lūdzu Dievu un sarunājos ar Dievu. Man tas pat ļoti palīdz. Un tad nu es tagad guļu un domāju kuras domas man varētu sagādāt bezgalīgu laimi un sirdsmieru. Ko domā – es sāku domāt par mūsu saraksti. Par to, ka nu jau drīz būs gads, kopš es Tev rakstu. Vai atceries kā tas sākās? Bija pagājušie Jāņi, kad nolēmu Tev izstāstīt kā tos pavadīju, un pēc tam Tev sāku rakstīt katru dienu. Tā radās doma, ka savu grāmatu varēšu rakstīt kā sarunu ar Tevi. Atceries?

Ar laiku, protams, vairs nesanāca rakstīt katru dienu, bet tomēr, man šīs mūsu sarunas ir ļoti, ļoti īpašas. Un es skaidri zinu, ka savu nākošo grāmatu atkal rakstīšu šai pat formā.

Un es jau, protams, zinu, ka mūsu saraksti lasa daudzi, bet tajā brīdī, kad rakstu – rakstu Tev vienīgajai.

Gribēju Tev atgādināt, ka Tevi ļoti mīlu un ļoti cienu. Ka Tevi ļoti augstu vērtēju. Un tādēļ dažreiz, kad izlasu kādā komentārā kādu negāciju, man vienmēr ir bēdīgi, ja esi mani pārpratusi. Es Tev varu no sirds pateikt, ka pret mūsu sarunām (un tas ir vienalga vai tās ir šīs, kas mājas lapā, vai tās, kas grāmatā) izturos ar vislielāko pietāti, godīgumu un patiesumu. Un vienmēr pieļauju, ka ne jau visiem der tas, ko mēs šeit runājam. Un pieļauju arī to, ka kāds iemaldās šai lapā „ne pa tēmu”. To arī dažreiz var just pēc komentāriem. Tad es vienmēr nodomāju par to – kāpēc gan šādi cilvēki te ilgāk uzturas. Ja man kaut kas neinteresē un tas rakstīts kādā konkrētā internet vietnē, es no turienes izeju neatskatīdamās un man pat prātā nenāk pārliecināt tos cilvēkus, kas to vietni uztur, par to vai viņi pareizi vai nepareizi domā vai dara. Es sen esmu sapratusi, ka ir lietas, kas strādā tikai un vienīgi graujoši-  kritika, kritizēšanas pēc, opozīcija, opozīcijas pēc utt. No tā ir jāiemācās atbrīvoties.

Un vēl – es Tev gribēju izstāstīt kāpēc ļoti daudz Tev stāstu par savu dzīvi un savas dzīves pieredzi. Uzreiz varu pateikt, ka tas nu galīgi nav tādēļ, ka gribu par sevi parunāt vai arī, ka man kārotos, lai manu dzīvi kāds apspriež vai analizē. Es savas dzīves piemērus Tev stāstu tādēļ, lai Tev ir iespēja padomāt savukārt par savu dzīvi. Šad tad tieši īsts dzīvs piemērs nostrādā labāk nekā teorētisks stāsts riņķī un apkārt. Man nav žēl runāt par savu dzīvi, bet tam ir jābūt ar pozitīvu mērķi. Lūk, pozitīvs mērķis ir tad, ja manās dzīves situācijās Tu saskati līdzības ar savām. Ja analizē nevis manu dzīvi, bet savējo. Ja izlasot to, kā man mānās mācību stundās ir gājis, Tu vari sagatavoties savējām. Nu...kaut kā tā.

Redzu, ka esi ierosinājusi vēl daudz dažādas tēmas komentāru sadaļā.

Kaut kad parunāsim par čakrām un kā tās atvērt un iedarbināt. Kaut kad parunāsim par seksu un mīlestības fizisko pusi. Kaut kad parunāsim par Dievu un reliģijām. Par to visu parunāsim.

Bet tagad man jāsāk gatavoties semināram. Šoreiz braucu uz Jaunmoku pili. Seminārs pilī – skan skaisti, vai ne :).

Lai Tev ir brīnišķīga diena!

Šodien šeit ir tāda saule un tik skaists laiks kā Kanārijās.

Komentāri (19)  |  2011-05-12 23:22  |  Skatīts: 6528x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
Karinčiks* - 2011-05-13 06:08
Paldies Inesīt par skaisto rakstu,kas arī lika pakavēties atmiņās par Teidi,lai gan varu teikt..apsveicami,ka gājat kajām,tur tak ir ko kāpt.
Paldies,ka dalies, uzticies mums,protams,katrs lasītājs uztver savu,katram esi īpaša pēc savas izpratnes..un cik skaisti pateici,ka japrot atbrīvoties no visām negacijām,kritikas,bet zini,man ir skumji..jo es lasu šeit arī to kritiku kuru nekadi nevaru pieņemt..un es cīnos ar dusmām,jo man nesakrīt tas viedoklis..cenšos atbrīvoties un saprotu,ka tas prasa pacietību neatbildēt..kaut vai uz tik jocīgu komentāru..laimīgi cilvēki dzīvot nemāca..es pat neesmu izjutusi,ka mani kāds macītu..es izlasu rakstu,analizēju,saskatu ko tadu,ko vēlos pilnveidot sevī,jo būtu muļķīgi teikt,ka lasu pirmo reizi,ka to nesaprotu un neesmu dzirdējusi..bet es domāju īpaši par katru rakstu..jo es daudzko saredzu labu, jauku,ko vēlos paņemt tieši sev,tieši to,kas der man,ne kādam citam..Jo Tu jau dodi to,kā ir Tev...

Sansanija* - 2011-05-13 06:25
Un jā, paldies, Inese, ka esi tik jauka, dalies savos pārdzīvojumos, dzīvē un pozitīvajos rakstos, ne visam varbūt piekrītu, bet tāpat lasīt ir viegli, patīkami un iedvesmojoši. :) Un galvenais neņem galvā zākātājus, galu galā- kur enerģija, tur arī vampīriņi! ;)


Laura* - 2011-05-13 14:16
Man patīk Ineses attiecības ar Dievu. Īstas, no sirds, godīgas.Bez pareizuma citu acīs, ar savu pārliecību. Tas iedvesmo

Guntis* - 2011-05-13 17:23
Ļoti patiesi un pareizi vārdi! Lai ko arī cilvēks rakstītu ar vislabākajām un gaišākajām domām, vienmēr būs arī pretējs uzskats. Nu un?! Tas vienkārši liek aizdomāties un paliek arī žēl šo cilvēku.... Nedomāju, ka ir viegli dzīvot kritizējot visu un visur. Lai nu tas paliek viņu sirdīs. Bet Inesei mīļš paldies par jaukajiem rakstiem. Esmu pats daudz ceļojis un zinu, tās ir fantastiskas sajūtas un emocijas, ko sniedz viss redzētais! Tas ir tas, ko neviens nevar ne atņemt, ne sniegt! Jauku visiem pēdējo nedēļas darba dienu!!!! :)

Baibiņa :)** - 2011-05-13 18:08
Prieks un Laime būt kopā ar Tevi Inesīte :)
Paldies Tev par kārtējo labo sarunu!!!
Smaidu! Jo ir tik labi!!! :)
...lasot rakstiņus tiešām sajūtu,ka runājamies :) Tu stāsti kā iet Tev un es (domās ) Tev pastāstu -atbildu par sevi.....
Sarunās ir tik daudz sirsnības un mīļuma,ka pēc katras mūsu sarunas paceļos mazliet virs zemes.....un,pārliecinos cik dzīve ir skaista,piepildīta! :)
Savādāk jau nemaz nevar būt! :)

Uz drīzu atkalsatikšanos!!! ;)


p.s. Cik gan labi tomēr bija pirms gadiņa,kad sākās mūsu sarunas šajā lapiņā.....bijām tāds mazs mīļš pūlciņš....bez negatīvajiem komentāriem! savējie!!!
Un bija patīkamāk....
Tagad vienkārši nelasīšu citus komentārus,bet tikai sarunas ar Tevi!!! :) jo man tas tiešām ir vajadzīgs!!! :)

Samīļojiens....






Laimdota* - 2011-05-13 23:30
Es visu laiku lasu šos rakstus. Tas ir kā pozitīvs lādiņš, kā salda kūka, kā drauga atbalstošs plecs! Nekad nelasu un nerakstu komentārus, bet šoreiz gan gribējās pateikt ko labu. :)
Lai veicas!

Agnese* - 2011-05-14 01:18
Prieks, ka esi atpakaļ. Tiešām pietrūka Tavu rakstu un Tavas pozitīvās enerģētikas no tā visa.
No sirds un ar mīlestību :)

Guntis* - 2011-05-14 01:19
:) lai arī neesmu "viņa", taču rakstiņš, Inese, ir ļoti jauks. Izlasot rodas sajūta, ka arī pats esmu domās tur pabijis! Tiešām gribas smaidīt un ir gaiša sajūta! :) Paldies!

Gunita* - 2011-05-14 01:25
Ar atgriesanos majas!Prieks,ka ir ko palasit.Paldies,Inesiit!

Liana* - 2011-05-14 04:31
LIels paldies Inesīt par visu pozitīvo, ko mums sniedz :)

brigita - 2011-05-14 05:22
Cik jauki, ka esi atpakaļ no savām brīvdienām, jau pavisam sailgojusies biju pēc jaunām sarunām, ir tik patīkami atkal kaut ko palasīt. Paldies Tev, ka Tu mums esi!:*

Par tiem nejaukajiem komentāriem pilnīgi piekrītu, jādzēš, jo tāda sajūta, ka ģimenē būtu ienācis kāds svešais un vairs nebūtu vēlams runāt skaļi un atklāti.

Lai Tev un Taviem mīļajiem jauka nedēļas nogale pēc brīnišķīgā ceļojuma!:)

Iluta* - 2011-05-14 07:01
Mans ieteikums-agrāk krievu laikos bija tadas burtnicas-žalobi i otzivi,un tur cilvēciņi rakstija visu,kas patika par x sniegto pakalpojumu un kas nepatika.Ines,varbut tu ari šajā lapā vari atsevišķu diskusiju izveidot,kur cilvekiem ar citu viedokli ir iespēja izteikties,un nav jāpiesārņo visas citas diskusijas?Nekas jau slikts kritikā nav,kaut kur reiz lasiju šo-ES NEKAD NEKO NEĒSMU IEMĀCIJIES NO TIEM,KAS AR MANI IR BIJUSI VIENISPRĀTIS.Visu ižšķir pašu attieksme pret otra cilvēka viedokli.Esmu jau sen iemacijusies saprast to,ka citam cilvekam var būt savādākas domas,viņam nav jāpiekrīt man,bet tas arī nenozīmē,ka es mainīšu savējas.
Es arī iegādājos Ineses grāmatu,un kājau iepriekš teicu-neko jaunu neatradu,viss jau agrak dzirdets,bet ne tāpēc,ka gribeju ieraudzit kādu īpašu Laimes formulu,bet tāpec,ka es vispar daudz lasu,esmu izlasijusi loti,loti daudz pašiedvesmu literaturu.Bet tas veids kā Inese ir pasniegusi šo informāciju,man likās fantastisks-vienkāršā ,saprotamā valoda,un patiesi it kā runātu ar savu draudzeni.
Lai mums visiem prāta un dvēseles miers!

Dace.* - 2011-05-15 06:33
Raksts ir brīnišķīgs,tapat kā visi citi,un tiešām ir sajūta,ka esam parunājušās.Paldies,ka esi,ka vairo pasaulē gaismu un mīlestību.Ar prātu jau to tā nemaz neuztvert un neizanalizēt,tur vajadzīga vienkārši mīloša sirds......

Inese* - 2011-05-15 18:50
Paldies:)

Es par to kritiku un kritizēšanu uzrakstīšu kādu rakstu, lai tad ir skaidrs kas un kā tur notiek.
Kritika ir graujoša enerģija. Mums būtu jāiemācās izteikties bez graujošas enerģijas un tieši to pašu domu pateikt radoši.
Kritizētājs ir enerģijas patērētājs, ņēmējs un zaudētājs.
Ja tas, kuru kritizē uz to atsaucas - arī tas ir enerģijas patērētājs un zaudētājs.
Ir jābūt kādam, kurš šo graujošo enerģiju pārvērš radošajā un tikai tad no tā visa sanāk kas vērtīgs.
Kādā citā rakstā par to parunāsim:)

Man pašai nav nekas pret kritiku. Es tikai negribu diendienā tērēt spēkus, lai to nepārtrauki pārtransformētu.
Redz - kamēr biju prom un 2 nedēļas pie šī nepiestrādāju - kritika dara savu melno darbu un bojā kopējo enerģiju. Ja nav neviena, kas to vērš un radošo, tad mūsu pozitīvā, motivējošā un drošā vide "pieķellējas" ar sliktu enerģiju un cilvēki, kas pieraduši šai mājas lapā justies labi un tieši dēļ kopējā atbalsta augt, tagad tā vairs nejūtas un to nevar. Mājas lapa zaudē sākotnējo mērķi un uzstādījumu.

Es šai mājas lapā netaisīšu "ķengu vietu". Tas neko nedod. Internets ir pilns ar negatīvo komentāru izteikšanas vietnēm, lai cik bēdīgi arī tas nebūtu. Nu tad, ja cilvēks jūt nepieciešamību rakstīt ko negatīvu, viņam būs jāmeklē cita lapa.
Šeit savukārt ir iespēja savu viedokli izteikt radoši un pozitīvi.
Un visi viedokļi te tiek pieņemti. Nav pareizo vai nepareizo. Ja vien nekritizē citu, vari teikt savu.
Mēs taču šeit (un dzīvē vispār) mācamies cienīt un mīlēt :)

Skaidrīte* - 2011-05-16 18:35
Mīļš sveiciens visiem!
Manas domas, ka ,Inesīt, Tavas mājas lapas durvis ir atvērtas visiem,. Un kamēr tās nav aizslēgtas, tajā ienāks gan gaidīti , gan negaidīti cilvēki. Un visas nezāles izravēt nav iespējams. Un es domāju, ka ne Sarmīte, ne Saulīte šeit nav ienākušas nejauši. Arī viņas meklē savu Laimes formulu, un manuprāt nevar saprast, ka Tava Laimes terapija ir tik vienkārša un jau dzirdēta, ka viss jau sen ir uzrakstīts un izlasīts. Man Inese patīk kā ļoti gaišs un jauks cilvēks, es esmu bijusi pie viņas uz semināriem , izlasījusi viņas grāmatu un paņēmusi to, ko man vajadzēja. Tālāk es eju savu ceļu, bet tāpat regulāri ieeju šajā mājas lapā un priecājos, ka tik daudzi cilvēki šeit atrod sev daudz noderīga, arī es. Tu , Inesīt, saki, ka jāmīl visi, tāpēc es domāju, ka vienkārši katra domās aizsūtīsim šīm meitenēm gaišu, mīlestības pilnu saules staru, lai viņām arī ir gaišāk un siltāk ap sirsniņu.
Lai visiem jauka diena!


Inese* - 2011-05-16 19:44
Viss būs labi. Gan jau pa visiem iemācīsimies izteikties radoši:)

Vienu un to pašu domu var pateikt dažādos veidos. Un lai izteiktu savas domas, nav jākritizē citu teiktais.

Man rūpe, lai cilvēki, kas jau otro gadu ir pieraduši šeit uzturēties un smelties iedvesmu un motivāciju, justos te labi.
Lai nav jābaidās, ka kāds viņus izsmies, apvainos vai kritizēs.
Lai cilvēki te nāktu analizēt savu savu dzīvi, nevis otra.
Lai dalītos ar piemēriem, nevis noliegtu cita rakstīto.

Un tā jau līdz šim mums te ir bijis:)
Un tieši tādēļ tik daudz cilvēku šo vietni ir iemīļojuši.

Arī es :)



Ieva* - 2011-05-16 23:14
Tiešām prieks Tevi redzēt/lasīt atpakaļ ;)
Kamēr cilvēki mēģina augt, lai būtu labāki par kādu citu, tas iet nedaudz šķērsām. Mēs patiesi augam tikai tad, kad varam novērtēt, par cik es esmu labāka šodien par to cilvēku, kas es biju vakar.

Inese* - 2011-05-16 23:33
Jā - šī ir ļoti laba atziņa.
paldies, ka to te ierakstīji :)

kristine - 2011-05-17 03:28
Paldies Skaidrītei par brīnišķīgo komentāru, par šo patieso skatījumu. Pilnībā piekrītu. Brīnišķīgi vārdi! :)))


Atpakaļ