Jaunie lektori


sadaļa: LEKTORU SKOLA
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Vakar pēc ilgāka pārtraukuma atkal tikāmies jauno lektoru nodarbībā un man patiešām jāsaka, ka šī pauze bija svētīga ne tikai man, bet pilnīgi katrai no dalībniecēm.

Es, goda vārds, vakar varēju vienkārši sēdēt un baudīt, cik katra no viņām bija īpaša.

Pirmā mums uzstājās Edīte.

Edīti es iepazinu manis vadītā Sievišķības skolas seminārā un jau toreiz viņa man iekrita acīs kā jau ļoti sievišķīga un redzama sieviete. Kad tikāmies jauno lektoru pirmajā tikšanās reizē, man nebija šaubu, ka viņas joma varētu būt tieši sievišķība.

Vakar tas apstiprinājās.

Nu, pirmkārt, mēs tiešām visas nospriedām, ka neesam varējušas atrauties no viņas tērpa. Kad tā jāpasaka, kas tad viņai bija uzvilkts tik īpašs, nevaru pateikt. Bet džemperīša piegriezums, svārku vijīgums, viņas žesti, smaids, mati, uzstāšanās – tā bija sievišķības paraugstunda, kuru tiešām varēja baudīt un iedvesmoties.

Ar Edīti vairāk vari iepazīties mājas lapas sadaļā “Studija”, kur par katru no jaunajiem lektoriem top viņu pašu radīts rakstiņš, kam pievienota bildīte.

Katrā ziņā, es priecātos, ja Edīte kļūtu Pavasara studijas Sievišķības skolas vadītāju. Viss liecina, ka tā būs.

Vakar savu prezentāciju nākamā mums vadīja Santa.

Santa ir kurzemniece, kas dzīvo un strādā Kuldīgā. Un tas ir jūtams it visā. Viņai ir pašapziņa, spēks, liela jauda un enerģija. Viņa ir Redzīga un stāsta ļoti daudz dziļo un viedo stāstu par Piedzimšanas un Aiziešanas tēmu. Viņa ir tuvāk šiem vārtiem, kā citi. Viņa saskata vairāk.

Kad Santa runā, tas ir kas vairāk kā uzstāšanās vai prezentācija. Tas ir vairāk kā saruna. Ir jūtams, ka viņa zina vairāk.

Man liekas, ka Santa varētu vadīt tādas nodarbības, kam es pati neesmu gatava. Viņa var paņemt dziļākas tēmas, nekā es gribu ņemt.

Piemēram – vakar mūsu temats bija sievišķība un viņa momentā izvēlējās to nevieglo laiku, kad sieviete ir viena. Viņa to nosauca par “sievišķību solo laikā”. Viņas piemēri ir tik īsti, tik dziļi, tik patiesi – nu visi no reālas dzīves.

Par Santu viņas pašas iepazīšanās rakstā lasi sadaļā “Studija/Jaunie lektori”.

Vakar mums klātienē nebija Renātes. Vīruss bija ņēmis virsroku. Bet par Renāti var tiekt, ka viņas enerģija ir mirdzoša, pozitīva un plūst pārpārēm. Ja gribas gūt momentālu prieka vitamīnu bumbu, vajag satikties ar Renāti. Kad Renāte piedalās jebkurā grupā, visa grupas enerģētika bagātinās. Kad Renāte vada savu nodarbību, tā ir piemēru un notikumu pilna.

Kā Renāte saka - “nav muļķīgu jautājumu”. Ja tāds ir radies, tas nozīmē, ka ir to vērts, lai mēs par to runājam.

Renāte varētu vadīt Māmiņu skolu vai “Čakru enerģētikas līdzsvarošanu”. Faktiski Renāte varētu vadīt jebko. Kā es smejos – viņas enerģija ir ļoti līdzīga manai. Ja mani kādreiz vajadzētu aizstāt, tieši Renāte to varētu izdarīt vislīdzīgāk man.

Arī par Renāti vairāk vari lasīt viņas iepazīšanās rakstā.

Vakar kā nākamā uzstājās Iveta.

Ivetu pazīstu jau sen, jo gadiem braucu uz Kuldīgu, kur savukārt viņa gadiem nāca uz manām nodarbībām. Zinu arī viņas dzīves notikumus šai laikā, jo iepazināmies, ka viņa bija pilnīgā “bedrē”, un es redzēju kā viņa sakārto dzīvē jomu pa jomai, bet visskaistāk bija redzēt, kā viņa satiek savu īsto un vienīgo, kā apprecas, kā uz semināriem nāk “ar punci”, kā pēc tam laimīgi steidzas mājās pie saviem mīļajiem.

Lūk, cik skaisti sekot līdzi tam, kā laimes terapija strādā!

Iveta varētu vadīt laimes terapijas seminārus un dot fantastisku spēku sievietēm, kurām jāceļ pašapziņa. Viņa prot saskatīt dzīves grūtumā vieglumu un pateikt “ka tās vispār nav nekādas problēmas”. Un tad, kad viņa to pasaka, tad tiešām rodas šī viegluma sajūta.

Es to zinu. Viņa man piezvanīja vienu dienu pirms mana dēliņa dzimšanas un ļoti sastriprināja.

Nu galu galā - viņa pati ir četru bērnu mamma.

Starp citu – visas jaunās lektores ir mammas un bērnu tēma mūsu kursā ir ļoti klātesoša.

Un tagad gribu jūs iepazīstināt ar Lauru. Laura ir venstpilniece un uz nodarbībām mēro ceļu vistālāk. Tieši pateicoties Laurai tapa šis kurss, jo es pirms gadiem biju nolēmusi vairs nevienu šai arodā neapmācīt. Bet nu – īstā laikā pateikti īstie vārdi mani kaut kā tai visā iesaistīja (piemēram, šobrīd tas neizdotos).

Laura ir mazas divgadnieces māmiņa un tas ir viņas šai dzīves posmā ļoti jūtams. Un varbūt tieši tādēļ Laura saka, ka gribētu runāt ar citām mazo bērnu mammītēm un rīkot Māmiņu skoliņu Ventspilī. Ar laiku viesoties arī Rīgā pie mums studijā un arī, visticamāk, ka tieši runāt ar mazo bērniņu mammīšu auditoriju.

Mums grupā ir vēl viena kurzemniece un vēl viena kuldīdzniece. Tā ir Dace.

Dace ir psiholoģe un ļoti sagatavota būt auditorijas priekšā. Kad Dace uzstājas, tad uzreiz ir jūtams, ka viņa vada meditāciju nodarbības. Viņas balss un enerģētika ir ļoti mierīga. Piedevām viņa pati saka, ka tas ir izveidots ar gadiem. Ka no dabas viņa esot “spridzeklis” un tā ir bijusi ilga līdzsvarošanās, līdz viņa nonāca līdz šim - mums tik redzamajam un patīkamajam mieram un harmonijai.

Par laimes terapiju un par sievišķību runājot, Dace varēs izstāstīt kā var nonākt pie šī mums tik kārotā miera un harmonijas.

Arī par Daci vairāk lasi viņas pašas rakstā – mājas lapas sadaļā “Studija”.

Ja gandrīz puse mūsu grupā ir kurzemnieces, tad Eva mums pārstāv Vidzemi un ir no Valmieras.

Arī ar Evu esam pazīstamas jau sen. Vēl no tiem laikiem, kad Cēsīs vadīju nodarbības un tie ir noteikti daži gadi atpakaļ.

Eva ir ļoti praktiska un pilnīgs sajūtu cilvēks. Viņai ļoti daudz ir Mēness enerģijas – kas rūpējas par citiem. Evas prezentācijās vienmēr ir daudz taustāma materiāla, un praktisku piemēru iz dzīves, viņai visticamāk nebūs powerpoint prezentācijas, bet tai pat laikā būs “pilns groziņš” ar uzskates materiāliem.

Viņa savas nodarbības noteikti vadīs savādāk, kā tradicionāli esam pieradušas. Visticamāk tā būs kopēja tējas dzeršana un tērzēšana. Viss notiks tā, ka nekas neatgādinās skolu un mācīšanos. Un lai arī viņa saka, ka ir “tipiska skolotāja”, man ir sajūta, ka šajos semināros burtiskā “skološanās” būs vismazāk. Te būs sajūtas, sajūtas un sajūtas. Tās būs emocionālas un jūtīgas. Klausoties Evu ik pa laikam sakāpj kamols kaklā un katreiz ir iespēja izvēlei vai “paraudāt tūlīt vai pēc tam”. Kā zinām – asaras un raudāšana ir attīrīšanās un šķīstīšanās, kas dod atvieglojumu un vietu jaunām emocijām. Tieši to ikreiz piedzīvoju, kad uzstājas Eva.

Un vēl vakar mums bija pievienojusies manu grāmatu redaktore Santa, kura šo kursu ir izgājusi iepriekšējā reizē, un tas bija kā tāds punkts uz “i” vai putukrējums uz kūkas, jo viņas klātbūtne dod apstiprinājumu un sazemējumu visam, ko runājam.

Starp citu – Santa bija pati pirmā manu semināru dalībniece vēl pirms tikai izveidota Pavasara studija. Lūk, cik sena ir mūsu pazīšanās, kas radās tieši dēļ laimes terapijas.

Ar prieku izbaudu šo jauno laiku Pavasara studijā, kad atkal ir jauni lektori un sākas viens jauns posms mūsu dzīvē. Lai veicās jauna ceļa sākumā!

 

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2016-02-08 20:32  |  Skatīts: 861x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ