Ziemas laika laimes terapija jeb gatavošanās svētkiem


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Pirmdienas vebinārs mums būs īpašs. Pēc klausītāju ierosmes esam sarunājušas tēmu – kā gatavoties svētkiem, lai tas viss būtu dziļi un pa īstam.

Man viss šis gads iet zem šīs devīzes. Arī nometni izdzīvojām ar tēmu “Viss notiek pa īstam” (klusībā dungoju Mielava dziesmu un varu tikai piekrist vārdiem “es palikšu bīstams, ja – savādāk”).

Šis vairs nav tas laiks, kad varam pavirši. Šis vairs nav tas laiks, kad varam “pa roku galam” bez dziļākas jēgas. Šis ir apzināšanās laiks, kad visam ir nozīme.

Nozīme ir sajūtām, nozīme krāsām, nozīme simboliem, nozīme visam, kas ir ap mums.

Bet ko darīt tad, ja nav laika? Ko darīt, ja esmu nogurusi vai palikusi bez spēka? Ko darīt tad, ja šis laiks sakrīt ar ļoti daudziem darbiem un vēlēšanos tos pabeigt?

Tad jāpabeidz. Tad jāatpūšas. Tad jāsakārto domas savādāk, lai nedzīvojam pārtēriņā.

Pirmdien mēs runāsim par saulgriežiem – ar ko atšķiras ziemas un vasaras saulgrieži un kā (pilnīgi pretēji) tiem gatavoties decembrī un jūnijā.

Pirmdien mēs runāsim kādiem simboliem pievērst uzmanību un kā sev palīdzēt: - sapildīt pagātnes notikumus ar mīļumu un piedot, pieņemt un palaist notiekošo vai notikušo.

Kā saskatīt šī gada mācību un pakāpties uz tās.

Kā pieņemt, ja noticis kaut kas grūts vai sāpīgs.

Kā saskatīt tajā vērtību.

Runājot par čakrām – mēs šo vebināru iziesim tā ka līdzsvarosies visas čakras (jeb vismaz iegūsim informāciju kā caur gatavošanos svētkiem līdzsvarot enerģiju visās čakrās).

Vai nu tādēļ, ka mums nepārtraukti notiek praktiskie semināri un vebināri par čakru enerģijas līdzsvarošanu, vai nu tādēļ, ka iznāk mana grāmata “Septiņas saules” tieši par šo tēmu – es šai laikā ļoti sekoju līdzi, lai viss, ko darām ir saistīts ar visu mūsu enerģētiku, visiem enerģiju centriem un līdz ar to visām dzīves jomām.

Lai ir gan sazemēšanās, gan sievišķība, gan sava Es apzināšanās, gan Mīlestība, gan mijiedarbošanās, gan viedums, gan dievišķums.

Ziemas svētki ir ļoti, ļoti, ļoti pateicīgs laiks, lai šo visu izdzīvotu un nolīdzsvarotu.

Gada tumšais laiks ir milzīga svētība, jo dabā tiek paņemti nost ārējie košie kārdinājumi no ārpuses, lai mēs vēl skaidrāk varētu saskatīt to, kas ir mūsos pašos.

Daba mums dod šo iespēju – spodrināt savu iekšējo gaismu.

Faktiski jau ap četriem pēcpusdienā ir gana tumšs, kas simboliski nozīmē - “ieslēdz savu sirds gaismu un aplūko, kas notiek Tevī pašā”.

Es mīlu šo laiku.

Tas ir kā gaidību un dzemdību laiks, kad vari dzīvot savā īpašā noslēpumā un parunāties ar bērnu sevī.

Ja vasarā viss ir uz āru – tāds košs un traks, visiem redzami skaists un spožs, tad šobrīd tas pats brīnums ir vispirms Tevī.

Un tikai tad, kad būsi tiešām saskaņā ar savu īsteno būtību, ar savu Es, kad būsi līdzsvarā un harmonijā – tieši tad viss izgaismojas pilnīgi citā spožumā.

Vēl es šo varētu nosaukt par meditāciju laiku vai arī par sirds mīlestības laiku.

Vēl šis varētu būt laiks, kad augt.

“Bērniņš miegā aug” un mēs tāpat. Tieši šis “ziemas miegs” jeb būšana ar sevi ir svarīgs mūsu augšanai.

Un protams, ka mēs pirmdien parunāsim par dāvanām, par pušķošanu, par noskaņu, par īpašo pārejas periodu (saulgrieži, gadu mija, jaunā piedzimšana utt.)

Un protams, ka mēs parunāsim par ikdienas rituāliem un transformācijām pašām sevī.

Daudz runāsim par pateicību, par vērtībām, par viedumu to saskatīt.

Atkal un atkal – atgriezīsimies pie centra sevī.

Vēl mēs pieminēsim zīlēšanu vai ieskatīšanos nākotnē. Un nebaidies – tad būs galīgi sadzīviski un nekādas buršanās nebūs.

Pārrunāsim šī perioda simbolu un ko tas nozīmē.

Vārdu sakot – tiekamies 14.decembrī plkst. 20.00 Pavasara studijas vebināru istabā. Starp citu kā jau vienmēr čatot sākam stundu agrāk (no 19.00) un es šai stundā ļaujos pilnīgi visiem jautājumiem, kas saistīti vai nesaistīti ar konkrētā vakara tēmu. Tā kā var izmantot vēl papildus arī šo iespēju.

Nu un ja neesi piedalījusies vebināros nekad, tad vēl jo vairāk šī ir brīnišķīga iespēja izmēģināt – jo tēma ir absolūti aktuāla un nav iekļauta nevienā no vebināru cikliem (tātad – šī ir pilnīgi neatkarīga nodarbība, kurā vari piedalīties arī tad, ja citās nepiedalies).

Pieteikšanās kā jau vienmēr pa epastu ineses.vebinari@gmail.com vai pa tālruni 29431408.

Vebināra dalībasmaksa 10eur. Būs pieejams arī ieraksts (skatām 3 dienu laikā pēc nodarbības) priekš tiem dalībniekiem, kas gribēs to noskatīties atkārtoti, vai arī tiem, kas tieši pirmdienas vakarā netiek.

Visu par šīm “tehniskām” un organizatoriskām lietiņām tad izrunā pa telefonu vai caur epastu.

Lai svētīts šīs gaismas gaidīšanas un vairošanas laiks!

 

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2015-12-11 21:05  |  Skatīts: 943x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ