Jaunības noslēpums


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Kādā vebināra čatā man meitenes jautājumu sadaļā uzjautāja tik interesantu tēmu, ka nolēmām par šo tematu sagatavot veselu nodarbību. Mēs toreiz sākām runāt – kā saglabāt jaunību un jauneklīgu attieksmi pret sevi un dzīvi, neatkarīgi no gadu skaita.

Toreiz pie sevis nodomāju, ka es patiešām esmu īstais cilvēks, kam to jautāt – jo man pa visu dzīvi varbūt ir bijuši divi “klupieni”, kad esmu sajutusies “veca” un nogurusi un ka visa dzīve jau pagājusi. Piedevām ar reālu vecumu tam, protams, nav bijis nekāda sakara.

Vienreiz tas bija 23 gados, kad nolēmu, ka diskotēkas, ballītes, īsi svārki un vispār tādas “jauniešu izdarības” kā koķetēšana un tusiņi vairs nav priekš manis. Nu jau esmu beigusi augstskolu un vairs pat neesmu studente. Tagad ir sākusies (briesmīgā) pieaugušo dzīve un jāsāk būt nopietnai un atbilstoši arī jāizturas.

Otrs šāds “klupiens” bija šo pašu ciparu apgrieztā secībā, kad man bija 32 gadi. Tas bija saistīts ar dziļu krīzi manā dzīvē gan attiecībās, gan personības kādā no pārejas posmiem. Toreiz vēl neko nezināju par laimes terapiju un nekā nemācēju sev palīdzēt no tā izkļūt ātrāk. Šis posms ievilkās un to arī uzskatu, par savas dzīves dziļāko bedri.

Lieki stāstīt, ka pēc šiem gadiem vairs nekad mani šādas sajūtas nav pārņēmušas un goda vārds man ir sajūta, ka visa dzīve vēl ir priekšā.

Interesantākais, ka tas patiešām jau tā arī ir. Mums katram visa dzīve ir priekša. Un mēs taču neviens nezinām cik gara vai ilga tā būs (15 gados ne 75os).

Vai esi domājusi, ka šo savu jauneklīgo skatījumu uz savu dzīvi vari gan audzēt, gan diemžēl arī nokaut pati ar savu attieksmi pret gadiem un pret sevi.

Faktiski jau viss sākas ar attieksmi pret šodienu un visu, kas notiek.

Ja paņemsim to smagi un uzreiz ar attieksmi, ka ir grūti – tad viss arī kļūst grūts un smagnējs.

Lūk šī ir pirmā lieta, kas nokauj jaunību.

Jo bērnībā un jaunībā taču nekas nav pa grūtu. Mēs skrienam un visu paspējam, mums viss interesē un visā gribam piedalīties. Ar gadiem varbūt skriešanu paliek mazāk, tam es varētu piekrist. Bet tā vieglā attieksme un izbaudīšana – tā gan tieši varētu vairoties.

Man pēdējā laikā interesē salikums – kā var izdarīt viegli un dziļi vienlaicīgi.

Jo pavirši man neinteresē.

Tā pa virsu negribās neko. Faktiski nekad nav gribējies.

Gribās dziļi un pa īstam un tai pat laikā ar milzīgu sajūsmu, prieku, vieglumu un iedvesmu.

O, tikko kā aprakstīju jauneklīguma formulu un sapratu, ka tieši tāpat es varētu raksturot sievišķības enerģijas formulu.

Jā sievišķība ir tāda pat – dziļa, pa īstam, ar sajūsmu, prieku, vieglumu un iedvesmu.

Starp citu – tikai tad, kad esam savā attieksmē jaunas, tad varam būt iedvesmojošas un motivējošas, jo mums viss interesē un visu ko kārojas.

Laikam, ka kādā rakstā jau rakstīju, kā man reāli paplašinājās apziņa, kad noskatījos raidījumu ar Viju Vētru, kurā kā starp citu izskanēja, ka viņai šai mirklī ir 93 gadi.

Es biju šokā un patīkami pārsteigta. Un tad es sapratu, ka gadiem vispār nav nekādas nozīmes.

Ka galvenais ir šis mirdzums acīs un vēlme būt jauneklīgai.

Es lēnām sāku gatavot šī vakara vebināra tēmu un ja vien Tevi arī šis temats savā dzīvē interesē, tad – droši raksti Aijai uz ineses.vebinari@gmail.com vai zvani 29431408 un piesakies. Mēs sāksim par šo visu čatot jau stundu iepriekš (no 19.00) un pats vebinārs sāksies 20.00. Runāsim pusotru stundu un tiešām mēģināsim sajust, ko tad nodzīmē jaunības enerģija.

Darīsim arī praktiskus vingrinājumus, kas būs saistīti ar ķermeni, tā novietošanu un izkustināšanu. Kas būs saistīti ar mūsu jetekliskumu un sajūtām.

Es gribu Tevi lūgt uz šo reizi saģērbties īpašāk un skaistāk, kā citos vebināros. Es gribu Tevi ieaicināt šajās brīnišķīgi sievišķīgās jauneklīgās sajūtās jau tagad.

Nu pirmkārt – atceries, ka neviens jau Tevi neredzēs un Tu to dari tikai sev un savām sajūtām par prieku. Bet varbūt, ka Tu vari šo vakaru izveidot sev kā īpašu. Varbūt ieiet iepriekš īpašā smaržīgā dušā vai vannā. Apskatīties uz sevi spogulī ar mīlestību un sev pateikt, ka no šīs dienas es gribu sevī atvērt jaunības enerģiju, kuru tik labi atceras mans ķermenis. Jau tur pie spoguļa Tu vari izmēģināt pamainīt stāju vai kādu īpašu pozu, vai mīmiku.

Kā Tu domā – kāda Tu biji savos 20?

Kas atšķiras no tiem laikiem un tagad?

Izdari tā, lai no abiem periodiem paņemtu pašu labāko.

Es bieži vien šādi eksperimentēju ar matiem, tos saspraužot uz augšu vai savijot īpašā mezglā. Dažreiz salieku savādākas krelles, vai uzvelku citādāku apģērbu, lai pati sajustos savādāk.

Šai mirklī esmu sajūtu medniece.

Man patīk eksperimentēt tieši ar jušanos. Lūk tas man saglabājies no maniem 20it.

Jā – šis vakars būs interesanti īpašs tieši dēļ tā, ka mēģināsim apzināties un atgriezties pie tā, kas mūs dara jaunas un vieglas.

Es savu gatavošanos jau esmu sākusi.

Tu savā attieksmē jau arī vari.

 

Uz tikšanos vakarā:))

 

ar mīļumu, Inese

 

 

 

 

Komentāri (0)  |  2015-08-31 20:42  |  Skatīts: 799x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ