Attiecību skolas tikšanās


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: TOMS PRISJOLKOVS

 Jebkurš cilvēks savā dzīvē vēlas satikt savu otru pusīti un dzīvot mūžu laimīgi. Un ļoti bieži cilvēki arī satiek savu īsto cilvēku, un dzīvo mūžu laimīgi.

Bet ir arī pāri, kuri ir kā radīti viens priekš otra, bet attiecībās ir sliktāk nekā sunim ar kaķi.

Lai būtu tā, ka īstais pāris dzīvo mūžu laimīgi, pašiem arī kārtīgi ir jāpiestrādā pie attiecību kopšanas.

Kamēr notiek tā, ka viens otru jūt no pusvārda, elpo vienā ritmā, domā vienās frekvencēs, ir nepieciešams kārtīgs darbs ar sevi. Tas nenozīmē, ka jāsastāda grafiks turpmākai rīcībai, bet ir jācenšas izprast otra cilvēka vajadzības, iemīlēt visus plusus un mīnusus. Necensties otru pārveidot.

Satiekot savu otru pusīti, man uzreiz bija skaidrs, ka tā ir MANA!!! Bet tas bija tikai nedrošs sākums. Bija vēlme otru darīt laimīgu, un tā vēlme vēl nav pārgājusi. Domāju, ka nekad arī nepāries. Bet ir vēl, kas- ir jāprot otru mīlēt arī tad, kad otrs ir bēdīgs, varbūt pat nelaimīgs. Mīlēt vienmēr un nemeklēt iemeslus par ko.

Kopā esot vienam pie otra nākas piestrīķēties, labi, ja tas ir uz augšu vērsti. Ir jāsaprot, ka otrs tev nepieder, ka viņš arī ir personība ar savu unikalitāti, un, ka tā nav identiska tavai unikalitātei.

Man ar savu otru pusīti ir ļoti paveicies - mēs abi cenšamies pie attiecību kopšanas, pie kopējās izaugsmes. Svarīgi, ka vienam no otra nav nekas slēpjams, un esam kopā gan priekos, gan bēdīgos brīžos, kad cenšamies izprast šo notikumu dziļāko izskaidrojumu. Kad cenšamies izdzīvot bēdīgos brīžus plecs pie pleca, un izdzīvot caur mīlestību un pateicību par to, ka mums ir dota iespēja visam iet cauri kopējiem spēkiem.

Kad kopā augam, tad saprotam, ka vēl ir kur augt un augt, ka robežu nav. Kad jūti, ka attiecībās audz, ka izproti daudzas lietas dziļāk, kā attiecību sākumā, ka esam kļuvuši par vienu veselu tad esam gatavi arī dalīties ar citiem. Bija noorganizēts seminārs par attiecībām, uz kuru bija pieteikušies daudzi pāri, un arī daži, kas otras pusītes atstāja mājās. Diemžēl daži pāri nevarēja atnākt, bet tie, kuri atnāca, atnesa sev līdz savas domas, vērtējumus, ierosinājumus. Mums veidojās interesantas sarunas, diskusijas. Varēja just, ka neviens nebija ieradies vienkārši tāpat, katram bija savi iemesli. Visi semināram bija piegājuši ļoti konstruktīvi, un tieši zināja ko un par ko grib dzirdēt, runāt.

Liels paldies dalībniekiem par iesaistīšanos diskusijās, par uzdrīkstēšanos runāt par sev aktuālajām lietām, tēmām. Par ierosinājumiem nākamajiem semināriem, gan praktiskajām nodarbībām, gan teorētisko, sev interesējošo jautājumu izskatīšanu, dziļāku analīzi.

Kad vienojāmies par nākošajām tēmām, izkristalizējās divas - par vīriešu izaugsmi un blokiem.

Tad nākošajai nodarbībai gatavosim tēmu, par blokiem. Tā ir ļoti aktuāla tēma, un dziļi rokama. Bloki mums var būt ļoti seni, gan nesen radušies. Bloks ir enerģētisks „aizcietējums”, un tur ir jāmeklē rašanās cēlonis. Jāskatās kāpēc tas ir saglabājies, varbūt pat progresējis.

 

 

Komentāri (0)  |  2015-06-25 21:47  |  Skatīts: 502x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ