Saulgrieži. Kā tiem gatavoties un ko tas maina mūsu dzīvē


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Šobrīd ir iesākušās maģiskās 21 dienas pirms Saulgriežiem un daudzus no saviem rituāliem es esmu jau sākusi.

Kāpēc maģiskās – tādēļ, ka mums ir ārkārtīgi vērtīgi šai mirklī izmantot gan dabas spēku, gan savu šūnu atmiņu, savienojot visjaudīgāko augšanas laiku dabā un ārējā enerģētikā un sevī.

Es agrāk nezināju, ka tas ir tik svarīgi. Man likās, ka pietiek, ja nosvinu Saulgriežus, izeju rituālu ap ugunskuru un ir ļoti labi. Bet tagad jau vairāku gadu garumā, šo laiku – pirms un pēc Saulgriežiem izdzīvoju īpaši.

Pirms Saulgriežiem ir īpašs periods, kas saistīts ar kopšanu, attīrīšanos, enerģijas tīrīšanu, paradumu maiņu, ikdienas rituāliem, un sava spēka atvēršanu. Savukārt paši svētki ir, lai šo savu un dabas enerģiju iegrieztu kopējā ritmā. Nu un pēc svētkiem ir īpašs laiks, kad to visu nostiprināt. Un ja mēs jūniju izdzīvojam šādi enerģētiski spēcīgi, tad mums ir ļoti viegli noturēt savu enerģiju lielu un spēcīgu līdz pat rudenim un ziemai. Tad būs laba raža un veiksme, līdz brīdim, kad “iesim gulēt”.

Viens no maniem vissvarīgākajiem rituāliem ir saistīts ar domu un attieksmes maiņu jau no paša rīta. Lai tad, kad mostos, mana pirmā doma jeb laiks, ko vēl tikai veltu atmošanās brīdim, lai tai mirklī vairāk domāju par Dievu un Debesīm (nevis ikdienas darbiem). Tas saistīts ar to, lai sasmeļamies spēkus un nostiprinām šodienai centru sevī. Otrs mošanās etaps ir saistīts ar sava ķermeņa un enerģijas modināšanu, kad veltu laiku rīta domām, dušai, higiēnai, vingrojumiem vai norīvēšanās rituālam. Trešais posms tiek atdots maniem mīļajiem. Ejam kopā laukā ar suni, barojam dzīvniekus (suns un kaķis), paēdam brokastis un parunājam par to, kas katram darāms un kāda veidosies diena. Un tikai ceturtā pakāpē ķeros klāt pie dienas darbiem.

Un šādi vismaz 21 dienu, lai ieietās kā jauns paradums.

Ja visu darām otrādi – ja dienas darbi ir pirmie, ģimene pēc tam, pašai sev laiks tikai tad, ja paliek pāri, un par Debesīm vienu reizi nedēļā pa svētdienām.... - tad mūsu lielākā daļa spēku aiziet “vāveres ritenim”, kas ar savu spēju atjaunoties un uzņemt ātrumu ir neiedomājams. Mēs piekūstam un nevaram saprast, kas par iemeslu, nu kāpēc nav spēka, kāpēc neiet, un vispār – kā lai visu paspēj.

Un tikai šis viens jaunais paradums, ko varam savā dzīvē izmainīt, kas neprasa vairāk laiku, tikai pamaina secību – tas dos neatsveramu spēku pieplūdumu dzīvē, mieru, harmoniju un citu jaudu.

Ja šo nezinām, tad vienkārši nodarām sev pāri, aizsūtot savas domas un enerģiju no sevis prom, nevis savam spēkam.

Šo piektdien (19. jūnijā) mums būs vebinārs par to kā sagatavoties Saulgriežiem, kā svinēt svētkus ar apzināšanos, kā pavadīt laiku (21 dienu) pēc saulgriežiem. Runāsim par rituāliem, par to, ko mums var dot daba, par to, cik nedaudz pamainot attieksmi, varam daudz iegūt.

Pastāstīšu, kādēļ ir tik svarīgi tieši mums šeit Latvijā, izmantot uguns klātbūtni un ko tieši piedomāt pie Jāņu ugunskura. Pastāstīšu kādēļ ir tik svarīgi vairot gaismu un vīrišķo spēku, lai neieslīgstam pelēkumā un Iņ enerģijas tumsā. Pārrunāsim, kas ir tas, kas traucē mūsu vīriešiem būt vīrišķīgiem un kā uguns stihija to aktivizē. Pārrunāsim, kādas zālītes un ziedi liekami vainagā un ko katrs gan simboliski, gan enerģētiski dod.

Pastāstīšu par sievietes arhetipiem un par to, kā aktivizēt mums trūkstošo enerģiju. Kā līdzsvarot sevī pamatīgumu, ģimeniskumu, viedumu un tradīciju turēšanu ar kaislību, romantismu un attiecību intīmo pusi. Saulgrieži un papardes zieda meklēšana taču ir nesaraujami jēdzieni:))

Vārdu sakot, ja Tev liekas, ka saulgrieži ir vēl tālu, tad es gribu Tev teikt, ka tā vis nav. Ka jau ir jāsāk gatavoties. Paskaties uz dabu un saproti, ka viss jau ir sācis ar milzu jaudu plaukt, sakuplot, augt, ziedēt....

Un ar mūsu enerģiju ir tāpat.

Tiekamies jau šo piektdien 19.jūnijā plkst 20.00 uz brīnišķīgu sarunu par un ap vasaras Saulgriežiem. 

Pieteikšanās uz epastu: ineses.vebinari@gmail.com 

Uz tikšanos!

 

Ar mīļumu, Inese


Vebinārs notiks 19. jūnijā no plkst. 20:00-21:30. 

Lektore: Inese Prisjolkova

Dalības maksa: EUR 10,00 (t.sk. PVN)

Pieteikšanās: ineses.vebinari@gmail.com

 

 

 

Komentāri (0)  |  2015-06-08 20:26  |  Skatīts: 1233x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ