Pavasara studijas "Krātuvīte"


autors: SANTA LĪVZINIECE
sadaļa: SARUNAS

 Es zinu, ka daudzas no mums, ieslēdzot datoru, savu dienu sāk tieši ar Pavasara studijas mājas lapu. Es pati tā diezgan ilgi darīju (daru to joprojām, bet nu jau citā – Pavasara studijas darbinieces statusā :)) un neskaitāmas meitenes man ir teikušas, ka tā ir burvīga tradīcija, teju vai rituāls – atvērt Pavasara studijas mājas lapu un cerēt, ka vai nu Inese pati, vai kāds no lektoriem būs radījis kādu jaunu, iedvesmojošu, domas un sajūtas rosinošu rakstu. Kad pati sāku savu Laimes terapijas ceļu un tikai tikko biju iepazinusi Inesi, viņas grāmatas un šo mājas lapu, man šie raksti bija brokastu, pusdienu un vakariņu vietā. Un ne tikai raksti, bet arī neskaitāmie komentāri, kuri virknējās zem rakstiem. Tajos tik aizkustinoši varēja izsekot līdzi arī citu sieviešu meklējumiem, šaubām, atklāsmes priekam, brīžiem arī izmisumam un bezcerībai... Tik daudzos komentāros atpazinu sevi... Un vēl jo lielāks prieks jau pēc laika bija apjaust, ka esmu progresējusi :), ka esmu tik daudz jauna atklājusi un sapratusi un galvenais – sākusi ieviest savā ikdienas dzīvē, un ka nu jau varu sevi atrast nevis tajos – skumjajos un skeptiskajos komentāros, bet tajos pirmajos – „Jā, es arī varu!” „Man arī izdevās!” „Un ar katru dienu izdosies arvien labāk un labāk!”

Un vakar iedomājos, ka mājas lapā taču sakrājies simtiem (varbūt pat tūkstošiem...?) brīnišķīgu rakstu, kuri jau sen aizbīdījušies uz desmito, piecpadsmito vai divdesmit piekto lapu... Vai ir daudz cilvēku, kas, pa mājas lapu dzīvojoties, tik tālu „aizrokas”?

Bez tam, tajos „senajos” rakstos, kurus Inese radīja vēl „Ieelpo laimi un mīlestību” tapšanas laikā, viņa runā par pašu sākumu, par pašu pamatu – par sevis iemīlēšanu un pieņemšanu, „Par mājas un domu sakārtošanas TOP 10”, par citām it kā elementārām lietām, bet tieši AR TĀM ir jāsāk, ja vēlies ko savā dzīvē patiešām mainīt! Tagad vairumā rakstu un semināru mēs jau runājam par daudz „augstākām lietām” – jā, daudzām no mums ikrīta „plānošanas sapulcīte” ar eņģeļiem vai „nodomu listes sūtīšana Visumam” nu jau ir tik pat ierasta lieta kā rīta kafijas tase, bet ir taču tik daudz sieviešu, kas ir tikai pašā šī ceļa sākumā un vēl tikai mēģina apjēgt, no kura gala savai veselībai, attiecībām, iztikšanai un vispār dzīvei kopumā ķerties klāt...

Un tā, gremdējoties savās augstāk izklāstītajās pārdomās un atmiņās, es uzdūros Ineses rakstam „Klāt marts!”, kas tapis 2011. gada 2. martā. Vai nejauši? Diez vai. Jo tur ir tieši par to! Gan par pavasari dabā, gan par jaunu sākumu dzīvē! Pa punktiem uzskaitīts – sāc ar to, dari to, ievēro to... Un tad es sapratu – ir laiks no šī zelta fonda, no šīs bagātību lādes, no šīs krātuvītes celt gaismā senos, bet savu mirdzumu un aktualiāti ne par gramu nezaudējušos rakstus! Katru dienu es mājas lapā ielikšu vienu rakstu. To, ka tas ir „no krājumiem”, atpazīsiet pēc vārda „Krātuvīte” pirms raksta nosaukuma. Norādīšu arī tā pirmpublicēšanas datumu. Šī būs mana izlase, bet ikviena no jums ir aicināta izcelt savu rakstu (ja izdodas to mūsu arhīvā atrast) – to, kas varbūt kādreiz sajūtās ir īpaši novibrējis. Dodiet man ziņu, ierakstot komentāru vai atsūtot e-pastu uz pavasarastudija@gmail.com, un es to „izcelšu saulītē” (t.i. ievietošu mājas lapas sadaļā JAUNĀKIE RAKSTI). Ja tas reiz bijis noderīgs man vai Tev, noteikti ir vēl desmitiem un simtiem cilvēku, kuriem tas varbūt tieši šajā mirklī ir vajadzīgs!

Komentāri (1)  |  2015-03-17 23:28  |  Skatīts: 1233x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
inese - 2015-03-18 04:38
Paldies, Santiņ. Tā ir tik brīnišķīga doma.
Nezinu vai esmu jums stāstījusi, ka ļoti bieži, smeļoties iedvesmu kādai jaunai atziņai, rakstam vai vienkārši labam garstāvoklim, es pati arī pārlapoju "vecos" rakstus un, lasot vienmēr smaidu.
Un jo vairāk lasu, jo man paliek labāka pašsajūta un enerģētika, jo....tie raksti tiešām ir pilni mīlestības.

Santiņ, vēlreiz - paldies par ideju, par Tavu rakstu un par šo "Krātuvītes" sveicienu ik dienas.


Atpakaļ