Tik feins gada sākums


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Nu kāds Tev ir sācies šis gads? Man pa šīm pāris dienām ir tiiiiikkk brīnišķīgi pārsteigumi un prieka pilni mirkļi notikuši, ka pilnīgi gribas padalīties. Nu pirmkārt jau vakardienas Kuldīgas brauciens un jaunā grupa. Pats brauciens bija īpašs, jo Kurzemes meži ir tik skaisti piesniguši un mums ar vīru bija atkal pāris stundas iespēja nodoties „nākotnes radīšanai”. Jā, tieši tā mēs saucam savas sarunas, kad vienam otru atbalstot izrunājam nākotnes sapņus, plānus un vīzijas. Un tas ir kaut kas milzīgs, kad satiekas pāra enerģija – šis Iņ un Jan, lai kopā radītu. Jau esmu stāstījusi, ka Pavasara studija radās mūsu pāra pārgājienos gar jūru, kad viens otram stāstījām kāda varētu būt mūsu ideālā dzīve un kopīgā nodarbošanās. Tagad gar jūru tālos gājienus neejam, bet braucienu laikā izmantojam kopā būšanu, lai uzburtu savu dzīvi. Katru reizi, braucot uz novadu semināriem, jūtamies kā apbalvoti ar četru (dažreiz piecu) stundu kopā būšanas laiku.

Otrs man patīkamais lielais pārsteigums bija Kuldīgas grupa, kurā tiešām bijām vairāk dalībnieku kā plānots un vēl ar organizatores Indras piebildi, ka daži šoreiz netika un piebiedrosies nākošā reizē. No sākuma nevarējām izdomāt kā to (pievienošanos nākošā reizē) izdarīt, jo galvenā diagnosticēšanās jau notiek pirmajā reizē, bet tad nu izdomājām, ka varam piedāvāt šīs nedēļas piektdienas vebināru, kurā sāksim risināt čakru tēmu, un tad, ja tiešām rūpīgi izpilda mājas darbu un izdara to, ko tur stāstīšu un mācīšu, tad var vēl paspēt piebiedrosies uz dziedināšanu šai pašā grupā.

Nu un vēl viens brīnišķīgs notikums – kāda cita grupa, kas pabeidza kursu „Viņš un Viņa” ir izveidojušas saraksti un jau organizē savas regulārās tikšanās, lai stiprinātu savu ikdienas sievišķību un stiprinātu viena otru brīžos, kad pleca sajūta ir tik ļoti nepieciešama. Katra šāda iniciatīva mani sajūsmina līdz asarām, un man ir milzu prieks, ka mūsu sievišķības audzēšana nebeidzas līdz ar semināru kursa noslēgumu.

Vēl ir milzu prieks, ka liela daļa meiteņu ir tik sadraudzējušās, ka visas kopā turpinās apmeklēt arī čakru līdzsvarošanas praktisko nodarbību kursu.

Šis viss man atgādina nometņu dalībnieču sadarbību, sarakstīšanos un kopā būšanu pēc nometnēm. Atceros, ka pēc pirmās nometnes sarakste bija tik intensīva un sajūsma bija tik milzīga, ka tas turpinājās līdz pat nākošai nometnei. Bet.... protams, ne jau tas priekš katra izaugsmes ir tas svarīgākais. Šis drīzāk ir mans personīgais prieks par to kā viss notiek un kā meiteņu atbalsts viena otrai nostrādā tieši īstā brīdī un turpinās jau bez mūsu (Pavasara studijas) tiešas līdzdalības.

Starp citu, tieši grupas spēks, atbalsts un tas, ka citi ar iet cauri apmēram tam pašam, kam mēs katrs – tas ļoti stiprina. Nu vismaz sākotnējā periodā noteikti. Atceros, ka mēs bijām pie Valērija Siņeļņikova uz Krimas mācību bāzi, tad pēc tam mūsu grupa tik ļoti saliedējās, ka izveidoja atsevišķu vietni soc.tīklos,  lai mūžu mūžos uzturētu saiknes,  brauktu viens pie otra ciemos un varētu dot atbalstu, ja tas nepieciešams. Toreiz (un vēl tagad) esam ciešā kontaktā ar viņiem.

Katrā ziņā, es pati no šī visa ļoti iedvesmojos un tad man ir tiešām sajūta, ka var darīt vēl un  vēl – jo tam visam ir paliekoša jēga un nozīme.

Vakar, mājās braucot no Kuldīgas, vīrs mani pārliecināja un iedvesmoja sākt jauno grāmatu. Ja vēl decembrī teicu  - nē, ir jāguļ : ))), tad šobrīd jūtu, ka tik saulaina diena kā šī mani tiešām varētu pamudināt uz mošanos un radošās plūsmas atvēršanu. Galu galā – tā jau nevienu brīdi tā pa īstam neaizveras. Pat, ja es saku, ka guļu ziemas miegu, tad viss jau notiek tik un tā.

Jaunas grupas veidojas, jauni semināri sākas, praktiskās nodarbības rodas, nometne tuvojas un jā... kāpēc gan paralēli vēl neuzsākt grāmatu. Varbūt, ka vīram taisnība : )) un galu galā – es taču savos semināros mācu, ka vīrs jāklausa: ) Tad nu pienākusi kārtējā reize iedzīvināt šo mācību dzīvē : )) (joks, protams. Es tāpat savu vīru klausu un viņā ieklausos diendienā : )

Tad nu tagad es ķeros pie savas Sievišķības dienasgrāmatas, bet Tu vari izdomāt, vai varbūt ar esi gatava kādam jaunam posmam savā dzīvē rokrokā ar Pavasara studiju. Piemēram, varbūt Tevi uzrunā rītdienas „Viņš un Viņa” seminārs Rīgā, kurā runāsim to, ko vēl tikai rakstīšu jaunajā grāmatā. Vai varbūt piektdienas vebinārs, par čakru līdzsvarošanu.

Lai nu kā – lai brīnišķīga šī saulainā diena! Īstenībā savādāka tā nemaz nevarētu būt : ))

 

Ar mīļumu, Inese

Komentāri (0)  |  2015-01-06 23:15  |  Skatīts: 810x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ