Sievišķības svinēšana


sadaļa: CITU AUTORU RAKSTI
autors: SANTA LĪVZINIECE

 Vakar izbaudīju interesantu pieredzi. Pie mums studijā notika pirmā Kristīnes Ozoliņas kustību nodarbība. Viņa pati to sauc par „Sievišķības svinēšanu”. Jāteic – nu ļoti trāpīgi :) Biju ar Kristīni vairākkārt tikusies šo nodarbību organizēšanas un saskaņošanas procesā, un iepazinusi viņu kā patiešām gaišu, vieglu un azartisku cilvēku, vienmēr mirdzošām, katru jaunu izaicinājumu un iespēju kāri tverošām acīm, tāpēc par to, ka viņas vadītā „Sievišķības svinēšana” būs kārtējais brīnišķīgais pienesums Pavasara studijas esošajā nodarbību un semināru klāstā, nešaubījos ne mirkli. Vienlaikus – kā tieši mēs savu sievišķību svinēsim, man nebija ne jausmas. To arī meitenēm, kas zvanīja un pieteicās pirmajai nodarbībai, atklāti teicu :) Pat, veidojot "Sievišķības svinēšanas" reklāmas banerīti mājas lapai, nezinājām, kādu fona attēlu likt; nebija ne jausmas, kāda veida bilde vislabāk raksturotu to, kas tur notiks...

Nu jau pirmā nodarbība izdzīvota. Tajā bija viss – kustība, deja, sajūtas, smiekli, sarunas, pārdomas. Savdabīga kustību un sajūtu terapija. Šajā sintēzē atpazinu elementus gan no bio dejām, gan mandalu dejām; Kristīnes stāstītais savijās ar daudzos Ineses un Andritas semināros dzirdēto. Tāpēc pēc nodarbības droši Inesei varēju teikt – Kristīne ir 100procentīgi „mūsējā”. Un vienlaikus - tas bija pavisam citādi. pat nezinu, kāds būtu piemērotākais epitets... Varbūt - mežonīgāk, nepieradinātāk, trakāk, pirmatnējāk... Noslēguma aplītī dalījāmies ar savām pārdomām un atziņām.

Man personīgi nodarbībā bija viegli, jo man jau ir bijusi tā laime un iespēja vairākus gadus, centīgi ar sevi strādājot, tuvināties sev pašai, vērt vaļā savas sajūtas, mācīties uzticēties un paļauties, atzīt un novērtēt sevi kā unikālu brīnumu, un caur šo apzināšanos – novērtēt un ar cieņu izturēties arī pret jebkuru citu cilvēku kā brīnumu. Bet es ļoti labi atceros laiku pirms tam. Un mūsu pulciņā bija vairākas meitenes, kuras atzina, ka ir bijis grūti... Man tas viss ir tik ļoti pazīstams un saprotams. Taču vienlaikus, uz vienas dalībnieces jautājumu „Bet vai vispār to var tā iemācīties, ļauties un uzticēties....?” es varēju bez mazākās šaubīšanās atbildēt – „Jā, var!” Un Kristīnes nodarbības nenoliedzami ir viens no ceļiem. Kristīne jau no pirmajām minūtēm radīja miera un drošības pilnu atmosfēru. Katra no mums vēra vaļā savu sirds čakru sev pašai vien piemērotā un komfortablā tempā; mēs ne mirkli nevērtējām viena otru, tikai ļāvāmies notiekošajam un viena otru draudzīgi atbalstījām un iedrošinājām.

Paldies burvīgajām mūsu grupas dalībniecēm – par uzticēšanos un ļaušanos :) Un uz tikšanos nākamajā „Sievisķības svinēšanā” jau pēc nedēļas, 23. oktobrī!

P.S. Ar Kristīni tiksimies arī 7. novembrī Ineses jaunā atziņu krājuma „Domu pērlītes” atvēršanas pasākumā „Pavasaris. Rudens. Atspulgs”, kurā Kristīne kopā ar perkusionistu Nilu Īli vadīs skaņu un kustību rituālu 7 enerģētisko centru (čakru) līdzsvarošanai.


Nodarbības notiek Pavasara studijas telpās Rīgā, Kuģu ielā 11-302 katru ceturtdienu no plkst. 10:00-12:00. 

Dalības maksa:
EUR 10,00 par 1 nodarbību

Pieteikšanās: 29100714 vai pavasarastudija@gmail.com (Santa)

Vairāk par nodarbībām uzzināsi arī Kristīnes rakstā:
SPIED ŠEIT

Sajūtas, ko raisījusi tikšanās ar Kristīni, Inese lieliski raksturojusi savā rakstā "Sieviete, kas tiešām skrien ar vilkiem": SPIED ŠEIT

Vairāk par Kristīni uzzināsi arī viņas pašas iepazīšanās rakstā mājas lapas sadaļā "LEKTORI".

 

 

 

 

 

Komentāri (0)  |  2014-10-17 19:41  |  Skatīts: 1361x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ