Vasaras nometne


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Es patiešām ilgi domāju kāds būs šīs nometnes nosaukums. Mums ir bijusi Sievišķības nometne un Sajūtu nometne un nu domāju – ko tagad. Un tad sapratu, ka būs Vasaras nometne. Jo ne jau pats vārds, kuru lietojam, ir tas noteicošais, bet gan tā pavadošā doma, ko šai konkrētā vārdā ieliekam.

Galu galā Pavasara studija jau ar nav tiešā tekstā saistīta ar gadalaiku un kalendārajiem mēnešiem. Pavasara studija ir tādēļ, ka negribējās tik tieši to nosaukt par Atjaunotnes, Atmodas vai Apzināšanās studiju. Un tāpēc tāds brīnišķīgs simbolisks vārds, kas ietvēra Mošanos no ilgāka miega un pilnīgu sevis apzināšanos bija Pavasaris. Un tā radās Pavasara studija.

Bet Vasara šoreiz ir ar pilnīgi citu domu. Vasara simbolizē Sievieti ar lielo burtu. Vasara simbolizē auglību. Vasara simbolizē to periodu, kas ir dabā no Jāņiem – kad viss ir pilnbriedā – līdz par septembra vidum. Vasara man asociējas ar puķēm pilnu ziedošu pļavu. Un sievieti kā pļavu, kas ir krāšņa, skaista, gan maiga, gan stipra, bet jau pilnīgi sevi apzinājusies. Tas nav pumpuriņš, kurš kā padsmitnieču meitene trausli veras pasaulē. Nē. Tā ir Sieviete, uz kuru īstenībā balstās pasaule.

Vai esi lasījusi romānu „Lēdijas Čaterlejas mīļākais”? Es neko daudz šajā brīdī no stāsta un notikumiem neatceros, bet man atmiņā ir aina, kur viņa kaila skrien pa pielijušu meža pļavu. Un tas ir tik organiski dabiski, tik spēcīgi, tik instinktiem un enerģijām pārpilni. Vai ... cita aina. No filmas „Medisonas apgabala tilti”, kur Merila Strīpa galvenajā lomā tik jutekliski, tik noslēpumaini un pilnasinīgi izdzīvo savu sievišķību. Lūk .... šādu es iedomājos mūsu Vasaras nometni, kas pilnībā mūs atmodinās savā dziļajā krāšņumā un sevis apzināšanās sajūtās.

Nometnes pirmā viešņa būs Jana Paegle. Kad pirmo reizi biju uz Janas nodarbību un noklausījos ar kādu pietāti, jūtību un smalkumu viņa runā par sievietes reproduktīvajiem orgāniem, man bija sajūta, ka esmu iznākusi no tumsas (no tumsonības) un caur dievišķu gaismu paskatījusies uz mūsu sakrālo būtību. Uz mūsu auglību. Uz mūsu fizisko sievišķo veselību pilnīgi citām acīm. Man sen nebija bijis tā, ka „ir burtiski skaļā balsī visiem jāstāsta to, ko esi uzzinājis”. Man tiešām likās, ka man gandrīz vai jāiet katrai sievietei klāt uz ielas un jāpastāsta par Janu, par sievišķo veselību un to, ka mēs pašas saviem spēkiem varam šo jomu savā dzīvē sakārtot, uzlabot un galu galā būt veselas un laimīgas. Jana mums stāstīs par sievietes intīmās muskulatūras trenēšanu, jo izrādās tikai tādēļ, ka šie mūsu muskuļi netiek „darbināti”, tie neapasiņojas, tie paliek „vaļīgi un nošļukuši”, mūsu pirmās čakras vairs nedarbojas vai arī darbojas slinki. Enerģētiski tas, protams, saistīts ar mūsu sievišķību, attiecībām pārī un ģimenē, bet fiziski tas ir saistīts gan ar seksualitāti un mūsu seksuālo enerģiju, gan arī ar dažādiem veselības traucējumiem (noslīdējumiem, nesaturēšanām utt.). Un es patiešām zinu ļoti daudz sieviešu, kas burtiski ikdienā ciešs no šādām neērtībām (lai neteiktu slimībām). Jana ir ļoti īpaša. Jo runāt par tik stereotipiem aizēnotu tēmu lielākas auditorijas priekšā, tur, protams, ir jābūt īpašai sagatavotībai, enerģijai un talantam, lai ko tādu izdarītu tik dabiski vienkārši, ka nav ne prastuma, ne neērtības sajūtas. It tikai milzīgs atklāsmes brīnums un laime, ka var ko tādu uzzināt un savā dzīvē ieviest.

Otrs brīnums, kas papildina pirmo, ir Mandalu dejas. Burtiski šodien biju uz pirmo savu tikšanos ar mandalu dejām un nu jūtos kā pabijusi kādā šamaniskā rituālā, kur satikos pati ar Sevi. Un kad iztēlojos, ka mēs zem Vecmuižas simtgadīgajiem ozoliem basām kājām, kupliem svārkiem plīvojot, vairāk kā 70 sievietes dejosim šo sakrālo deju, man jau tagad skrien skudriņas. Šodien mēs bijām 10 un jau tad vienā brīdī sajutu to spēku, ko dod apļa anerģija un pašām sava iekustinātā dziļā sievišķība, bet ja tas būtu vasarā un pie dabas, tad ticu, ka tas viss 1000kāršojas. Un nodarbību vadītāja Evita. Viņa tai dejā ir tik skaista, tik vijīga. Un tas kā viņa stāsta par sievišķo enerģiju, par enerģiju plūsmām, par spēku. Vai zināji, ka vislabāk mandalu dejas dejot ir bez veļas, kad sajūti, kā kustās krūtis un gurni pilnā sievišķībā. Un atkal jau – tas vispār nemaz nav mulsinoši, jo tā kā to izstāsta un pasniedz Evita, tas ir tik dabiski un skaisti. Jā, man atkal ir jādomā par to Lēdiju Čaterliju un par Merilu Stīpu tai filmā.

Un pie ugunskura mums būs īpašie rituāli un sievišķā spēka dziesmas, par to aprakstīšu vēl citā rakstā. Un Kristiāna mums stāstīs par attiecību brīnumu, kuru pašas radām. Nu un tad vēl biodejas. Ak...to visu es nevaru Tev izstāstīt vienā mazā sarunā, bet ... es rakstīšu vēl un soli pa solim, mirkli pa mirklim iepazīstināšu Tevi ar mūsu fantastisko nedēļas nogali 8.,9. un 10.augustā – vasaras un mūsu pašu pilnbriedā.

Ar Vasaras nometnes programmu vari iepazīties Pavasara studijas mājas lapas sadaļā „Nometnes” un pieteikšanās jau ir sākusies uz e-pastu: pavasarastudija@gmail.com

Samīļoju Tevi un sūtu sievišķās enerģijas spēku,

 

Ar mīlestību, Inese

Komentāri (2)  |  2014-03-26 22:31  |  Skatīts: 2156x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
jannat - 2014-03-27 03:07
Cik jauka nometne - izklausaas tiesaam vilinoshi un burviigi :) !!! Ieraugot bildiiti ar divaam dejotaajam, vareeju tik nobriiniities par liidziibu manaa dziivee, jo smalkaakaa sieviete tik ljoti atgaadina manu skolotaaju - jau buus 6 meeneshi kaa aizsaaku veederdejas un mani iepriecinaaja, ka arii Pavasara studijaa ir ienaakusi mandalu deja, kurai gan jau ir liidziiba ar veederdejaam kustiibaas, izpildiijumaa - bet skiet veel ar dziljaaku noziimi, lai sieviete speetu sevi satikt pa iistam, izjust - dejaa skiet apstaajas laiks ...

inese - 2014-03-27 04:52
O, jā, Jannat, man ar liekas, ka nometne būs brīnišķīga. un viss veltīts sievietes auglībai visplašākā šī vārda nozīmē.


Atpakaļ