Evita un Mandalu dejas


sadaļa: SARUNAS
autors: INESE PRISJOLKOVA

 Jau atkal kaut kas pie mums notiek ar tik konkrētu Debesu atbalstu, ka vienkārši smaidu un baudu.  Bija tā, ka Sajūtu nometnes laikā kaut kā jau sākām runāt par to, ko gribētos kopā baudīt un izdzīvot vasaras nometnē, un es pieminēju, ka man interesē uzzināt, kas ir biodejas un uzreiz bija meitenes, kas par to jau zināja un teica, ka tas ir kaut kas fantastisks un mums to noteikti vajag.

Un vēl pēkšņi viena meitene man jautā vai es ko zinu par mandalu dejām. Sāku domāt un atceros, ka jā – reiz pie mums vienā seminārā aizrunājāmies par Siņeļņikova kursiem pie viņa Krimā un tur kādā no grupām esot dejojuši šīs mandalu dejas. Man jau divreiz nav jāsaka un prasu tai dalībniecei (kura nav deju pasniedzēja, vienkārši ar to reiz paprovējusi), lai mums visiem to parāda. Un mēs ceļamies augšā un semināra laikā mēģinām. Izrādās tā ir fantastiska metode kā zīmējot ar gurniem astotnieku jeb bezgalības zīmi, vari izkustināt iekšējos muskuļus un sievišķos orgānus tā, lai vairojas sievišķība enerģija un harmonizējas 1., 2., 3. čakras un visticamāk jau, ka visas pārējās arī. Toreiz tā meitene stāstīja, ka nomierināt bērnu ir visvieglāk tieši šādi kustoties. Un tiklīdz tagad nometnē par to atcerējāmies, tā uzreiz man bija skaidrs, ka jā – tas taču tik lieliski iet kopā ar visu, ko savas sievišķības labā darām gan veselības, gan enerģijas iegriešanas ziņā. Saku tai meitene, ka jā – mēs noteikti gribam uzzināt, kas ir mandalu dejas, satikt pasniedzēju un varbūt pat noorganizēt Pavasara studijā regulārās nodarbības.

Paiet laiks un kaut kā saprotu, ka neesmu ne paņēmusi tās meitenes telefonu, ne arī ko vairāk uzzinājusi. Vienkārši kaut kā tas viss man palika tikai domu līmenī, līdz brīdim, kad lūdzu Santai vai nevar noskaidrot tās dalībnieces epastu. Un kamēr šādi par to riņķī un apkārt domājam –saņemam vēstuli no Evitas. Izrādās Evita ir šī fantastiskā tempļa dejas skolotāja, par kuru iepriekš esam runājušas.

Paskatos Debesīs un pateicībā smaidu. Pār manu ķermeni atkal pārskrien skudriņas, dēļ kā zinu, ka viss vislabāk notiek tad, kad vienkārši ļaujos eņģeļu vadībai un vēroju, kā Viņi visu sakārto.

Aizrakstu Evitai, ka mēs varētu satikties.

Nākošā dienā piedzīvoju otru zīmi no Debesīm, jo Evitas smaids ir tik skaists un gaišs, ka bija pilnīgi skaidrs, viņa ir Mūsējā. Un, protams, zinu, ka nav jau tādi mūsējie un svešie, bet tā sajūta, ka no pirmās zilbes ar cilvēku runā vienā vibrācijā, viens otru papildinot, tā tomēr ir īpaša. Stāstu Evitai par Pavasara studiju, par Sievišķības skolu, par vumbuildingu, par to, kā audzējam savu enerģiju un viņa mani burtiski papildina, ka mandalu dejas un kustības to tikai vēl vairāk līdzsvaros, ievibrēs, harmonizēs. Pati Evita ir tik vijīga, tik sievišķīga un gaiša, ka redzu, jā „kurpnieks ir ar kurpēm” un ir skaidrs- ja tas strādā viņas dzīvē, tad strādās arī mūsējā.

Un tā mēs jau esam izdomājušas, ka vasaras nometnē mums noteikti būs mandalu dejas, kas īstenībā vairāk ir salīdzināmas ar tādu kā iekšēju rituālu, kur dejo sev un savam ķermenim par godu. Nu, bet tā kā nometne būs tikai augustā, bet to visu izprovēt un iekustināt gribas jau tagad, tad nolēmām uzorganizēt vienu grupu meiteņu, kas gribētu nākt uz Pavasara studiju vienu reizi nedēļā uz šīm brīnumu nodarbībām jau tagad.

Izrādās esot divas dažādas sajūtas – vai dejo no rīta vai vakarā. Tāpēc veidojam 2 grupas - vienu no rītiem (no 10:00-12:00), otru - vakaros (no 18:00-20:00). Arī nometnē mēs varēsim pamēģināt gan tā, gan tā. Un tā kā mūsu telpas vēl arvien nav pierunājamas paplašināties, tad vietas ir tik, cik ir, mums tā dejošana varētu būt 12 dalībniecēm vienā grupā. Ja esi ieinteresējusies, ka gibēsi būt mūsu pulkā, tad vari rakstīt Santai uz pavasarastudija@gmail.com. 

Dalības maksa būs ļoti draudzīga: 7eur par nodarbību. Uzreiz varu pieminēt, ka dejotprasmei nav pilnīgi nekādas nozīmes. To dara priekš sevis gluži kā jogu, vai jebkuru citu meditatīvu vingrojumu vai kustību virknējumu.

Vēlot Tev skaistu šo pavasara un mūsu pašu mošanās laiku!

Ar mīļumu, Inese


Vairāk informācijas sadaļā "MANDALU DEJAS sievišķības atvēršanai un vairošanai": SPIED ŠEIT

Komentāri (2)  |  2014-03-06 20:51  |  Skatīts: 4508x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
aiva - 2014-03-07 05:27
Man ir milzīgs prieks par šo rakstu! Dejojot šīs dejas sajūtas ir neatkārtojamas,kad tu sajūti eņģeļu pieskārienus un ļaujies to vadībai! Bet nevarēju iedomāties, ka tās varētu tā nosaukt. Jo īpaši ieteiktu dejot tām burvīgajām meitenēm, kas vēlas vai plāno bērnu, jo tieši šāda veida dejošana sakārto tam vajadzīgo enerģētiku! Vēl piebildīšu no sevis,ka nav obligāti riņķot astoņniekā, jo kad saslēdzas ar Smalko pasauli kustības ir pavisam savādākas! Lai veicas:)!

atsauksme - 2014-04-08 18:08
Mandalu dejas – burvīgs veids kā atvērt sevi – savu sievišķo būtību. Tas ir process ar sevi nevis viena deja un atvēršana notiek pamazām, katrai savādāk, bet notiek.

Interesanti kā būs, kad būšu pusceļā, un kā tad, kad jau tuvāk sevis pilnīgai atvēršanai? … Jau tagad pārņem patīkamas trīsas no gaidām :)



Atpakaļ